Programajánló hétvégére – 2023. szeptember 1-3.

A nyári szünet ugyan véget ért, de nem hagyunk benneteket jó programok nélkül szeptemberben sem. Az első őszi ajánlóban bábos fesztivált, buszos nyílt napot, sportos programokat és még sok jó ötletet találtok.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

BakátsFeszt – Bakáts tér, szeptember 1-3. (ingyenes)

Interaktív gyermekprogramok, színházi előadás, kiállítás, irodalmi beszélgetések és a civil szervezetek bemutatkozása is vár ránk az idei BakátsFeszten. Szombaton 11 órától fellép a Karaván Gyerekszínház, vasárnap 11 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl. Részletek itt. Ingyenes!

CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál – Miskolc belvárosa, szeptember 1-9.

Magyarország elsőszámú filmfesztiválja újra vár nagyszerű játék- és dokumentumfilmekkel, nemzetközi fesztivál nyüzsgéssel, koncertekkel, kertmozival és számos szakmai programmal. Részletes program itt.

Nyit a KÖKI Dínópark – KÖKI Bevásárlóközpont tetőkertje, szeptember 1-jétől

Csehország, Szlovákia és Spanyolország után szeptember 1-jén nyílik meg a KÖKI Bevásárlóközpont tetején hazán legújabb szabadtéri dínóparkja. Részletek itt. Jegyárak: felnőtt 5000 Ft, gyerek 3500 Ft, 3 éves korig ingyenes.

Dzsungel mentőakció – premieres film

A Dzsungel-mentőakció világsikere után a népszerű mentőcsapat ismét visszatér a mozikba. A tévéből ismert Dzsungelbanda kalandjai látványosabbak, viccesebbek, kedvesebbek mint eddig bármikor. Az Emmy-díjas francia animációs sorozat, a Dzsungelbanda 10 éve indult világhódító útjára, és most, 158 tévéepizód után a második mozifilm kalandjaiért izgulhat a fiatal közönség. 6 éves kortól.

SZEPTEMBER 2., szombat

Kolibri évadnyitó Bábfesztivál – Kolibri Színház, Jókai tér, Kolibri Fészek, szombaton egész nap (ingyenes)

Az új évad a Kolibri Színház hagyományai szerint szeptember első szombatján az egész napos, ingyenes Kolibri Fesztivállal indul, amikor a frissen felújított Jókai téren és a Kolibri Színház épületében a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget. Részletek itt. Ingyenes!

Bartók Feszt’ 2023 – Szent Gellért tér, szombaton egész nap (ingyenes)

A Bartók-negyed fesztiválján megmutatják egy napban, hogy telik náluk az év többi része! Szeptember 2-án 7 zenei előadóval, számos hazai szervezettel, több mint 40 családi és felnőtt programmal, 3 gyermekkoncerttel (Búgócsiga Zenede, Bonbon Matiné, Belvárosi Betyárok), városi sétákkal és beszélgetésekkel is várnak. Részletek ittIngyenes!

Nyílt nap a BKV Dél-pesti autóbuszgarázsában, XIX. kerület, Méta utca 39., szombaton 10:00-15:30 (ingyenes)

Idén is nyílt nappal ünnepli a BKV Dél-pesti autóbuszgarázsa a 40. születésnapját! A Dél-pesti Divízió színes programokkal várja az érdeklődőket, gyermekeknek elsősorban a duplacsuklós játszóbusz és ugrálóvár fog rendelkezésre állni, az idősebb korosztályt pedig autóbuszvezetéssel, önvezető autó bemutatásával, veteránautók kiállításával, gumiszereléssel és a FOGMAKER automata-tűzoltórendszer demonstrálásával szeretnék lenyűgözni. Részletek itt. A nyílt napra való belépés ingyenes, egyes programokon azonban – online vagy helyszíni – regisztrációval lehet csak részt venni.

Pozsonyi Piknik – Pozsonyi út és környéke, szombaton egész nap (ingyenes)

A Pozsonyi Piknik Újlipótváros egyik legnépszerűbb, legnagyobb civil kulturális rendezvénye, amelyet Újlipótváros kulturális falunapjának is szoktak becézni, ahol számos kulturális és zenei programmal várják az érdeklődőket szeptember első szombatján. A programon a Pagony is ott lesz, akik a könyvek mellett társasjátékokkal is készülnek. Részletek itt. Ingyenes!

A Megérkeztünk kiállítás zárórendezvénye – Néprajzi Múzeum, szombaton 10 órától

Ezen a napon különleges programmal búcsúznak a Néprajzi Múzeum városligeti épületének Megérkeztünk című első időszaki kiállításától. Részt vehetünk a rendezés izgalmas hátterébe is bepillantást nyújtó kurátori tárlatvezetésen. Ikonfestő workshopon megismerhetjük és kipróbálhatjuk az ikonok autentikus technikáját. Előadást hallhatunk Hadzsi Ahmed világtérképe apropóján a 16. századi világtérképekről és világképekről. Majd a kiállításban kiállított különféle lábbelik történetét meghallgatva köszönünk el végleg a tárlattól. A programnapot Zeys és barátai előadásában tartott görög zenei koncerttel és táncházzal zárják. Részletek itt. Múzeumi belépővel látogatható.

