Programajánló – jún.14., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

hoppa-hoppa_3

Vasárnap folytatódik a Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten, a Kabóciádé Fesztivál Veszprémben és a LEGO kiállítások két helyszínen (részletek a szombati ajánlóban). Izgalmas programnak ígérkezik a Vasúttörténeti Park Közlekedésbiztonsági Napja, ahol játékokkal, KRESZ pályával, koncerttel és sok más eseménnyel várnak rátok. A Sárkányjárgány 1 éves szülinapját a PIM-ben ünnepli a Rutkai Bori Banda, de lesz még bábelőadás a Margitszigeten és a Városmajorban, Szimpla Háztáji a Bodza Műhellyel, Óbudai Korok Fesztiválja és Varázslat Napja is. Ha már a vakációra készültök, érdemes megnéznetek strand körképünket, táboros válogatásunkat, júniusi fesztivál válogatásunkat, játszóteres és könyves ajánlóinkat is.

közlekedesbiztonsagi nap

VIII. Közlekedésbiztonsági Nap – Vasúttörténeti Park, 10:00-18:00
A Vasúttörténeti Park június 14-én nyolcadik alkalommal rendezi meg a Közlekedésbiztonsági Napot, azzal a céllal, hogy a gyerekek már egészen kicsi kortól, játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, a kerékpáros- és a tömegközlekedés alapszabályait. A Park interaktív programjain túl, lesz kerékpáros ügyességi pálya, valamint 13 órától NOHAB mozdony és egy hungarocell autó szimulált ütközésének bemutatója. A gyermekek – a Közlekedéstudományi Intézet szakembereinek segítségével – a Park területén kipróbálhatják az Élet Úton KRESZ pályát, amely kifejezetten a kicsiknek kitalált közlekedésbiztonsági játszótér. A legügyesebbek különböző ajándékokat is nyerhetnek. 15 órától a HandaBanda zenekar mutatja be legújabb, közlekedési témájú dalait a Park színpadán, illetve vasutas kvízjáték keretében számos ajándékkal kedveskedik a legkisebbeknek a Vasúttörténeti Park is. Az Orient csarnokban az óvodásoknak üzemel majd a KRESZ-suli nyomógombos gyalogátkelőhellyel, az NKH pedig érdekes közlekedésbiztonsági játékokkal és tesztekkel készül a programra. A GRSP Magyarország Egyesületnek köszönhetően a kerékpáros ügyességi pályáján a gyerekek nem csak próbára tehetik képességeiket az egyensúlytartásban, a kormányzásban, a megfelelő sebesség megválasztásában, de könnyedén be is gyakorolhatják a kerékpár biztos kezelését, de lesz még rendőrautó és motor is. Jegyár: felnőtt 1400 Ft, gyerek 600 Ft (4-18 év), 4 év alatt ingyenes.

közös_lábos

Szimpla Háztáji a Váci Bodza Műhellyel – Szimpla, 9:00-14:00 (ingyenes)
Idén újra élet költözött a Szimplavébe, a váci Szimplába. Akiknek ez köszönhető, az a Váci Bodza Műhely, akik zenés, mondókás fejlesztő gyerekfoglalkozásokat tartanak ott, most pedig eljönnek a budapesti Szimpla Háztájira is. Az ebéd paprikás krumpli lesz, vegáknak és húsevőknek is. A délelőtt során a bodzás lányoktól kérdezhettek is a bábterápiával, a drámapedagógiával, a korai fejlesztéssel, a mozgásfejlődéssel, a komplex fejlesztéssel és a Dévény terápiával kapcsolatosan, 11-től az emeleten pedig a kicsiket várják egy játékos foglalkozásra. Mindeközben zenél a Canarro. Ingyenes!

hoppa-hoppa_2

Budapest Bábszínház: Hoppá-hoppá! – Városmajori Szabadtéri Színpad, 10:30
A német Franz Zauleck meséjében egy rendmániás cica és egy bumfordi vadkan együtt kénytelen kihúzni a telet egy használaton kívüli kisbuszban az erdő közepén. Együttélésük számtalan ismerős konfliktust és vicces helyzetet teremt, hiszen ez a mese rólunk is szól. 3 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1200 Ft.

