Programajánló hétvégére – 2023. november 24-26.

Lengemesék 2. - Tél a Nádtengeren

Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren

Télváró programokkal, jégpályákkal, mesékkel, koncertekkel, vásárokkal és Pagonyfeszttel búcsúzik a november. Programajánló hétvégére a Minimatiné válogatásában!

Egész hétvégén

KidExpo – Budapest Aréna, november 24-26. (gyerekeknek ingyenes)

KidExpo – Budapest Aréna

KidExpo – Budapest Aréna

Tanulás, felfedezés, szórakozás, játékok, adventi és karácsonyi élmények egy helyen! Ha felhőtlen kikapcsolódásra és változatos programokra vágytok, akkor a KidExpo a tökéletes választás. Az ország legnagyobb családi élményhétvégéjén november 24-25-26-án a Budapest Arénában. Részletek itt. gyerekeknek ingyenes, a szülők belépőjegyüket levásárolhatják egy ismert játékboltban.

 

Advent előtti hangolódás – Józsefváros, Horváth Mihály tér, november 24-26. (ingyenes)

Advent előtti hangolódás

Advent előtti hangolódás

Meseszínház, koncertek és papírszínház is vár rátok az adventi időszak előtti hangolódás jegyében. Részletes program itt. Ingyenes!

 

November 25., szombat

Hello Winterland megnyitó – Hello Buda, szombaton 10 órától

Hello Winterland megnyitó

Hello Winterland megnyitó

Forraltborozz, csúszkálj és hangolódj a karácsonyra a budai dombok között! Korcsolyapályával és kölcsönzéssel, új gasztrokínálattal, téli programokkal, változatos lélekmelegítőkkel, és valódi hütte hangulattal vár a Hello Buda Winterland egész télen. Részetek itt.

 

Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren – Puskin, szombaton 10:00

Lengemesék 2.

Lengemesék 2.

A lengék tavaszi és nyári kalandjai után most a Nádtenger életének őszi és téli eseményeit mutatják be a mesék. Részletek itt. Jegyár: 1800 Ft.

 

VENTOSCALA SINFONIETTA: FEHÉRLÓFIA – Magyar Zene Háza, szombaton 10:30

Ventoscala Sinfonietta

Ventoscala Sinfonietta: Fehérlófia

A Fehérlófia az egyik legismertebb és egyben legarchaikusabb magyar népmese. Évszázadok óta adódik szájról szájra, hiszen olyan sok bölcsességet, tudást rögzít, ami koroktól függetlenül érdekes és érvényes mindenki számára. Dobszay-Meskó Ilona, kortárs zeneszerzőnő és Tarr Ferenc, szövegíró ezért is döntött úgy, hogy ebből a csodálatos meséből modern hangzású zenejátékot készít. Részletek itt. Jegyár: 2600 Ft.

 

Kolompos koncert – Greenmarket Karácsonyi Vásár, Klauzál téri Vásárcsarnok, szombaton 11:00 (ingyenes)

Kolompos

Kolompos

Szombaton 11 órától a Kolompos Együttes lép fel a Klauzál téri Vásárcsarnokban, akik hagyományőrző zenéjükön keresztül igazi örömet ajándékoznak a gyerekeknek! Részletek itt. A Nem Adom Fel Alapítvány és a Hello Piac által szervezett GREEN MARKET Karácsonyi Vásáron november 25-től, 4 négy hétvégén keresztül vár benneteket különleges élményekkel teli vásárlásra, ahol minden megtalálható, ami szükséges a karácsonyi készülődéshez. Ingyenes!

 

REFORMKORI NAP – YBL6, NOVEMBER 25., 14:00-18:00

Reformkori nap – YBL6

Reformkori nap – YBL6

„A legmagyarabb Habsburg – József nádor nyomában” című szabadtéri kiállítás kísérőprogramjaként reformkori családi délutánt tartanak az YBL6 Művészeti Térben, ahol élő történelmi játszóház és múzeumpedagógiai foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat. Milyen volt az élet 200 évvel ezelőtt? A Mare Temporis előadói segítségével most életre kelnek a reformkor alakjai. Játékos formában górcső alá vehetitek a reformkor vívmányait, találmányait és megismerkedhettek a korszak nagyjaival is. A foglalkozás során mindenki kedve szerint felcsaphat építésznek, és megtervezheti saját reformkori épületét. Részletek itt. Jegyár: 1500 Ft.

 

Design-séta – Margit-negyed, november 23-25.

Design-séta

Design-séta

A Margit-negyedben összeállt pár ikonikus- és újonnan nyílt hely, hogy meghívjanak benneteket egy közös sétára november 23-24-25-én! A háromnapos programsorozat alatt megismerkedhettek a közelmúltban nyitott friss boltokkal és betérhettek megszokott kedvenc üzleteitekbe, ahol 15% kedvezménnyel várnak. A DESIGNER SÉTA során egységesen lesznek nyitva: csütörtök-pénteken 12:00-19:00 óráig, szombaton 10:00-14:00 között, és egy pecsételős játékkal is készülne. Részletek itt.

