Programajánló – augusztus 5-6.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Augusztus első hétvégéjén a Sas-hegyi Látogatóközpontban könnyű vezetett túrával, a lezárt Szabadság-hídon közösségi programokkal, a Budapest Parkban Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncerttel, a Margitszigeten és a Városmajori Szabadtéri Színpadon bábelőadásokkal várnak benneteket. A nagy melegre való tekintettel strandokat és vizes játszótereket is találtok az ajánlóban.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Szabihíd by Valyo – 3. felvonás // Act 3 – Szabadság-híd, augusztus 5-6. (ingyenes)

A Szabadság-híd szombat reggeltől vasárnap éjfélig ismét forgalommentes köztér lesz koncertekkel, jógával, kötélhúzással. Szombat este 19 órától Sarkadi Bence marionett bábelőadását is ajánljuk még. Ingyenes!

Ördögkatlan Fesztivál – Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan Terasz, Beremend, augusztus 1-5. (a gyerekprogramok ingyenesek mindenkinek)

Tavaly nagyon jól éreztük magunkat az Ördögkatlan Fesztiválon, ahol nemcsak a felnőtteket várják szuper előadásokkal, koncertekkel, beszélgetésekkel. A családi programokat itt találjátok. 10 éves kor alatt minden program ingyenes, a gyerekprogramok és kiállítások pedig mindenkinek ingyenesek!

Strandok és vizes játszóterek

Már ahhoz is túl meleg van, hogy strandra vagy játszótérre menjünk, de azért késő délután is érdemes az alábbi helyekre kimerészkedni egyet pancsolni! Itt ajánlunk strandokat, itt pedig vizes játszótereket.

Margitszigeti újdonságok és régi kedvencek

Nemrég feltérképeztük a Margitsziget új helyeit, és természetesen nem maradtak ki a régi kedvencek sem. Most mutatunk 8 jó helyet, amely nemcsak a nyári szünetben jó választás.

AUGUSZTUS 5., szombat

Kék állkapcsok – A Sas-hegy hüllői – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 10:00

Vajon milyen kígyó- és gyíkfajok fordulnak elő a hegyen? Melyik faj állkapcsa változik kékre, és vajon miért? Honnan kapta nevét a hegy egyik ékköve a fokozottan védett haragos sikló? És egyáltalán. Miért választotta címerállatául a pannongyíkot a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület? A válaszokra fény derül a könnyű tematikus túra során. Teljes árú: 1100 Ft/fő, kedvezményes/családi: 850 Ft/fő, gyermek: 700 Ft/fő.

A pelikánmadár – bábjáték – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Akit érdekel az örök fiatalság titka, jól teszi, ha megnézi ezt az előadást. És mivel a gyerekek is folyton öregszenek, nekik sem árt figyelniük. Részletek itt. Ingyenes!

Cirkusz – XIII. ker., Béke tér, szombaton 15:00 (ingyenes)

A Béke téren cirkuszi és akrobatikus játékokat próbálhattok ki szombat délután. A bátrabbaknak felállítanak egy 3D karikát is, és a Rippel fivérek bemutatóját is megnézhetitek. Ingyenes!

Ugorj be a Kuflikhoz a Szabihídra menet! – Gellért téri Pagony, szombaton 16:00-21:00

Változz kuflivá! A kézműves programon bármelyik karakter álarcát magadra öltheted! A foglalkozáson kuflis hűtőmágneseket készíthettek, akciókkal és dedikált példányokkal is készülnek a szervezők. Ingyenes!

AUGUSZTUS 6., vasárnap

Pöttömkert – Budapest Park, vasárnap 9:30-15:00 (ingyenes)

Állandó foglalkozások (arcfestés, életnagyságú társasjáték, Mini Disco, lovaglás, trambulin), a Holdvilág Kamaraszínház és a Batyu Színház Rémusz bácsi című előadása, valamint Farkasházi Réka és Tintanyúl is vár benneteket vasárnap a Budapest Parkban. Ingyenes!

A kerek kő – interaktív mese – Szentendre, Dunaparti Művelődési Ház udvara, vasárnap 10:00

Interaktív mese, magyar népdalokkal, fakanál bábokkal, ritmusjátékokkal, tánccal, nevetéssel óvodásoknak és kisiskolásoknak. Jegyár: 1000 Ft.

Ziránó Bábszínház: Csicseri történet – bábjáték – Margitsziget, Szent Margit-romok, a Szabadtéri Színpad mögött, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Fura szerzet a garabonciás bábos, aki hátán hordja ezt a különös szerkentyűt, a berebencének nevezett bábszínházat. Számtalan mesét elénk tud varázsolni, úgy mint a bolondos Fityók, vagy a gazdag, de meglehetősen buta kereskedő és furfangos szomszédai, a hetvenkedő hatrongyosi kakasok, valamint a kedves kisdigó történetét, melyet Móra Ferenc vetett papírra. A vándormuzsikus pedig zenedoboza különféle „lakójával” segíti a jóízű játékot. 4 éves kortól. Részletek itt.

Aranyszamár Színház: Aranyecset – bábelőadás – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

Nemes Nagy Ágnes meséjében egy kisfiú történetét követhetjük csodás születésétől küldetésének beteljesítéséig. A könyvet az igazsághoz való rendíthetetlen ragaszkodás példázatának, valamint a művészet teremtő erejének allegóriájaként olvashatjuk. 5 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1200 Ft.

Itt nyerhettek a szezon végéig felhasználható családi belépőket a Vasúttörténeti Parkba!

Era kedvencei: Ördögkatlan Fesztivál, Séta a szoptatásért, Szabihíd
Rozi kedvencei: Ördögkatlan Fesztivál, Szabihíd