Hétvégi programajánló – augusztus 12-13.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lezárt Szabihíd, Végvári Vigasságok, kertészkedés Gombóc Artúrral, hullócsillagok, traktoros felvonulás és nosztalgia buszozás, erdei piac és még sok minden belefért a hétvégi ajánlóba. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Szabihíd by Valyo – Szabadság-híd, augusztus 12-13. (ingyenes)

Szombaton 16:00-18:00-ig az INspirál Cirkuszközpont​ játszóháza, 19:30-tól a Söndörgő koncertje; vasárnap 16:45-tőlesti Taiko Hungary és a japándobok flashmob is lesz az ismét lezárt Szabihídon. Ingyenes!

Zempléni Fesztivál – Tokaj, Sárospatak, augusztus 11-19. (minden gyerekprogram ingyenes)

Észak-Magyarország augusztus 11. és 19. között egy nagy kulturális fesztivállá változik. Sárospatak, Tokaj, Szerencs, Erdőbénye, Disznókő vagy Pálháza is vár benneteket sok jó programmal és a környéken érdemes kirándulni is. Részletes program itt. Fellép többek között Malek Andi és az EsZeMent MeseBand, a Csavar Színház, a Szélkiáltó együttes és a BonBon Matiné előadásait is megnézhetitek. Minden gyerekprogram ingyenes!

Végvári Vigasságok – Egri Vár, augusztus 11-13.

A Végvári Vigasságokon megelevenedik a vár 1552-es ostroma, így korabeli fegyvereket, bemutatókat és igazi végvári vitézeket biztosan találtok majd a helyszínen. Ezen kívűl kiállításokkal és koncertekkel is készülnek a szervezők. Részletek itt.

Népművészeti Fesztivál – Székesfehérvár, augusztus 12-13.

Az idei Székesfehérvári Királyi Napok újdonsága a Népművészeti Fesztivál: augusztus 12-én és 13-án az élő népművészet költözik be a történelmi belvárosba. Jeles napokhoz, családi eseményekhez kötődő szokások elevenednek meg: az egyik sarkon legénybúcsúba csöppenhetünk, a másikon esküvőbe, de azt is megnézhetjük, hogyan mostak régen az asszonyok. Részletek itt. Ingyenes!

Hullócsillagok hétvégéje – nézz az égre!

Pénteken este a Sas-hegyen, szombaton az óbudai Polaris Csillagvizsgálóban (elfogytak a jegyek!) várnak benneteket csillaglesre, de érdemes a várost is elhagyni és az eget kémlelni.

Teraszos helyekRégi nagy kedvencek és 3 idei újdonság, amit a gyerekek is szeretnek. Íme legújabb teraszos válogatásunk!

AUGUSZTUS 12., szombat

Királyos mesék – mesék a vásári képmutogatók stílusában – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Az előadásban három verses mesét dolgoztak fel, különböző technikákkal. Pákolitz István és Móra Ferenc meséit élőszereplők és bábok jelenítik meg. A meséket gitárkísérettel előadott megzenésített gyermekversekkel, dalokkal kötik össze. Ingyenes!

Szamóca Kiskertész Tanoda – Füvészkert, szombaton 10:00

Gombóc Artúr és a csokoládé lesz a témája a mostani szombati kertészkedős programnak. Ára: 1800Ft/gyerek (3-10 éves gyerekeket várnak), szülőknek füvészkerti belépő. Bejelentkezés szükséges!

Szódás túra – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 11:00 és 13:00

A túra a dolomit sziklák forró világába kalauzolja el vendégeket, ahol olyan élőlényekkel ismerkedhettek meg, melyek a rekkenő hőség ellenére is jól érzik magukat a hegyen, dacolva a Sas-hegy nyári viszontagságos körülményeivel. Teljes árú: 1100 Ft/fő, kedvezményes/családi: 850 Ft/fő, gyermek: 700 Ft/fő.

Rákospalotai Falunap – szombaton 13 órától (ingyenes)

Traktoros felvonulás, őstermelők által termelt finomságok (zöldség, gyümölcs, sajtfélék), kézműves foglalkozás és népi játszótéri, parasztolimpia is vár rátok ezen a szombaton Rákospalota határában. Ingyenes!

AUGUSZTUS 13., vasárnap

Erdei Piac – Hidegvölgyi Erdészlak, vasárnap 8:00-15:00 (ingyenes)

Augusztus 13-án vasárnap újra Erdei Piac lesz a Hidegvölgyi erdészlaknál 8.00-15.00 óra között. Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg). A közelben van a Budakeszi Arborétum és egy szuper kilátó is! Ingyenes!

A vén diófa titka – zenés mesejáték – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

A modern zenés mesejáték szereplői egy nagy odvas fában, a „Vén De Jó”-ban laknak, mindaddig, amíg Lili, a légy alaposan fel nem forgatja az életüket. Hogy valóban tud-e beszélni a Vén De Jó, az a mese végére kiderül, és persze az is, hogy hol lesz a szereplők új lakóhelye. Jegyár: 1200 Ft. További előadások augusztusban itt.

A pórul járt farkas – zenés, mesés játék – Margitsziget, Szent Margit-romok, Szabadtéri Színpad mögött, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Róka Szabolcs Tinódi-díjas zenész, mesemondó, játékmester visszatérő fellépője a Budapesti Nyári Fesztivál gyerekprogramjainak. Ezúttal egy székely népmesét hoz el mesetárából. A mese állatszereplői bőrébe a gyerekek is kicsit belebújhatnak a történet mesélése során…

Nosztalgia busz – a Deák Ferenc térről körjárat indul, vasárnap 10 és 17 óra között minden egész órában

Ezen a vasárnapon minden órában 10 és 17 óra között nosztalgia Ikarus busz indul a Deák Ferenc térről, majd ugyanide tér vissza. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, más jegy vagy bérlet nem használható. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 6-14 éves kor között 300 Ft, 6 éves kor alatt díjmentes.

Játsszatok velünk és nyerjetek családi jegyeket (2X4 fő részére) jövő csütörtökre az Egy kupac kufli című film premieres vetítésére a Cinema City Westendbe! Részletek itt.

Era kedvencei: nosztalgia busz, Erdei Piac
Rozi kedvencei: Szabihíd by Valyo, nosztalgia járatok