Programajánló – dec. 3., szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

miniverzum_mikulas

Erre a hétvégére természetesen sok adventi és mikulásos programot válogattunk a vásároktól kezdve a jégpályákon át az ünnepi eseményekig, de emellett nem feledkeztünk meg a koncertekről, művészeti foglalkozásokról és a bábelőadásokról sem. Íme a szombati programajánló kínálata!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

A legjobb adventi vásárok

adventi-unnep-a-bazilikanal-03

Idén is összegyűjtöttük a leghangulatosabb, legcsaládiasabb és a legdizájnosabb helyszíneket, de a kerületi kisebb vásárokat, illetve a Budapest környéki lehetőségeket is megtaláljátok ajánlónkban. Részletek és programok itt. A legtöbb helyszín ingyenesen látogatható.

Merre jár a Mikulás?

mikulasvonat-gozossel

Már csak nagyon kevés helyre csíphettek el pár jegyet a vonatos, barlangi és zenés mikulás programokra (itt olvashattok róluk bővebben), de itt a hétvégi ajánlóban még számos lehetőséget találhattok, ha már most hétvégén szeretnétek találkozni a „Nagyszakállúval”.

Joulupukki, a finn Mikulás Magyarországon

finn_mikulas

A finn Mikulás december 1. és 6. között hazánkba látogat, hogy találkozzon a magyar gyerekekkel. Nézzétek meg, hogy merre jár!

Jég-Zene-Élmény – Müpa, december 4-étől

A december 4-én megnyíló Müpa Kultúr Kültéren a Müpa Hangjáték, egy valódi jégpálya és a mellette levő sátorban színvonalas programok várják a közönséget. A Müpa Sátorban gyermekműsorok, könnyűzenei koncertek, látványos újcirkuszi előadások fogadják az ide érkezőket, akik nemcsak a produkciókat nézhetik meg, hanem igazi téli örömöknek hódolhatnak: forralt bort kortyolhatnak, illetve a Müpa Rádió zenéire akár korcsolyázhatnak is. ha van jegyetek valamelyik előadásra, ingyenesen korcsolyázhattok. December 4-étől 23-áig az előcsarnokban újra kipróbálhatják a nagy sikerű Müpa Hangjátékot is.

Adventi Mesehotel – Gellért Szálló, december 3-4.

adventi-vasutmodell_kialltitas_gellert

Advent második hétvégéjén a Gellért Szálloda mesehotellé változik. Negyedik alkalommal rendezik meg a Gellért Hotel adventi hétvégéjét, ahol idén megújult, varázslatos programokkal lepik meg a gyerekeket és nosztalgiázni vágyó szülőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel ebben az évben limitált számban, délelőtti és délutáni időszakban várják vendégeket. Belépő: gyerek: 1200 Ft (3-16 éves korig), felnőtt: 1500 Ft, családi: 4500 Ft (2 felnőtt+2 gyerek).

Családi Mikuláshétvége – Miniversum, december 3-4.

miniverzum

December 3-án és 4-én, a kiállítás megtekintése mellett találkozhatnak a Mikulással is a gyerekek és a játszóházban izgalmas programokkal várják őket és azokat a felnőtteket, akik néhány órára szeretnének újra gyermekké válni. Miniversum belépővel látogatható!

DECEMBER 2., péntek

Családi adventi alkotóműhely – Budaörs, pénteken 17:00-19:00

borarti_advent

Újrahasznosítás, kreativitás, egyedi megoldások és két óra közösen eltöltött minőségi idő. Kicsiket, nagyokat, tesókat, nagynéniket, anyut, aput, mindenkit várnak, finom téli teákkal, szívet melengető süteményekkel. A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a borarti@gmail.com címen tutok. A részvétel díja 3000 Ft, ami 4 db díszt és a dekoráláshoz való alapanyagokat tartalmazza, és egy díszdobozt adnak hozzá ajándékba. További díszek 5oo Ft-ért készíthetők. Fb esemény itt.

Képegér – Téli szalon 2016. megnyitó – Két Egér Könyvesbolt, pénteken 18:00 (ingyenes)

ket_eger_teli_szalon

Hagyományos évvégi illusztrációs kiállítás immár 6. alkalommal a Két Egérben. Idei kiállítók: Holló Anna, Kálmán Anna, Kun Fruzsina, Lévai Dóra, Makhult Gabi, Máray Mariann, Rofusz Kinga. Megnyitó: 2016. december 2-án 18 órakor. A kiállítás január 7-éig nézhető meg.

DECEMBER 3., szombat

Mese habbal: Mikulásvárás és Rutkai Bori Banda koncert – Jurányi, szombaton 10:00-13:00

mese_habbal

Minden korosztály rátalálhat a neki megfelelő programra, kicsiknek Mocorgók, nagyobbaknak SzínMűVeletek a Pagony Kiadóval és a Színház és Filmművészeti Egyetemmel, vagy kézműveskedés a Kisladikkal. Zenei élmény kedvenc gyerekzenekarokkal. Felnőtteknek pihenés egy jó könyv és kávé mellett a kávézóban.

Adventi Bazár – Közép-budai Waldorf Iskola, szombat 10:00-16:00

adventi-bazar

„Szeretettel várunk fiatal iskolánkban minden családot, akik szívesen részt vesznek egy ünnepi készülődéssel egybekötött, kézműves vásáron. A kézműves foglalkozásokon kicsiknek és nagyoknak segítünk ünnepi alkotásokat készíteni, színvonalas, kézműves portékák forgatagában családias büfével várjuk a látogatókat, 15:00-kor pedig a Hangszersimogatóval együtt énekelve-zenélve hangolódhatunk az adventi időszakra.” Facebook esemény itt.

