Programajánló az őszi szünet utolsó napjaira – 2023. november 3-5.

Bringás kiállítással, kirándulásokkal, koncertekkel, bábszínházzal, alkotással, múzeumi eseményekkel és családi filmekkel búcsúzik az őszi szünet.  A november 3. és 5. közötti időszakra ajánlunk jó programokat.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

„Bringára Váltva” záróprogramok – Közlekedési Múzeum, November 3-5.

„Bringára Váltva”

„Bringára Váltva”

A Közlekedési Múzeum „Bringára váltva” című kiállítása egyedi megközelítésben mutatja be a kerékpározás történetét. A látogatók bepillantást nyerhetnek a kerékpáros kultúra kialakulásába, a korai kerékpárok tervezésébe és a kerékpáros közösségek formálódásába is. November 4-én gyerekbringa szépségverseny is lesz, illetve november 3-5-ig szuper családi programokkal készülnek a záró hétvégén! Múzeumi belépővel látogatható!

 

Őszi szünet a Természettudományi Múzeumban – október 28.- november 5.

Magyar Természettudományi Múzeum

Magyar Természettudományi Múzeum

November 3-án a Magyar Tudomány Napját ünneplik a múzeumban és lesz egzotikus állatbemutató is; november 4-én pedig Asztrofotó kiállítás megnyitó és robotkutya bemutató vár rátok. Részletek itt. A programok múzeumi belépővel látogathatók, november 5-én, a hónap első vasárnapján ingyenes a belépés a családoknak a múzeumba.

 

Mesélő lakosztályok – Gödöllői Királyi Kastély, november 4-5., 10:30 és 14:30 (regisztrációs)

Mesélő lakosztályok – Gödöllői Királyi Kastély

Mesélő lakosztályok – Gödöllői Királyi Kastély

A kastély állandó kiállításában, a királyi lakosztályokban fedezhetjük fel, hogy milyen is volt az élete Gödöllőn Ferenc Józsefnek és a családjának. Kideríthetjük, hogy miért volt még különleges Erzsébet királyné számára a kastély és környezete, valamint milyenek voltak a királyi család gödöllői tartózkodásai. Időtartama: kb. 60 perc. 6-10 éves korú gyerekekkel ajánlott program. Részletek itt. Kérik, hogy előzetes bejelentkezéseteket péntek 12:00-ig jelezzék a muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu e-mail címen! A program részvételi díja: családi belépő (maximum három 18 éven aluli gyermek, 2 felnőtt): 10.500 Ft; múzeumpedagógiai belépőjegy 3-6 éves korig: 2200 Ft; múzeumpedagógiai belépőjegy 6-18 éves korig: 2.600 Ft; múzeumpedagógiai felnőtt belépőjegy: 4.200 Ft.

 

Belépési kedvezménnyel vár a Tarzan Park az őszi szünet minden napján

Tarzan™ Park

Tarzan™ Park

Az újpesti Tarzan™ Park az őszi szünetben is várja látogatóit. 2 hektáron 14 szórakoztató és egyben fejlesztő játéksziget gondozott, zöld környezetben élményt és kikapcsolódást jelent az egész család számára. Élmény, mozgás, kaland játék az őszi napsütésben! Újpesten, könnyen megközelíthető helyen, kényelmes és egyben ingyenes parkolási lehetőséggel. 2023. november 5-éig az újpesti Tarzan™  Parkba egységesen minden egyén belépőjegy ára 1990 Ft/fő. További információ: www.tarzanpark.hu

 

Szárnyalj! – premieres film

Mit csinál egy csirke, ha sast lát? Elbújik? Betojik? Futásnak ered? Ennek a filmnek a főszereplője, a buzgó kiscsibe, a jó kedvű, kalandvágyó rosszcsont kitárja a szárnyát és magához öleli a ragadozót. Színes, pörgős, ötlettel teli animációs vígjáték egy valószínűtlen barátságról a Kung Fu Panda 3 és a Shrek a vége, fuss el vége alkotójától. 6 éves kortól ajánlott. November 2-től a mozikban!

