Programajánló hétvégére – 2024. június 22-23.

Olimpiai Kvalifikációs Sorozat – Ludovika Campus, június 20-23. (ingyenes)

Olimpiai Kvalifikációs Sorozat – Ludovika Campus, június 20-23. (ingyenes)

Ezen a hétvégén berobban a nyári szünet, így minden korosztálynak hoztunk programokat a Gyerek Szigettől kezdve a Múzeumok Éjszakáján át a ruha csereberéig, de lehet majd kirándulni, gördeszkázni, meccset nézni, piknikezni, alkotni és kertmozizni is. Programajánló hétvégére a Minimatinétól!

Egész hétvégén

Gyerek Sziget – Hajógyári-sziget, június 21-23. (ingyenes)

Gyerek Sziget

Gyerek Sziget

A vakáció idén is a Generali Gyerek Szigeten kezdődik, ahol a három napon át énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek lepik el a Hajógyári-szigetet. Újdonságok, régi kedvencek, móka, kacagás három napon át Óbudán, június 21-23. között, ingyenes programokkal reggel 10-től este 6-ig. Részletek itt. Ingyenes!

 

Olimpiai Kvalifikációs Sorozat – Ludovika Campus, június 20-23. (ingyenes)

Olimpiai Kvalifikációs Sorozat

Olimpiai Kvalifikációs Sorozat

A Nemzetközi Olimpiai bizottság új, két fordulós hagyományteremtő kezdeményezésén a városi sportok legjobbjai versenyeznek egymással. Breaking, sportmászás (a boulder, a speed, valamint a lead), gördeszkázás és BMX freestyle kategóriáiban versenyeznek a legkiválóbb sportolók, illetve koncertek is lesznek. Részletek itt. Ingyenes, nem szükséges regisztráció.

 

KőrösHEGYEN-VÖLGYÖN Bor & Gasztro Piknik – Balaton déli part, több helyszínen, június 21-23.

KőrösHEGYEN-VÖLGYÖN Bor & Gasztro Piknik

KőrösHEGYEN-VÖLGYÖN Bor & Gasztro Piknik

Ugorj fejest a balatoni nyárba és kalandozz  a KőrösHEGYEN-VÖLGYÖN június 21-23. között! Nappal a környék szolgáltatói és turisztikai attrakciói várnak színes programokkal, éjszaka pedig lehetőséged nyílik körbe BORongolni a helyi és vendég borászatok pincéit. Legyen szó zenei élményekről, kulináris élvezetekről, e-bike túráról, önfeledt szórakozásról vagy önismereti programokról, minden korosztály találhat magának programot. Részletek itt.

 

KozArt Művészeti Sokadalom – Kozárd, június 22-23.

KozArt Művészeti Sokadalom

KozArt Művészeti Sokadalom

Nyárindító Erdőszéli Sokadalom, koncertekkel, kiállításokkal (festő-fotó és iparművészeti) nyitott udvarokkal, alkotó műhelyekkel, irodalomterápiás workshoppal, finom borokkal, palóc gasztronómiai kóstolóval, kézműves vásárokkal a Cserhát lábánál fekvő gyönyörű kis faluban, 1 órára Budapesttől. Részletek itt. Jegyár: 2000 Ft/fő/nap, 12 éves kor alatt ingyenes.

 

Light Art Museum – június 23-ig

Light Art Museum

Light Art Museum

Már csak június 23-áig látogatható a Superluminal kiállítás a Fényművészeti Múzeumban, amelyet még érdemes ezen a hétvégén megnézni, reggel 10 és este 10 között tartanak nyitva. Részletek itt.

 

Hajrá magyarok! – 12 helyszín szurkoláshoz

Kifejezetten árnyasabb, parkosabb szurkolóhelyeket gyűjtöttünk össze, ahova gyerekekkel is érdemes elindulni.

 

A jövő hétre ajánljuk!

Múzeumi Hűsölő – nyári programsorozat csütörtöki napokon a Szépművészeti Múzeumban

 

A nyári szünetben több alkalommal, csütörtökönként várják a gyerekeket a Szépművészeti Múzeum Múzeumi Hűsölő programsorozatára, ahol a 60 perces interaktív tárlatvezetéseken a család kerül a középpontba. A szülők és gyerekekkreatív feladatokat megoldva, közös felismerések és rácsodálkozások révén kerülnek közelebb a régmúlt idők tárgyi és szellemi örökségéhez. Június 27-én, csütörtökön a 8-11 éves gyerekeket és szüleiket várják, ahol festmények részletein keresztül találhatjuk ki, hogy milyen történeteket mesélnek el nekünk. A programjeggyel a Szépművészeti Múzeum állandó kiállítása is látogatható. Jegyár: gyerek 1000 Ft, felnőtt 2100 Ft. (x)

 

Június 21., péntek

Piknik mozi – Csobánka tér, pénteken 20:30 (ingyenes)

Piknik mozi – Csobánka tér

Piknik mozi – Csobánka tér

Itt a nyár és a PikNik Mozi® az előző évek nagy sikerére való tekintettel idén, első alkalommal június 21-én PÉNTEKEN, Budapesten ismét a harmadik kerületbe, a Csobánka térre látogat. Élvezd a csillagos ég alatti filmnézés minden pillanatát egy gigantikus, több mint 9 méter széles és 7 méter magas vászon előtt! Legyél részese egy izgalmas és titokzatos utazásnak, ahol Indiana Jones félelmet nem ismerve indul a világ megmentésére egy ősi ereklye segítségével! A film 12 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Ingyenes! További kertmozikat itt gyűjtöttünk össze.

