Programajánló – dec. 6., Advent 2. vasárnapja

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

joullpukki

December 6-án városszerte folytatódnak az adventi vásárok és Mikulás bulik, ismét jár a Fényvillamos, de emellett Szimpla piaccal, koncertekkel, a Müpában és a Nemzeti Színházban ingyenes programokkal, nosztalgia járatokkal, előadásokkal és koncertekkel várnak benneteket Advent 2. vasárnapján. Összegyűjtöttük a legjobbakat! 🙂

Slow-food-ebed-a-Kozos-Laboson

Slow food ebéd és Szimpla Háztáji – Szimpla, 9:00-13:00 (ingyenes)
December 6-án ismét kézbe veszik a fakanalat és főznek nektek egy finom ebédet a Szimpla Háztáji Piacon, a Közös Lábos keretein belül. A nap fénypontja a termelői, szezonális, friss, tápanyagban és ízekben gazdag zöldségekből és egyéb hozzávalókból készült Slow food menü! De nem csak az ízlelőbimbóitokat kényeztethetitek, mert lesz képeslapküldés és anti-határidőnapló vásár is. Ingyenes!

Babakalacs Babszinhaz.

Adventi Kölyöknapok – Nemzeti Színház, 10:00-13:00 (ingyenes)
Színház, koncert gyerekeknek, családoknak mind a négy adventi vasárnapon! A földszinti előcsarnokban pedig karácsonyi kézműves műhelyek, mézeskalács készítés, makettkivágó-hajtogató, gyermekkönyvek vására a Néprajzi Múzeum, a Hagyományok Háza és a Litea könyvesbolt munkatársai vezetésével. Az adventi programok ingyenesek, 10 órakor kezdődnek és 13 óráig tartanak. 11 órától a Bábakalács Bábszínház előadását nézhetitek meg, majd 12 órától a Makám mikulásos műsorát hallgathatjátok meg. Ingyenes!

cifrapalota

Cifra Palota + Hetedhét Táncház – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
Ismét vár benneteket a Cifra Palota, természetesen mikulásos programokkal, sőt 11 órától a Hetedhét Táncházban biztos megtáncoltatnak majd kicsiket és nagyokat is. Minden program ingyenes!

csokibar

Csokibár – színház és műhely – Budaörs, Jókai Mór MK, 10:00
Csala és a Télapó című előadást nézhetitek meg a Nefelejcs Bábszínház előadásában, majd télapó csizmát készíthettek újrahasznosított alapanyagokból Borartival.

Joulupukki_7-930x523

Joulupukki és a magyar Mikulás – Vörösmarty tér, 10 órától (ingyenes)
10 órától 11:30-ig a térre látogat Joulupukki, a igazi finn Mikulás. Csak akkor válasszátok ezt a programot, ha bírjátok a tömeget és a sorban állást. Magyar kollégájával ugyanezen a napon 14 és 16 óra között találkozhattok. Ingyenes!

A ZONGORA_IFJ. BALÁZS JÁNOS KONCERTJE

Hangszerbemutató – MOM, 10:00 és 11:30 (ingyenes, regisztráció szükséges)
Ifj. Balázs János Liszt Ferenc Liszt Ferenc és Junior Prima díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertje várja 10 órakor a 3-6 éves; 11:30-kor a 7-14 éves korosztályt a MOM-ba. A játékszabályok változatlanok: a belépés díjtalan, de regisztrálni szükséges a hangszerekvilaga@gmail.com e-mail címen.

A-diotoro-es-az-egerkiraly

A diótörő és az egérkirály – Átrium Film-Színház, 11:00 és 15:00
Mese, tánc és játék…Volt egyszer egy Diótörő, akit megátkozott Egérfül asszonyság. Az átkot azonban feloldani csak egy módon lehet. Veszélyes úton, sötét helyeken és félelmetes birodalmakon át Marika és a Diótörő a Marcipán-palotába érkezik, amely fényes ugyan, de vajon biztonságos is? A klasszikus és a kortárs tánc prózával és bábokkal való ötvözete nemcsak izgalmassá teszi az előadást, hanem a fantáziánk kiterjesztését is szolgálja. Az előadás teret nyit a játszani vágyó gyerekek számára, hiszen akinek kedve tartja, részt vehet az Egérfejek és a Diótörő párbajában. Azt, hogy ki melyik oldalon harcol majd, ki-ki eldöntheti saját belátása szerint. Az eredeti Csajkovszkij zenéjét és E. T. A. Hoffmann meséjét a Közép-Európa Táncszínház és az Átrium Film-Színház közösen dolgozza fel. Jegyár: 2500-3000 Ft.

Ebcsont es Nyulcipo

Bábrándozók Társulat: Ebcsont és nyúlcipő – Városház tér, 11:00 (ingyenes)
Az Advent Budapesten vásár fűtött sátrában nézhetitek meg ezen a délelőttön a Bábrándozók Társulat Ebcsont és nyúlcipő című előadását. Ingyenes!

Renszarvasok

Mikulás rénszarvasai – AndersonArts Lab, 11:00-13:00
Alkossatok saját kezűleg rénszarvasokat: kicsiket, nagyokat, függőket és talponálló jószágokat a Furagurával. Kormos Mercedes segít nektek a hangulati tér-elemek készítésében. A tízórai helyett ‘tizenegyórai’ aznapra: Fahéjas csiga és citromos tea lesz. Részletek itt. Ajánlott életkor: 4-14 éves korig. Regisztráció: info@andersonartlab.hu, tel: 30 494 4769, részvételi díj: 2500 Ft/alkotó.

