Programajánló hétvégére – 2023. augusztus 25-27.

Aki a nyarat szeretné kipihenni vagy éppen az óvodára és iskolára szeretne rápihenni, remek programokkal búcsúztathatja a nyarat! Augusztus utolsó hétvégéjén lehet majd fesztiválokon bábelőadásokat nézegetni és táncolni Terézvárostól Pesthidegkútig, feltölteni a könyvepocokat a Pagony garászzsvásáron, kalandozni vezetett sétákon, kertészkedni, éjszaka állatkertezni és fényfestést nézni, komposztálni és szuper piacok is várnak rátok.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

TE!Feszt 2023. – Terézvárosi fesztivál – Podmaniczky utca, augusztus 25-27. (ingyenes)

A háromnapos fesztiválon fellép többek között pénteken 17 órától Malek Andi és az EsZeMent MeseBand, majd ökohangszer bemutató várja a gyerekeket. Szombaton 10 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl nyitja meg a színpadi programokat, majd lesz 12 órától Sellők és Szörnyek című zenés meseelőadás, 13:30-tól Sanyi, Én és a Gyerekek: A kerek kő című interaktív népmese, 16 órától pedig a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Csizmás kandúr című előadása. Vasárnap a nagyszínpadon 10 órától fellép a Kolompos a kisszínpadon pedig 11 órától láthatjuk Barna Zsombor Vitéz László menyecskét keres című vásári bábjátékát, 12:30-tól a Batyu Színház Bodza titkos meséi című előadását. Emellett bemutatkoznak a kerület színházai és civil szervezetei is, a felnőtteket pedig színpadi bemutatók és koncertek is várják. A gyerekprogramok a Kolompos kivételével a kisszínpadon lesznek, melyet a Podmaniczky utca – Izabella saroknál találtok, a nagyszínpad pedig a Ferdinánd híd felüljáró közelében, a Szív utcánál lesz. Részletek itt. Ingyenes!

Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Budapest, Kultúrkúria, 2023. augusztus 23-27. (a legtöbb program ingyenes)

Duda Éva Társulata, a Tűzfészek bemutatója, Fabók Mancsi, a Brass in the Five (szombaton 10 órától), játszóház, a Ziranó Színház (szombaton 11 órától), Bolba Éva és a Jazzterlánc (szombaton 12 órától), a Vojtina Bábszínház (szombaton 16:30), a Kaláka (szombaton 17:30), a Bab Társulat (szombaton 18:30), Halász Judit (vasárnap 10:30), a Kolompos (vasárnap 18:00), solymász bemutató is vár rátok az egyik kedvenc nyárzáró fesztiválunkon. Részletek ittA legtöbb program ingyenes!

3. Ikarus MiniFeszt – Közlekedési Múzeum, augusztus 25-27.

A nyár utolsó hétvégéjén 20 db Ikarus buszt állít ki a Közlekedési Múzeum az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. Az eseményen a Közlekedési Múzeum, a Volánbusz Zrt., a BKV Zrt, és magángyűjtők legszebb járműveit csodálhatják meg a látogatók. Láthatják legendás Farost a 200-as buszcsalád legszebb darabjait, de bemutatkozik az Ikarus 180-as, 311-es, 396-os, 415-ös modell mellett egy különleges tárgyalóbusz is. Pénteken 10 és 17 óra között családi élménynappal készülnek, ahol többek között megismerhetjük a 311-es busz történetét, elmesélik, hogyan utaztak régen, és milyen egzotikus helyeken járt egy ilyen Ikarus busz. Szombaton pedig családi tárlatvezetések, vezetett séták és workshopok is várnak rátok. Részletek itt. Múzeumi belépővel látogatható.

Savaria Történelmi Karnevál – Szombathely, 2023. augusztus 24-27.

