Programajánló – jan. 13-15.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy igazán remek programokkal tarkított hétvége elé nézünk zenei eseményekkel, világjáró gyerekekkel, holdjáró építéssel, Graffaló mesékkel, füvészkerti kincskereséssel, erdei piaccal, táncházzal, és a Kucok című izgalmas előadással, amelyet már mi is kipróbáltunk. Nagyon reméljük, hogy szánkó is előkerülhet végre!

JANUÁR 13., péntek

Találkozó „Az osztály vesztese” szerzőjével, Wéber Anikóval – Biatorbágy, Kisgombos, pénteken 18:00 (szülőknek ajánlott program!)
Az iskolai bántalmazásról és az iskolás gyerekek belső frusztrációiról szóló – nagyon fontos – könyvet és a vele kapcsolatos beszélgetést szülőknek és pedagógusoknak ajánlják. Szervező és beszélgetőtárs: Tóthné Magasföldi Rózsa, a Beszélj úgy… közösség vezetője. Regisztráció szükséges: beszeljhallgasd@gmail.com vagy kisgombosbolt@gmail.com. Részvételi díj: 500 Ft.

JANUÁR 14., szombat

BonBon Matiné: Melodika csoport – MOM, szombaton 9:30

A Melodika csoport mindhárom tagja végzett zenepedagógus, akik a klasszikus zenét modern eszközökkel és módszerekkel viszik közel a gyerekekhez. A trió tagjai tehát nem életunt klasszikus zenészek, akik a kottába mélyedve játszanak minden darabot, hanem olyan zenepedagógusok, akik kreatív zenei foglalkozásokkal, élményszerű átadással kommunikálják tudásukat. Jegyár: 200 Ft, 2 év alatt ingyenes.

Világjáró gyerekek: Oroszország – Deák 17 Galéria, szombaton 9:30-12:30 (ingyenes)

Ismét lesz játékos országismeret, közben pedig duruzsol majd a szamovár is és az orosz mesék mellett a megszokott kreatív program sem maradhat el a Világjáró gyerekek programsorozat következő állomásán. Ajánlott korhatár: 3-10 éves korig. Ingyenes!

Holdjáró építés és sci-fi kütyük a Makerspace-szel Budapesten – Cafe des Arts & Innovation, Budapest, Káldy Gy. utca 6., szombaton 10:00-12:00 és 14:00-17:00

A nagykovácsi Makerspace workshopjait ezúttal Budapestre költözteti, és két időpontban várnak benneteket holdjáró építéssel (4500 Ft) 10 órától és 14 órától családi sci-fi kütyüzéssel (12500 Ft/ 4 fő).

Legkisebbek mozija: A Graffaló; A Graffalókölyök – Puskin, szombaton 10:00

Az erdőben sétált egy barna egérke, meglátta egy róka: – Hm, jó lesz ebédre! Lássuk, hogy bánik el a nagyeszű egérke a rókával, a bagollyal, a kígyóval és végül egy éhes Graffalóval, majd a csemetéjével is…Belépő: 800 Ft. Mi a könyvet nagyon szeretjük, de a filmet inkább nagyobb óvodásoknak ajánljuk.

Szamóca Kiskertész-tanoda: Kincskereső Mauglival – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

Idén is folytatódik a mesehősök növényei program a Szamóca Kiskertész Klubban. Első mesehősükkel, Mauglival január 14-én találkozhatnak a gyerekek. Közös kincskeresőre indulhattok a dzsungelbe, vagyis a Füvészkert Pálmaházába, ahol kincseket rejtettek el a trópusi növények lombja alá. Ára 1500 Ft/gyerek, szülőknek füvészkerti belépő. Bejelentkezés szükséges! 3-10 éves gyerekeket várnak.

Családi Délelőtt: Felhőszakadás – Ludwig Múzeum, szombat 10:30-12:30

A januári Családi Délelőttök során és Susan Swartz képeinek inspirációja révén a köd, a pára, az eső, a felhőszakadás, a hétköznapi természeti jelenségek valósága most megfogalmazásra kerül festékkel, spaklival és ecsettel. A gyerekek olyan ruhában vigyétek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnáljátok, ha az alkotás nyomai rajta maradnak. A részvételi szándékot a programot megelőző napon 17.00 óráig jelezzétek a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen. Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel az 1. emeleti Susan Swartz: Személyes utak című kiállítást.Belépő: 600 Ft/fő.