maszk_babszinhaz

Maszk Bábszínház: Gyerekjátékok Mátyás király udvarából – Margitsziget, Szent Margit-romok, 10:30 (ingyenes)
Sok zenével, nagy bábokkal, élőszereplőkkel és árnyjátékkal várnak benneteket vasárnap délelőtt megjelenítve a mesék igazságos királyát, de az igazságot kereső embert is. Az előadásban bemutatják azt is, hogy mivel játszottak a gyerekek a középkorban. Marionett, diótörő, kincses zsákok, lovagtorna várja a gyerekeket és még a játékokat is kipróbálhatják. 4 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

sarkanyjargany_1_eves

1 éves a Rutkai Bori Banda – Petőfi Irodalmi Múzeum, 11:00
Gyere el a PIM-be, a családi délelőttre! Ezúttal az 1 éves Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya landol a múzeum udvarán. Belépőjegy:
felnőttjegy: 1400 Ft, gyerekjegy (6-14 éves korig): 800 Ft, családi jegy: 3000 Ft (2 felnőtt + 2 kiskorú gyermekeik; minden további gyerek számára: 600 Ft).

obudai_korok_fesztivalja

Óbudai Korok Fesztiválja – Óbuda, Fő tér és környéke (ingyenes)
Az Óbudai Nyár hivatalos nyitánya az Óbudai Korok Fesztiválja, amely az Óbudán fellelhető régészeti, építészeti emlékek az ókor, a középkor, a barokk és az újkor időszakát ölelik fel. Ennek kapcsán szerveződött a fesztivál látványos, a korokat idéző felvonulással, majd programokkal. Az Óbudai Turisztikai Egyesület, az Óbudai Kulturális Központ, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum és az Aquincum Múzeum együttműködésével a Fő téren, a Szentlélek téren és a Zichy-kastély udvarában barangolhattok az időben. Ingyenes!

varazslat_napja

Varázslat napja – Pagony kert, 11:00-16:00 (ingyenes)
Június 14-én a varázslatok birodalmává változik a Pagony! A Gellért Fürdő közvetlen szomszédságában, az egykori gyerekmedencék helyén, gyönyörű környezetben lép fel Hajnóczy Soma, kétszeres bűvész világbajnok, Kelle Botond és Juhász Marci, akik káprázatos trükkjeikkel varázsolják el a közönséget. Emellett lesz még akusztikus koncert és lufihajtogatás is. Ingyenes!

MÁR A VAKÁCIÓRA IS KÉSZÜLÜNK 🙂

Strandok – vakáció, kánikula, irány a strand!

palatinus_6-b

Összegyűjtöttük nektek, hol, mikor, milyen kedvezményekkel várnak benneteket a budapesti strandok. Ahol jártuk, ott személyes tapasztalatainkat is megosztjuk veletek, illetve pár a fővároshoz közeli helyet is bemutatunk. A Dagály egy picit olcsóbb lett, a Palatinus egy picit drágább, a többi helyen maradtak a tavalyi árak.

Nyári táborkörkép

ket_eger_tabor2015
Kreatív-alkotós, öko-kirándulós, okosító, főzős és sportos…Olyan táborokat gyűjtöttünk össze 2015 nyarára, melyeken mi is szívesen részt vennénk. Mielőtt kiválasztanátok a témában, helyszínben és árban megfelelő lehetőséget, mindenképp érdeklődjetek az ismerősöknél vagy látogassatok el a nyílt napokra, ahol erre lehetőség van. Nagy nyári táborkörkép a Minimatinétól!

Nyári olvasmányok – a legújabb gyerekkönyvek

top_35_gyerekönyvAz Ünnepi Könyvhéten és Gyermekkönyvnapokon rengeteg jó programmal és könyvvel érkeztek a múlt hétvégén a kiadók a Vörösmarty térre. A bőséges kínálatból válogattunk (szerzők szerinti abc sorrendben). Vakációs olvasmányok kicsiknek és nagyoknak.

15 kihagyhatatlan fesztivál júniusra

legjobb_nagyi_fesztivalok_2015

Összeszedtük kedvenc fesztiváljainkat júniusra, amelyekre szívesen mentünk és mennénk idén is. Nagy júniusi fesztiválkörkép budapesti, közeli s távolabbi programokkal a Minimatinétól!

Top8 2014-ben megnyílt játszótér

_MG_7455

Érdemes lesz valamelyik játszótérre is ellátogatni a héten, de vakációs programnak is jó választás bármelyik. Rumini, Cerka-firka, Vuk, Pom Pom, Margaréta, Tündér Ilona, Békás, Olimpia Park. Részletes beszámolók itt. Válogassatok kedvetek szerint 🙂

A részletes szombati ajánlót itt olvashatjátok.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban.

Era kedvencei: Közlekedésbiztonsági nap a Vasúttörténeti Parkban, 1 éves a Sárkányjárgány koncert a PIM-ben, Óbudai Korok Fesztiválja a Fő tér környékén, Szimpla Háztáji a Szimplában
Rozi kedvencei: Közlekedésbiztonsági nap a Vasúttörténeti Parkban, 1 éves a Sárkányjárgány koncert a PIM-ben