Programajánló hétvégére – 2023. szeptember 8-10.

Néhány helyszínen még a nyártól búcsúznak, több helyen pedig már az őszt köszöntik például szezonnyitóval vagy szüreti mulatsággal. Piciknek, ovisoknak, iskolásoknak, sőt felnőtteknek is találtok jó programokat hétvégi ajánlónkban.

Egész hétvégén

AmfiFeszt – Amfiteátrum, szeptember 8-10. (ingyenes)

Amfifeszt

Amfifeszt

Ismét megelevenedik az aquincumi katonavárosi amfiteátrum (Budapest III. ker. Pacsirtamező utca 2-14.), és az ókori település körszínházát újra gladiátorok, római katonák és barbár harcosok népesítik be! A látogatók megtekinthetik, hogyan edzettek és csaptak össze az arénák szupersztárjai, a gladiátorok, szem- és fültanúi lehetnek a barbárok és Róma legionáriusai közötti ütközeteknek, de a rómaiak és az ókori Pannonia területén, illetve a tartomány határain túl élő népek életmódjával és szokásaival is megismerkedhetnek. Részletek itt. Ingyenes!

 

Szüreti Fesztivál – Piczinke Póniudvar, szeptember 9-10.

Piczinke Póniudvar

Piczinke Póniudvar

Vegyél részt egy igazi, vidékies hangulatú zenés szüreti mulatságon, ahol lesz többek között must préselés és kóstolás, szüreti szőlődobáló, hordólovaglás, búzaőrlés, kukoricafürdő és kukoricakonyha, mini póni simogató, pónilovaglás, különleges népi játszótér és minitraktor járat. Részletek itt. Belépés: 4500 Ft/fő (egységesen gyerekeknek és felnőtteknek).

 

Szeptember 8., péntek

A Pál utcai fiúk (Kertmozi) – Erzsébetligeti Színház, pénteken 20:00

A Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúk

Az 1968-ban készül klasszikus feldolgozást láthatják a nézők. 12 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Ingyenesen látogatható, szabadtéri esemény!

 

Szeptember 9., szombat

22. Őrmező Ünnepe – XI. ker., Költők parkja, szombaton 9:00-22:00 (ingyenes)

Őrmező Ünnepe

22. Őrmező Ünnepe

Őrmező ünnepén 10 órától a Búgócsiga zenede interaktív koncertjét hallgathatjátok meg, majd 11:30-tól a Batyu Színház lép a színpadra, akik a Ravaszdi mesterről mesélnek. Emellett Kerekítő és Ringató, ugrálóvár, népi játszótér és kosaras fakörhinta, trükkös bringák és kézműves foglalkozások is várnak rátok. Részletek itt. Ingyenes!

 

ÖrkényKert – Madách tér, szombaton 9 órától (ingyenes)

ÖrkényKert

ÖrkényKert

Tizenkettedik alkalommal szervezi meg az Örkény Színház évadnyitó programját szeptember 9-én, amelynek keretében az érdeklődők találkozhatnak a társulat művészeivel, valamint kedvezményesen válthatnak jegyet az előadásokra. A gyerekeket 13 és 16 óra között a Piros Kakaó játszóháza várja. Részletek itt. Ingyenes!

 

Bélaműhely hangszerkészítő – Marczi, szombaton 10:00

Bélaműhely hangszerkészítő

Bélaműhely hangszerkészítő

Hogyan készíthető néhány egyszerű hangkeltő eszköz a körülöttünk lévő tárgyakból? Hogyan lehet megszólaltatni őket? Hogyan alkalmazhatóak? A műhelymunkában alkalmunk nyílik megismerkedni az újrahasznosítás, az upcycling, a házi készítésű hangszerek, hangkeltő eszközök fogalmával és gyakorlatával, valamint újdonsült hangszereink birtokában egyszerű zenei játékok alapjait is elsajátíthatjuk. 6 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Jegyár: 2500 Ft.

