Programajánló – júl. 31.-aug. 2.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

holdkiraly_palotaja_DSC0749

Ezen a hétvégén további jó programokkal vár benneteket a Művészetek Völgye, de a Balaton környékén több más izgalmas rendezvény is lesz, pl. Kinizsi Napok Nagyvázsonyban, Balaton Bike Fest Balatonfüred és Tihany környékén, Majorbéli Géptalálkozó és Aratóünnep Keszthelyen. Budapesten pénteken a Kisladik tart foglalkozást, este pedig Rumli Fesztivállal készülnek a Holnemvolt Parkban. Vasárnap a Pöttömkertben Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kobuciban a Kolompos táncoltatja meg a közönséget. Íme a hétvégi kínálat!

Művészetek Völgye – augusztus 2-ig (10 éves korig ingyenes)
Ezen a hétvégén is folytatódik a Művészetek Völgye, ahol rengeteg jobbnál jobb kicsiknek és nagyoknak szóló programmal várnak benneteket többek között a Kaláka Versudvarban, az Elevenkertben, a Momentán udvarban, a Design Terminálnál, a Hajós András és a Modern Art Orchestra udvarban, a Kolibri Kiadó szervezésében a Harcsa Veronika udvarban. A programot lehetetlenség felsorolni, inkább töltsétek le innen. Napijegy: 3600 Ft-4000 Ft. 10 éves korig ingyenes!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Balatonfüredi Street Food és Gourmet Fesztivál

Balatonfüredi Street Food és Gourmet Fesztivál – Balatonfüred, július 30.-augusztus 2. (ingyenes)
Balatonfüreden délután és este a hétvége folyamán Street Food és Gourmet Fesztivállal várnak benneteket a SunCityben. A kiállítók listáját itt találjátok. Vasárnap 16 órától családi programokkal is készülnek. Ingyenes!

kinizsi_napok

Kinizsi Napok – Nagyvázsony, Július 31.-augusztus 2.
Gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncert és a Csík zenekar is vendége lesz a mulatságnak. A középkori táncos, zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd. Lengyel barátaink katonai tábort vernek, fegyverbemutatókkal, előadásokkal készülnek, míg a várban naponta többször is várjátékokra kerül sor. A három napig tartó fesztiválon bemutatkoznak a korabeli mesterségek, a gyerekek kipróbálhatják a fazekaskodást, a kovácsolást, a papírmerítést, az érmeverést és a kötélverés tudományát is. A gyermekeknek klasszikus népi mesékkel, gyerekelőadásokkal várják, vasárnap délben pedig Gryllus Vilmos ad biciklizős koncertet Kinizsi Pál várának udvarán. A pisztrángos ételeké lesz a főszerep, de a vásári forgatagban kézműves termékek is terítékre kerülnek majd. Belépő: felnőtt 1350 Ft/nap, diák 1000 Ft/nap, a Csík koncertre 2500 Ft.

balaton_bike_fest

Balaton Bike Feszt – Balatonfüred, július 31.-augusztus 2.
A családi túrázókat a 20 km-es Cross Tihany-kerülő túra és a 40 km-es Caprine Balaton-felvidék túra várja vasárnap. A gyerekeknek a fesztivál hétvége mindkét napján a balatonfüredi vitorlás téren szerveznek versenyeket, amelyekre ingyenes a nevezés. Részletek itt.

majorbeli_geptalalkozo

Majorbéli Géptalálkozón és Aratóünnep – Keszthely, Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely, augusztus 1-2.
Szántás, cséplés veterán járművekkel? A szervezők nem kevesebbre vállalkoznak, minthogy a múlt századi gépeket működés közben is bemutassák. Igazán nagy élményben lehet része annak, aki részt vesz a Múzeum filiáléja, a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely által szervezett X. Majorbéli Géptalálkozón és Aratóünnepen. Belépőjegy: felnőtt 900 Ft, gyermek 450 Ft.

panyolafeszt

Panyolafeszt – Panyola, Főtér, július 31.-augusztus 1.
„Panyoláról mindenkinek eszébe jut a szilva, kinek lekvár, kinek pálinka alakjában. Ebben a faluban szerencsére dzsungelgyümölcsösökben terem egy különleges fajta, így mind a kettőből akad a tisztességes háztartások kamráiban. Panyolán azonban van valami más is. Olyan, ami nekünk nincs. Pedig kellene, de nagyon. Akarjuk, de hiába. Hajszoljuk, de annál nehezebben érjük el. Panyolán ugyanis van idő. Mindenre. Nem állt meg, csak sokkal barátságosabban folyik. Mint a Szamos, amin a kézi hajtású komp átvisz. A másik oldal mintha egy másik világ lenne – és az is. Szilvafákkal, nyugalommal, igazi vendégszeretettel, falusi békével, érintetlen tájakkal, és évente egyszer egy különleges fesztivállal.” A zenei programok a település központjában, a templom mögötti tér nagyszínpadán lesznek. A gyermekprogramok a Diófás Ligetben, a tér melletti, árnyas udvarban. A családi programokat itt találjátok. Támogasd Te is a rendezvényt és légy Panyolabarát! Panyolabarát jegy: 1000 Ft, aranykoszorús Panyolabarát jegy: 3000 Ft. A támogatás önkéntes!

