Programajánló – dec. 4., vasárnap – advent 2. vasárnapja

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

adventi-vasutmodell_kialltitas_gellert

Rengeteg ingyenes programot találtok advent 2. vasárnapjára a Nemzeti Színházban, Óbudán, a Kulteában, a Városháza parkban és a Várkert Bazárnál. A Cifra Palota mellett a hét utolsó napján a Müpa sátrában Kaláka és Kolompos koncert, valamint Zenehajó is lesz, de futó és erdei vasutas Mikulásokra is számíthattok. 

Pici Piac – Larus Étterem, vasárnap 9:00-18:00 (ingyenes)

pici_piac

Dizájner baba-mama-gyerek vásár, magyar tervezők hazai termékei kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, családoknak. A Pici Piac ismét vár rátok vasárnap a Larusban. Ingyenes!

Adventi Kölyöknapok – Nemzeti Színház, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

misztral_zenekar

Ezen a vasárnapon 11 órától a Harlekin Bábszínház előadását nézhetitek meg az Adventi Kölyöknapon, majd 12 órától a Misztrál együttes koncertezik. Közben az aulában kézműves foglalkozásokkal is készülnek. Ingyenes!

Tél a Krúdy-negyedben – Kultea, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

tel_a_krudy_negyedben

Zene, irodalom, kiállítás, vendéglátás, fiáker utazás, mézeskalácssütés és számos program várja a Krúdy-negyedbe látogatókat vasárnap. Az MKVM kiállításai ezen a napon díjtalanul látogathatók, a programokon való részvétel szintén ingyenes!

Cifra Palota: Advent – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

holddala_nap_zenekar

Betlehemes gyermekjáték a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gaudete gyermekkarának előadásában, Népek karácsonya a HolddalaNap Zenekarral és Csizmapucoló Bognár Annával is szerepel a Cifra Palota vasárnapi programjában. Ingyenes!

Rénszarvas Expressz – Királyréti Erdei Vasút, vasárnap 10 órától

renszarvas_express

Idén is vár mindenkit a Királyréti Erdei Vasút a mára már hagyománnyá vált Rénszarvas Expressz járatokra december 4-én több időpontban. Részletek itt. A december 3-ai időpontokra már elfogytak a jegyek!

Búgócsiga Zenede Mikulásváró – Barabás Villa, vasárnap 11:00

bugocsiga_zenede_02

A Búgócsiga Zenede gyermekdalokat, népdalokat, mondókákat és kiszámolókat szólaltat meg saját feldolgozásban, egyedi hangzással. Az interaktív koncertek során a zenészek bemutatják a hangszereket és zenei stílusokat is. Erre a koncertre egy különleges vendéget is várnak, akinek nagy a szakálla, piros a ruhája és szereti megajándékozni a jó gyerekeket. Jegyárak: gyerek 1500 Ft, felnőtt 1000 Ft.

Mikulásávárás – Városháza park, vasárnap 11:00 (ingyenes)

belvarosi_betyarok

A Belvárosi Betyárok formáció annak igényével született, miszerint a gyerekeknek is kijár az okos zenei szórakozás. A játékos, irodalmi ihletésű dalszövegekre írt dalok átkalauzolják a kicsiket különböző népek zenéin és olyan alapműfajokon, mint a magyar népzene, a bluegrass, a country vagy épp a reagge. Utána megérkezik a Mikulás is. Ingyenes!

Egész nap gyerekprogramok a Müpa Kül-Téren – Müpa, vasárnap 11 órától

kalaka_egyuttes

11 órától a Müpa melletti sátorban fellép majd a Kaláka, 13:30-tól a Kolompos, 16 órától pedig Hajós Andrással és a Zenehajó csapatával találkozhattok. Előtte vagy utána próbáljátok ki a Müpa előterében a Hangjátékot és korizzatok egyet az épület előtt. A koncertekre a belépő: 500 Ft/koncert/fő.

Mikulás – KIOSK, vasárnap 12:00-16:00kiosk_mikulas

December 4-i világkörüli útja előtt a legkisebbek legnagyobb örömére a KIOSKba is beköszön a Mikulás. Lehet tőle kérni, kérdezni, érdeklődni a rénszarvasok és Rudolf hogylétéről, és nem érkezik üres kézzel. Igazi játékvárossá alakítják a KIOSKot, animátor manókkal és vidám programokkal.

Adventi játszóház – Óbuda, Esernyős, vasárnap 13:00-18:00 (ingyenes)

mezeskalacs

Az újonnan nyílt Szindbád Rendezvénytérben kézműveskedés, játszószőnyeg, origami ajtódíszek, képeslap, textil szaloncukor, befőttes üvegből adventi dísz, betlehemi báb, mézeskalács, gyöngyfűzés és meghitt hangulat várja a vendégeket. A program szombaton is vár benneteket ugyanebben az időben, előtte és utána érdemes meghallgatni az Óbuda Advent koncertjeit a Fő téren és körbenézni a vásárban. Ingyenes!

