Programajánló – július 1-3.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zsolnay Fényfesztivál - hétvégi programajánló a Minimatinétól

Győrben július elején minden a gyerekekről szól majd, hiszen kezdődik a Győrkőc Fesztivál, Pécsett fantasztikus fényfestéssel és izgalmas utcaszínházi előadásokkal készülnek, a Balatonnál Bivalyfesztivállal, Boldogkőváralján pedig a Gönci Barack Vigassággal. Ha Budapesten töltenétek a hétvégét, akkor hűsítő margitszigeti előadásokat, vizezős játszótereket, a Kiskertpiacot, a Pöttömkertet és a Derby Fesztivált ajánljuk. Programajánló a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Derby Fesztivál – Kincsem Park, július 1-3. (18 év alatt ingyenes)

derby_feszt Programajánló

A Derby Fesztiválon lélegzetelállító lóversenyfutamok mellett idén ismét starthoz állnak a versenyagarak is. Szombaton és vasárnap a design szerelmesei is megtalálják számításukat a WAMP művészeti forgatagában. A gasztronómiai élményekről számos kiállító gondoskodik majd. A kisebbeket körhinta, arcfestés, állatsimogató, pónilovaglás, kézműves sarok és külön pelenkázó szoba is várja. Felnőtt belépő: 1500 Ft, 18 éves korig ingyenes!

Győrkőc Fesztivál – Győr, július 1-3. (ingyenes, belépő egy mosolygós fotó, tesókról közös kép is jó)

jatszo_utca_gyorkoc

A Vaskakas Bábszínház szervezésében Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik, minden év július első hétvégéjén a Széchenyi tértől a Kazinczy utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig és a Bercsényi ligetig. A Győrkőcfesztivál az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja, melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon térítésmentesen vehetnek részt, legyen az egy előadás vagy akár egy ugrálóvár. A Győrkőckarkötőre ráírják a győrkőcök nevét és szüleik telefonszámát. Így ha elkeverednek a hatalmas tömegben, könnyen megtalálhatják egymást! Információs pontok: Fesztiválközpont – Bécsi kapu tér, Széchenyi tér, Baross út – Kazinczy utca kereszteződés, Rába kettős híd Mihalkovics sétány felőli hídfő. Belépő: mosolygós fotó (testvérekről közös is jó).

Zsolnay Fényfesztivál – Pécs, július 1-3. (ingyenes, esti koncertekre kell regisztrálni)

Július első hétvégéjén fénybe borul Pécs belvárosa! A Zsolnay Fényfesztiválon fantasztikus képzelettel megáldott médiaművészek lepik el a az utcákat, tereket, és mintegy 24 helyszínen fénnyel festik a belváros legizgalmasabb pontjait. Kulturális kalandok kavalkádja várja az érdeklődőket, színészek, zenészek, különleges utcai mulattatók és vásározók kínálják alkotásaik legjavát. A programok ingyenesek, regisztrálni csak az esti koncertekre kell.

Gönci barack vigasság – Boldogkőváralja, július 2-3.

gonci_barack_vigassag

A Gönci Barack Vigasság család- és gyermekbarát rendezvény. A gyerekek a programok mellett egész napos játszóházban, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: agyagozhatnak, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a fafaragás és a tűzzománc készítésével is. A kedvükért készítenek a váraljai nagymamák és sokan mások barackos gombócot, palacsintát, baracklekvárt, házi szörpöket, sütiket és egészséges ételeket. Ami a legfontosabb: egész nap mesebeli, csupazöld környezetben, friss levegőn lehetnek, kiadhatják az összes fölös energiájukat és ha kedvük tartja, szétugrálhatják a szalmabála-várat vagy a trambulint! A rendezvényen található higiénikus pelenkázó, lehet náluk bébiételt melegíteni és szoptatósarok is van.

Vizes játszóterek (ingyenes)

jatszoter_hullam_csonakhaznak_foto_minimatine_MG_9805_02

Vizes játszótér mustra a Minimatinétól, hiszen hétvégére visszatér a meleg! Válogatásunkban régebbi helyek mellett találtok egy vadonatújat is, melyet 2016. június elején adtak át. Váltóruhát, naptejet, sapkát és vizezős szandált vigyetek Az alábbi lehetőségeket csak késő délután ajánljuk, mert akkor már árnyékosabbak a vizes részek is!

JÚLIUS 2., szombat

Kereplő Családi Színház: Csizmás kandúr (interaktív bábelőadás) – Margitsziget, Szabadtéri Színpad bejárata, július 2., szombaton 10:30 (ingyenes)

csizmas-kandur-kereplo-szinhaz

A díszletek és a bábok a népi hagyományok mai formáit tükrözik, népdalok és népi hangszerek színesítik az előadást. 4 éves kortól ajánlott! Ingyenes!

