Programajánló – július 22-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

fabok_mancsi

Ezen a hétvégén felpezsdül a Balaton északi partja, hiszen kezdődik a Művészetek Völgye és az Art Placc is, ahol rengeteg jó gyerekprogrammal várnak benneteket, de érdemes lesz a Kemencei Kisvasút Napjára, a Krisna-völgyi Búcsúba és a zsámbéki bábos napokra is ellátogatni. Ha Budapesten töltenétek a hétvégét, bábelőadásokat és egyéb programokat is ajánlunk nektek. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN:

ARTPlacc – Tihany, július 21-24.art_placc_2016

Kortárs művészeti kerti parti a Balaton egyik legszebb helyszínén, a tihanyi rév melletti folyamatosan épülő művészeti parkban. Képzőművészet, design, film, színház, zene, irodalom és gasztronómia idén is a tihanyi ARTPlaccon. A fesztivál középpontjában a környezettudatosság, a fenntarthatóság és a Balaton-régió fejlesztése áll. Idén a kiállítások napközben ingyenesen tekinthetőek meg. Az esti programokra 17 órától napijegy váltása szükséges, melynek ára 1500 Ft. Hetijegy: 5000 Ft.

Művészetek Völgye – Taliándörögd, Kapolcs, Vígántpetend, július 22-31.

A 26. Művészetek Völgye július 22. és július 31. között vár benneteket Taliándörögdön, Kapolcson és Vígántpetenden. A Művészetek Völgye egyik legnépszerűbb udvara a Kaláka Versudvar, ahol idén is nagy szeretettel és színes műsorral készülnek. A gyerekekre további izgalmas programok és koncertek várnak a Harcsa Veronika Udvarban, a Wartburg Templomkertben, a Design Terminál Udvarán, a Magyar Írószövetségnél, színházi előadások és foglalkozások az SZFE és Színház Színpadnál. Rajzolhatnak zenét a Völgykomolyzene helyszínén, Zenehajózhatnak Hajós Andrással a Modern Art Orchestra színpadán vagy biciklizhetnek Gryllus Vilmossal. Lesz Palya Bea gyerekkoncert a Momentán Udvarban, bábszínház Taliándörögdön, játék a Fonóban, a Muharay Udvaron, társasjáték a Csipszer-Kertben és a Dióda udvarban. Hétvégenként a Kolibri Kiadó szerzőivel és programjaival is találkozhattok a Harcsa Veronika udvarban, részletes program itt. Napijegy a helyszínen 4000 Ft, 6 éves korig ingyenes!

Veszprémi Utcazene Fesztivál – Veszprém, július 20-24. (ingyenes)

utcazene

Hogy miért ajánljuk a Veszprémi Utcazene Fesztivált gyerekekkel? Mert Veszprém jó hely sok gyerekbarát játszótérrel, állatkerttel. A város ilyenkor megtelik utcazenészekkel, minden sarkon belefuthatunk egy jó akusztikus koncertbe, mindezt ráadásul nappal is megtehetjük, hiszen a programok egész nap zajlanak. Ingyenes!

Krisna-völgyi Búcsú – Somogyvámos, július 22-24.

Az idei Búcsúban ismét kirakodó vásár, színpadi programok, finom ételek, érdekes előadások, felnőtt és természetesen gyermekprogramok sokaságát kínálják a látogatóknak. Mindenfelé kézműves termékek alatt roskadozó asztalkák állnak, melyeknél sok más értékes áru mellett Krisna-völgy saját készítésű termékei is megvásárolhatóak. A házi készítésű, gyógynövény tartalmú kencéket nem csak megvenni tudjuk, hanem egy szakavatott kéz segítségével mi magunk is elkészíthetjük. A mezőgazdasági ökrös gépbemutató, valamint a kertészetben és a tehenészetben induló szakvezetés segítségével beleshettek a biogazdálkodás függönye mögé. Jegyár: napi belépő 1500 Ft, diák 1000 Ft, gyerekeknek 6 éves korig ingyenes, parkolás egész napra: 600 Ft/autó.

Nyári családi napok Királyréten: Ki lakik nyáron az odúban? – Királyrét, július 21-23., 11:00 és 14:00

kiralyreti_erdei_iskola

A tematikus napok mindig más és más témával várják a szülőket, nagyszülőket, keresztszülőket és a hozzájuk tartozó gyermekeket Királyréten. Terepi séta, észtorna, mikrovilág (a világ mikroszkópon át) és kézműveskedés minden korosztálynak! Bejelentkezés szükséges! Ár: 2000 Ft/család.

JÚLIUS 22., PÉNTEK

Rutkai Bori Banda (Művészetek Völgye) – Harcsa Veronika Udvar, pénteken 16:00

rutkai_bori_banda

A Művészetek Völgyének gyerekprogramjai egy remek Rutkai Bori Banda koncerttel veszi kezdetét.

Gyerek tárlatvezetés (Art Placc) – Tihany, pénteken 17 órától

art_placc

17 órától a gyerekeknek tartanak tárlatvezetést a tihanyi Art Placcon.

