Programajánló – július 15-16.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a hétvégén is ajánlunk programokat a Budapesten maradóknak és a kiruccanni vágyóknak egyaránt, például a Balaton északi partján, Komáromban vagy Hegykő környékén. Programajánló a Minimatinétól!

Tízforrás Fesztivál – Hegykő és környéke, július 14-23.

Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák várnak benneteket Hegykő mellett Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken, Fertőszéplakon, és Sarródon. Fellép többek között a Szabó Balázs Bandája, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, a Sator Quartet, a Jónás Vera Experiment, Deák Bill Gyula, a Margaret Island, a Kiscsillag, Korpás Éva, a KFT, Pátkai Rozina, a Kiskalász zenekar és még sokan mások. Részletes program és az egyes programok jegyárai itt.

Jókai hétvége – Komárom, Monostori erőd, július 15-16.

A Monostori Erődben ezen a hétvégén tárlatvezetésekkel, kazamata túrákkal, sétahajózással és játékokkal várnak benneteket. A rendezvény mindkét napon a Monostori Erőd belépőjegyével látogatható. Részletek itt.

JÚLIUS 15., szombat

Batyu Színház: Hófehér és Rózsapiros – bőröndös bábjáték – Interaktív meseszínpad, Margitsziget, szombaton 10:30 (ingyenes)

„Nagy utazásra indul hősnőnk, bőröndje csuda dolgokat rejt. Előkerül egy mesés könyv, melynek szereplője két rózsafából született leányka, egy kedves özvegyasszony, egy jóságos medve, és egy gonosz törpe. Gyere velünk te is és légy részese egy felejthetetlen, mesés utazásnak!” Ingyenes! Részletek itt.

Nyári családi napok: Repülő virágok – a lepkék nyomában – Királyrét, szombaton 11:00

Rövid terepi séta után mikroszkóppal merülhettek el az aprók világában. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt. Előzetes bejelentkezés szükséges, lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig. Jegyár: 2000 Ft/család.

Rizibizi Diszkó Fesztivál a Rutkai Bori Bandával – Szentbékkálla, Pegazus, szombaton 16 órától

Ha a Balaton északi partján töltenétek a hétvégét, akkor érdemes a Pegazus felé venni az irányt. Délután négykor nyílik a Sellőnyomda, ahol hableányok és hablegények serénykedhetnek. 17 órakor Rutkai Bori Banda táncos bábos koncertje következik, számos horgolt vendégművésszel. 18.30-tól Boriék klipjeiből lesz vetítés a lovagteremben,  majd 20 órától Dj Nairobi szolgáltatja a zenét. Részletek itt.

JÚLIUS 16., vasárnap

Makám: Bogárbál – Szentendrei Teátrum, vasárnap 10:00

A Szentedrei Teátrum Színpadán ezen a vasárnapon 10 órától a Makám: Bogárbál című koncertjét hallgathatjátok meg. Jegyár: 1000 Ft.

Aranygyapjú Társulat: Ének Szent György vitézről – zenés bábjáték – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A zenés bábelőadásban a bábos és az őt kísérő zenészek ötvözik a vásári bábelőadások harsány előadásmódját és a kobzos énekmondóknak a kora középkori keletet idéző zenei hangulatfestését egy olyan képi megjelenítéssel, amivel a hajdani vásári komédiások és képmutogatók járták az országokat. Részletek itt.

A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack – avagy Katinka kertje – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

A király azon tépelődött, hogy legkisebb leánya, Katinka kívánságát bizony nem tudja teljesíteni, mikor is hintója beleragadt a sárba. A disznócska ugyan segített a királyon, de cserébe elvitte magával Katinkát. Hát búsulhatnánk, de még se, mert a disznócska királyfivá változott. Azonban csak ezután jöttek az igazi bonyodalmak! Részletek itt. Jegyár: 1200 Ft.

Játékkert – Családi játszó – Várkert Bazár, vasárnap 10:30

Minden vasárnap 10:30-tól 11:30-ig interaktív családi játszóval várja Környei Alice 3-9 éves gyerekeket. Részletek itt. Belépő: 1000 Ft.

Skanzen futás – Szentendre, Skanzen, vasárnap

A verseny egy igazi családi futóesemény, ahol nincsen városi forgalom és a család még jól is szórakozhat. Több táv közül lehet választani, így mindenki megtalálja az edzettségének és lelkesedésének megfelelő hosszt – a 700 méteres gyerekfutástól a félmaratonig.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni.

Ajánljuk még a legjobb játszótereket itt, itt és itt, valamint budapesti, közeli és távolabbi kirándulós ötleteinket, kisvasutas és tanösvényes válogatásunkat is, kedvenc fagyizóinkat pedig itt találjátok.

Era kedvencei: Rizibizi Diszkó a Pegazusban, Bogárbál Szentendrén
Rozi kedvencei: Batyu Színház: Hófehér és Rózsapiros bábelőadása a margitszigeti Interaktív meseszínpadon, Rizibizi Diszkó a Pegazusban