Családi Meseépítő bábfoglalkozás – ODU, szombaton 10:30

A kiskakas gyémánt félkrajcárja mesével ismerkedhettek meg a januári foglalkozáson, valamint az árnybábok világába is bepillanthattok. Ár: 1500 Ft/gyerek (Ha több ovis gyereket viszel: 500 Ft-os a tesójegy a 2. gyerkőcnek).

Mesemaszk készítése Rutkai Borival – HellóAnyu, szombaton 11:00

Kézműves foglalkozás Rutkai Borival a farsangra készülődve 11 órától a HelloAnyuban. A Rutkai Bori Banda meseszereplőihez kapcsolódó maszkokat készíthettek. Ki a kedvencetek: a Békalepke vagy a Boszi? Szeretnétek egy szép egérmaszkot, vagy inkább foszforeszkáló kecskék szeretnétek lenni? Készítsétek el, díszítsétek fel a saját álarcotokat!

Mimó Öko Mesekuckó – Óbuda, Civil Ház, Kolosy tér, szombaton 11:00

Vásárolj Ökosan Cserke rókával! A választék elképesztő mostanában az üzletekben, minden termékből többféle kapható, de hogyan válasszunk közülük? Kedvenceink a boltban sokszor színesek, hívogatóak, de károsak a bolygónknak. Miért válasszam a szomszéd néni szóló szőlőjét, mosolygó almáját és csengő barackját a nyalóka helyett? Cserke róka kosarába pillantva ezt is megértitek majd.

Hangulat Junior: Felismered, amit hallasz? – Városnézés Zeneországban – Müpa, szombaton 15:00 (ingyenes)

A Müpa évek óta sikeresen működő sorozata, a Hangulatkoncertek mintájára szerveződő, de kimondottan az iskolás korosztálynak szóló új ifjúsági sorozat a Hangulat Junior. Ezeken a szombat délutáni hangversenyeken részben a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Előkészítő Tagozatának növendékei – vagyis a közönség soraiban ülő gyerekek korosztályához közel álló korú fiatal művészek –, részben a Zeneakadémia hallgatói adnak koncerteket. 10-16 éveseknek ajánlott. Ingyenes!

JANUÁR 15., vasárnap

Erdei Piac – Hidegvölgyi Erdészlak, vasárnap, 8:00-15:00 (ingyenes)

Január 15-én vasárnap újra Erdei Piaccal várnak benneteket a Hidegvölgyi erdészlaknál 8.00-15.00 óra között. Ha friss levegőre vágysz esetleg kirándulnál egy jót és közben bevásárolnál, szétnéznél és finom termelői adalékanyagmentes enni és innivalót kóstolnál, akkor ott a helyed. Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg). Részletek itt. Ingyenes!

Cifra Palota és Hetedhét Táncház – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Cifra Palota és Hetedhét Táncház, vagyis sok jó program vasárnap egy helyszínen a család minden tagjának, ráadásul ingyenesen.

Szenvedélyem: az opera – Ókovács Szilveszter – Müpa, vasárnap, 11:00

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel az Előadóteremben ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartanak, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat, illetve egyéni jelentkezőket várnak. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző szerda éjfélig lehet a csip@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást minimum 6 főnek tartják meg. Ajánlott 10-14 éves korig. Belépő: 1500 Ft.

Mozog is, meg nem is – Art&Cinema, vasárnap 11:00

Kedvenc diamesékből láthattok egy válogatást most vasárnap az Art&Cinemában. Belépő: 600 Ft. Facebook esemény itt.

Kucok – Jurányi, vasárnap  15:30 és 17:00 A jegyek elfogytak!

Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. Mi imádtuk ezt az előadást! Jegyár: 1500 FtA jegyek erre az időpontra elfogytak, következő előadás február 11-én!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni! Nézzétek meg kedvenc szánkózó helyeinket is!

Era kedvencei: Erdei piac, Kucok, Kincskeresés Mauglival a Füvészkertben
Rozi kedvencei: Mesemaszk készítése Rutkai Borival a HellóAnyuban, Kucok a Jurányiban