Programajánló hétvégére – 2023. szeptember 23-24.

Shaun, a bárány és a farmonkívüli

Shaun, a bárány és a farmonkívüli

Ha már esővel és szeszélyes időjárással ijesztgetnek bennünket, egy csomó jó benti programot hoztunk nektek a hétvégére, kisebb és nagyobb eseményeket. Számos kinti rendezvényt pedig fedett helyre költöztetnek, úgyhogy nem lesz okunk az unatkozásra.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

 

Lokopiknik és Kerti Vasutak Találkozója – Vasúttörténeti Park, szeptember 23-24.

 

Idén is várja látogatóit megújult programmal a LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója a Vasúttörténeti Parkban. Az Európai Kerti Vasutak Találkozója most új köntösben, immár 17. alkalommal varázsol igazi családi szórakozást a szeptember 23-24-i hétvégén színes programokkal, koncertekkel kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

 

Egész napos családi programok mindkét napon 10 órától 18 óráig:

 • Mindkét napon 11 órától a Libavonat zenekar koncertjét tekinthetik meg a látogatók.
 • Szórakoztató előadásával mindkét nap 13 órától az Ákom-Bákom Bábcsoport fellépése mulattatja a nézőket: szombaton ’Az aranyszóló
  pintyőke’ című mesét, míg vasárnap ’Az aranyos tarajos kiskakas’ történetét hallgathatják meg a legkisebbek.
 • Ez alkalommal is számos hazai és külföldi modellvasút és látványos terepasztal megtekintésére lesz lehetőség az Orient-csarnokban, magyar, horvát, német és szlovén kerti vasutak is várják az érdeklődőket! Többek között egy 70 méteres terepasztal, mozdonyok és hajtányok is sorakoznak majd a kiállításon, mely mindkét napon megtekinthető lesz!
 • Északerdő Zrt. közreműködésében mindkét napon kisvonat szimulátorral, illetve egy kis kerti vasút pályával találkozhatnak az érdeklődők.
 • Szombaton a Közlekedési Múzeum közreműködésében, a ’Dobd fel a bringád!’ elnevezésű program keretében a családok többek között
  érdekes információkat kaphatnak a kerékpárok szereléséről, működéséről, és játékos alkotás formájában készíthetnek egyedi
  láthatósági matricát vagy akár kerékpárdíszeket is.
 • Szombaton és vasárnap látogatóink részt vehetnek a Kandó-kiállításon 10 órától 16 óráig kétóránként induló tárlatvezetéssel, Bíró Norbert vasúti muzeológus kalauzolásával.
 • A program teljes ideje alatt garantálja a szórakozást a Ninja versenypálya interaktív játszótere és az Óriás kalózhajó is!
 • A programból most sem maradhatnak ki az örök kedvencek: az arcfestés, a csillámtetoválás és a kézműves foglalkozások sem!

Részletek itt.

Az eseményre a Vasúttörténeti Park általános jegyárai lesznek érvényben.
A VASÚTTÖRTÉNETI PARK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!

Szponzorált tartalom.

 

PesText – Három Holló, Millenáris, szeptember 20-30.

Fotó: PestText

Fotó: PestText

A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület) és a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében valósul meg. A programsorozat fókuszában ismét a világirodalom áll. A PesTexten nemcsak felolvasások és beszélgetések, hanem szakmai workshopok, koncertek, kiállítások, összművészeti- és gyerekprogramok, valamint sok egyéb izgalmas intellektuális kaland várja a látogatókat! Részletek itt.

 

Mese habbal – Corvin mozi, szombat-vasárnap délelőtt és délután

Shaun, a bárány és a farmonkívüli

Shaun, a bárány és a farmonkívüli

A sorozatban minden hétvégén egy-egy délelőtti és délutáni előadással várják a legkisebbeket és kísérőiket. A vásznon bárányok, sárkányok, öltönyös bébik, bogarak és vadlovak, s még sok másik hős szórakoztatja a közönséget speciális helyáron – és a mozijegy mellé 10% kedvezmény jár a Gofri Bárban. Ezen a hétvégén délelőtt a Shaun, a bárány és a farmonkívüli, délután pedig az Így neveld a sárkányodat című filmeket nézhetitek meg. Részletek itt. Jegyár: 1800 Ft.

 

Csak a mentes! Őszi Fesztivál – RAM, szeptember 23-24.

