Programajánló – jún. 6., szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

hoppi-mesek

Egy igazi nyári fesztiválos hétvége elé nézünk, hiszen ha június, akkor indul a Gyerek Sziget, kezdődik az Ünnepi Könyvhét és a Belvárosi Fesztivál is. A városligeti Kós Károly sétány autómentes lesz, hiszen első alkalommal rendezik meg a Liget Fesztivált, az Olof Palme sétányon vár benneteket a Főzdefeszt és Street Food Show, de a MOM melletti Gesztenyés kertbe, Etyekre vagy Gödöllőre is érdemes lesz ellátogatni. A Deák17 Galériában találkozhattok a Hoppikkal, a HEROSZ-nál nyílt napot tartanak, Wekerlén saját perecet süthettek, a HelloAnyu-ban pedig észtül rajzolhatok. Programajánló szombatra!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

ünnepi_könyvhét_02

86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok – Országszerte, budapesti központi helyszín: Vörösmarty tér, június 4-8. (ingyenes)
Idén is Budapesten több helyszínen, országszerte kb. 80 helyiségben, s ötödik alkalommal Kolozsvárott is lesz magyar könyvhét. A budapesti központi helyszínen, a Vörösmarty téren és a térbe torkolló utcákban 147 pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit. Az idei rendezvényre a kiadók közel három és félszáz, kizárólag magyar szerzők művének új kiadását időzítik. A részleteket itt olvashatjátok. És ha már könyves programok, akkor június 3-7. között ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Margó Irodalmi Fesztivált, csupa rendhagyó, izgalmas eseménnyel, melyet inkább a felnőtteknek ajánlunk: felolvasó és szerzői estek, koncertek, könyvbemutatók, slam poetry, igazmondó show és Irodalom éjszakája.

eszterlanc

Liget Fesztivál az autómentes Városligetért – Városliget, június 5-7. (ingyenes)
A Környezetvédelmi Világnap alkalmából három napig autómentes parkká változik a Városliget. Június 5-től 7-ig a Liget Budapest Projekt keretében, a Budapest Sportiroda és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramok, koncertek várják a Ligetbe látogatókat. A civil szervezetek és múzeumok bemutatkozása mellett lesznek még játékok és koncertek is. Pénteken 16:30-tól fellép az Apacuka, szombaton 17 órától az Eszter-lánc Mesezenekar, vasárnap 11 órától Szalóki Ági, 13 órától az Iszkiri együttes.

halasz_Judit_koncert

Belvárosi FesztiválV. kerület, Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca, június 5-7. (ingyenes)
Belváros-Lipótváros Önkormányzata idén június elején között ismét megszervezi az immár hagyományosnak számító Belvárosi Fesztivált. Igazi nyárindító fesztivál Budapest szívében! Alternatív, pop, világzene, népzene, retró, csend-diszkó, gyerekprogramok, állatsimogató, design vásár, olvasóliget, bringabemutató vár rátok június első hétvégéjén. Június 7-én vasárnap a Belvárosi Fesztivál Szabadság téri helyszínén Halász Judit koncert, Paprika Jancsi bábelőadás, design vásár, állatsimogató, arc-és hennafestés, kézműves foglalkozások, fajátékok, zenei játszóház és egy hatalmas OTP Fogászati Szűrőbusz lesz a kisebbeknek.

gyerek_sziget_9299002

Gyereksziget Hajógyári-sziget, június 6-28. (ingyenes)
Idén is ingyenes programsorozattal várják a gyerekeket, szülőket – június 6-28. között minden hétvégén – a Hajógyári-szigeten a Generali Gyerek Szigeten, ahol fellép majd Halász Judit, a Kolompos, az Alma, Gryllus Vilmos és egyéb nagyszínpadi koncertek mellett lesznek kézműves foglalkozások, cirkusztanoda, Manóvilág, felfedezőtúra, Rippel Mozgásművészeti Akadémia és még sok más. Jövünk majd a részletes programmal is.

FarkashaziReka_Tintanyul

Hegyvidéki NapokMOM, Gesztenyés kert, június 6-7. (ingyenes)
Idén is rengeteg programmal várják a kicsiket és a nagyokat a MOM melletti Gesztenyés kertben a Hegyvidéki Napokon. Fellép Farkasházi Réka, Bársony Bálint, a Zurgó Együttes, Mrs. Columbo, a PASO, a Kolompos, a BAB Társulat és még sokan mások, de lesz még főzőverseny, öko-recycling foglalkozás, kosaras körhinta, mesesátor, Noé Állatotthon állatsimogató is.

japan_napok

Japán Napok – Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum – június 6-7.
Az ünnepség az évente megtartott Japán Napok hagyományteremtő folytatása, a japán kultúra bemutatása, a hagyományos japán értékek hasznosításának, elsajátításának igényével. A programok mindkét napon 10 és 17 óra között két helyszínen zajlanak: a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjében (Bp. VI. Andrássy út 103.) és a Kogart Házban (Bp. VI: Andrássy út 112.). A rendezvényre a belépőjegy mindenkinek egységesen 800Ft/ fő/nap, amely minden helyszínre érvényes, de csak a Hopp Múzeumban vásárolható meg.