 

Tatai Vadlúd Sokadalom – Tata, Öreg-tó partja, szombaton reggeltől estig (ingyenes)

Tatai Vadlúd Sokadalom

Tatai Vadlúd Sokadalom

Előadások, madarász verseny, vezetett séták, kisállat-bemutató és természetesen közel 50.000 vadlúd és egyéb madár is vár rátok a Tatai Vadlúd Sokadalmon. Vendég az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park. Részletek itt. Ingyenes!

 

November 26., vasárnap

TÉLI PAGONYFESZT – MARCZI, NOVEMBER 26., VASÁRNAP 10 ÓRÁTÓL

Téli Pagonyfeszt

Téli Pagonyfeszt

A Téli Pagonyfeszten bemutatkoznak a Pagony legfrissebb karácsonyi könyvújdonságai és játékai, de közösen belevághatunk az adventi készülődésbe is! Színpadi programokkal, kézműveskedéssel és szuper kedvezményekkel várnak. Lesz többek között Kufli bábelőadás a Kövér Béla Bábszínházzal, ünnepi balettlecke, karácsonyi kézműveskedés, kedvezményes könyv- és játékvásár, dedikálás kedvenc szerzőiddel, játékos könyvbemutatók és sok-sok karácsonyi és egyéb pagonyos újdonság is. Érdemes megvenni a jegyeket minél hamarabb, mert hamar elfogynak! Részletek itt. Jegyár: gyerek 2000 Ft, felnőtt 2500 Ft.

 

Most Termelői Design Piac – Helló Anyu, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Most Termelői Design Piac

Most Termelői Design Piac

Ha szereted a különleges tárgyakat, ékszereket, kerámiákat, ruhákat, kiegészítőket, és érdekel minden, ami design, akkor MOST! ne maradj otthon, és menj el a VII. kerületbe, a Csányi utca 7-be! Kortárs magyar tervezők várnak egyedi alkotásaikkal ezen a napon 10 és 18 óra között. Nézelődés közben, előtt és után kávézhatsz, sütizhetsz, vagy beszélgethetsz az alkotókkal. Részletek itt.

 

Kézműves vásár – Miamor, Római-part, vasárnap 10:00-15:00 (ingyenes)

Kézműves vásár

Kézműves vásár

Kézműves piacozásra hívnak a Római-partra, ahol ékszerekkel, táskákkal, horgolt plüssökkel, kézzel készített játékokkal, gyerekruhákkal és házi készítésű finomságokkal is találkozhatsz! És ami az egész napra felteszi a pontot: a korcsolyapálya és a Miamor Bárban kapható finomságok! Részletek itt. Ingyenes!

 

Családi vasárnap – Millennium Háza, vasárnap 10:00

Táguló világom

Táguló világom

Játékos családi foglalkozás a Manó Könyvekkel Tartsatok Szecsődi Tamás Leóval, a Táguló világom című könyv szerzőjével és Gyetkó Krisztinával, a mesekönyv illusztrátorával egy közös mesélős-beszélgetős-rajzolós programon! Részletek itt. Jegyár: szülő-gyerek páros 2000 Ft, további gyerek 500 Ft.

 

Családi Cinefonic – Budapesti Kongresszusi Központ, vasárnap 11:00

Családi Cinefonic

Családi Cinefonic

Ezúttal is a filmzeneirodalom legjavából válogat a Budafoki Dohnányi Zenekar, az örökzöldek mellett a legújabb sikerfilmek zenéit is műsorra tűzve. A vasárnap délelőtti CSALÁDI CINEFONIC matinékoncerten a szombat esti hagyományos filmzene koncerthez képest több családi film téma szerepel, amelyek zenéi természetesen felnőtt lélekkel is igazán élvezetesek. Részletek itt. Jegyár: 5100-10.600 Ft.

 

Könyvvásár és cserebere – Hadik és Szatyor, vasárnap 11 órától

November 26-án az egész nap az olvasásról, olvásnépszerűsítésről, könyvekről fog szólni a Hadik Házban. Míg a Hadik és Szatyor Galérián könyvvásárt szervezünk, addig a Szatyorban KÖNYVCSERÉRE biztosítanak lehetőséget. Részletek itt.

 

Adventi koszorúkészítés – Kultúrkúria, vasárnap 15 órától

Kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak. A résztvevők egyedi, saját ízlésüknek megfelelő koszorúkat készíthetnek szakképzett virágkötő segítségével. Vezeti: Roskó Gábor virágkötő. Az alapanyagok a helyszínen megvásárolhatók. Részletek itt. Adventi koszorú anyagköltsége: 5000 Ft; ajtókopogtató anyagköltsége: 4500 Ft.

 

Ha már az adventre készültök, nézzétek meg a legjobb karácsonyi vásárok és programok és ünnepi koncertek válogatásunkat is!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!