 

Titina – a négylábú felfedező – premieres film

Az olasz léghajómérnök nyugodt mindennapjait éli szeretett kutyájával. Egy nap a norvég felfedező, Roald Amundsen felkeresi őt, hogy tervezzen neki egy léghajót, amivel belevághat az Északi-sark meghódítására. Nobile magával viszi imádott kis kedvencét, Titinát is. Az expedíció sikeres, történetük bejárja az egész világot, Titina pedig igazi híresség lesz, hiszen Ő az első négylábú, aki eljutott az Északi-sarkra. 6 éves kortól ajánlott. November 2-től a mozikban!

 

NOVEMBER 4., szombat

Eszter-Lánc Mesezenekar: Játszóházi rokkendroll – Magyar Zene Háza, szombaton 10:30

Eszter-lánc Mesezenekar

Mesevilágba bújó koncertre hívnak minden gyereket és gyereklelkű felnőttet, hiszen a Ti segítségetekkel elevenedik meg történet, zene, azaz maga a koncert! A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek (és persze a gyereklelkű felnőttek) is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére talán új zenekari tagokat is találunk a gyerekek (vagy a gyereklelkű felnőttek) körében! Részletek itt. Jegyár: 2600 Ft.

 

Szaffi – Puskin mozi, szombaton 10:00

Szaffi – Puskin mozi

Szaffi – Puskin mozi

A cigánybáró című Jókai kisregény nyomán készült rajzfilm két fiatal szerelmi története a XVII. században. Részletek itt. Jegyár: 1800 Ft.

 

Márton-napi lámpás készítés – XII. kerület, Ugocsa utcai Könyvtár, szombaton 10:00 (ingyenes, regisztrációs)

Márton-napi lámpás készítés

Márton-napi lámpás készítés

A következő kreatív alkalmon Márton-nap alkalmából lámpást készíthettek pici (bébiétel) üvegből dekupázs technikával. Részletek itt. Az eseményen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a fszek1201@fszek.hu könyvtári e-mail címen. A regisztráció sikerességéről visszaigazolást küldenek.

 

Kincskeresés Normafán – Normafa, Síházzal szemben lévő parkoló, szombaton 10:00 (regisztrációs)

Kincskeresés Normafán

Kincskeresés Normafán

Miért kincskeresés? Mert ez egy kaland, kirándulás, szabad levegő, sok gyerek, jó hangulat. Miért erdei program? Mert mindenkinek jár a nyugodt környezet, és az őszi erdőnél nincs jobb! A kincskeresés során különböző állomásokat kell megtalálni a gyerekeknek, ami végül elvezet a célig. Öltözet: Kényelmes, kirándulásra alkalmas ruha, esetleg esőkabát, innivaló. A programra a gyerekeket viszik el kb. 1,5 órára, addig a szülők pihenhetnek. Részletek itt. Program ára: 5490 Ft/fő. Jelentkezés: 2023.11.02-ig, vagy a létszám beteltéig a szunet2023@gmail.com email címen.

 

Családi barkácsműhely a fenntarthatóság jegyében – Ráth-villa, szombaton 10:00 (regisztrációs)

Családi barkácsműhely

Családi barkácsműhely

A környezettudatosság jegyében újrahasznosítható anyagokból célszerű és esztétikus ékszereket és kiegészítőket tervezhettek. A családi programon a gyerekek PET-palackból, kupakokból, molinóból hajcsatot, karkötőt, brosst és pénztárcát készíthetnek. Ez a családi program az időszaki kiállításhoz, a kortárs sztárdizájner Buliash Todaeva munkáihoz kapcsolódik. Részletek itt. Családi jegy: 6400 Ft/fő (2/1 felnőtt + 1 vagy több gyermek (18 év alatt).

 

Családi nap – Szentendre, MANK galéria, szombaton 11 órától (ingyenes, némely program regisztrációs)