 

Június 22, szombat

A II. kerület napja – Marczi és Kultúrkúria, szombaton 10 órától (ingyenes, de néhány programra regisztráció szükséges)

Rutkai Bori Banda

Rutkai Bori Banda

Idén a II. kerület napját két helyszínen, a Marczibányi Téri Művelődési Központban és a Klebelsberg Kultúrkúriaban ünnepelik.  A két helyszín között félóránként, ingyenes buszjárat segít az átjutásban 10:00 és 15:30 óra között. A Marcziban 10 órától fellép a Rutkai Bori Banda, 11 órától Danny mesél, illetve lesz még fából készült játékpark, workshopok és jóga is. A Kultúrkúriában 10:30-tól Gryllus Vilmos lép a színpadra, 11:35 Dobronka Cirkusz világszám, 16 órától a Vitéz László vándorúton című előadást nézhetjük meg a Tatay Színház elődásában, illetve 18 órától a Langaléta garabonciások, 19 órától a Kolompos Együttes műsorát, 20:30-tól pedig Kerekes Band koncertjét hallgathatjuk meg. Részletek itt. Ingyenes, néhány program regisztrációs.

 

Gyerekpalcc: Sárkányos nap – Hunyadi tér, szombaton 10:00 (ingyenes)

KL Színház Sárkányölő Sebestyén

KL Színház Sárkányölő Sebestyén

10 órától a KL Színház Sárkányölő Sebestyén marionettbábos előadását nézhetitek meg.  11 órától Kis „sárkányológia” (interaktív előadás) is lesz, majd papírsárkányt készíthettek Polipkutyával, a kicsiket mezítlábas sétaösvény várja. Részletek itt. Ingyenes!

 

Családi nyomozós játék – Jókai-kert, szombaton 10.00-12:00 (csak előzetes jegyvásárlással)

Családi nyomozós játé

Családi nyomozós játé

Mentsd meg Jókai Mór kertjét és találd meg a manók kincsét! Jókai Mór író nagy barátja volt a növényeknek, állatoknak és a törpék, manók világa is érdekelte. Kislányával, Jókai Rózával nem csak az ég titkait fürkészte, de sokat beszélgettek a titokzatos kis emberkékről is. A mesék szerint számos jóságos vackormanó őrizte Jókai szőlőit, körtéit, hogy szépek, egészségesek legyenek. Találkozás: Jókai-kert bejárati kapu (1121 Budapest, Költő u. 21.). Részletek itt. Részvételi díj: teljes árú: 2600 Ft/fő, kedvezményes: 1600 Ft/fő. Kedvezményes jegyvásárlásra jogosultak: gyermek, diák, nyugdíjas, pedagógus, két- vagy többgyermekes családok esetén a kísérő felnőttek is (max. 2 fő). Jegyvásárlás kizárólag online, helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség!

 

KRESZ-suli foglalkozások – Városliget, szombaton 10 és 11 órától (Liget+ regisztrációval látogatható, ingyenes)

KRESZ-suli foglalkozások

KRESZ-suli foglalkozások

Szeretnéd, hogy gyermeked ügyesen és önállóan közlekedjen? Akkor neki szólnak a 2024. június 1. és augusztus 27. között elérhető ingyenes KRESZ-suli foglalkozások. Itt nem csak megtanítják, hogyan kell biztonságosan közlekedni, hanem pecséteket is gyűjthet, 3 után már egy igazi, névre szóló jogosítványt ajándékoznak neki. 10 órától az 5-7 éveseket, 11 órától a 8-12 éveseket várják. Részletek itt. Liget+ regisztrációval látogatható, ingyenes.

 

Szünidei Kikapcspont megnyitó – Bókay-kert, szombaton 10:00 (ingyenes, regisztrációs)

Kolompos

Kolompos

Negyedik alkalommal szervezik meg az egész nyarat felölelő programsorozatot a Kult18 intézményeiben, ahol a gyerekek szakemberek segítségével készíthetnek egyedi, értékes alkotásokat, sajátíthatnak el izgalmas művészeti technikákat. 10:30-tól fellép a Kolompos. Részletek itt. Ingyenes, de regisztráció szükséges.

 

Egyszülős nap – Városliget, szombaton 10:00-13:00 (ingyenes)

Egyszülős nap

Egyszülős nap

Idén az Egyszülős Központtal kezdődik a nyári szünet. Izgalmas programokkal, sok sporttal, pontgyűjtő állomásokkal, tombola ajándékokkal, ugrálóvárral, kreatív foglalkozásokkal is várnak. Részletek itt. Ingyenes!

