Programajánló hétvégére – 2024. január 27-28.

Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren – Puskin, szombaton 10:00

Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren – Puskin, szombaton 10:00

Már nyakig benne vagyunk a farsangi időszakban, ezért ajánlunk több farsangi programot, koncerteket, múzeumi eseményeket, workshopokat és filmeket is.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Gryllus Vilmos: Maszkabál – több helyszínen és időpontban

Gryllus Vilmos

Gryllus Vilmos

Ebben az évben sem maradunk maszkabál nélkül. Gryllus Vilmossal számos helyen találkozhattok az elkövetkezendő időszakban: szombaton a budaörsi PostART-ban, vasárnap pedig a Puskin moziban.

 

Budapest Central European Fashion Week – Szépművészeti Múzeum, Hungarian Art and Business, január 28-ig

Budapest Central European Fashion Week

Budapest Central European Fashion Week

2024. január 22. és 28. között a Szépművészeti Múzeum és az Andrássy úti Hungarian Art and Business épülete ad otthont a divathét eseményeinek. A 2024-25-ös őszi-téli kollekciókat bemutató BCEFW-n a legismertebb magyar és régiós tervezők alkotásai mellett az új generáció tervezői is bemutatkoznak. A legmenőbbre éhes fiatalok a Fashion Hub ingyenes programjain fejthetik meg a legújabb divat témákat. Szakmai előadásokkal, workshopokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket, akik hazai márkák prezentációit is megtekinthetik. Ez utóbbi programokon való részvétel ingyenes, de bizonyos esetekben regisztrációhoz kötött.

 

JANUÁR 27., szombat

Madárgyűrűzés a Jági-tónál – Pilisszentiván, Jági-tó, szombaton 9 órától (helyszíni jegyvásárlás esetén előzetes bejelentkezés szükséges)

Madárgyűrűzés a Jági-tónál

Madárgyűrűzés a Jági-tónál

Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatjuk ma is? Ezekre e kérdésekre is mind megkaphatjuk a választ a program alkalmával, miközben testközelből ismerkedünk a madarakkal. Részletek itt. Jegyár: online 1000 és 1800 Ft. Akinek van, kedve, délután is csatlakozhat, a Pilisi Len Látógatóközpontban madárkalácsot fognak közösen gyúrni a tollasok nagy örömére.

 

Paloma Szombat – gyerek-workshop és körbevezetés – Paloma, Kossuth Lajos u. 14-16., szombaton 10 órától (regisztrációs)

Paloma szombat

Paloma szombat

Szeretnétek körbenézni a Palomában, miközben a gyerek valami kreatív dolgot csinál? Január 27-én tematikus napot tartanak, ahol 10 és 12 órától egy-egy turnusban lehet részt venni a programokon: 10.30-tól 12.00-ig Ráskai Szabolcs képzőművész közreműködésével minden gyerek elkészítheti a saját hegyekkel tarkított tájképét sablonok, különböző színű akrilfestékek, szivacsok és akvarell lap segítségével. 12.30-tól 14.00-ig Szilaj Eszter tart gyerekek számára előkészített alapanyagokból tűzzománc foglalkozást. Aki pedig maga is kedvet kapna a tűzzománc ékszer készítéshez, menjen vissza aznap 15 órára amikor Szilaj Eszter felnőttek számára tart ékszerkészítő workshopot. Részletek itt. Jegyár: 6500 Ft/gyerek. Jelentkezni a palomaartspace@gmail.com címen lehet. 8 éves kortól ajánlott!

Sivatagi séta – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Sivatagi séta – Füvészkert

Sivatagi séta – Füvészkert

Kertészkedős foglalkozás gyerekeknek. Ismerkedés érdekes növényekkel, ültetés, alkotás. Minden foglalkozáson más növénycsoporttal ismerkedhettek, más növényt ültethetnek a gyerekek. Szeretettel várnak 10.00 és 11.15-től, a foglalkozás 1 órát tart. Részletek itt. Jegyár: 3000 Ft/gyerek, szülőknek füvészkerti belépő.

Fényből szőtt mesék: A favágó és a faunok – Bajor Gizi Színészmúzeum, szombaton 10:00

Fényből szőtt mesék: A favágó és a faunok

Fényből szőtt mesék: A favágó és a faunok

Elsősorban óvodás korú gyerekek és szüleik számára kínálnak kellemes perceket egy-egy szombat délelőtt, mely során a mesék és a muzsika világában barangolhatnak. Közreműködik: Kecskés Karina színművész és Fehérváry Lilla előadóművész. Részletek itt. Belépő: 1500 Ft (3 év alatt ingyenes). Regisztráció szükséges: gidro.katalin@oszmi.hu

Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren – Puskin, szombaton 10:00

Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren

Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren

A lengék tavaszi és nyári kalandjai után most a Nádtenger életének őszi és téli eseményeit mutatják be a mesék. A Tavasz-nyár filmhez hasonlóan a történet főszereplője most is Füttyös Vilkó, egy vagány, bátor, jó szívű lengefiú, aki alig várja, hogy végre őrző lehessen. Részletek itt. Jegyár: 1950 Ft.

