Programajánló hétvégére – 2024. február 3-4.

Február első hétvégéjén búcsúzunk a Zárvatermő kiállítástól és a Budapest Park jégpályától. Emellett farsangi programok, időjós állatok, farsangi tárlatvezetés, filmek és koncertek is várnak ránk városszerte. Programajánló hétvégére a Minimatiné válogatásában!

 Egész hétvégén

Jégvilág záróhétvége – Budapest park, február 2-4.

Ez a tél is gyorsan elrepült, ugyanis február 4-én elbúcsúzunk a Jégvilágtól, de előtte még várnak benneteket egy nagy, szezonzáró csúszásra. Részletek itt. Jégpálya belépővel látogatható.

 

Vadak Ura a Biodómban (x)

 

Hatalmas kalandnak lehetünk részesei az új magyar musicalben és a korábbi hasonló előadásokból már ismert nagyszabású showt sem kell nélkülöznünk. Gyönyörű, fülbemászó dalokra, szeretnivaló, izgalmas történetre és lebilincselő látványra számíthatunk. A briliáns alkotóstáb Egressy Zoltán, író, Sebestyén Áron, zeneszerző és Müller Péter dalszövegíró (Sziámi) neve már maga is garancia a feledhetetlen élményre, mindezt Pataki András, rendezése, illetve Vona Tibor kreatív ötletei páratlan, egyedi előadássá formálják. A zenés darab izgalmas hangulatát fokozza a helyszín, amely először és egyedi jelleggel a Biodóm látogatóközpontja lesz. Érdemes tehát megragadni a lehetőséget és felkészülni a családi szórakozásra, feltöltődésre élményekben gazdag kikapcsolódásra.

Időpontok:

  • 2024. február 10. (szombat) 14:00
  • 2024. február 10. (szombat) 17:30
  • 2024. február 11. (vasárnap) 11:00
  • 2024. február 11. (vasárnap) 15:00

Weboldal: vadakura.zoobudapest.com

 

Kínai Újév – Chinatown (X. ker. Jegenye u. 30), szombaton és vasárnap 10:00-16:00 (ingyenes)

Kínai Újév – Chinatown

Kínai Újév – Chinatown

A budapesti kínai közösség szeretettel meghívja az érdeklődőket az idei kínai újévi ünnepségekre a Budapesti Chinatown-ba. Többek közt a nyolc szellemi kulturális örökséggel rendelkező Chengdu (Szecsuán tartomány székhelye) előadói fogják bemutatni tudásukat. Részletek itt. A belépés ingyenes, de a teakóstolón és csináldmagad programokon való részvételért minimális hozzájárulást kell fizetni a poharakért, alapanyagokért.

 

Február 3., szombat

Madárgyűrűző programok

Madárgyűrűzés a Jókai-kert

Madárgyűrűzés a Jókai-kert

Ezen a szombaton több helyszínen is várnak benneteket madárgyűrűzéssel és madárkalács készítéssel, 8 órától a Soroksári Botanikuskertben, 9 órától a Költő utcai Jókai-kertben várnak benneteket, illetve a Dinnyési fertőn a telelő madarakat figyelhetjük meg egy vezetett túra keretében.

 

Fánkok és egyéb finomságok

Római-parton

Római-part

Szombaton délelőtt a Római-parton farsangi fánkozás, a Czakó Piacon pelmenyi vár rátok, de több helyszínen Nutella hétvégét tartanak, például a Sugarban és a Dolcissimában, mentes kürtőskalácsokat kaphattok az Édes Mackóban, a Városligetben.

 

MOM Juice – KIOSK, szombaton 9:00-12:00

MOM Juice

MOM Juice

A gyerekfókuszú eseménysorozaton minden szombaton reggel 9-től délig várnak benneteket. Edukatív, játékos, élménygazdag gyerekprogramok mellett csodás fogásokkal készülnek az egész család számára. A kézműves foglalkozások közben a gyerekek játszhatnak a KIOSK színes játékgyűjteményével. Részletek itt. Az esemény ingyenes, de helyfoglaláshoz kötött!

 

Pagony Farsang – Bartók Pagony, szombaton 10:00-14:00

Pagony Farsang

Pagony Farsang

Egy év kihagyás után ismét Farsangi bulit tartanak a Bartók Pagonyban, ahol lesz jelmezes felvonulás és tánc, társasjáték szoba, kézműves sarok, arcfestés és 11 órától könyvbemutató. Találkozzatok személyesen Kiss Ottóval, a Macibocs óvodába megy című legújabb könyv szerzőjével és Szalma Edittel, a könyv illusztrátorával, és hallgassátok meg az egyik mesét. Részletek és jegyvásárlás itt. Belépő: 1500 Ft (gyermeknek és felnőtteknek egyaránt).

 

Danny Bain: Jack, a megmentő – Marczi, szombaton 10:00

Danny Bain: Jack, a megmentő

Danny Bain: Jack, a megmentő

Az egész mesét keresztülszővik az Appalach-hegység népzenéjére emlékeztető dalok, sőt mi több, a történetben szereplő összes különleges lényt egy-egy egyedi, házi készítésű hangszer testesíti meg. 3 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Jegyár: 3000 Ft/fő.