A Savaria Történelmi Karnevál a katonai hagyományőrzők legnagyobb időtávot felölelő hazai „találkahelye”. A római kori harcászatot és katonaéletet megidéző legionárius csapatok, a testi épségüket nem kímélő rettenthetetlen gladiátorok, a fegyvereikkel mesterien vívó kora és késő középkori lovagok, valamint az őseink életmódját és harcászatát megidéző magyar hagyományőrzők a korhűség mellett a tanítva szórakoztatás jelszavát tűzték zászlajukra. A Karnevál leglátványosabb, legegyedibb programja a hagyományőrzők és mutatványosok péntek és szombat esti felvonulása, mely során közel 1000 jelmezes vonul végig a belváros utcáin látványos produkciókkal fűszerezve a várakozás perceit. Részletek itt. Jegyár itt.

Szamárfül Családi Fesztivál – Pécs, Zsolnay-negyed, 2023. augusztus 25-27. (ingyenes)

Pécs legnagyobb, ingyenes családi fesztiváljával zárhatjátok az idei nyarat. A Zsolnay-negyedben koncertekkel, bábszínházi előadásokkal, ismeretterjesztő programokkal és sok-sok játékkal készülnek 2023-ban is. Fellép többek között a Rutkai Bori Banda, az Aranyszamár Bábszínház, Bíró Eszter, a Bóbita Bábszínház, Sarkadi Bence, a Kiskalász és lesznek pagonyos programok is. Részletek ittIngyenes!

Szentendre Éjjel-nappal nyitva! – Szentendre belvárosa, 2023. augusztus 25-27. (a legtöbb program ingyenes)

Augusztus utolsó hétvégéjén – mint minden évben – Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca.  A legkedveltebb Házak, udvarok, házigazdák programsorozaton túl most is lesznek városismereti séták, gyerekprogramok, színház, koncertek, fényfestés a Fő téren, filmes programok, kiállítások is. A Házak, udvarok, házigazdák programsorozat egyes rendezvényei belépőjeggyel látogathatók. Részletek itt. A legtöbb program ingyenes!

Szellősréti Kisfesztivál: zene, film, chill – Bálványos, augusztus 25-27.

Egy chill fesztivál, ahol kipihenheted a nyarat. Zene, filmek, madárfütty, tábortűz, a dél-balatoni dombok között, Bálványoson, a festői Szellős Réten. Ahol beülhetsz egy filmre, beállhatsz táncolni, vagy csak fekszel a fűben a felhőket bámulva. Ahol a gyerekek is szabadon játszhatnak. Ahol éjfélkor nézhetitek a csillagokat, mert innen az is látszik. Részletek itt. Jegyárak itt. 14 éves kor alatt ingyenes!

Madárgyűrűző akció – Naplás-tó, augusztus 30-áig reggel és esti órákban (ingyenes)

A Naplás-tónál, ahol a Magyar Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportja várja az érdeklődőket. A programokba bárki bekapcsolódhat, amely minden nap hajnaltól kb. délelőtt 10 óráig, illetve délután 7 órától naplementéig fog tartani az időjárástól függően. Részletek itt. Ingyenes!

Ferencvárosi Utcazene Napok 2023 – Kálvin tér, augusztus 23-27. (ingyenes)

A Kálvin téren minden este 19 órától zene, színház, újcirkusz, tűzszínház, gólyalábasok, népzenei és világzenei koncertek szórakoztatják a közönséget. Részletek itt. Ingyenes!

Vasútmodell kiállítás- és játszóház – Újpesti Kulturális Központ, augusztus 24-27.

A 424-es Vasútmodell klub rendezésében 2023-ben már 6. alkalommal kerül megrendezésre a Vasútmodell kiállítás az Ifjúsági Házban. Ha mindig is vonzott a vonatok világa és felnőttként is órákig elvarázsol egy-egy terepasztal, akkor ott a helyed! Augusztus utolsó hétvégéjén 4 teljes napra átadják a terepet a vasútmodellek szerelmeseinek, akik szakavatott kollégák segítségével ismerkedhetnek meg ezzel a különleges világgal. Részletek itt. Jegyár: gyerekeknek 800 Ft; felnőtteknek 900 Ft; családi jegy (2 felnőtt és 2 gyermek) 2700 Ft. A családi jegy mellé további gyermek belépőjegy 700 Ft.