 

Rutkai Bori Banda farsangi buli – FMK, szombaton 11:00

Rutkai Bori Banda farsangi buli – FMK

Rutkai Bori Banda farsangi buli – FMK

Szálljatok be ti is a buliba, mindenképpen hozzatok magatokkal egy kézreálló ritmushangszert, és ha van kedvetek, öltözzetek be egy saját készítésű jelmezbe! A zenekar mesedalaiból ötletet is meríthetek, hogy milyen maskarát készítsetek: Hecsedli Boszi Ubi nevű zöld cicájával ropja a táncot, az Űrdöngölők csűrdöngölnek a Rizibizi Diszkóban, Halandzsa Maharadzsa és Umcaca Maca a Citrom Cirkuszban mulatoznak, a kedves publikum pedig a Boriverzum aprajával és nagyjával csizmacsacsacsázik majd. Részletek itt. Jegyár elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft.

 

Farsang – Pénzmúzeum, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes, regisztráció nem szükséges)

Pénzmúzeum

Farsang a Pénzmúzeumban

A régi világban a farsang volt az év legvidámabb mulatsága, a februárt így is nevezte a kalendárium: Farsang hava. A Pénzmúzeumban 2024. január 27-én, szombaton 10 és 18 óra között a régi farsangok hangulatát idézik meg. Menjetek jelmezben vagy készítsetek a helyszínen! A rendezvényen való részvétel ingyenes, időpont foglalás nem szükséges ezen a napon. Részletek itt.

Farsang a Farmon – Pomáz, Breier Farm, szombaton 10 órától

Breier Farm

Farsang a Farmon

A gyerekek bátran bújjanak jelmezbe ezen a szombaton, mert indul a Farm mulatság a Breier Farmon! Lesz még fánksütés, traktorozás, jelmezverseny is. Részletek itt. Belépő: 500 Ft.

JANUÁR 28., vasárnap

Cifra Palota – Mesés hangok – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Cifra Palota

Cifra Palota

10:15-től Nyakigláb és Málészáj táncos-dalos foglalkozás Annus Réka népi énekessel; 11 órától Furi Feri az állatkertben – Döge Csaba és Szilágyi Attila zenés interaktív meséje, 12 órától Fuss el véle! – Bognár Anna színművész drámafoglalkozása vár rátok a Müpában. Részletek itt. Ingyenes!

AUTÓS MESE: A Griff Bábszínház előadása – Marczi, vasárnap 10:30

Griff Bábszínház: Autós Mese

Griff Bábszínház: Autós Mese

Ki ne álmodna egy csodaautóról, ami, bár pont úgy néz ki, mint egy matchbox, gombnyomásra igazi kocsivá válik? Amivel lehet jogosítvány nélkül is utazni, sőt, az se baj, ha még csak óvodás méretű vagy, és nem látsz ki a szélvédőn, mert egy csodaautó az, kérem, csodaautó, megold minden problémát, legyen szó akár rablóüldözésről. Berg Judit meséje az utóbbiról szól, itt bizony rablókat üldöz a kis Dani az ő titkos és csodálatos autójával! Aki mindezt elmeséli, az pedig nem más, mint Ragacs mester, a már felnőtt, de lélekben örök gyermek maradt mókás szaki. Részletek itt. Jegyár: 2500 Ft.

Halmos Béla Program Nap – hagyományok Háza, vasárnap 10:30-tól

Halmos Béla Program Nap

Halmos Béla Program Nap

Szórakoztató és interaktív programok várják a gyermekeket és a családokat, többet között készülnek mesejátékkal, gyerekkoncerttel és kézműves foglalkozásokkal is. Megismerhetjük a Hagyományok Háza épületét egy izgalmas épületbejárás keretében és a délután folyamán érdekes és informatív szakmai előadások, filmbemutató és nagyszerű koncertek várják a népzene iránt érdeklődő szakmabelieket és civil résztvevőket egyaránt. Részletek itt. Belépődíj a Rókatánc című mesés komédiára: 2900 Ft/fő (amely biztosítja a nap további programjain való részvételt), 12 órától a napijegy ára: 2000 Ft/fő, 4 éven aluliak számára ingyenes!

Kínai Újév – Chinatown (X. ker. Jegenye u. 30), vasárnap 14:00-17:00 (ingyenes)

Kínai Újév – Chinatown

Kínai Újév – Chinatown

A budapesti kínai közösség szeretettel meghívja az érdeklődőket az idei kínai újévi ünnepségekre a Budapesti Chinatown-ba. A sárkány évét köszöntő 2024 évi Kínai Újévi Fesztivál két hétvégén keresztül fog zajlani. Az első hétvégén, január 28-án az ősi Quanzhou város mutatja be gazdag kultúráját és hagyományait. Részletek itt. A belépés ingyenes, de a teakóstolón és csináld magad programokon való részvételért minimális hozzájárulást kell fizetni a poharakért, alapanyagokért.

 

További farsangi programokat, illetve farsangi meséket és dalokat is ajánlunk. Érdemes még legújabb játszóházas, beltéri programok és 6 könnyű kirándulás válogatásainkat is megnézni!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!