Programajánló hétvégére – 2023. augusztus 4-6.

Megnyitják a Lánchidat, kereshetünk macskákat az Óbudai Múzeumban, lesznek szuper nyári fesztiválok, esti piac, HÉV szülinap, ingyenes szabadtéri előadások és számos filmet is hoztunk nektek augusztus első hétvégéjére.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Ördögkatlan Fesztivál – Nagyharsány-Kisharsány-Villánykövesd-Mokos Pincészet-Beremend-Vylyan Terasz, Nagyharsány, 2023. augusztus 1-5.

2023. augusztus 1. és augusztus 5. között újra vár mindenkit az Ördögkatlan fesztivál. Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, falukban és pincészetekben, utcákon, strandon és teraszokon egyaránt több száz programmal találkozhatunk. A fesztivál idén is több díszvendéggel várja a látogatókat. Nem is tudnánk itt felsorolni a rengeteg jó programot, de a gyerekeket bábszínház, koncertek, játszóház, mesék és még számos izgalmas program várja, illetve a Pécsi Pagony is ott lesz a rendezvényen. Részletek itt. Jegyárak itt. 10 éves kor alatt minden program ingyenes!

Paloznaki Jazz Piknik – Paloznak, 2023. augusztus 3-5.

Thievery Corporation, Rick Astley, Dirty Loops, csak hogy néhány nagyobb nevet említsünk a fesztivál fellépői közül, de a gyerekek számára is színes programokkal készülnek. Két helyszínen várják az érdeklődőket, a Nagyszínpad előtti réten, illetve augusztus 4-5-én a Gyermekudvarban. A belépés 13 éves korig ingyenes (vonatkozik a fesztivál napjáig 14. életévüket be nem töltött személyekre). Részletek itt.

Fűre lépni szabad! első egregyi ökofesztivál – Hévíz-Egregy, 2023. augusztus 4-6.

A program a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg. A mesés egregyi múzeumkertben kézműves programok, koncertek, előadások, természetfilmek, sportos programok, geobotanikai túrák, gyerekfoglalkozások is lesznek augusztus első hétvégéjén. Részletek itt és itt.

Keresd a macskákat! – nyomkereső játék az Óbudai Múzeumban, a Nemzetközi Macskanap alkalmából – augusztus 5-8. (5-én ingyenes)

Újra megkértünk pár cicát, bújjanak el kiállításainkban. Porcelán, plüss, műanyag, papír… mindenféle macskát megtalálhattok nálunk.” Részletek itt. A programon való részvétel a múzeumi belépő megváltása mellett ingyenes. 3. kerületi lakosoknak a belépés mindig ingyenes. A hónap első szombatján (08.05.) mindenkinek ingyenes a belépés!

AUGUSZTUS 4., péntek

Lánchíd-piknik – Lánchíd, pénteken 18 órától (ingyenes)

Véget ért a felújítás, 2023. augusztus 4-én visszakapjuk a Budapest 150. születésnapjára a Lánchidat. A Lánchíd-pikniken programokkal, koncertekkel, evéssel-ivással, és sötétedés után a híd díszvilágításával várnak benneteket.  A pesti oldalon lesz gyereksátor, benne egy különleges Lánchíd LEGO-építménnyel. A felnőttekkel vezetett sétákon ismerhetik meg a felújítás érdekességeit, még a hídmester irodájába is bekukkanthatnak. Részletek itt. Ingyenes!

Városháza kertmozi: Pókember – a Pókverzumon át – Budapest Városháza, pénteken 20:30

Miles Morales átrepül a Multiverzumon, ahol találkozik a Pókemberek csapatával, akik épp a puszta létezésükéret küzdenek. Amikor a hősök összecsapnak, Milesnak újra kell definiálnia, mit jelent hősnek lenni. 12 éves kortól. Részletek itt. Jegyár: 2300 Ft.

AUGUSZTUS 5., szombat

HÉV 136. születésnap -– Pomáz, Szent István, szombaton 10:00-15:00 (ingyenes)

Nosztalgia járművek, járműsimogató, arcfestés, lufihajtogatás, hajtányozás, kertivasút, tűzoltóság, rendőrség, táblavásár és tombola HÉV-es nyereményekkel vár benneteket a szülinapos HÉV. Részletek itt. A részvétel ingyenes!

Népzenei hangszerkóstoló és bábtáncoltatás Keresztes Nagy Árpáddal – Magyar Zene Háza, szabadtéri színpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Pál István, az utolsó nógrádi dudás pásztorhagyatéka elevenedik meg a dunántúli bábtáncoltató betlehemesek ránk hagyományozódott kicsiny forgószínpadán. Részletek itt. Ingyenes!