Óbudai Kézműves Sörfesztivál 2023 – Óbuda, Fő tér, augusztus 24-27. (ingyenes)

Kézműves sörfőzdék kiváló sörei, ellenállhatatlan street food ételek, játszóház és megannyi koncert is lesz a Sörfesztiválon. Az Esernyős udvara esténként játszóházzá alakul, ahol óriás jenga, Uno, sakk, Twister, malom és dominó, óriásbuborék készítés, hatalmas puzzle és még több – kedvenc játékaink  is elérhetők lesznek XXL méretben. Részletek itt. Ingyenes!

Programok a Parti Medvében (Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva) – Szentendre, Parti Medve, augusztus 24-27.

Könyvbemutató és beszélgetés, felolvasás és kézműves foglalkozás, jótékonysági bolhapiac és workshopok, sőt főzőcskézés is vár rátok Szentendre szuper kis könyvesboltjában. Részletek itt. Néhány programra regisztráció szükséges és fizetős.

Piacok főváros szerte augusztus utolsó hétvégéjén

Szombaton 9 órától Gyömrőn várnak a használt baba-mama cuccok az Anya, kinőttem! vásáron, 10 és 14 óra között lehet új ruhákat beszerezni a Gardróbon, 8-13 óráig vár a Római-parti piac. Vasárnap pedig a Fény utcai piacon lesz 10 és 17 óra között Marker’s Market.

2 új játszótér a XIII. kerületben

A Szováta parkban és a Gyöngyösi sétányon is átadtak a nyáron egy-egy szuper játszóteret. Szeptemberben is több újdonsággal érkezünk, úgyhogy érdemes hírlevelünkre feliratkozni, amelyet minden csütörtökön küldünk el nektek a legjobb hétvégi programokkal újdonságokkal és ötletekkel!

AUGUSZTUS 25., péntek

Nyílt nap a Balatoni Limnológiai Kutatóintézetében – Tihany (Balatorium Ökológiai x Kulturális Hét), pénteken 9:00-16:00

Nyílt napot tartunk az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézetében, ami az ország legnagyobb múltú biológiai kutatóintézete. Az édesvizek környezettani kutatásába augusztus 25-én, pénteken, 9 és 16 óra között tekinthetnek be az érdeklődők. Részletek itt. A teljes hét részletes programja itt.

Pagony garázsvásár! – Marczibányi Téri Művelődési Központ, augusztus 24-26.

Pakold tele a polcod könyvekkel! A vásárban találsz majd sok méltatlanul elfeledett kincset, de sok-sok méltán híres és népszerű szerzőtől is válogattak könyveket. Olyanoktól mint például Berg Judit, Julia Donaldson vagy Dániel András. Részletek itt.

Állatkertek Éjszakája – több helyszínen

A nyár utolsó péntek estéje hagyományosan az Állatkertek Éjszakájának időpontja. Augusztus 25-én országszerte tizenhárom különböző állatkertben, vadasparkban, szafariparkban és más állatos bemutatóhelyen várják különleges esti programokkal a nagyközönséget. A résztvevő kertek idén a következők lesznek: Budakeszi Vadaspark; Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest); Jászberényi Állat- és Növénykert; Kecskeméti Vadaskert; Miskolci Állatkert; Nagyerdei Kultúrpark (Debrecen); Pécsi Állatkert; Richter Autós Safari és Élménypark (Nagykőrös); Szegedi Vadaspark; Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló); Veresegyházi Medveotthon; Veszprémi Állatkert; Xantus János Állatkert (Győr). A részletes programkínálatról szóló tájékoztatást az egyes állatkertek oladán éritek el.

Vissza a jövőbe trillógia – Corvin mozi, augusztus 24-26., 18 órától

Csütörtöktől szombatig minden este a trillógia 1-1 részét nézhetitek meg a Corvin Moziban a klasszikus szinkron változatban. Részletek itt.

Fényfestés a Fő téren (Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon) – Szentendre Fő tér, péntektől vasárnapig 20:00 (ingyenes)

A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál alatt esténként a Fő tér különleges fényárban pompázik. Csodáljátok meg ti is! Részletek itt. Ingyenes!