Csak a mentes! Őszi Fesztivál

Csak a mentes! Őszi Fesztivál

Több mint 50 kiállító, glutén-, cukor-, laktózmentes, vegán, natúr és bio élelmiszerek, natúrkozmetikumok, zero waste környezettudatos termékek, egészségmegőrző szolgáltatások várnak rátok ezen a hétvégén a RAM-ban. Részletek itt. Jegyár: normál 2200 Ft, extra 4400 Ft.

 

Szedd magad alma és csacsisimogató – Törökbálint, szeptember 23-24.

Törökbálinti Almáskert

Törökbálinti Almáskert

Budapesttől mindössze 15 km-re található kertben többféle szedhető almafajta és a saját almáikból készített almalé mellett az idelátogatóknak állatsimogatóval is kedveskednek. Míg a felnőttek almát szednek, a gyerekek megnézhetik, és megsimogathatják a farmról hozott csacsikat. Részletek itt. Ha most túl esős lenne az idő, a következő hétvégéken is nyitva lesznek!

 

SZEPTEMBER 23., szombat

Utazás Dínomdánomban – Marczi, szombaton 10:00

Utazás Dínomdánomban

Utazás Dínomdánomban

Rendhagyó irodalomóra – író-olvasó-alkotó találkozó M. Kácsor Zoltán meseíróval. A Zabaszauruszok című nagy sikerű sorozat első kötetét lapozhatjátok fel a szerzővel. Bepillantást kaphatunk, hogyan születnek a mesehősök. Lesz keresztrejtvény, kvíz, felolvasás, dedikálás és kedvezményes könyvvásár, M. Kácsor Zoltán meseíró könyveiből. Részletek itt. 5-6 éves kortól ajánlott. Jegyár egységesen 2200 Ft.

 

Vissza a suliba! – Kaland a Galériában – Magyar Nemzeti Galéria, szombaton 10:30 és 11:30 (érdemes előzetesen jegyet venni!)

Vissza a suliba! – Kaland a Galériában

Vissza a suliba! – Kaland a Galériában

Szeptember 23-án, szombaton, Vissza a suliba! címmel újra elindul a Magyar Nemzeti Galéria népszerű családi programja. Két korcsoportban várják tárlatvezetéssel a gyerekeket, a kísérők pedig kedvezményes múzeumi belépővel vehetnek részt a programon. Részletek itt. Jegyár: A programjegy ára: 1000 Ft/gyermek. A kísérők az állandó kiállításra váltott kedvezményes kísérőjeggyel (2100 Ft/fő) vehetnek részt a programon.

 

Budavári Palotapiknik – Várkert Bazár, szombaton (némely program ingyenes, regisztrációs)

Budavári Palotapiknik

Budavári Palotapiknik

A Budavári Palotapiknik a megújuló Budavári Palotanegyed új családi eseménysorozata, ami DJ Methával közös szervezésben, idén először valósul meg. A nappali esemény elektronikus zenei programjáért a Savoyai teraszon az idén 20 éves Be Massive Horizont csapata lesz felelős és ez alkalommal ünnepi programmal készül. Több helyszínen különböző stílusú zenei produkciók, táncos bemutatók, tánctanítás várja a családokat. 11 órától a Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadást, a „Belefér egy pici szívbe” c. előadást láthatja a közönség a Csík Zenekar három tagjának előadásában, majd 15 órától a Bélaműhely „Karmesterjáték” című koncertjével készülnek. A Budavári Palotapiknik módosított rendezvényeit szombaton zárt helyszínen, a Várkert Bazárban tartják meg. Részletek itt. A Budavári Palotanegyed programjai ingyenesek, a Várkert Bazár 11 és 15 órakor kezdődő koncertprogramjára azonban belépőjegy váltás szükséges.

 

Lengemesék – Puskin, szombaton 10:00

Lengemesék

Lengemesék

A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt – a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat – szólítja meg. A Lengemesék epizódjaiból egészestés történet készült Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette. Részletek itt. Jegyár: 1800 Ft.