Sas-hegy hüllői – Sas-hegyi Látogatóközpont, 10:00

A-Sas-hegy-hüllői_Sas-hegyi-Látogatóközpont

Vajon honnan kapta nevét a hegy egyik ékköve a fokozottan védett haragos sikló? Miért választotta címerállatául a pannongyíkot a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület? Milyen kígyófajok fordulnak elő a hegyen? Tematikus túránk során ezekre a kérdésekre is fény derül. Túra hossza, időtartama: 850 m, 1,5 óra. Részvételi díj: teljes árú: 950 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő, gyermek: 650 Ft/fő. Információ: Kremnicsán János,+36 30 408 4370, sashegy@dinpig.hu. Bővebben itt.

JÚLIUS 3., vasárnap

Pöttömkert – Budapest Park, 9:00-15:00 (ingyenes)

mesemalac_03

Napindító jóga, Ringató foglalkozás Gáll Vikivel, Eszter-lánc Mesezenekar koncertje (11 órától), Csodák Palotája kísérlet bemutató, Batyuszínház – Mesemalac című előadás (13 órától), Tapicskoló festőműhely, óriás társas, fejtörők, ügyességi játékok, vizes népi játékok, mini ugráló és játékok a 1,5-2,5 éveseknek, tanulóbiciklik, kismotorok, kukásautó (be lehet szállni), trambulin és Mini disco is vár rátok ezen a vasárnapon 9 és 15 óra között a Pöttömkertben. Ingyenes!

Kiskertpiac – Anker’t, 10:00-16:00 (ingyenes)

kiskertpiac

A Kiskertpiac olyan vásártér, amely az igényes, urbánus és fenntartható életmód kialakításához nyújt inspirációkat, a megvalósításhoz szükséges növény, gasztro és dizájn termékeket. A városi emberek kiskertje, ahol jó lenni és beszerezhető minden, ami egy talpalatnyi föld felvirágoztatásához és ami egy stílusos kert, szabadtéri otthon kialakításához szükséges. A látogatókat franciás stílusú standok, közösségi és gyerekprogramok várják. Többek között a KACS Műhely is vár benneteket. Ingyenes!

Bivalyfesztivál – Kápolnapuszta, július 3.

bivalyrezervatum

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket a kápolnapusztai Bivalyfesztiválra július 3-án 9 és 19 óra között. A fesztiválon kézműves foglalkozásokkal, kirakodóvásárral készülnek, de emellett még érdemes a Kányavári-szigetre is ellátogatni, ha arrafelé jártok. Belépő: felnőtt 700 Ft, gyerek (3-14év) 400 Ft.

Magyar Népmese Színház: Mátyás király születése napja (élőzenés mesejáték) – Margitsziget, Szent Margit-romok, 10:30 (ingyenes)

matyas-kiraly-szuletese-napja-4

A mesejáték több ismert Mátyás király történetet fog össze (Okos Katica, Kolozsvári bíró, Mátyás az igazságos, Mátyás király bolondja). 5 éves kortól ajánlott! Ingyenes!

Mosó Masa mosodája – Városmajori Szabadtéri Színpad, 10:30

Moso masa mosodaja

Mosó Masa mosodájában meséli el Sompolygó, a kedves rókalány, csodálatos történetét, hogyan jutott el a Kerek Erdőből az Óperenciás Tengeren át a Mesék Országútján az Aranyvárosba, s hogyan lett tündérkirálynő. Utazása során természetesen számtalan kalandot élt át: találkozott a Járkáló Kastéllyal, a feledékeny Vicsor bábival s elvarázsolt manókkal, vigyázott Csupacselre, a háromfejű sárkánybébire, és versenyre kelt Tóbiással, az óriással. Sompolygó a gyerekek aktív közreműködésére és fantáziájára is számít. 3 éves kortól ajánlott. Belépő: 1200 Ft/fő.

Mediterrán Vasárnap: Kisállat-bemutató és galambröptetés – Sas-hegyi Látogatóközpont, 11:00-12:00

galamb

A  sas-hegyi kisállat-bemutatók izgalmas színfoltjaként ezúttal a galambokkal, postagalambokkal kerülhetünk közelebbi ismeretségbe. Az előadás végén galambröptetéssel várják látogatókat! Részvételi díj: teljes árú: 1400 Ft/fő, kedvezményes: 950 Ft/fő, családi: 3500 Ft. Információ: Kremnicsán János,+36 30 408 4370, sashegy@dinpig.hu.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg kedvenc júliusi fesztiváljainkat, illetve a nyár végéig minden hétvégén ingyenes előadások várnak rátok a Margitszigeten és a Városmajori Szabadtéri Színpadon is családi előadásokkal készülnek!

Era kedvencei: Zsolnay Fényfesztivál, vizes játszóterek, Kiskertpiac
Rozi kedvencei: Zsolnay Fényfesztivál