AUGUSZTUS 26., szombat

XI. Nagymarosi Csípős Fesztivál – Nagymaros, szombaton 8:00-23:00 (ingyenes)

XI. alkalommal kerül megrendezésre a Nagymarosi Csípős Fesztivál, azaz a gasztromazochisták, csípőskedvelők, chilitermesztők nemzetközi ünnepe! Csípős finomságok minden formában, mennyiségben és szórakoztató programok az egész család számára. Részletek itt. Ingyenes!

Nyárzáró hétvége a RoBirtokon – Kosd, RoBirtok, szombaton 9:30-16:00 (regisztrációs)

Ezen a hétvégén szombaton lesz nyitva a birtok! 9:30-kor nyitják a kapukat, reggel bekapcsolódhattok az állatok takarításába, gondozásába, majd 10 órától közösen megfejhetitek Szofit, a tehenet. Ezután fél óránként testközelből találkozhattok a birtok más és más állatával, bemehettek hozzájuk, simogathatjátok, etethetitek őket. Déltől és 15 órától sétáltathatjátok alpakánkat is! A látogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges itt. Jegyár: felnőtt 2900 Ft, gyerek 2300 Ft, családi (2 felnőtt + 2 gyerek) 9800 Ft.

Mesehősök növényei – „Húsevő növények” – Szamóca kiskertész-tanoda, Füvészkert, szombaton 10:00 (regisztrációs)

A foglalkozások két részből állnak: 1. keresgélős séta a Füvészkertben, növényismertetéssel; 2. hazavihető növény ültetése, gondozási tanácsok. Készüljetek a beültetett növény hazaszállítására – vigyél magaddal egy zacskót vagy kis kosarat. Ára 2500 Ft/gyerek (3-12 éves gyerekeket várnak). A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni. A foglalkozás idejére (1 óra) ott lehet hagyni a már iskolás gyereket, ilyenkor nem kell Füvészkerti belépőjegyet váltson a kísérő. Nagyobb gyerekkel is lehet maradni, közösen ültetni, alkotni. Részletek itt.

Nyárbúcsúztató Családi Nap – Sóstó Látogatóközpont Székesfehérvár, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

A nap során vendégeik lesznek: Sóstó Vadvédelmi Központ, Pákozdi Pagony, Apiterápiás ház, Duna-Ipoly Nemzeti Park, Vadonleső. A vezetett túrák ugyan beteltek, de  lesz még papírszínház, illetve számos izgalmas program vár rátok. Részletek itt. Ingyenes!

Portré körül forog a világ – Kreatív alkotó délelőtt – Szentendre, Czóbel Múzeum, szombaton 10:00 (regisztrációs)

Nyárvégi múzeumi kalandozások a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon! Múzeum korzó, művészeti-régészeti tárlatvezetések, kreatív programok várnak 2023. augusztus 25-27. között, a Ferenczy Múzeumi Centrum helyszínein. Szombaton 10 órától múzeumpedagógia alkotófoglalkozás lesz családoknak a Paletták – Czóbel Béla párizsi és magyarországi kapcsolatai c. kiállításon. A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu. Belépő: 700 Ft/ fő (6 év alatt ingyenes).

Nyárbúcsúztató – Czakó Utcai Sport- és Szabadidőközpont, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

10 órától a Bélaműhely előadása vár benneteket, majd 11.30-tól fellép a Kolompos Együttes, délelőtt nemzetiségi programok, egész nap workshopok, öko játékok és kézműves foglalkozások várnak rátok. 18:30-tól fellép a Los Orangutanes, majd 20:30-tól a Kerekes Band. A felnőtt workshopokra regisztráció szükséges. Részletek itt. Ingyenes!

Városnézés kisiskolásoknak a Fővám tértől az Irányi utcáig – Fővám tér, szombaton 10:00 (regisztrációs, gyerekeknek ingyenes)

Hol kotkodácsoltak a tyúkok a pesti éjszakában? És hol lehetett csigapörköltet enni? Merre volt a városfal? Megtudhatjátok, ha elmentek Esztivel sétálni. Megnézhettek néhány szép mozaikot és csempét, megmérhetitek, hogy a Váci utcában meddig ért a víz 1838-ban és még játszhattok is egy kicsit. Részletek itt. Aki menne, utaljon el 2000 Ft/felnőtt, a Vácis Iskolai Alapítvány számlájára (11705008-20461665 Közlemény: felújításra.) Gyermekeknek ingyenes! A séta létszámkorlátos, kérem, aki menne, regisztráljon az esztiseta@gmail.com oldalon.