 

Zöldségeket beszélnek? Kreatív zenei műhely – Francia Intézet, szombaton 10:30-12:00 (ingyenes, regisztrációs)

Zöldségeket beszélnek? Kreatív zenei műhely – Francia Intézet

Zöldségeket beszélnek? Kreatív zenei műhely – Francia Intézet

A játékos zenei műhely keretében a növények eddig kevéssé ismert belső világát fedezhetjük fel. A zeneszerző-hegedűművész egy speciális szerkezet segítségével rögzíti a zöld kedvencek vibrációit, majd a közönség bevonásával dallamokat komponál belőlük.  A zenei élmény mellett szó esik a növények környezetünkben betöltött szerepéről is, így a gyerekek játékos módon kerülnek még közelebb a természethez. 8-10 éves kortól ajánlott, francia és magyar nyelven. Részletek itt. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 

Utazás Symphoniába – Vonósok – Müpa, szombaton 11:00

Mi az első dolog, amit egy klasszikus szimfonikus zenekar hangversenyén a zenészeket figyelve észreveszel? Bizony, a legtöbbjük kezében kisebb vagy nagyobb méretű vonós hangszereket találsz. Hogy miért van ez így, hogy melyik mire való és hogyan működik, arra kapsz választ az Utazás Symphoniába sorozatának a vonósokat középpontba állító eseményén. Kiderül majd, hogy minden a megfeszített íjjal kezdődött, de az is egészen biztos, hogy ez alkalommal végre elhúzzák a zenészek nótáját! 8-14 éveseknek. Részletek itt. Jegyár: 2000 Ft.

 

III. Kalászi Kultúrpiknik – Kós Károly Művelődési Ház és könyvtár, szombaton 14 órától (ingyenes)

Idén harmadik alkalommal látogathatunk el rendezvényre, ahol remek koncertekkel, tánccal, borkóstolóval, kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. 15 órától fellép a Rutkai Bori Banda, 16 órától Danny Bain A fán lakó gyerekekről mesél. A programok átkerülnek a Kós Károly Művelődési Ház és könyvtár belső udvarára, de a piknik hangulat garantált! Részletek itt. Ingyenes!

 

Ünnepi hangszersimogató – 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ, szombaton 15:30 (ingyenes)

Hangszersimogató

Hangszersimogató

A 10 éves 3K ünnepi műsorának része az ingyenes Hangszersimogató, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket. Részletek itt. Ingyenes!

 

Állati jó bemutató – Wekerlei Kultúrház, szombaton 16:30

Állati jó bemutató

Állati jó bemutató

Humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadás, melynek során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthatnak be az érdeklődők. Részletek itt. Jegyár: 1600 Ft/fő, családi (4fő) 5500 Ft.

 

SZEPTEMBER 24., vasárnap

Cifra Palota és Hetedhét Táncház, Müpa, vasárnap 10 órától (ingyenes)

Cifra Palota Müpa

Cifra Palota Müpa

Elkezdődött a Művészetek Palotája hetente jelentkező, ingyenes családi programsorozata, ahol koncertekkel, előadásokkal, kézműves programokkal is várják a gyerekeket. Ez alakalommal lesz Hetedhét Táncház is 12 órától. Részletek itt. Ingyenes!

 

Fabula Bábszínház: Mazsola – Puskin, vasárnap 10:00

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják. Részletek itt. Jegyár: 2600 Ft.

 

Pöttömkert – Budapest park, vasárnap 14:00-19:00

Pöttömkert

Pöttömkert – Budapest park

Újra itt a Pöttömkert, ahol a legkisebbek buliznak! Szeptember 24-én ismét a gyerekeké lesz a Budapest Park egy varázslatos napra, az idei utolsó Pöttömkert alkalmával! Koncertek, mondókák, színház, interaktív hangszerkiállítás, népi játszóház és még rengetegféle játékos program vár titeket, hogy különböző mesés világokban kalandozhassatok! Részletek itt. Jegyár: felnőtt 1500 Ft, gyerek 1000 Ft.

 

Liget Élményfutás – Városliget, vasárnap (regisztrációs)

Liget Élményfutás

Liget Élményfutás

Nézd meg a panorámát a vadonatúj Néprajzi Múzeum tetőkertjéről, és kocogj végig egy kiállítást, fuss át a Magyar Zene Házán, a Mezőgazdasági Múzeumon, a Millenium Házán és a Rózsakerten, nézd meg futva a múzeumi mélygarázst, a Jáki Templom kerengőjét, és merülj nyakig az élményben a Vajdahunyad vára körüli vizesárokban. Fuss keresztül egy csuklós buszon, egy mentőautón, anélkül, hogy ellátásra szorulnál! Tolj magad előtt egy kukát, győzd le a mászófalat, találj ki a habalagútból, juss át a street workout pályán vagy a PET-palack-árkon. Részletek itt. Nevezés itt.

Ezeknek a kiállításoknak egy részét nyitva találjátok még szeptemberben is!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!