Családi nap – Szentendre

Családi nap – Szentendre

A Petőfi Kulturális Ügynökség az őszi szünet hétvégéjén ingyenes, családi programsorozatot rendez a szentendrei MANK Galériában. Az egész napos rendezvénysorozaton belül a családok minden tagja találhat magának kreatív foglalkozást. Az összművészet jegyében szervezett események a galéria aktuális, Megszakítatlan anya című kiállításához csatlakozik. Délelőtt 11 órától Értsd a Kortárst! előadás kezdődik Benyovszky-Szűcs Domonkos vezetésével. Ezt követően 13 és 15 óra között a kiállítás művészeivel lehet beszélgetni, akik személyesen osztják meg a műveik inspirációit, és háttértörténetét. Ezzel párhuzamosna 13 és 18.00 óra között folyamatosan tartanak kézműves foglalkozásokat is. Fajgerné Dudás Andrea a szülőket, és gyermekeket közös alkotómunkába vonja be. Mellette az az M-ART Egyesület közreműködésével természetből inspirálódó, őszi tematikájú játékos alkotás következik. Itt lehetőség lesz tökfaragásra, és őszi terményekből ékszerkészítésre is. A zenés programokat kedvelők pedig 15 órától Juhász László „Zenegyerekeknek” elnevezésű interaktív koncertjébe lehet bekapcsolódni. Részletek itt. Ingyenes, némelyik program regisztrációs (tökfaragás).

 

Esti vadlibahúzás a dinnyési Fertőnél – Dinnyés, szombaton 14 órától (regisztrációs)

Esti vadlibahúzás a Dinnyési fertőnél

Esti vadlibahúzás a Dinnyési fertőnél

november 4-ei esti túra a természet harmóniájának hangulatát adja vissza. A visszaút már sötétedés után lesz. Közepesen könnyű, 3 km-es túrára készüljetek. Előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár: kedvezményes 1400 Ft, teljes árú 2200 Ft.

 

Kl Színház: Malac és Liba – Kultúrkúria, szombaton 16:00

KL Színház: Malac és Liba

KL Színház: Malac és Liba

Legyetek ti is Malac és Liba barátai! Ismerjétek meg szeleburdi hőseinket, és nevessetek kalandjaikon! Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz ez az előadás. Részletek itt. Jegyár: 2000 Ft.

 

A vándorló palota – Bem Mozi, szombaton 16:30

A vándorló palota

A vándorló palota

Hayao Miyazaki msés animéja szombat délután látható a Bem Moziban. 12 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Jegyár: 1900 Ft.

 

Őszi szünetes programok a Budakeszi Vadasparkban – november 3-4.

Fotó: Surányi Linda

November 3-án kézműves programok, és a környezeti neveléssel, ismeretterjesztéssel, aktív természetvédelemmel, valamint ökológiai gazdálkodás és népi hagyományőrzéssel foglalkozó PANGEA Egyesület várja a látogatókat. November 4-én pedig a Picinke játszóház ügyességi feladataival készülnek. Részletek itt. Ezeken a napokon a normál belépő érvényes.

 

NOVEMBER 5., vasárnap

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

A vándorló palota

Cifra Palota

November 5-én vasárnap is vár benneteket a Művészetek Palotája ingyenes családi programsorozata. Részletek itt. Ingyenes!

 

Integrált családi nap – Millennium Háza, vasárnap 10:00

Millennium Háza

Millennium Háza

Játékos foglalkozás az elfogadásról és a biztonságos környezetről. Egy hely, ahová elbújhatsz a hideg elől, ahol megpihenhetsz egy fárasztó nap után, ahol beszélgethetsz a barátoddal, ahol biztonságban vagy. A mese simogat, a játék elvarázsol, az alkotás kikapcsol. Érzékelő és drámajátékokon keresztül játszanak A három kismalac mesével, majd elkészíthettek egy kis házikót. A foglalkozást Hoffmann Klára tanító, rajzpedagógus és Takács Annamária tanító, dráma-, és múzeumpedagógus tartja. Részletek itt. Jegyár: 500 Ft / fő.

 

PaárJulcsi és a Fitos Dezső társulat: Kerekutca – mesejáték – Hagyományok Háza, vasárnap 11:00

Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat: Kerekutca

Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat: Kerekutca

A Kerekutca minden lakója egytől egyig hétköznapian furcsa, de szerethető figura, a közösség fontos részei, részesei. Mindenkitől lehet tanulni valamit, ami eligazít, végigkísér a Kerekutca ezer zegzugán. Hiszen a zene és a tánc színes forgatagában megelevenedő falunak, a házak közt szövődő kalandoknak egy szempillantás alatt részese lesz minden néző, hallgató, éneklő, táncoló. Részletek itt. Jegyár: 3100-3900 Ft.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!