Programajánló – július 16-17.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mocsari_teknos-foto_csonkapeter

Teknős túra Királyréten, meseprogram Kismaroson, bringa- és futófesztivál Szentendrén és Csömörön, Babel Sound a Balatonon, bábelőadás, limonádé kert ültetést a Szamóca csapatával, Littlebits workshop Nagykovácsiban, esős időre pedig kiállításokat is ajánlunk nektek. Válogassatok a hétvégi ajánlóból!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

8+1 kimozdulós budapesti program gyerekekkel esős nyári napokra

mom_jatszohaz_MG_6456

Ha szakad az eső, és már nincs kedvetek társasjátékozni, közösen sütni-főzni, diafilmezni, alkotni vagy jó könyveket olvasni, akkor adunk néhány tippet, mivel tölthetitek az esős napokat ezen a nyáron. 8+1 kimozdulós program gyerekekkel esős időben is itt.

Babel Sound – Balatonboglár, július 19-24.

babelsound

A balatonboglári világzenei fesztiválon egyszerre élvezhetitek a koncertek és a gyermekprogramok sokaságát július 19. és 24. Között. Közösen tanulhattok táncokat, kipróbálhattok különleges hangszereket, gyerekszínházi műsort nézhettek minden délután, és a főzőbemutatókat, kóstolókat sem szabad kihagyni. A gyerekprogramokról bővebben itt olvashattok. Napi belépő: 3500 Ft, 10 év alatt ingyenes!

Regejáró Misztrál Fesztivál – Nagymaros, július 15-16.

misztral_feszt_nagymaros

A Misztrál Fesztivál 15. alkalommal kerül megrendezésre a számunkra egyik legkedvesebb helyen, Nagymaroson. Szombaton gyerekprogramokkal is készülnek, a Templomkertben 9:30-tól egy bábelőadást nézhettek meg, majd 11 órától a Misztrál együttes gyerekkoncertjét nézhetitek meg. Után lehet egy jót kirándulni a környéken, fagyizni az Édeskében, játszani a Duna partján. Családi napijegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 7000 Ft.

Nádasdy Történelmi Fesztivál – Sárvár, július 15-17.

nadasdy_fesztival

A sárvári Nádasdy-vár nyolcadszorra népesül be: végvári vitézek és ostromló oszmán katonák néznek farkasszemet egymással, megelevenítve a török-kor mindennapjait. A gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, kisállat simogatóban ismerkedhetnek a várbéli élet jószágaival, vagy éppen pónilovon lovagolhatnak. Részletes program itt.

Pegazus Parádé – Pápa, július 15-16.

pegazus_parade_papa

A színek jegyében vár benneteket idén is a Pegazus Parádé kézműves programokkal, játékokkal, buborékokkal, zenével és előadásokkal. Ingyenes!

Balatoni hacacáré – Balatonfüred, Kisfaludy strand – július 16-17.

balatoni_hacacare

A Balatoni Hacacáré idén második alkalommal kerül megrendezésre. Célja, hogy a vízpart mellett, a Balaton északi partjának legforgalmasabb strandjain szórakoztató programot kínáljon ingyenesen a család apraja-nagyjának. Belépő: strandbelépő.

Kiállítások esős időre

picasso_kiallitas_GEL8649

Két kiállításon is jártunk az elmúlt hetekben. Esős időben ajánljuk a Picasso kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában (hasznos infók és jó ötletek gyerekekkel itt), illetve dinó rajongóknak Living Dinosaurs kiállítást a Millenárison, ez utóbbira most családi belépőt is nyerhettek, ha velünk játszotok!

JÚLIUS 16., szombat

Szamóca Kiskertész-tanoda: Limonádé kert – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

limonade_kert

A nyári melegben jólesik elszürcsölni egy mentás-citromfüves limonádét. Ültessetek együtt limonádé kertet a Szamóca csapatával, amelyből egész nyáron tudtok friss menta leveleket szüretelni a limonádéba. Ára: 1500 Ft/gyerek (3-12 éves gyerekeket várnak). Bérletek, kedvezmények, bejelentkezés a weblapon: www.gyerekkertesz.hu. Bejelentkezés szükséges! A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni. A foglalkozás időtartama 1 óra, melyre ott lehet hagyni a gyereket.

