Programajánló – jún.13., szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

veszprem_kabociade

Ezen a szombaton is folytatódik az ingyenes Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten, a Szamóca kiskertészeknél megtudhatjátok, hogyan lehet madárbarát kertetek, izgalmas kérdésekkel foglalkoznak a Budakeszi Vadaspark „Tudta-e napján”, de lesz még családi nap a Nemzeti Galériában, bábszínház a Margitszigeten, Bélaműhely a Jurányiban, diafilmek a Mesemúzeumban, ottalvós pizsama party a HellóAnyuban és régészkedős családi nap Százhalombattán. Kirándulósabbaknak irány Veszprém, ahol rengeteg jó program vár rátok a Kabóciádé Családi Fesztiválon. Nézzétek meg strand körképünket, nyári tábor válogatásunkat és a legújabb gyerekkönyveket is.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

kabóciádé

Kabóciádé – Veszprém, Kolostorok és Kertek Rendezvénytér, június 13-14. (ingyenes)
A veszprémi Kabóciádé Családi Fesztivál a gyerekek és a családok fesztiválja. Játszóházak, koncertek, babaszínházi műsorok és óriás társasjátékok, kabócás és vendég előadások láthatók június 13-14. között, a veszprémi Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren. Részletes program itt. További fesztiválok júniusra itt.

gyerek_sziget_66

Gyereksziget – Hajógyári-sziget, június 6-28. (ingyenes)
Idén is ingyenes programsorozattal várják a gyerekeket, szülőket – június 6-28. között minden hétvégén – a Hajógyári-szigeten a Generali Gyerek Szigeten, ahol fellép majd Halász Judit, a Kolompos, az Alma, Gryllus Vilmos és egyéb nagyszínpadi koncertek mellett lesznek kézműves foglalkozások, cirkusztanoda, Manóvilág, felfedezőtúra, Rippel Mozgásművészeti Akadémia és még sok más. A részleteket itt találjátok. Ingyenes!

zirano_babszem2

Budapest Folk Fest – Nagytétény, Budafok, Fonó, június 10-14.
Idén hat helyszínen várják a közönséget június 10-14. között a Budapest Folk Festen. A hazai folk-szcénáról fellép a Muzsikás, a Söndörgő, a Romano Drom, az Eszterlánc, Both Miklós, a Buda Folk Band, a Dresch Folk Quartet, Ferenczi György és a Rackajam, a Heveder, Lajkó Félix és a Kerekes Band, de számos külföldi vendéget is várnak. A Nagytétényi Kastélymúzeumban és a Budatétényi Rozáriumban számos programmal várnak kicsiket és nagyokat. A részleteket itt olvashatjátok.

JÚNIUS 13., szombat

mesekert

Szamóca kiskertész-tanoda: Madárbarát kert – 10:00 és 11:15 (regisztráció szükséges)
Hogyan alakítsuk madárbaráttá a kertünket? Hogyan lehet akár a teraszon is madárbarát kerted? Ez a téma mindig is foglalkoztatott  bennünket, úgyhogy ezen a héten is ajánljuk a Szamóca kiskertész-tanoda programját 10 órától és 11:15-től a Füvészkertben. Előzetes bejelentkezés szükséges. Jegyár: 1500 Ft, szülőknek füvészkerti belépő.

budakeszi_vadaspark

Tudtad-e Nap – Budakeszi Vadaspark, 10:00
Érdekes kérdések, meglepő válaszok, elképesztő rekordok a Tudtad-e Napon. A holló tényleg 100 évig él, vagy lehet, hogy tovább is? Milyen állat a fába szorult féreg és hogy került oda? Mennyi egy töketlen fecske maximális repülési sebessége? Mekkorát tud ugrani egy hiúz? Élnek farkasok Magyarországon? Vajon tudsz olyat kérdezni a túravezetőtől, amire nem tudja a választ? Minden kíváncsi és tudásra szomjazó kalandort szeretettel várnak, a túrák a főbejárattól indulnak, a játékos versenyekre és bemutatókra a színpadnál kerül sor. Belépő: felnőtt 1300 Ft, gyerek 650 Ft (2-14 év), családi: 2900 Ft (2 felnőtt + 1 gyerek + gyerek 400 Ft).