JÚLIUS 31., péntek

kisladik_1001_fonal

Kisladik foglalkozás – 1001 fonal, 10:00
Pénteken 10 órától ismét Kisladik foglalkozás lesz az 1001fonal boltban. Gyönyörű szivárványszínű fonalaiból indián tipit, színes kaktuszokat, fonallal díszített kartonállatokat és huichol mexikói indián technikával fonalképeket készíthettek, mesét hallgathattok és macskabölcsőt játszhattok. A foglalkozást 6 éves kortól ajánlják. Részvételi díj: 1500 Ft/fő, ez természetesen tartalmazza a a foglalkozáson használt fonalakat. A foglalkozáshoz nem kell tudni kötni, aki már egy szimpla csomót tud készíteni, menjen bátran. A foglalkozás ideje alatt az szülők szabadok.

rumli_fesztival

Rumli Fesztivál – Holnemvolt Park, 19:00-24:00
Este 7-től Rumli Fesztivált csapnak a Holnemvolt Parkban, ahol elszabadulnak a fenevadak, életre kelnek a bábok, és megbokrosodnak a buborékok. A megszelídített fenevadakat a Bab Társulat óriásbábjai táncoltatják meg, a „felemelő” élményről gólyalábasok gondoskodnak. A mit sem sejtő aprónépet mindeközben buborékshow és a Porontycirkusz ügyefogyott bohócai várják borzongató produkciójukkal (kardnyelés, kígyóbűvölés, az előadás után elsősegély a rászorulóknak). A különleges kalandok szerelmesei ellátogathatnak a Hullámvasút közönségtől elzárt területeire, de szóban és képben is felidézik a múlt századi rumlit, a régi városligeti mulatók zajos világát is. Jegyár: 500 Ft/fő + zsetonok.

AUGUSZTUS 1., szombat

kalaka_versudvar

Művészetek Völgye gyerekeknek
10 órától a Momentán Társulat családi rögvest programot tart, 11 órától Gryllus Vilmos zenél majd a Kaláka Versudvarban és kreatív foglalkozásokkal várnak benneteket a Design Terminálnál. További programok itt.

AUGUSZTUS 2., vasárnap

pöttömkert

Pöttömkert – Budapest Park, 9:00-15:00 (ingyenes)
Utolsó előtti hétvégéjéhez érkezett a Budapest Park gyermekeknek szóló programsorozata, a Pöttömkert. A havonta megújuló program ezúttal is az apróságok és a szülők számára egyaránt szórakoztató játékokkal és bemutatókkal várja a látogatókat. A korán kelőket reggel napindító jóga várja, majd a Kerekítő Mondókás Móka. A bulihangulatról ezúttal Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar (11 órától) gondoskodik. Jó ebédhez szól a mese, pihenésképp érkezik a tündérmesék, állatmesék és furfangos mesék tanulságokkal teli világa. A felhalmozott energiát a Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub segít levezetni, akik bemutatójuk után óvó tekintetük kíséretében néhány japán harcművészeti fogás elsajátítására is lehetőséget adnak. A gyerekeket emellett számos egész napos foglalkozás és program várja. Ingyenes!

korzoo

KorZoo – Holnemvolt Park, Elvarázsolt kastéllyal szemben, 10:00-19:00
Idén is lesz KorZoo, vagyis interaktív piac és vásártér a Holnemvolt Park területén, augusztusban minden vasárnap 10 és 19 óra között. Holnemvolt Park belépővel látogatható: 500 Ft.

kolompos_zenekar

Kolompos – Kobuci, 10:30
10:30-tól az Óbudai Nyár programsorozatának keretében Kolompos koncerttel várnak benneteket a Kobuciban. Jegyár: 1200 Ft.

holdkiraly_palotaja

Kabóca Bábszínház: A holdkirály palotája – Városmajori Szabadtéri Színpad, 10:30
Te is segíthetsz kiszabadítani a szépséges leányt: locsogj, mint a tenger, kopogj, mint a kövek, ciripelj, mint a kabócák, s meglátod, a szerelmesek újra egymásra találnak. Az interaktív bábelőadás 3 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1200 Ft.

Nézzétek meg óvodába és iskolába készülő gyerekeknek szóló könyves-diafilmes válogatásunkat is!

Nagyon jó hétvégét kívánunk mindenkinek!

Era kedvencei: Művészetek Völgye, Panyolafeszt, Kisladik foglalkozás
Rozi kedvencei: Művészetek Völgye, Panyolafeszt, Kisladik foglalkozás, Kolompos koncert