Mikulásfutás – Sóház utcától, vasárnap 13:00 és 15:00 (ingyenes)

Állj egy napra Mikulásnak! Fuss egy könnyű kört a belváros szívében, vigyél ajándékot a rászorulóknak! A mikulásruhát helyszínen kapod. A táv: 2,3 km, két futamban is rajtolhatsz (13:00 és 15:00). Rajt: Sóház utca (a Budapesti Corvinus Egyetem és a Központi Vásárcsarnok között). Ingyenes!

Várkert Bazár Mikulás – Várkert Bazár, vasárnap 15 órától (ingyenes)

varkert_bazar_mikulas

December 4-én vasárnap a Mikulás két rosszcsont manójával Huncuttal és Fecsegővel együtt látogat el a Várkert Bazárba. Szebbnél szebb mesékkel, gyönyörű dalokkal sok mókával és kacagással várják a gyerekeket 15 órától az aulában. Ingyenes!

WAMP – Millenáris, vasárnap 10:00-18:00

karacsonyi_wamp

Az idén 10 éves WAMP történetében már hagyomány, hogy decemberben három karácsonyi vásárral készül. 2016-ban december 4-én, 11-én és 18-án több mint 200 tervezővel a Millenáris B csarnokában várnak mindenkit, aki karácsonyra igazán egyedi és különleges ajándékokkal szeretné meglepni a szeretteit.Belépő: 500 Ft (levásárolható).

Mikulás-party kisgyermekes családoknak – Óbuda, Kobak Műhely, Boglya u. 1. fsz, vasárnap 16:00-19:00

kobak_muhely_mikulas

Főként a 3 év alatti, közösségbe még nem járó gyermekeket nevelő családokat várják az ünnepségre a Kobak Műhelybe, de a nagyobb gyerekek is jól fogják érezni magukat. Lesz mézeskalács illat, forró csoki, finom tea, jó társaság, játék és alkotás. Minden gyerek kap ajándékot, lehet a Mikulással fotózkodni, beszélgetni, de még társasozni is. Részvételi díj: felnőtt: 2000 Ft/ 2 felnőtt, gyerek: 500 Ft/fő, nagycsaládos belépő: gyerekeknek ingyenes. Az ár tartalmaz: családi játszóházi program, eszem-iszom, gyerekeknek Mikulás-csomag. Előzetes bejelentkezés szükséges!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

A legjobb adventi vásárok

advent_budapest

Idén is összegyűjtöttük a leghangulatosabb, legcsaládiasabb és a legdizájnosabb helyszíneket, de a kerületi kisebb vásárokat, illetve a Budapest környéki lehetőségeket is megtaláljátok ajánlónkban. Részletek és programok itt. A legtöbb helyszín ingyenesen látogatható.

Merre jár a Mikulás?

piczinke_mikulas

Már csak nagyon kevés helyre csíphettek el pár jegyet a vonatos, barlangi és zenés mikulás programokra (itt olvashattok róluk bővebben), de itt a hétvégi ajánlóban még számos lehetőséget találhattok, ha már most hétvégén szeretnétek találkozni a „Nagyszakállúval”.

Joulupukki, a finn Mikulás Magyarországon

finn_mikulas

A finn Mikulás december 1. és 6. között hazánkba látogat, hogy találkozzon a magyar gyerekekkel. Nézzétek meg, hogy merre jár!

Jég-Zene-Élmény – Müpa, december 4-étől

A december 4-én megnyíló Müpa Kultúr Kültéren a Müpa Hangjáték, egy valódi jégpálya és a mellette levő sátorban színvonalas programok várják a közönséget. A Müpa Sátorban gyermekműsorok, könnyűzenei koncertek, látványos újcirkuszi előadások fogadják az ide érkezőket, akik nemcsak a produkciókat nézhetik meg, hanem igazi téli örömöknek hódolhatnak: forralt bort kortyolhatnak, illetve a Müpa Rádió zenéire akár korcsolyázhatnak is. ha van jegyetek valamelyik előadásra, ingyenesen korcsolyázhattok. December 4-étől 23-áig az előcsarnokban újra kipróbálhatják a nagy sikerű Müpa Hangjátékot is.

Adventi Mesehotel – Gellért Szálló, december 3-4.

adventi-mesehotel

Advent második hétvégéjén a Gellért Szálloda mesehotellé változik. Negyedik alkalommal rendezik meg a Gellért Hotel adventi hétvégéjét, ahol idén megújult, varázslatos programokkal lepik meg a gyerekeket és nosztalgiázni vágyó szülőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel ebben az évben limitált számban, délelőtti és délutáni időszakban várják vendégeket. Belépő: gyerek: 1200 Ft (3-16 éves korig), felnőtt: 1500 Ft, családi: 4500 Ft (2 felnőtt+2 gyerek).

Családi Mikuláshétvége – Miniversum, december 3-4.

miniverzum

December 3-án és 4-én, a kiállítás megtekintése mellett találkozhatnak a Mikulással is a gyerekek és a játszóházban izgalmas programokkal várják őket és azokat a felnőtteket, akik néhány órára szeretnének újra gyermekké válni. Miniversum belépővel látogatható!

További programok a szombati ajánlóban!
Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Tél a Krúdy-negyedben, Müpa sátor programok
Rozi kedvencei: Tél a Krúdy-negyedben, Adventi Mesehotel a Gellért Szállóban