V. Csömöri Tófesztivál – Csömör Horgásztó, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

Csónakázás a tavon, gyermekprogramok, népi játékok, kézi malom, kézműves foglalkozás a Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvodával és a Szakicska-házzal, Alkotó Részecskék – tudományos foglalkozások, íjászat a Zengő Nyíl Hagyományőrző Lovas- és Íjászegyesülettel, síelés a Babos Síklub jóvoltából, Csömöri Állatvédők, veterán autók találkozója, falmászás és légvár is vár rátok a nyárbúcsúztató fesztiválon. Részletek itt. Ingyenes!

Gryllus Vilmos nyárbúcsúztató koncertje – Budaörs, PostART, szombaton 10:30

Búcsúztassátok együtt a nyarat Gryllus Vilmos dalaival a budaörsi PostARTban. „Alma, alma, piros alma odafönn a fán. Ha elérném, nem kímélném, leszakítanám.” Részletek itt. Jegyár: 3500 Ft.

BABAKOCSIS KULTÚRTÖRTÉNETI SÉTA – Magdolna Udvar/Barlanglakás Emlékmúzeum, szombaton 10:30

Budafok szívébe várják a családokat, akik szeretnék megismerni látványosságait, nevezetes épületeit és emlékműveit. A kultúrtörténeti séta útvonala: 10:30 Magdolna Udvar (cím) indulás – Magdolna utca – Szent Lipót Plébánia Templom – Törley Múzeum – Sacelláry kastély – Tóth József u – Magdolna Udvar. A séta időtartama: 1 óra 15 perc. A program végén, pihenőként egy közös piknikezés is lesz a Magdolna Udvaráron (plédek, gyermekjátékok, szörp, Majecsko büfé kínálata). A sétát vezeti: Gyönki Viktória muzeológus és Funk Ivett programszervező. Részletek itt. Részvételi díj: 2000 Ft/fő, BabaFok kártyával 1000 Ft/fő (a szeptember 1-től érvényes BabaFok kártáyval); 6 éves korig díjtalan.

Nagytétényi ArtTér – rendezvénysorozat – Nagytétényi Dunapart, szombaton 16:00-21:00 (ingyenes)

Egy olyan közösségi teret és eseménysorozatot hoztak létre, amely beavatkozásmentesen, a természeti értékeket tiszteletben tartva teremt életet a folyóparton. Nyár közepétől egészen szeptember végéig számos művészeti, közösségi és zenei programmal vár benneteket a Nagytétényi ArtTér. Részletek itt. Ingyenes!

Dunafok Kertmozi – GRU – Dunafok Szabadidőpark, szombaton 17:00 (ingyenes)

A fekete ház a kiszáradt kertjével nem illik az idilli kertvárosi képbe. Hátha még a környéken lakók sejtenék, hogy titkos búvóhely lapul alatta! Itt él és dolgozik ugyanis a velejéig gonosz Gru, aki zsugor- és fagyasztósugara, valamint különféle légi és szárazföldi harceszközei segítségével mindenkit elsöpör, aki keresztezi az útját. Gru legújabb terve pedig az, hogy ellopja a Holdat. Úgy tűnik, nincs senki, aki képes lenne megakadályozni ebben. Senki, hacsak a három árva kislány nem. Margo, Edith és Agnes ugyanis talán még Gru szívét is meglágyítják. Pokrócot és szúnyogriasztót érdemes vinni! Részletek itt. Ingyenes!

