Programajánló – július 22-23.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a hétvégén indul a Művészetek Völgye számos jó gyerekprogrammal és a Tihanyi ArtPlacc, a Balaton déli partjának közelében a Krisna-völgyi búcsút ajánljuk nektek. Ha pedig a Börzsöny felé vennék az irányt, a Kemencei Kisvasút napja egy strandos csobbanással és a Seholsziget is jó választás lehet. Ha Budapesten töltenétek a hétvégét, akkor a Margitsziget hűs fái alatt nézhettek bábelőadásokat.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Művészetek Völgye – Káli-medence, július 21-30.

A Művészetek Völgye idén is egy igazi családbarát rendezvény, ahol szinte minden udvarban és faluban találtok gyerekbarát programokat a koncertektől kezdve a bábelőadásokon át a foglalkozásokig. A programokra a belépés 6 éves korig ingyenes. Gyermekprogram helyszíni napijegy (felnőtt kísérő számára váltható délelőtti gyerekprogramokra) csak helyszínen: 1500 Ft.

Veszprémi Utcazene Fesztivál – Veszprém, július 19-22. (ingyenes)

Utcazenészek lepik el Veszprém utcáit, ahol biztos, hogy ezekben a napokban a koncertek dominálnak majd, úgyhogy egy igazán vidám hétvégére számíthattok. Ingyenes!

ARTPlacc – Tihany, július 21. – augusztus 24.

Itt biztosan nem találjátok majd meg a szokásos nyári fesztiválok gyerekprogramos felhozatalát a csillám tetkótól kezdve a légvárakig. Amit viszont biztosan lesz, az a kellemes helyek, szuper kiállítások, művészeti foglalkozások és a minden évszakban gyönyörű Tihanyt. Részletek itt.

Krisna-völgyi búcsú – Somogyvámos, július 21-23.

Ha július vége felé a Balaton déli partján jártok, érdemes egy kisebb kiruccanást tenni Somogyvámos felé. Mi tavaly nagyon élveztük a színes programokat, a szekeres utazást, a játszóteret és a finom indiai ételeket is. Belépő: 1490 Ft, 6 év alatt ingyenes, diák 990 Ft.

JÚLIUS 22., szombat

Kisvasutas nap – Kemence Múzeumvasút, július 22.

Július 22-én rendezik meg a Kemencei Kisvasút Napját, ahol számos program, járműbemutató mellett érdemes a Nagyvölgy strandot is kipróbálni, mely közvetlenül az állomásnál található.

Aratási ünnep – Nőtincs, Seholsziget Élménypark, július 22.

A Katalinpusztai Kirándulóközpont után néhány km-rel találjátok ezt a hangulatos települést egy igazán családbarát helyszínnel, ahol játszótereket, kézműves foglalkozást, háztáji állatokat is találtok. Ezen a szombaton aratási ünneppel is készülnek kincskereséssel, családi játékokkal és interaktív mesekoncerttel. Részletek itt.

Zsámbéki Zsibongó – Zsámbék, Zárdakert, július 21-22. (nyitó és záróelőadások kivételével ingyenes)

Az egész napos forgatagban számos szuper bábelőadást is láthattok. Meghívott művészek mind családi társulatok, a vándor bábos műfaj legkiválóbb képviselői: MárkusZínház, Fabók Mancsi Bábszínháza, Mikropódium, Kereplő Bábszínház és a felvidéki Csavar Színház. Emellett Betyárpróbák, mézes-mázas játszó, mesterségek és rengeteg jó program vár rátok. Részletek itt.

Fabula Bábszínház: A bátor nyulacska – zenés bábjáték – Margitsziget, Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Kurtafarkú, érzékeny, félénk kis nyuszi, nem olyan talpraesett, mint Nyúl anyó másik fia, Tappancs. A történet mégis úgy alakul, hogy Tappancs kerül bajba, és senki más nem segíthet rajta, csak a gyámoltalan Kurtafarkú. Részletek itt.

Denevérhálózás a Bajdázói-tónál – Királyrét, szombaton 19 órától

A tó körül felállított denevérfogó függönyhálók segítségével megpróbáljuk felmérni a vízhez érkező denevérek mennyiségét és faji hovatartozását. A hálózás remek lehetőség a különböző denevérfajokkal való találkozásra, esetleg a főbb határozóbélyegek megismerésére is. A program a királyréti Hiúz Házban a kiállítás megtekintésével kezdődik.” Előzetes bejelentkezés szükséges, 6 éves kortól ajánlott. Teljes árú: 2000 Ft/fő, kedvezményes: 1000 Ft/fő (amely a kiállítás belépődíját is tartalmazza)

JÚLIUS 23., vasárnap

Fabula Bábszínház: Vitéz László újabb kalandjai – vásári bábjáték – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. Ismét megküzd az ördögökkel, és mit gyerekkorunkban, most is győz. 3 éves kortól. Részletek itt.

Aranyszamár Bábszínház: Erdők könyve – bábelőadás – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

„Azt tudtad, hogy a gombák nemcsak úgy maguktól nőnek, hanem a Gombacsináló Manó készíti őket? És azt, hogy a virágokban Tündérek laknak? És azon elgondolkoztál-e, hogy a Vaddisznó honnan tudja, hogy az orrával kell túrnia a földet? És azon, hogy a madarak kitől tanulnak meg énekelni? Biztosan eszedbe sem jut, hogy egy Tündér is lehet szomorú, ha elveszít valamit – mondjuk a szép kis selyempapucsát. Valószínűleg azon sem töprengtél még el még, hogy mi történik azzal, aki mérges gombába harap. A boszorkányokra pedig – valld be – gondolni sem mertél eddig.” Részletek itt. Belépő: 1200 Ft.

Nézzétek meg legújabb játszóteres beszámolónkat a Margitszigeti Pólós játszótérről!

Era kedvencei: Kemencei Kisvasút napja, Művészetek Völgye, Zsámbéki bábfesztivál
Rozi kedvencei: Művészetek Völgye, Fabula Bábszínház előadása a Margitszigeten