 

A tölgy – Puskin, szombaton 10:00

A tölgy

A tölgy

Laurent Charbonnier és Michel Seydoux hatalmas mozivásznakra álmodott természetfilmjében betekintést nyerünk egy tölgyfa mindennapjaiba, hihetetlen felvételeken testközelből ismerjük meg azt a színes élővilágot, amit a turistaútról nem látunk. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatkozott A tölgy – Az erdő szíve több évszakon át követi a magányos óriás életét, és emlékeztet minket a természet csodáira. 6 éves kortól. Részletek itt. Jegyár: 1950 Ft.

 

Farsangi kaland – Magyar Nemzeti Galéria, szombaton, 10:30 és 11:15

Farsangi kaland

Farsangi kaland

Farsang idején minden gyerek és szülő számára fontos kérdés, hogy milyen jelmezbe bújjunk. Menjetek el a Magyar Nemzeti Galériába, és nézzétek meg együtt, vajon a festmények szereplői milyen ötleteket adhatnak. 10:30-tól a 6-9 éveseket, 11:15-től a 10-13 éveseket várják! Programjegy: 1000 Ft/gyermek. A kísérők az állandó kiállításra váltott 50% -os kedvezményes belépőjeggyel vagy a 2400 Ft-os program jegy váltásával vehetnek részt a vezetésen.

 

Zárvatermő kiállítás finisszázs – Néprajzi Múzeum, szombaton 10:30-18:00

Néprajzi Múzeum

Néprajzi Múzeum

Utolsó nap, utolsó tárlatvezetések, utolsó workshopok, búcsú a kiállítástól. Erre hívják és várják a látogatókat, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. 14 téma, 14 tárgyegyüttes. Mint minden időszaki kiállítás, e tárlat is bezár, lebontásra kerül, a kiállított tárgyak visszaköltöznek a raktárak polcaira.  Részletek itt. Jegyár: felnőtt 1500 Ft, gyerek (6 éves kortól) 750 Ft.

 

Farkasházi Réka és a Tintanyúl farsangi koncert – Budapest Jazz Club, szombaton 10:30

Farkasházi Réka és a Tintanyúl farsangi koncert

Farkasházi Réka és a Tintanyúl farsangi koncert

Farsangi buli a kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekarral, ahol szabad a tánc, és felcsendülnek a kedvenc Tintanyúl-dalok. Részletek itt. Jegyár: 3900 Ft.

 

Időjós állatok – Budakeszi Vadaspark, szombaton 11 órától

Időjós állatok

Időjós állatok

Vajon Romulusz, a barnamedve meglátja az árnyékát? Közeleg a tavasz vagy még várat magára? Mit jelent a „farkasordító hideg” kifejezés? Mire következtethetünk, ha a varjak télen a szántóföldeken gyülekeznek? A medve látványetetés közben izgalmas nép hiedelmeknek járnak utána, majd miután megtanultunk mindent, a lovaknak és a szamaraknak kedveskedhetünk némi harapnivalóval. A program 11:00-kor kezdődik, a medve kifutónál. Öltözzetek melegen! Részletek itt. Vadaspark belépővel látogatható.

Kolompos farsangi családi délután – Kultúrkúria, szombaton 16:00

Kolompos

Kolompos

Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Farsangi szokások, játékok elevenednek meg a Kolompos Együttes koncertjén. A táncházat követően kézműves játszóházba várják a gyereket és szüleiket. Részletek itt. Jegyár: 2200 Ft.

 

Hangszersimogató – 3K, szombaton 16:00

Hangszersimogató

Hangszersimogató

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus. Részletek itt. Jegyár: 1800 Ft. 2 éves kortól kell jegyet váltani.

 

Február 4., vasárnap

Pici Piac – Larus Rendezvényközpont, vasárnap 9:00-14:00 (ingyenes)

Pici Piac

Pici Piac

A Pici Piac baba-mama-gyerek dizájner vásárán több mint 50 tehetséges magyar tervező gyönyörűszép hazai termékeivel készülnek: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak. Kuponfüzet helyszíni kedvezményekkel, nyereményjáték, gyereksarok és limitált Pici Piac ajándéktárgyak! Részletek itt. A vásárra a belépés ingyenes.

 

Müpa maraton – Müpa, vasárnap 10 órától

Családi koncert Lakatos György vezetésével

Családi koncert Lakatos György vezetésével

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar 2008 óta minden évben megrendezett maratonjai az esetek többségében egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatták be egymást követő hangversenyek sorával, délelőttől egészen késő estig a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban. A 2024-es maraton a skandináv mesterek előtt tiszteleg, és a gyakran zord jelzővel illetett, pedig csodálatos tájakban és természeti kincsekben gazdag Észak-Európába invitálja a közönséget. 11:30-tól családi koncerttel is készülnek, illetve a programokba online is be lehet kapcsolódni.