Bélaműhely: Karmesterjáték – Jurányi Inkubátorház, 10:30-13:00
A Bélaműhely több mint 20 hangkeltő eszköze közül 3 a világon egyedül álló a maga nemében. Ha szeretnéd kipróbálni a biciklidobdot, gettómarimbulát, papírkutyát és szeretnéd vezényelni a zenekart, mint egy igazi karmestert, akkor várnak 10:30-tól a Jurányiban.

nagy_akarok_lenni_1

Fabula Bábszínház: Nagy akarok lenni! – Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratánál, a 3 platánfa árnyékában, 10:30 (ingyenes)
Elindultak a Budapesti Nyári Fesztiválhoz kapcsolódó ingyenes gyerekprogramok a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratánál, a három platánfa árnyékában. Most szombaton 10:30-tól a Fabula Bábszínház: Nagy akarok lenni! című bábelőadását nézhetitek meg. Ingyenes!

vizipok_csodapok

Diafilmek – Mesemúzeum, 11:00
Alice Csodaországban, Aladdin és a csodalámpa, Vízipók csodapók. Ezeket a diafilmeket vetítik ezen a délelőttön a Mesemúzeumban. Felnőtt: 600 Ft, gyerek 400 Ft.

mng_csaladi_nap

Családi nap – Magyar Nemzeti Galéria, 11:00-14:00
Gyorsvonat indul a Nemzeti Galériából Temesvár, Brassó, Nagybánya, Kolozsvár, Nagyvárad útirányon át 4 perc múlva, a 7. vágányról. A vágány mellett kérjük, vigyázzanak!” Ne maradj le, pattanj fel gyorsan Te is a vonatra, helyezkedj el kényelmesen a kupédban, és irány Erdély! Az utazás emlékét fesd meg farostlemezre, de kipróbálhatod magad szobrászként is. Helyszín: „A” épület, I. emeleti kupolacsarnok
Teljes árú jegy: 1200 Ft, 6 és 26 év között: 600 Ft (6 év alatt ingyenes). A program 6 éves kortól ajánlott.

horigekkok

Szagos Hörigekkók – Két Egér Könyvesbolt, 11:00
Évadzáró a Színes egérben: délelőtt 11-től a Két Egérben koncertezik a Szagos Hörigekkók, a környék legígéretesebb (lo-fi) zenekara.

liszti_hiszti

Liszti-hiszti avagy sztárkultusz a XIX. században – BMC Ház, 15:00
A sorozat voltaképp a tehetségről szól, annak minden örömével, küzdelmével és bújával-bajával; az alkotás tehetségéről otthon és a színpadon. Vajon milyen lehetett „csodagyereknek” lenni 300 évvel ezelőtt? Vajon mit érez a szerző, amikor komponál, és mit érez a néző, amikor hallgatja a darabot? Kivel kell egyáltalán versenyezni? Miért hisztisek a sztárok? Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész oldott stílusú, interaktív, humorral átszőtt és vetítéssel egybekötött sorozata a tizenéves általános és középiskolásoknak szól. Kérdések és rejtvények – és persze jutalom a megfejtőknek! Ráadásul az elmúlt századok nagy zeneszerzőit a jövő ígéretes fiatal zenészei idézik elénk.  Jegyár: 1000 Ft.

kiskalasz_zenekar_9299169

Gyerek Sziget  szombaton – Hajógyári-sziget, 10:00-18:00 (ingyenes)
Szombaton 11 órától a Kiskalász zenekar Salátamánia című műsorát hallgathatjátok meg, majd 14:30-tól a Batyu Színház Az elvarázsolt fazék avagy mesék a konyhából mesés-főzős tárgybábos előadást nézhetitek meg. További programok itt. Ingyenes!

regeszeti_nap

Családi nap – Százhalombatta, Matrica Múzeum, Régészeti park
„Ásatási vödör” megtalálása, leletek „feldolgozása”, cserépragasztás, mezítlábas ösvény avatása, idegenvezetés a Régészeti Parkban, kézműves foglalkozások várnak rátok a Régészeti parkban 17 óráig. Részletes program itt. Belépő: felnőtt 1200 Ft (kombinált 1900 Ft), diák 660 Ft (kombinált 900 Ft, 6 év alatt ingyenes.

