Programajánló – júl. 10-12.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok_05

Már pénteken egy jó könyvbemutatóval kezdjük a hétvégét a Pagonyban, ahol Vadadi Adrienn íróval és Mészely Ilka illusztrátorral is találkozhattok. A Millenárison legózhattok, a Margitszigeten bábelőadásokkal, Horányban Kékevező Fesztivállal, Székesfehérvárott óriási buborékokkal, Királyréten családi nappal, Visegrádon Palotajátékokkal, Nyírbátorban a Szárnyas Sárkánnyal, Hegykőn a Tízforrás Fesztivállal, a Kassák Múzeumban plakát készítéssel várnak benneteket. És még a hírlevelünk is elindult a héten, kattintsatok a postagalambokra (a jobb felső sarokban). Az első 100 feliratkozó között most 10 db családi belépőt is sorsolunk a Vasúttörténeti Parkba 😉

EGÉSZ HÉTVÉGÉN:

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Visegrád, július 10-12. (6 éves korig ingyenes)
A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok immár 31 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, megidézve azt az utánozhatatlan középkori hangulatot, melynek egyik hiteles helyszíne Visegrád. Nyolc országból várnak közel 1000 fellépőt Európa egyik legnagyobb középkori fesztiváljára. Jegyárak 400 Ft-3500 Ft, 6 év alatt ingyenes, részletek itt.

kocka_parade

Kocka-parádé kiállítás – Budapest, Millenáris, július 11. – augusztus 2.
Júliusban a Millenárison minden a LEGO-ról szól. Várnak kicsiket és nagyokat, hobbiépítőket és megszállottakat: több mint 1 millió kocka 1000 négyzetméteren, valamint különleges hétvégi programok is lesznek. Jegyárak: hétköznap: felnőtt 1200 Ft, gyerek 1000 Ft, hétvégén: felnőtt 1600 Ft, gyerek 1200 Ft.

Szárnyas Sárkány Fesztivál – Nyírbátor, július 10-12. (6 éves korig ingyenes)
Naponta meglepetés-játékok várják a közönséget: az Aranygyapjú Sárkányverője, az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház lépegetősdije, a Kedvcsinálók, a DoubleBubble és a Fiatal Artisták parádéi. Számos látogatásért esedeznek a szlovákiai Via Cassa hagyományőrző lovagjai, a skót Oceannallover szösszenetei és a felsorakoztatott kézműves mesterek remekei, bemutatói is figyelmet kérnek. A kulináris élvezetek felelőse a Magyar Népi Ízőrzők Lovagrendje és a Borháló. Részletes program itt. Napijegy: 800 Ft, nyírbátoriaknak 500 Ft (lakcímkártya felmutatásával). 3 napos fesztiválbérlet: 2 400 Ft, nyírbátoriaknak 1 500 Ft. Kisgyermekeknek 6 éves korig ingyenes a fesztivál!

tizforras_fesztival

Tíz Forrás Fesztivál – Hegykő és több település, július 10-19.
Immár 12. alkalommal kerül megrendezésre Hegykőn és a Fertő-táj több településén a Tízforrás Fesztivál. Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák várják a közönséget a Fertő-táj legnépszerűbb fesztiválján! Hegykő mellett programok lesznek Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken, Fertőszéplakon és Sarródon. Fellép többek között: Palya Bea, a Quimby, a Pancastic, a Váczi Eszter Quartet, Tompos Kátya, Berecz András, Hobo és Bandája, Petruska András, a Csík Zenekar.

levendulasban

Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok – július 11-12.
Július 11-12-én, szombaton és vasárnap rendezik meg az idei Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat. Ebben az évben is tartalmas előadásokkal és szakmai programokkal várják a közönséget. Szeretnének inspirációval, praktikus tanácsokkal szolgálni, amelyeket apránként be tudtok építeni a hétköznapokba. A Gyógynövénynapok idei témája: a XXI. század kihívásai. Pszichológus, meteorológus, kertészmérnök és sokan mások beszélnek majd saját szakterületük kapcsán olyan módszerekről, amelyekkel jobbá tehetjük saját és környezetünk életét.