AUGUSZTUS 27., vasárnap

Angyalfolki Utcabál – Dagály utca, vasárnap 10 órától (ingyenes)

Idén is a hagyományos helyszínen és formában rendezik meg a XIII. kerület egyik legrégebbi rendezvényét. Egész napos folk programmal, színes vásári forgataggal, kézműves programokkal, gyermek és sportprogramokkal, vidámparkkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. A kisebbeknek Tücsökkerti gyermek programokkal, gyerekelőadásokkal készülnek, de a Mozgástéren sportprogramokból sem lesz hiány. Idén is várja a fényképezkedni vágyókat Kádár Ferkó fotószínháza, illetve az Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Táncegyüttes táncosai is elkápráztatják majd a látogatókat. A színpadon 10 órától az Apacuka zenekar gyermekkoncertjét élvezhetik majd a családok, de 16:30-tól a Tárkány Művek előadása sem lesz utolsó, az estét pedig 20 órától a Csík Zenekar koncertjével zárják. Részletek itt. Ingyenes!

Hahota Színház: Panni és az álommanók – Városliget, Nagyjátszótér mellett, vasárnap 10:00 (ingyenes, de regisztráció szükséges)

A Hahota Gyermekszínház – Szép Ernő Színház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves korosztályt a parkban. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a résztvevő gyermekeket is a produkciókba. A programok időtartama 45-60 perc. Részletek itt. A program ingyenes, de regisztrálni kell családonként a Liget+-ban!

KL Színház: Jancsi és Juliska édes álma – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Utolsó előadásához érkezett a Szabadtéri Színpad nyári elődássorozata. Ezúttal a Grimm testvérek ismert meséjéből mai család története kerekedik: nem a szegénység miatt teszik ki az erdőbe a gyerekeket, hanem maguk kódorognak el egy családi perpatvar után, ami azért tör ki, mert mindenki a vacsorát követeli, de a háztartással egyedül bajlódó anyukának senki sem segít. Az előadást 4 éves kortól ajánlják! Részletek itt. Ingyenes!

Mandelbrot Fest – Nyárutó buli – Pilisborosjenő, Mandelbrot Pékség, vasárnap 13 órától

Idén először rendezik meg a Mandelbrot Festet, ahova rengeteg programmal várják a családokat és a kikapcsolódásra vágyó felnőtteket. Jó ételek, italok, barátok, programok, zene a nyár utolsó hétvégéjén. Részletek itt. Jegyár: helyszíni jegyvásárlás: 3000 Ft/felnőtt jegy; 1500 Ft/ gyerekjegy 14 éves korig, 2 éves korig ingyenes!

Babszem Jankó – A Ziránó Színház bábelőadása – Városligeti fasor, Reformáció park, vasárnap 14:30 (ingyenes)

A 15 éves Reformáció park ünnepségén 14:30-tól fellép a Ziranó Bábszínház is. Részletek itt. Ingyenes!

Tárlatvezetés A cukiság faktor című kiállításban – Ludwig Múzeum, vasárnap 16 órától (regisztrációs)

A kiállított művek könnyed, játékos módon, humorral és (ön)iróniával közelítenek a társadalmakat súlyosan érintő globális vagy mindennapi problémákhoz. A „cukiság” fogalmát kritikai éllel ruházzák fel, arra ösztönözve a közönséget, hogy megkérdőjelezze a perfekcionizmust és a giccset, amelyet főként a közösségi média közvetít és képvisel. 14 éves kortól ajánljuk a vezetést! Részletek itt. A tárlatvezetésen kiállítási belépővel vagy bérlettel, regisztrációt követően lehet részt venni!

Családi nap a SZIA Kertben – Páter Károly utca 1., Gödöllő, vasárnap 16:00-19:00 (ingyenes)

A komposzt köré szerveződik a nyarat búcsúztató családi nap. Jobbágy Pétertől megtudhatjátok milyen őszi munkákat kell elvégezni, hogy komposzttárolótok fel legyen készítve a következő évszakokra. Lesz beltéri komposztálás Udvarnoki Tündével, ám giliszták nélkül, a COMPOT beltéri agyag komposztáló főszereplésével. Ezen a napon fog debütálni a saját fejlesztésű és készítésű KomposztToló és KomposztForgó társasjátékuk, de manóház készítésre is lesz lehetőség. Részletek itt. Ingyenes!

Rutkai Bori Banda – Szentendre, Kacsakő, vasárnap 17:00 (ingyenes)

Az univerzális mese-pop királynője és csapata ismét a Kavicsoson. A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretében érkezik a banda Szentendrére. Részletek itt.