Programajánló hétvégére – 2023. július 21-23.

Erre a júliusi hétvégére számos Balaton környéki programot hoztunk nektek a fesztiváloktól a koncerteken át a családi napokig, de természetesen budapesti kiállításokat, szabadtéri előadásokat, nosztalgia járatokat is ajánlunk.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Művészetek Völgye – Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend, július 21-30.

Balaton-felvidék, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend. Tíz napon át koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, újcirkusszal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek. Részletes program itt. 6 éves korig ingyenes, egyéb jegy és bérletárak itt.

Nosztalgia járatok Budapesten

Szombaton FVV bengáli nosztalgiavillamos közlekedik a 2-es villamos vonalán, vasárnap pedig MUV 3834-es villamosra szállhatunk fel a 19 vonalon.

VÁRaDALOM – Nagyvázsony, Kinizsi-vár, július 19-23.

Művészeti zenés sokadalom a dicsőséges Kenyérmezei csata emlékére: Kinizsi Vár es udvarok, utcák telis-tele zenei programokkal, lovas és katonai bemutatókkal, vásárral, kézművesprogramokkal. Részletek itt. Napijegyek a helyszínen: felnőtt 7000 Ft, diák és nyugdíjas 6000 Ft, családos 15.000 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek).

Új időszaki kiállítás a Közlekedési Múzeumban

Az Északi Járműjavító területén ezen a nyáron egy kerékpáros kiállítást nézhetünk meg számos különleges járművel. Részletek itt. Jegyár: felnőtt 2800 Ft, gyerek 1400 Ft, családi 5200 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek).

JÚLIUS 22., szombat

KOVÁCS GÁBOR: HULLADÉKBÓL HANGSZERT! – Magyar Zene Háza, szombaton 10:30 (ingyenes)

Egy vidám, interaktív családi műsor keretében Kovács Gábor bebizonyítja, hogy legyünk bárhol a világon, mindenütt körül vagyunk véve hangszerekkel. Ha zenélni támad kedvünk – megtehetjük: Kerékpár-pumpa, mankó, söprűnyél, portörlő, PETpalack és szívószál… és még sorolhatnánk a hétköznapi használati tárgyakat, eszközöket. Egy a lényeg: mindegyikben egy-egy remek hangszer lakozik. Részletek itt. Ingyenes!

Veszprémi Utcazene Fesztivál – Veszprém, július 19-22. (ingyenes)

Az 1999 óta évenként megrendezett Veszprémi Utcazene Fesztivál Magyarország egyik meghatározó köztéri megmozdulása. A rendezvény ingyenes, minden év július második felében, szerdától szombatig kerül megrendezésre. Helyszínül Veszprém történelmi óvárosa, és annak különböző pontjai szolgálnak, amelyek az elmúlt években teljesen megújultak, és már ezért is érdemes Veszprémet útba ejteni. Látogassatok el az új FOTON Audiovizuális Centrumba is, ahol a Bélaműhely programjai várnak rátok. Részletek ittIngyenes!

JÚLIUS 23., vasárnap

Családi vasárnap a skanzenben – Tihanyi Tájházak, vasárnap egész nap (ingyenes)

2023-ban minden hónap 4. vasárnapján térítésmentesen látogatható a Tihanyi Tájházak. Ismerkedjetek meg a település halászmúltjának és a népi életnek egy szeletével. Részletek itt. Ingyenes!

Illaberek Bábszínház: PULCINELLA ÉNEKE – vásári bábjáték – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Pulcinella imádja az életet. Úgy, ahogy van. Már az is boldoggá teszi, ha énekelhet. De egy napon ebben mindenki megakadályozza. Csak akkor gyújthat új nótára, ha már sikerült legyőznie az oroszlánt, az ördögöt, a halált, sőt, talán önmagát is… Játékos és tréfás kalandjaihoz mindenkit társul hív háromtól kilencvenhárom éves korig. Részletek itt. Ingyenes!

Ingyenes belépés a Vasúttörténeti Parkba – egész nap

Július 23-án, vasárnap ingyenes a belépés a Vasúttörténeti Parkba, az interaktív szolgáltatások fizetősek. Részletek itt.

Családi nap Gryllus Vilmos koncerttel – Csopak, Vízimalom kertje, vasárnap 16 órától

A kenyérsütést követően 17 órától Gryllus Vilmos koncertjét hallgathatjátok meg. Részletek itt. Jegyár: 2600 Ft/fő.

Harry Potter és a bölcsek köve – Bem Mozi, vasárnap 17:00

Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Kiderül, hogy nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé… Részletek itt. Jegyár: 1600 Ft.