Majorka Bábszínház: A pelikánmadár – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Akit érdekel az örök fiatalság titka, jól teszi, ha megnézi ezt az előadást. És mivel a gyerekek is folyton öregszenek, nekik sem árt figyelniük. Részletek itt. Ingyenes!

A Pál utcai fiúk – Bem mozi, szombaton 16:30

Fábri Zoltán klasszikusa, melyet 1969-ben Oscar-díjra jelöltek a nemzetközi filmek mezőnyében a Bem mozi műsorán. 12 éves kortól. Részletek itt. Jegyár: 1600 Ft.

Vissza a jövőbe – Dunafok Szabadidőpark, szombaton 17:00 (ingyenes)

Marty McFly átlagos kamasznak látszik, de van egy őrült barátja, Doki, aki megépítette a plutónium meghajtású időgépet. Dokit váratlanul halálos támadás éri, s Marty is csak az új találmánnyal nyer egérutat. Arra azonban ő sem számít, hogy 1955-be utazik vissza, épp abba az időszakba, amikor szülei is a padot koptatják. 12 éves kortól. Részletek itt. Ingyenes!

Városháza kertmozi: Barbie – Budapest Városháza, szombaton 20:30

Mozizz a csillagos ég alatt egész augusztusban a Városháza díszudvarán! Most szombaton a Barbie vár benneteket. 12 éves kortól. Részletek itt. Jegyár: 2300 Ft.

Aladdin (rajzfilm) – Budapest Garden kertmozi, szombat 21:00 (ingyenes)

A kertmozi a Garden Beach homokos területén található. A vetítések teljesen ingyen látogathatóak, a kertmoziban, ezért előre helyet foglalni nem lehet. Eső esetén a program elmarad. 12 éves kortól. Részletek itt. Ingyenes!

AUGUSZTUS 6., vasárnap

Látogatói nap – Vecsés, Bálint Ágnes Emlékház, vasárnap 10:00-17:00

A kicsiknek ismét lehetőségük nyílik a Futrinka utca apró, színes házainak felfedezésére: őrködhetnek a Morzsa-lakban; Mazsolával süthetnek-főzhetnek a Tökházban; a Csőrszerkesztőségben megismerkedhetnek egy régi írógéppel, vagy csatázhatnak a téli- és nyári hadsereg festett, fa katonáival; a Köcsög házban Cica micának „koncertet” adhatnak a mini zongorán, majd zárásképpen „elfogyaszthatják” a Mézeslép Cukrászda díszes, festett, fa ínyencségeit. És ha ez még nem elég, hinta, csúszda, rollerek, mini járgányok, ill. egy emeleti játszószoba is a rendelkezésükre áll. Szerencsés esetben a parkocska mini kisvasútja is üzemel. Részletek itt. Jegyár: felnőtt 550 Ft/fő, gyermek jegy: 500 Ft/fő (2 év alatt ingyen), kisvonat: 250 Ft/gyerek.

Aranygyapjú Társulat: A budai kutyavásár – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Gyertek és legyetek részesei az igazságos Mátyás király vándorútjának és csalafinta példamutatásának! Derítsük ki együtt, hogy miért is volt csak egyszer az a bizonyos budai kutyavásár! Részletek itt. Ingyenes!

Platz Piac – Nyáresti zenés piacozás – Pilisvörösvár, Kacsa-tó, vasárnap 16 órától (ingyenes)

Hangulatos zenével, festői naplementével, street food fogásokkal, koktélokkal és egy extra programokkal találkozhattatok a Platzon! Részletek itt. Ingyenes!

Jankovics Marcell: Az ember tragédiája – Bem mozi, vasárnap 17:00

A film érdekessége, hogy Jankovics mind a 15 színt más-más stílusban készítette el. 12 éves kortól. Részletek itt. Jegyár: 1600 Ft.

Térzene – Várkert Bazár, vasárnap 18:00-18:30 (ingyenes)

Augusztus 6-án, vasárnap 18.00 és 18.30 között ismét ingyenes szabadtéri koncerttel érkezik a Zenélő Budapest a Várkert Bazár Gloriettjénél. A hat fellépő művész hagyományőrző egyenruhája és a zenei átiratok hűen elevenítik fel a reneszánsz és a barokk zenéjét festői környezetben. Részletek itt. Ingyenes!

Nézzétek meg a legjobb augusztusi fesztiválokat, illetve kiállításokat is ajánlunk esős napokra!