Városligeti Mentőnap – Városliget, szombaton 10 órától (ingyenes)

A rendezvényen többek közt olyan színes programokkal készülnek, mint újraélesztés és elsősegély oktatás; gyermekmentők, kutyás mentők, tűzoltók, rendőrök bemutatkozása; nagyszabású mentési bemutató; gyermekprogramok; színpadi fellépők, koncertek. Nagy szeretettel vár mindenkit az idén 75 éves Mentőszolgálat! Részletek itt. Ingyenes!

Rutkai Bori Banda (Budaörs Napja) – Budaörs, Szabadság út, szombaton 15:00 (ingyenes)

Vidám, vagány dalok a gyerekeknek és az egész családnak. Mesekoncert sok tánccal, bábbal és játékkal. Részletek itt. Ingyenes!

Reptár Piknik – Szolnok, Reptár, szombaton egész nap

Piknikezz a repülőgépek árnyékában! A RepTár 7. születésnapja alkalmából számtalan családi és szakmai program várja az érdeklődőket. A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 és Szojuz-35 replika Pilótapont, 3D karika, Csúszópálya) számos különleges program várja a látogatókat. Részletek itt. A belépés a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható.

A vándorló palota – Bem Mozi, szombaton 17:00

Hayao Miyazaki filmje egy kalandos utazás története. 12 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Jegyár: 1700 Ft.

A Budapest Fesztiválzenekar koncertje – Hősök tere, szombaton 18:30 (ingyenes)

A Fesztiválzenekar 2023. szeptember 2-án Budapest 150. születésnapját ünnepli a Hősök Terén. Program: OLÁH PATRIK: FUSION (FÚZIÓ) – ŐSBEMUTATÓ és LUDWIG VAN BEETHOVEN: 3. (ESZ-DÚR, „EROICA”) SZIMFÓNIA, OP. 55. Részletek itt. A hangverseny ingyenes, a részvételhez regisztrálni sem kell!

SZEPTEMBER 3., vasárnap

XXIV. Családi Mozgásfesztivál – Puskás Aréna, vasárnap 10 órától (ingyenes)

Ha olyan családi programot kerestek, ahol az anyukák is kikapcsolódhatnak alakformáló vagy fitball és gerinctorna foglalkozásokon, az apukák kipróbálhatnak küzdősportokat, kör -és saját testsúlyos edzéseket, sőt még barátságos asztalitenisz, gyorstollas és teqball mérkőzést is játszhatnak vagy célba rúghatnak, a gyerekek trükkös bringákkal suhanhatnak, rendőrautót és motort próbálhatnak ki és a Kinder Joy of Moving gyereksarok programpont különböző játékos mozgásformákkal várja őket, akkor irány a Puskás Aréna. Részletek itt. Ingyenes!

Látogatói nap – Vecsés, Bálint Ágnes Emlékház, vasárnap 10:00-17:00

A kicsiknek ismét lehetőségük nyílik a Futrinka utca apró, színes házainak felfedezésére: őrködhetnek a Morzsa-lakban; Mazsolával süthetnek-főzhetnek a Tökházban; a Csőrszerkesztőségben megismerkedhetnek egy régi írógéppel, vagy csatázhatnak a téli- és nyári hadsereg festett, fa katonáival; a Köcsög házban Cica micának „koncertet” adhatnak a mini zongorán, majd zárásképpen „elfogyaszthatják” a Mézeslép Cukrászda díszes, festett, fa ínyencségeit. És ha ez még nem elég, hinta, csúszda, rollerek, mini járgányok, ill. egy emeleti játszószoba is a rendelkezésükre áll. Szerencsés esetben a parkocska mini kisvasútja, ill. Sompolyogi róka földalatti csúszdája is üzemel. Részletek itt. Felnőtt jegy: 550 Ft/fő, gyermek jegy: 500 Ft/fő (2 év alatt ingyen), kisvonat: 250 Ft/gyerek.

Ingyenes belépés a Vasúttörténeti Parkba – vasárnap egész nap

Most hétvégén, vasárnap ingyenes belépéssel várja látogatóit a Vasúttörténeti Park! A belépés csak szeptember 3-án, vasárnap ingyenes. Szeptember 2-án, szombaton zártkörű rendezvény miatt a Vasúttörténeti Park nem látogatható. Részletek itt. A Vasúttörténeti Parkba a belépés és a fordítókorongozás díjmentes, további interaktív programok térítés ellenében vehetők igénybe.

Ingyenes belépés a Természettudományi Múzeumba – vasárnap egész nap

Minden hónap első vasárnapján a 26 év alatti személyek, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozó ingyenesen látogathatja a kiállításokat. Ezene a napon utoljára látható a lepkekert is. Részletek itt. Ingyenes!

Nézzétek meg, mennyi jó programot ajánlunk minden korosztálynak szeptemberre!