Európa Könyvkiadó bemutatók – Tranzit Café, 15:00 (ingyenes)
A Tranzitban szombaton 15 órától kezdődik a Kicsivel – könnyebben és az Apapara közös bemutatója. A két szerzővel Réz Anna beszélget, az eseményen Barna Margit zenél. Ingyenes!

pizsama_party

Pizsama party – HellóAnyu, 18:00-10:00
Ottalvós PizsamaParty gyerekeknek! Ha szeretnétek egy szabad estét, miközben a gyerkőc is jól érzi magát, ha hezitáltok, hogy elengedhetitek-e táborba és tennétek egy egyestés próbát, ha nincs nagymama, se bébiszitter. A HelloAnyu és a Mocorgó csapta várja a gyerekeket. Ár. 6000 Ft/fő. Bejelentkezés szükséges!

lego_kiallitas

LEGO kiállítások
A Savoya Parkban még vasárnapig ingyenesen látogatható a Kocka kiállítás, melyen kalózos, vikinges LEGO installációkat lehet testközelből megtekinteni, de akár a jól ismert Toy Story rajzfilmből Woody életnagyságú LEGO figurájával is kezet foghatnak a gyerekek. A kiállítás időtartama alatt minden héten szombaton KOCKA-játszóház működik.
A Kökiben pedig június 20-áig a HUNLTC és a Retrotoys közös kiállításán óriási terepasztalokat láthatnak az érdeklődők, többek között LEGO® Technic, viking, kalóz, LEGO® Star Wars™, középkor, western, Classic Space, LEGO® DUPLO, Friends és Chima témában. Egy hatalmas, részletgazdag LEGO város is megcsodálható vasúthálózattal és mozgó vonatokkal, a működő LEGO Technic darut a látogatók ki is próbálhatják. Gyerek: 500 Ft, felnőtt: 700 Ft, családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek): 2000 Ft. A belépés 3 éves kor alatt ingyenes!

romai_strand

Strandok – vakáció, kánikula, irány a strand!
Összegyűjtöttük nektek, hol, mikor, milyen kedvezményekkel várnak benneteket a budapesti strandok. Ahol jártuk, ott személyes tapasztalatainkat is megosztjuk veletek, illetve pár a fővároshoz közeli helyet is bemutatunk. A Dagály egy picit olcsóbb lett, a Palatinus egy picit drágább, a többi helyen maradtak a tavalyi árak.

bodor_major_lovastabor

Nyári táborkörkép
Kreatív-alkotós, öko-kirándulós, okosító, főzős és sportos…Olyan táborokat gyűjtöttünk össze 2015 nyarára, melyeken mi is szívesen részt vennénk. Mielőtt kiválasztanátok a témában, helyszínben és árban megfelelő lehetőséget, mindenképp érdeklődjetek az ismerősöknél vagy látogassatok el a nyílt napokra, ahol erre lehetőség van. Nagy nyári táborkörkép a Minimatinétól!

top_35_gyerekönyv

Nyári olvasmányok – a legújabb gyerekkönyvek
Az Ünnepi Könyvhéten és Gyermekkönyvnapokon rengeteg jó programmal és könyvvel érkeztek a múlt hétvégén a kiadók a Vörösmarty térre. A bőséges kínálatból válogattunk (szerzők szerinti abc sorrendben). Vakációs olvasmányok kicsiknek és nagyoknak.

A vasárnapi ajánlót itt olvashatjátok!
Időpont szerinti keresés a Napibontóban.

Era kedvencei: Madárbarát kert a Szamóca kiskertész-tanodával, Kabóciádé Családi Fesztivál Veszprémben, Tudtad-e nap a Budakeszi Vadasparkban
Rozi kedvencei: Kabóciádé Családi Fesztivál Veszprémben, Madárbarát kert a Szamóca kiskertész-tanodával, Fabula Bábszínház a Margitszigeten