 

Majorka Bábszínház: A kékfestőinas – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Majorka Bábszínház: A kékfestőinas

Majorka Bábszínház: A kékfestőinas

Palkó, a szegénylegény kékfestőinasnak áll. Csodálatos álmot lát, amit azonban nem árul el senkinek. A király, megunva a makacskodást befalaztatja. És hogy mi volt Palkó álma? Kiderül a meséből, amelyben többször is bejárjuk az Isztambul- Buda útvonalat, megtanuljuk a kékfestés csínját-bínját és élő citeramuzsikát is hallgathatunk. Részletek itt. Ingyenes!

 

Belvárosi Gardrób Vásár – Erzsébet tér, szombaton 11:00-19:00 (ingyenes)

Belvárosi Gardrób Vásár

Belvárosi Gardrób Vásár

Meguntad ruhatárad? Vannak ruháid, melyeket csak egy-egy alkalommal vettél fel? Méretet váltottál? Új stílusra vágysz? Klasszikus, modern, bohém, esetleg vintage darabokkal szeretnéd színesíteni a ruhatárad? Hasznosíts újra divatosan! Megfizethető áron, különleges, jó minőségű, egyedi darabok. Részletek itt.

 

Gárdonyi Piknik – XI. kerület, Gárdonyi tér, szombaton 14 órától (ingyenes)

Gárdonyi Piknik

Gárdonyi Piknik

A hatodik Gárdonyi Pikniken nemcsak a hangulat remek, hanem a programok is! Napsütés , pezsdítő koncertek, termelői piacon beszerezhető finomságok, közös társasjátékozás  és izgalmas workshopok várnak ( 16 és 19 óra között a Miniakadémia workshopjai) minden korosztályt. Részletek itt. Ingyenes!

 

Szeleburdi vakáció – Bem Mozi, szombaton 15:00

Szeleburdi vakáció

Szeleburdi vakáció

A háromgyermekes értelmiségi Faragó családban nagy problémát jelent a közös nyaralás, ezért a gyerekek is munkát vállalnak. Így ismerkednek meg Dédikével, egy hajóskapitány tolókocsiban élő özvegyével. Dédike felajánlja Faragóéknak a nyaraláshoz férje egykori hajóját ingyen, karbantartás fejében… Részletek itt. Jegyár 2000 Ft, 18 év alatt 1200 Ft.

 

Múzeumok Éjszakája – országszerte, szombaton délutántól

Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényére eddig közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal regisztrált. A nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján újra színes programkínálattal várják majd az érdeklődőket. Az idei kiemelt tematika – a foci Eb-re is reflektálva – a „Gólpassz”, amely kulturális értelemben a nagy alkotók nagy elődeire utal. Részletek itt. A budapesti karszalag ára felnőtteknek 3000 Ft, 6 éves kortól 1500 Ft.

 

Gazdagréti Szentivánéj – Gazdagrét, szombaton 16 órától (ingyenes)

Gazdagréti Szentivánéj

Gazdagréti Szentivánéj

Június 22-én rendezik meg Gazdagréten az immár 35 éves múlttal rendelkező Gazdagréti Szentivánéj programot. Az eseményt a színpadi műsorokon kívül különböző programokkal színesítik, a látogatók készíthetnek koszorút és zajdobozt, az esti programhoz lámpást, paracordkarkötőt, és kipróbálhatják a repapírozást is. Az este folyamán fényfestésbe burkolózik a Közösségi Ház külső része és lesz tűzugrás is. Részletek itt.

Vayo közösségi Viadukt megnyitó – szombaton 16:00-22:00 (ingyenes)

Vayo közösségi Viadukt

Vayo közösségi Viadukt

Ezúttal ez a nem mindennapi hely, kiállító és közösségi térré alakul a Balka kreatív stúdió, az árté és a Valyo jóvoltából. A megnyitó eseményen lesz valyós, rakpartos vagy épp saját dizájnos kitűző és póló nyomás, ping-pong, fröccs és szörp különböző évjáratú repoharakban, a zenét pedig a tavaly a rakparton felfedezett Chat Boutique feltörekvő dj csapata szolgáltatja majd. Részletek itt.

 

Június 23., vasárnap

Tabulatúra Régizene Együttes: Régi hangszereink emlékezete – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Tabulatúra Régizene Együttes

Tabulatúra Régizene Együttes

A zenekar fennállásának eddigi húsz éve alatt igyekezett összegyűjteni minél több hitelesnek mondható kópiát, hangszerreplikát, melyeket a margitszigeti koncerten is bemutatnak és megszólaltatnak. Sőt, akinek van kedve, a műsort követően közelebbről is megismerkedhet ezekkel a hangszerritkaságokkal. Részletek itt. Ingyenes!

 

Kaláka: Az elveszett követ – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

Kaláka

Kaláka

A Kaláka városmajori műsorában a legkedveltebb gyerekdarabok hangzanak fel, többek között: Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok és a sokak által kedvelt lemezek (A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető) dallamai. Részletek itt. Jegyár: 3500-4200 Ft.