Fabula Bábszínház: Vuk (bábjáték) – Margitsziget, Szabadtéri Színpad bejárata, szombaton 10:30 (ingyenes)

vuk

A Vuk című mesejáték Fekete István regényének feldolgozása. Vuk, a kis róka sok-sok kalandot él át, míg felnő és a rókák népének védelmezője lesz. 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Teknős túra – Királyrét, 11:00

teknos_tura

A Királyréti tanösvény újabb titkok felfedezése várja látogatóit idei Teknős túráin. A Börzsönyt megismerni vágyó természetjárók barangolhatnak erdőben, átkelhetnek hegyi patakon, láthatnak különleges helyeket, növényeket és állatokat. A séta alkalmat nyújt a védett mocsári teknősök életének részletesebb tanulmányozására. Teljes árú: 750 Ft/fő, kedvezményes: 500 Ft/fő.

Gardrób Közösségi Ruhavásár – Király u., Central Passage, 11:00-17:00 (ingyenes)

gardrob_kozossegi_vasar

„Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Nekünk is van, mi sem tudtuk eddig, mi legyen velük, aztán egy hirtelen gondolattól vezérelve kitaláltuk a ruhavásár ötletét.” Ezen a szombaton a Gardrób 11 és 17 óra között vár benneteket. Ingyenes!

Hófehérke nosztalgiahajó – indulási időpontok a Jászai Mari térről szombaton: 14:00, 15:30, 17:00 és a Petőfi térről: 14:45, 16:15, 17:45 (a Red Bull Air Race miatt ezen a szombaton nem közlekedik!)

hofeherke_nosztalgiahajo

Különleges nosztalgiautazás Hófehérkével Budapest különleges hídjai alatt. Felnőtt jegy 500 Ft, gyerek 300 Ft.
Részletek itt.

JÚLIUS 17., vasárnap

Skanzen futás – Szentendre, Skanzen, 7:00-17:00

skanzen

Egy igazi családi futóesemény egy olyan környezetben, ahol jó a levegő, ahol nincs városi forgalom, ahol a család is veled lehet, és még programokat is talál, amíg Te futsz. Elkísérhet a család minden tagja, kicsik és nagyok, papák és mamák, egyszóval mindenki. Több távon is indítanak számokat, gyerekeknek is, viszont már kevés hely van, érdemes minél előbb regisztrálni. Részletek itt.

Csömöri Bringafesztivál – Csömör, Bulgárkert, vasárnap egész nap

bringafeszt

Gyerekprogramok, ügyességi feladatok, mini 5próba, helyi specialitások, jéghideg frissítők, koncertek is szerepelnek az idei Csömöri Bringafesztivál programjában. 11:30-tól fellép az Apacuka zenekar is.

Kőhalmi Ferenc bűvész – Szentendre, Dunaparti Művelődési Ház, Duna korzó 11/a, vasárnap 10:00

kohalmi_ferenc

Gyerekteátrum Kőhalmi Ferenc bűvésszel vasárnap Szentendrén. Belépőjegy: 1000 Ft, családi jegy 4 főre 3000 Ft. Jegyek az előadás kezdése előtt egy órával a helyszínen válthatók.

Meseprogram a Bailavidrum csapatával – Kismaros, Duna partja, vasárnap délután 16 óráig (ingyenes)
A rossz időjárás miatt elmarad!

Bailavidrum

Az eddigi meseösvény téma helyett kipróbálhatjátok, milyen a Mesében-lét! Egész nap várnak benneteket Kismaroson, a Duna partján reggeltől délután 4-ig. Együtt alakíthatjátok ki a mesét, mindenki meseszereplő lehet, és ezúttal nem lesz belépő sem. Mesés vasárnapi program!

Turay Ida Színház: A szeméthegyen túl – Városmajori Szabadtéri Színpad, 10:30

aszemethegyentul

A történet színhelye egy illegális szeméttelep, ám ez nem lehet gátja barátságnak, összetartozásnak, közös célokért való igaz küzdelmeknek, de még szerelemnek sem. A 70 perces előadás 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1200 Ft.

Szekér Színház: Shakespeare és kora (zenés-táncos előadás) – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

tabulatura-regizene-egyuttes

Póka Éva színművésznő a Tabulatúra régizene-együttes és a Mare Temporis Alapítvány közös műsora, mely a 2016-os Shakespeare-évfordulóra készült. 12 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Littlebits workshopok – Nagykovácsi, vasárnap délelőtt és délután

madmaxlittlebits1

A Sci-fi (10:00-13:00) és a Mad Max rajongókat (14:00-17:00) várják ezen a vasárnapon Nagykovácsiba a Littlebits workshopjaira.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg legújabb beszámolónkat a Picasso kiállításról, illetve játsszatok Living Dinosaurs kiállítás családi belépőért!

Era kedvencei: Csömöri Bringafesztivál, Kőhalmi Ferenc bűvész Szentendrén, Bailavidrum meseprogram Kismaroson
Rozi kedvencei: Bailavidrum meseprogram Kismaroson, Kőhalmi Ferenc bűvész Szentendrén, Littlebits workshopok