9. FőzdeFeszt és Street Food Show – Városliget, Olof Palme sétány és a Hősök tere között – június 5-7. (ingyenes)
„A FőzdeFeszten nincs ordító zene, nincsenek se second-hand popsztárok se röfögő malacbandák, nincsenek mennyiségi ivásra buzdító italakciók, nincsen rövidital és legfőképpen nincsen nagyüzemi vagy vacak sör.” Kézműves sör és a street-food jeles képviselőivel találkozhattok ezen a hétvégén a Városligetben, az Olof Palme sétány és a Hősök tere között. Ingyenes!

setater_fesztival_pecs

POSZT és Sétatér Fesztivál Pécs, június 4-13. (sok ingyenes program)
Idén június 4-én rendezik meg Pécsett a Sétatér Fesztivált, ahol sok gyerekprogram, koncert, kézműves foglalkozások és egyéb programok várnak rátok a Szent István téren. Június 4. és 13. között tartják a Pécsi Országos Színházi Találkozót, ahol az OFF programok között sok gyerekeknek valót is találhattok.

etyeki_piknik

Etyeki Piknik – Etyek, Gasztro sétány, június 6-7. (ingyenes)
Borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, színes vásári forgatag, főzőverseny, pincemozi, bringatúra várja az érdeklődőket a hétvégi Etyeki Pikniken. A színház kedvelőinek a Rezeda terasz kedveskedik majd programokkal, a gyermekeknek pedig a Fonóház tart előadásokat. A Rókusfalvy birtok színpadát fellép a Muriel. Ingyenes!

koronazasi_hetvege_godollo

Koronázási hétvége Gödöllői, Királyi Kastély, június 6-7.
A gödöllői Grassalkovich-kastély 1867-ben, koronázási ajándékként került Erzsébet királyné és I. Ferenc József használatába. Erre – a kastély életébe jelentős változást hozó – eseményre emlékeznek minden évben a koronázási szertartás felelevenítésével és családi programokkal.

JÚNIUS 6., szombat

gryllus_vilmos

Zuglói Sportfesztivál – Zugló, Mogyoródi út sportpálya, 10:00-21:00 (ingyenes)
Egész napos színes sportági bemutatókkal és zenei programokkal várják az érdeklődőket 10 és 21 óra között a Mogyoródi úton a XI. Zuglói Sportfesztivál, de a patak mentén lesz futóverseny is már óvodás kortól.

Családi matiné – Deák 17 Galéria, 10:00 (ingyenes)
Szombat délelőtt 10 órától ismét Matiné lesz a Deák 17 Galériában, ahol ezúttal Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs filmrendező új rajzfilmsorozatának karakterei, a Hoppik lesznek a vendégek. A gyerekek az alkotó segítségével sajátíthatják el a rajzfilmkészítés alapjait és a foglalkozáson megismerkedhetnek az animációs filmsorozat kedves figuráival. Ingyenes!

herosz_nyilt nap

Családi nyílt nap – HEROSZ, 10:00-15:00 (ingyenes)
Szombaton 10 és 15 óra között családi nyílt nappal, többek között állatos bemutatókkal, előadásokkal, játékokkal, kutya sétáltatással és cica simogatóval vár benneteket a Herosz budapesti központja. Ingyenes!

kolibri_matine

Kolibri Matiné – Katona, 11:00 (ingyenes)
11 órától a Katonában Kolibri Kiadó könyvbemutatóival és író-olvasó találkozóval várnak benneteket, amely mindig nagyon izgalmas és vidám esemény. Kiss Eszter, Mészáros Blanka és Tasnádi Bence a Katona József Színház színészei keltik életre Michael Ende klasszikusa, a Gombos Jim és Lukács, a masiniszta főhőseit, valamint Sárvári Töttős Györgyi és Győri Ildikó Varázspálca szakszervizénék főszereplőit, valamint Lakatos István hisztis tudósát, Teslát és a vagány betörőlányt, Emmát A majdnem halálos halálsugárból. Bajzáth Mária mesél a Népmesekincstárból, és a Lackfi–Vörös költőpáros klasszikusokat idéz – másképp. A rendezvény után a szerzők és illusztrátorok dedikálják könyveiket.

piret_raud_konyvbemutato

Könyvbemutató és Rajzoljunk észtül! foglalkozás – HellóAnyu, 11:00 (ingyenes)
Szombaton délelőtt 11-től téged vár Tóbiás (rosszcsont) és Piret (írónő) Észtországból a Helló Anyuban. Mehettek rajzolni, mesét hallgatni, olvasni, na meg csemegézni. Ingyenes!

9311725

Gyereksziget 1. nap – Hajógyári-sziget, 10:00 (ingyenes)
11 órától a Sziget színpadára lép Gryllus Vilmos, majd 16:30-tól a Makám koncertezik. A Bélaműhellyel szombaton és vasárnap is 10 és 16 óra között találkozhattok. Ingyenes!

wekerlei_kulturhaz

Házünnep a Petur utcában – Wekerle, 16:00-19:00 (ingyenes)
A Wekerlei Kultúrház helyén egykor kenyérért álltak sorban az emberek. Az egykori pékség helyén a kultúra közvetítésével szeretnének táplálékot nyújtani, mesével, színházzal, zenével, közös alkotással. Az évforduló alkalmából közösen szeletelik fel az erre az alkalomra sütött születésnapi kenyeret. Kenyérből kelnek a mesék a Tatay Színház születésnapi ősbemutatóján. A gyerekek a kertben, a lisztes játszóházban próbálhatják ki a kenyérsütés állomásait. Ki-ki elkészítheti és kisütheti magának a saját perecét. Ingyenes!

Az Ünnepi Könyvhétről bővebben itt olvashattok.
A Gyerek Sziget programjait itt találjátok.
Nézzétek meg 15 kihagyhatatlan júniusi fesztivál válogatásunkat is.

Vasárnapi programok itt!

Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Era kedvencei: Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren, Kolibri Matiné a Katonában, Fesztivál az autómentes Ligetért, Belvárosi Fesztivál
Rozi kedvencei: Kolibri Matiné a Katonában, Deák 17 Galériában Hoppi mesék, Könyvbemutató és Rajzoljunk észtül! foglalkozás a  HellóAnyuban