 

Merzse-mocsár élőhely-karbantartás – XVII. kerület, szombaton 10:00-14:00 (ingyenes, regisztrációs)

Merzse-mocsár

Merzse-mocsár

A Természetvédelmi Polgárőrség szervezésében, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakmai irányítása mellett élőhely karbantartására kerül sor a Merzse-mocsár Természetvédelmi Területen. A munkavégzés mellett a résztvevők betekintést nyerhetnek a terület élővilágába, természetvédelmi jelentőségébe. Találkozó: Rákoskert vasúti megálló, ahonnan 10-15 perces sétával közelíthető meg a terület. Kérik, hogy regisztráljatok a programra, hogy tudják a létszámot. Részletek itt.

 

Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön – Puskin mozi, szombaton 10:00

Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön

Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön

Ismét elindul a Puskin Kuckó, és ennek keretein belül A legkisebbek mozija sorozat, ahova a legkisebb nézőket várják. Az egész estés, lengyel-kínai, 2D-s számítógépes animáció egy felnövekvő, széltől is óvott Kismackóról szól, aki születésnapján át szeretné élni élete első kalandját: elmenni a legendás Aranyföldre. Részletek itt. Jegyár: 1800 Ft.

 

Szóraka Feszt – Kecskemét, Szórakaténusz Játékmúzeum, szombaton 10:00

Szóraka Feszt

Szóraka Feszt

Az immáron több mint 40 éves múlttal rendelkező kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely megújulásának jegyében idén először rendezi meg a SZÓRAKA FESZT-et, ahol izgalmas, mesés, értékes, élményekkel teli forgatag várja a családokat. Különlegességét az adja, hogy a többi játékfesztivállal ellentétben ez a rendezvény nemcsak a gyerekekre koncentrál játékos programokkal, hanem a felnőtteket is várja. Részletek itt. Ingyenes!

 

Váci Zöld Fesztivál – Vác, Március 15. tér, szombaton 10 órától (ingyenes)

Váci Zöld Fesztivál

Váci Zöld Fesztivál

A Váci Zöld Fesztivált azzal a céllal rendezik meg, hogy lehetőséget adjanak a zöld szolgáltatások, termékek és a helyi termelők, kézművesek portékáinak bemutatására egy sokszínű, vidám rendezvény keretén belül. Számos izgalmas program vár rátok, úgy mint lekvárverseny (kóstolás), előadások, gyerekeknek szóló mesés műsor, népi játékok “parkja”, mutáns bringabemutató, Dunavirág Vízibusz, civil szervezetek standjai, tombola. Részletek itt. Ingyenes!

 

Tu-154 ünnep – Aeropark, szombaton 12 órától

Tu-154

Tu-154 ünnep / Fotó: Aeropark

Fél évszázaddal ezelőtt érkezett meg Magyarországra a Malév első Tu-154-ese, ezzel új korszak köszöntött be a nemzeti légitársaság életében. Ezt az évfordulót, és „Aladár” 50. születésnapját ünneplik 2023. szeptember 9-én az Aeroparkban és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren látványos és rendhagyó reptérlátogatásokkal, valamint interaktív, tematikus programokkal. Részletek itt. Jegyárak itt.

 

Nyárzáró Kiscelli nap – Kiscelli Múzeum, szombaton 14:00-19:00

Nyárzáró Kiscelli nap

Nyárzáró Kiscelli nap

A nyárzáró családi programon kreatív foglalkozásokkal, tárlatvezetésekkel, filmvetítéssel, finom falatokkal és Balaton koncerttel készülnek. A múzeum ezen a napon 12 órakor nyit. A programjegy egységesen 2500 Ft. 14 éven aluliaknak a belépés díjtalan. A tárlatvezetéseken való részvétel regisztrációhoz kötött. Részletek itt.

 

Nagytétényi ArtTér – Nagytétény, Dunapart, szombaton 16 órától (ingyenes)

Nagytétényi ArtTér

Nagytétényi ArtTér

A nagytétényi Duna-part Dél-Buda egyik különleges értéke, amelyhez a városlakók ugyan szeretnének kapcsolódni, erre mégis kevés lehetőségük van. Egy olyan közösségi teret és eseménysorozatot hoztak létre, amely beavatkozásmentesen, a természeti értékeket tiszteletben tartva teremt életet a folyóparton. Nyár közepétől egészen szeptember végéig számos művészeti, közösségi és zenei programmal várnak. Részletek itt. Ingyenes!