JÚLIUS 10., péntek

alma-utca_22

Alma u. 22. könyvbemutató Vadadi Adriennel és Mészely Ilkával – Sugár, 17:00 (ingyenes)
Péntek délután ötkor a Sugárban az Alma utca 22. című könyvet mutatják be a szerzők, azaz Vadadi Adrienn és Mészely Ilka, lesz mese és bánatfaló doboz készítés, sőt kuponnap is, azaz 35%-kal olcsóbban juthattok hozzá a pagonyos könyvekhez. Ingyenes!

családi napok a Királyréti Erdei Iskola

Családi napok Királyréten – Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, július 7-11., 11:00 és 14:00
Július 7-től újra indulnak a családi napok a Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpontban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak keddtől szombatig 11 és 14 órától. Eheti téma: Fűben, fában orvosság – gyógynövények erdőn, mezőn, réten. Rövid terepi séta után kézműveskedhettek, észtornázhattok, illetve megnézhetitek a Börzsöny lakói kiállítást is. A részvételi díj 1500 Ft/család, bejelentkezés szükséges: kiralyret@dinpig.hu, Takács Margit. A túra hossza 2 km, időtartam 2 óra.

JÚLIUS 11., szombat

kassak_muzeum

Plakátkészítés – Kassák Múzeum, 10:00-13:00
Szombaton 10-13-ig készítsetek konstruktivista plakátot az óbudai Kassák Múzeumban. A foglalkozásra a szülőknek is készülnek, 12-13-ig az új, 1. világháborúval, avantgárd művészettel és Kassák Lajos folyóirataival foglalkozó kiállításukon tárlatvezetést tartanak.

az-aranyhaju-kiralylany-majoros-agi-babszinhaza

Majoros Ági Bábszínháza: Az aranyhajú királylány – Interaktív meseszínpad, Margitsziget, 10:30 (ingyenes)
Volt egyszer egy királylány, aki nagy szomorúságban élt. Nézegette magát a tükörben, s ettől még szomorúbb lett. Megsimogatta kopasz fejét, és azt mondta: Jaj. Mígnem aztán érkezik egy találós kérdést: vajon a mesének miért az a címe, hogy aranyhajú királylány? Bizony, a királylánynak valahogy szép aranyhaja lett. És hogyan? Megtudja, aki megnézi az előadást! 3 éves kortól ajánlott! Ingyenes!

kekevezo_fesztival

Kékevező Fesztivál – Horány (ingyenes)
„Horány legyen újra a vízi sportok, a Duna és a gyönyörű Szentendrei-sziget szerelmeseinek paradicsoma” – írják a Kékevező Fesztivál szervezői. Mi is azt kívánjuk, hogy így legyen, mert imádjuk a szigetet 🙂 Sport és Duna, gyerektér, helyi termékek, grill verseny. Részletek itt. Ingyenes!

JÚLIUS 12., vasárnap

buborekos_nap

Buborékos nap – Székesfehérvár, Koronás Park, 10:00-18:00
Minden, ami buborék Székesfehérvár legújabb játszóparkjában. Ezen a napon a karszalaggal ingyen bemehettek a strandra is. 16 órától jönnek az óriásbuborékok, 17 órától pedig a Csicseri és Borsó zenekar, akiket nagyon szeretünk 🙂 Belépő: 1200 Ft, családi (4 fő) 2200 Ft.

Fabula Bábszínház- Vitéz László és az ördögök

Fabula Bábszínház: Vitéz László és az ördögök – Szent Margit-romok, Margitsziget, 10:30 (ingyenes)
„Szervusztok, pajtikák!” A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. Ebben a történetben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz! A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat. 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Van már hírlevelünk is! 🙂 Ha most feliratkoztok, az első 100 jelentkező között 10 db családi belépőt sorsolunk ki a Vasúttörténeti Parkba. Kattintsatok a minimatine.hu-n a jobb felső sarokban lévő postagalambokra 🙂 Gmailesek a promóció között találják meg a hírlevelet!

Július 15-éig tart még játékunk a Fogd rá a jetire! című könyvért! Részletek az interjú végén.

Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Era kedvencei: Alma u 22. könyvbemutató a Sugárban, Majoros Ági Bábszínháza a Margitszigeten, Buborékos nap Csicseri és Borsóval a Koronás Parkban, Kékevező Fesztivál Horányban
Rozi kedvencei: Alma u 22. könyvbemutató a Sugárban, Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, Majoros Ági Bábszínháza a Margitszigeten