JÚLIUS 23., SZOMBAT

Kemencei Kisvasút Napja – Kemence, július 23., szombaton egész nap

kemencei_kisvasut

Az elmúlt években megszokottak szerint július utolsó előtti hétvégéjén ismét megrendezik a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját. Programjaik közt járműbemutató és lóvasút is megtalálható. Érdemes ellátogatni, mert maga a bemutatóhely is szuper kis játszótérrel, régi járművekkel és az utazás is kellemes Feketevölgy végállomásig. Fb esemény itt.

Családi Bábos Napok – Zsámbék, Zárdakert, július 23., szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

fabok_mancsi_szekely_menyecske_meg_az_ordog

Július 21-én és 23-án bábos színtérré alakul a Romtemplom és a Zárdakert környéke. Idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal indul útnak a Családi Bábos Napok rendezvény a Zsámbéki Színházi Bázis szervezésében. Ez a hétvége kiváló alkalom a társulatok számára az egymással és a közönséggel való szorosabb találkozásra, a közös játékra.

Majoros Ági Bábszínháza: Százszorszép Bóbiska (bábjáték) – Margitszigeti Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

szazszorszep_bobiska_majoros_agi

Új lakói, a lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból. Vajon sikerül-e Bóbiskának megtörni az átok erejét és elnyerni a boldogságot? 4 éves kortól ajánlott! Ingyenes!

Szombati gyerekprogramok a Művészetek Völgyében

Az-allatok-nyelven-tudo-juhasz-

10 órától Kerekítő várja a legkisebbeket a Kaláka Versudvarban, innen bringatúra is indul majd Gryllus Vilmossal ugyanebben az időpontban, valamint 11 órakor koncert is lesz. Az Aranyszamár Bábszínház előadását nézhetitek meg 11 órától a Színház Színpadon, a Magyar Írószövetség udvarán 15 órától Huzella Péter zenél majd. Emellett érdemes a sok-sok udvarba ellátogatni, hiszen szinte mindenhol játékokkal és jó programokkal várnak benneteket, illetve a Kolibri Kiadó programjait is ajánljuk nektek.

Szombati gyerekprogramok az Art Placcon Tihanyban

dobozterek

10 és 17 óra között a Deák17 Galéria workshopot tart a Dobozterek kiállításhoz kapcsolódóan, 10:30-11:30 Veronaki duó meséjét hallgathatjátok meg Kuruttyoló békakirály címmel, majd 17 órakor ismét lesz tárlatvezetés.

JÚLIUS 24., VASÁRNAP

MárkusZínház: A Hős Miklós – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

hos_miklos_markuszinhaz

Megszületni és hősnek lenni nem egyszerű e földi közegben. Még az istenek szférájában is ezer botlás, veszély, szeszély, hát még az emberi lélek számára mennyi kihívás, lehetőség, győzelem vagy veszteség. A kalandos földi létre most magyar hős születik: a szájhagyományban, krónikákban, freskókon megrajzolt, s irodalmi művekben újraélesztett, legenda övezte, testében-lelkében is erős: Toldi Miklós. 7 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Jegyár: 1200 Ft.

Július 24-én Mátyás király történetei (interaktív zenés előadás) – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)Roka-Szabolcs-es-Katai-ZoltanA Szent Margit-romoknál két Tinódi-lant díjas énekmondó előadásában ismerkedhetnek meg a látogatók Mátyás király történetével, miközben a közönség is aktív részese lesz az előadásnak. Mese és valóság, múlt és jövő találkozik ebben a remek, történelmünk és népmeséink által körülölelt előadásban. 5 éves kortól ajánlott! Ingyenes!

Vasárnapi gyerekprogramok a Művészetek Völgyében

kalaka

10 órakor Kerekítővel, 11 órakor a Kaláka Három Székláb című, 16 órakor pedig nagy családi koncerttel várnak benneteket a Kaláka Versudvarban, az Aranyszamár Bábszínház előadása 11 órakor kezdődik, 12 órakor pedig a Bőröndmeséket nézhetitek meg, de társasjátékozhattok, olvashattok és rengeteget játszhattok is szinte minden helyszínen.

Vasárnapi gyerekprogramok az Art Placcon Tihanyban

veronaki

10 és 17 óra között a Deák17 Galéria workshopot tart a Dobozterek kiállításhoz kapcsolódóan. 10 órától a Veronaki Zenekar: Gőgös Gúnár Gedeon – Libabál családi koncertjét hallgathatjátok meg (a programra külön jegyvásárlás szükséges), majd 17 órakor ismét lesz tárlatvezetés gyerekeknek.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg balatoni könyves válogatásunkat is!

Még vasárnapig tart játékunk Living Dinosaurs családi belépőért a Millenárisra!

Era kedvencei: Művészetek Völgye, Art Placc, Százszorszép Bóbiska a Margitszigeten
Rozi kedvencei: Art Placc, Bóbita Bábszínház előadása a Városmajori Szabadtéri Színpadon