 

Jazzbois X Kaláka – BudaPart – Kopaszi-gát – Öböl Amfiteátrum, ⁣szombaton 19:00

BudaPart, Kopaszi-gát

BudaPart, Kopaszi-gát

A BudaPart idén szeptemberben is otthont ad a Dürer Kert szomszédos szervezésének, így válik az Öbölből ismét egy olyan koncerthelyszín, ahol a megszokott délutáni séták helyett ezúttal egy új arcát megmutatva merülhetünk el a jazz világában, az Amfiteátrum ölelésében.⁣ A Jazzbois fúziós jazz-hiphop trió, és az 53 éves Kaláka együttes közös koncertjére invitálnak mindenkit. Részletek itt. Jegyár: 2500-6000 Ft (XI. kerületi lakosok kedvezményes jegyet vehetnek).

 

SZEPTEMBER 10., vasárnap

Pici Piac – Fény utcai piac, vasárnap 9:00 (ingyenes)

Vidám, nyárbúcsúztató Pici Piac a budai Fény utcai piacon. A város legmenőbb baba-mama-gyerek dizájner vásárán válogatott hazai tervezők termékeivel készülnek kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak. Részletek itt.

 

Ernest és Célestine – Puskin mozi, vasárnap 10:00

Ernest és Célestine

Ernest és Célestine

Új barátaikkal és egy titokzatos álarcos bűnözővel együtt Ernestnek és Célestine-nek mindent meg kell tennie, hogy visszahozzák az örömöt a medvék földjére. Részletek itt. Jegyár: 1800 Ft.

 

Gyerekszínház a Ligetben – Városliget, Nagyjátszótér mellett, vasárnap 10:00 (regisztrációs, ingyenes)

Gyerekszínház a Ligetben

Gyerekszínház a Ligetben

A Hahota Gyermekszínház – Szép Ernő Színház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves korosztályt a parkban. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a résztvevő gyermekeket is a produkciókba. A programok időtartama 45-60 perc. Részletek itt. Ingyenes, regisztráció szükséges.

 

Belvárosi Odaadó-Ringató Nap – Olimpia park, vasárnap 10:00 (ingyenes)

Belvárosi Odaadó-Ringató Nap

Belvárosi Odaadó-Ringató Nap

Generációk találkozására ad majd lehetőséget ez az ingyenes családi nap, ahol lehet majd közösen énekelni, mesét hallgatni, megtudni mindent a park platánfájáról és még számos izgalmas programmal készülnek. Részletek itt. Ingyenes!

 

Ingyenes nap a Budapest Gardenben – Óbuda, Budapest Garden, vasárnap 10 órától (ingyenes)

Budapest Garden

Budapest Garden

Egy egész napon át ingyenesen kipróbálhattok minden játékot, sportpályát, tűzoltó programot a Budapest Gardenben! Lehet kikapcsolódni, lazulni, sportolni, játszani a családdal, barátokkal és számtalan gyerekprogrammal és street food udvarral is készülnek. Részletek itt. Ingyenes!

 

Boribon és a 7 lufi – Hab a tortán! mesesorozat – Jurányi, vasárnap 10:15

Boribon és a 7 lufi

Boribon és a 7 lufi

Marék Veronika szeleburdi kis mackóját hatvan éve imádják a picik szerte a világon. A kicsattanó öröm, a kontrollálhatatlan düh és egy tál meleg pogácsa épp olyan velejárója a Boribon meséknek mint a pici gyerekek életének. A 7 lufi a veszteség első megtapasztalásáról, és a végtelen boldogságról szól, amit most Rezes Judit és Szabó Győző, nagyobbik fiúk közreműködésével dolgoznak színpadra a szeptemberben újrainduló Hab a tortán! – sorozat keretében. Részletek itt. Jegyár: 2200 Ft.

 

Őszi Széll – nyárzáró utcabál – Széll Kálmán tér, vasárnap 12:00-22:00 (ingyenes)

Őszi Széll

Őszi Széll

A nagysikerű tavaszi alkalom után újra itt az Őszi Széll, az egynapos nyárzáró utcabál. Ismét egyesíti erejét az Easy Art Space, a Pingrumba, a Sárkány, a 101 Bistro, és a Nemdebár, hogy közösen csúcsúztassuk a nyarat kiváló ételekkel, italokkal, programokkal és zenével. Részletek itt. Ingyenes!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!