Családi nap jégvirágos hangulattal – Magyar Természettudományi Múzeum, szombaton 10:00-13:00

csaladi_nap_termeszettudomanyi

„Tudtad, hogy nem mindenki alszik téli álmot? Mit csinálnak azok, akiknek nem „forró”, hanem inkább „hideg lesz a talpa alatt a föld”? Miért meleg a bunda? Utánajárhatsz annak is, milyen változatos módon készülnek a növények és az állatok a télre. És mi emberek? Mit csináltunk régen és mit csinálunk ma a téli sötétség idején? Hogyan élhetünk a természet egész évi buzgólkodásának terméseivel, jótéteményeivel? Talán még közös zenélésre is sor kerül, ideillő dallamokkal…” A programon az állandó kiállítások belépőjegyével vehettek részt.

Fahéjas almarózsa készítés – Kultea, szombaton 10:00

fahejjas_almarozsa

Az Advent jegyében ezen a délelőttön a fahéjas almarózsa készítését próbálhatják ki a Kulteában kicsik és nagyok egyaránt. Egészen karácsonyig minden szombaton lehet majd közösen sütni a múzeumban (december 10-én gyümölcskenyér, december 17-én szaloncukor készül majd). Belépő: 800 Ft.

Mire készül a zöld gyík, amikor részben kékre változik? – Műcsarnok, szombaton 10:30

mucsarnok

Zord erdő közepén fényben lágyan fürdő sziklák, a sziklák alatt békák mocsara, zsong, zsibong az erdei gombák illatától terhes levegő. Ahol dúsan terem a barna csengettyűgomba és a csodaszép császárgalóca… na pont ott kezdődik a történetünk, az erdei út mentén balra, Paál László munkáinak megfigyelésével, pasztellkrétával és papírkivágásokkal. A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.

Krumplimikulás Nagy Diával – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

krumplimiki

Nagy szabású krumplinyomdázás Nagy Diánával és persze a krumplimacival és barátaival. Megjelenés az alkalomhoz illő öltözetben (= nem baj, ha festékes lesz). Részletek itt. Ha a Két Egérben jártok, nézzétek meg a Képegér-Téli szalon kiállítást is, amely december 2-án nyílik meg.

Jambóza Bábcirkusz (Advent Budapesten) – Városháza park, szombaton 11:00 (ingyenes)

jamboza

A zenés előadásban a bábos jeleneteket egy igazi, élőszereplős bohóctréfa zárja a közönség bevonásával. Játéka a zenére, a mozdulatok kidolgozottságára és a mindig változó, mindig új meglepetéssel szolgáló vidám és megható dramaturgiára épül, a régi vásári marionettjátékok és az igazi cirkusz legszebb hagyományai szerint. Ingyenes!

Mikulás kalandpark és Kaláka családi koncert (Advent Óbudán) – Óbuda, Fő tér, szombaton 12 órától (ingyenes)

advent_obudan

Ezen a szombaton Mikulás kalandpark várja a gyerekeket Óbudán, majd 15 órától a Kaláka együttes családi koncertjét is meghallgathatjátok. A vásárban természetesen kapható kürtőskalács (1000 Ft) és lehet régi körhintával is utazni (400 Ft/menet), de igazi jégpályát is találtok, amely a kerületieknek ingyenes. Ingyenes programok!

Saturnalia – A karácsonyi ünnepkör gyökerei az Antikvitásban – Aquincumi Múzeum, szombaton 12:00-16:00 (ingyenes)

mintapinty1

Az Aquincumi Múzeum Saturnusnak, az idő urának vidám ünnepét, a modern karácsony ősét egy ingyenes rendezvény keretén belül színes programokkal kívánja feleleveníteni. Az érdeklődőket ókori játékok, kézműves termékek vására, a gyermekeket római játékok, kézműves foglalkozások, színházi előadás és interaktív zenei műsor (MintaPinyt koncert 12 órától) várja. Ingyenes!

Mesés ünnepvárás – Libri Mesebolt, Duna Pláza, 15 órától (ingyenes)

telvaro_dunaplaza_mesebolt

A Libri Meseboltban december 3-án, szombaton délután 15 és 17 óra között egy mesés télváró gyerekprogrammal készülnek. Lesz kreatív sarok Parádi Orsolyával, ahol karácsonyi díszeket készíthettek, ünnepi színezőket tölthettek meg színekkel; népszerű Mikulás-dalok és karácsonyi énekek csendülnek fel és könyveket is nyerhettek. Ingyenes!

Csiribiri Mikulásváró családi délután – Kultúrkúria, szombaton 16 órától

csiribiri_csaladi

A  zenés, élőszereplővel tarkított, a gyerekeket is szerepeltető bábelőadás Mikulás napján játszódik. Főhőse Balambusz, a jóságos kiskrampusz, aki ebben az évben először segíthet a Mikulásnak az ajándékok szétosztásában. Egy váratlan pillanatban azonban eltűnik a zsák. Belépő: 700 Ft.

Korizz a Mikulsással! – Újpest, Szent István tér, szombaton 15 órától (ingyenes)

korizz_mikulassal

Korcsolyáztál már együtt a Mikulással, most szombaton Újpesten megteheted 15 órától.

További programok a vasárnapi ajánlóban.
Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: adventi vásárok, Miniversum Mikulás
Rozi kedvencei: Jambóza Bábcirkusz Advent Budapesten a Városháza parkban, Adventi Mesehotel a Gellért Szállóban