Programajánló hétvégére – 2022. január 8-9.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mivel is indulhatna jobban a 2022-es év, mint zenével, tánccal, filmekkel és kirándulással. Tartsatok velünk ebben az évben is, hiszen a rengeteg jó családi program mellett a legújabb helyeket, a legjobb könyveket, filmeket és izgalmas kirándulásokat is ajánlunk majd nektek.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Szörnyen boldog család 2. – premieres film

Wishbone-ék életét ezúttal egy új főgonosz keseríti meg: szinte a semmiből színre lép a Mila Starr nevű szörnyvadász és esküvője napján elrabolja Baba Yagát. Mivel segíteni akarnak bajbajutott barátjukon, Wishbone-ék kénytelenek ismét szörnnyé változni. 6 éves kortól.

II. Amenhotep és kora – Szépművészeti Múzeum, már csak 2022. január 9-ig

kiállítás II. Amenhotep ókori egyiptomi uralkodó korát és sírjának szenzációs felfedezését mutatja be. A családi vezetőfüzet segítségével, – amely a pénztárban, múzeumi boltban 200 Ft-ért megvásárolható, 9 éves kortól ajánlott – a gyerekek az egyiptológusok módszeréhez hasonlóan fedezhetik fel a kiállítást: ismerkedhetnek meg a fáraó ábrázolásaival, gyerekkorával, sírjának felfedezésével és az ott talált tárgyakkal. Remek program a hétvégére, már csak vasárnapig tart nyitva!

JANUÁR 8., szombat

Legkisebbek mozija: Egy kupac kufli – Puskin mozi, szombaton 10:00

Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér. Jegyár: 900 Ft. Részletek itt.

MÁV Szimfonikusok: Zene-Tér-Kép – Budapest Jazz Club, szombaton 11:00

Az egyszerű sípok, furulyák megszólaltatásától haladnak a fuvola, oboa, klarinét és fagott megismerése felé. A közös éneklés és játék erről az előadásról sem hiányzik, sőt bemutatják, hogyan lehet szívószálból nádsípot faragni, vagy papírcsőből fuvolát készíteni. A foglalkozást Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus vezeti. 3 éves kortól ajánlott.
Jegyár: 1000 Ft.

Diafilmek – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Ezen a szombaton királyokról és királyfikról vetítenek mesét a múzeumban. Láthatjátok A didergő király, a Békakirályfi és a Többsincs királyfi történetét. 5-9 éveseknek ajánlott. Jegyár: 400-600 Ft.

János vitéz – Operett Színház, szombaton 15:00 és 19:00, vasárnap 11:00 és 15:00

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet – és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak – negyven év után ismét látható a Budapesti Operettszínházban. Jegyár: 1400-11.500 Ft.

Újévköszöntő családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:45

15:45-től az Álomzug Társulás előadását nézhetitek meg, majd 16:45-től Varázs Tamás bűvészműsorát láthatjátok, 17:15-től pedig kezdődik Szulita és Dennis artisták LED műsora. Részletek itt. Jegyár: 1400 Ft.

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: A Tenkes kapitánya – Müpa, szombaton 19:00

Az előadás megőrzi a film legjelentősebb, legszórakoztatóbb epizódjait, megidézi a kuruc kor legendás személyeit, zenei és mondavilágát. Néptánc-hagyományaink segítségével felidézi nemzetünk történelmi hagyományait, s így teljesebb képet nyújt a kor nevezetes és névtelen hőseiről. 6-18 éveseknek ajánlott. Jegyár: 2200-3200 Ft.

JANUÁR 9., vasárnap

Kőketánc – gyermektáncház és kézműves foglalkozás Nemzeti Táncszínház, vasárnap 10:00-12:00

A programok között szerepel moldvai és gyimesi népzene és néptáncok, énekes népi játékok, népmesék, a legkisebbek számára ölbeli játékok. Az esztendő menetét mondókákkal, a népszokások megelevenítésével követik. 1-7 éveseknek ajánlott program. Jegyár: 600 Ft.

Legkisebbek mozija: Égigérő Fű – Puskin mozi, vasárnap 10:00

Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélküle. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent, a házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek. Jegyár: 900 Ft. Részletek itt.

Fabók Mancsi: A háromágú tölgyfa tündére – Karinthy Színház, vasárnap 15:00

„Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. Mesénk arról beszél, hogy éretlenke, de jó lelkületű királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan.” Részletek itt. Jegyár: 1900 Ft.

Manu, a legsirályabb fecske – m2, vasárnap 18:17

Manut, a kis fecskét sirályok nevelik fel. Barátaival minden erejükre és bátorságukra szükségük lesz, hogy megmentsék családját a közelgő vihar elől.