Makszem_es_Gubo

Mákszem és Gubó könyvbemutató – Libri Mesebolt, Duna Pláza, 14 órától (ingyenes)
Egy napra a szentendrei Skanzen a Libribe költözik, ahol könyvbemutató során Molnár Krisztina Rita írónő felolvasása mellett kreatív foglalkozások segítségével megismerkedhetnek Mákszem és Gubó skanzeni kalandozásinak történetével és személyesen találkozhatnak a mese további szereplőivel. Részletek itt. Ingyenes!

FarkashaziReka_Tintanyul

Farkasházi Réka és Tintanyúl és mikulásvárás – Városház tér, 15:00 (ingyenes)
Az Advent Budapesten vásár fűtött sátrában délután Farkasházi Réka és Tintanyúl koncertjét hallgathatjátok meg. Ingyenes!

zold_mikulas

Zöldág fesztivál nap – Kultúrkúria, 15 órától (ingyenes)
Egészséges ételek, workshopok, előadások várnak rátok ezen a délutánon a Kultúrkúriában a Zöldág Fesztivál keretében. Ingyenes!

RutkaiBoriBanda_foto_MohaiBalazs

Rutkai Bori Banda az m2 csatornán – m2, 15:50
Ha nincs kedvetek kimozdulni, nem kaptatok már jegyet a mikulásos bulira, az m2 csatornán 15:50-től a Rutkai Bori Banda egy régebbi koncertjét láthatjátok, hallhatjátok.

mikulas-nap

Mikulás nap – Marczi, 15:00-18:00
Mikulás napi családi ünnepséget szerveznek sérült fiatalok a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Lesznek játékos versenyek, mézeskalács díszítés, babás foglalkozás, drámafoglalkozás, méhviasz gyertyakészítés, mesemondás, arcfestés, kvíz, közös éneklés és Mikulás várás a gyerekeknek, illetve ezzel párhuzamosan hasznos előadások sérült gyermeket nevelő gyermekek szüleinek. A rendezvényt a Magyar Williams Szindróma Társaság által indított Fészekhagyó Programban önálló életmódot és rendezvényszervezést gyakorló, fiatal sérült felnőttek szervezik. A szervezők egyaránt várják az érdeklődő sérült és ép gyerekeket is!

sebo_egyuttes

Sebő együttes és Cimbaliband – Óbuda, Fő tér, 16 órától (ingyenes)
16 órától az Advent Óbudán rendezvényén a Sebő együttes, majd 18:30-tól a Cimbaliband zenél, közben korcsolyázhattok is 🙂 A hétvége részletes programját itt olvashatjátok. Ingyenes!

varkert_bazar_advent

Várkert Bazár adventi programsorozat (kísérőprogramok ingyenesek)
Idén első alkalommal rendezik meg az adventi programsorozatot a Várkert Bazárban november 29. és december 24. között számos program várja majd a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a kicsiket (kézműves foglalkozás, táncház, gyerekműsorok) és nagyobbakat. Egyedi látnivalót kínál majd a Várkert Bazár előtt felállított, a Hello Wood nemzetközi művészeti program által, erre az alkalomra készített, ünnepi gigantikus installációja. A kísérőprogramok ingyenesek. Az esti koncertekre és a Táncszínház jegyet vagy bérletet lehet vásárolni.

kucok_foto_Dusa_Gabor__624

Kucok – játssz velünk mesét! – Jurányi Inkubátorház, 15:30 és 17:00
Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. 3-7 éveseknek ajánlott. Felnőtt 800 Ft, gyerek 1200 Ft.

csengo_bongo_delutan_opera

Csengő-bongó délután – Operaház, 15:30 és 17:00
15:30-tól és 17 órától ismét vár benneteket a Csengő-bongó délután az Operaházban. A Csengő-bongó előadásokon közvetlen közelségből, egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetjük meg. A különleges szépségű Székely Bertalan-terem elrendezése lehetővé teszi, hogy az interaktív program a kis vendégektől karnyújtásnyira zajlódjék. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról. 4-10 éves korig. Jegyár: 1200 Ft.

hev

Nosztalgia járatok
December 6-án nosztalgia HÉV (Örs vezér tere-Gödöllő) és villamos (Széll Kálmán tér-Hűvösvölgy) is közlekedik. Részletek itt.
A Fényvillamos a 2-es vonalán 17 és 21 óra között vár benneteket.

renszarvas_express

Rénszarvas Expressz – Királyréti Erdei Vasút
Idén is vár mindenkit nagyon sok szeretettel a Királyréti Erdei Vasút a mára már hagyománnyá vált Rénszarvas Expressz járatokra december 6-án. Vendégük nem akárki lesz, hanem a jó öreg nagy szakállú és kedves krampuszai. Rénszarvas Expressz járatok közlekedése december 6-án: Kismarosról: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00* (*nem jön vissza), Királyrétről: 8:38, 10:38, 12:38, 14:38, 16:38. A december 6-i programokra előzetes jelentkezés nem szükséges! A vonatok zárt, fűtött kocsikkal közlekednek! A vonatokra a hagyományos (dízel) díjszabás van érvényben!

A szombati programokat itt találjátok.

Időpont szerinti keresés a Napibontóban.
Egy kis meglepetés már feliratkozott és leendő hírleveleseinknek itt.

Era kedvencei: Szimpla háztáji piac, nosztalgia járatok, Kucok a Jurányiban, Mákszem és Gubó könyvbemutató a Libri Meseboltban
Rozi kedvencei: Bábrándozók Társulat előadása a Városház téren, Várkert Bazár adventi programsorozat, Kucok Jurányiban, Nosztalgia járatok