Programajánló – aug. 6-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

the-secret-life-of-pets

Ördögkatlan Fesztivál, bábelőadások, Pöttömkert a Rutkai Bori Bandával, Budapest Pont Gyerekporond nyitó buli, musical és film premier, kirándulás és bringás program, régi és új budapesti strandok, vizezős játszóterek is szerepelnek a hétvégi kínálatban. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN:

Ördögkatlan Fesztivál – Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan Terasz, Beremend, augusztus 2-7. (10 év alatt ingyenes)

ordogkatlan_fesztival

Igényes színházi és táncelőadások, koncertek minden műfajból a könnyűzenétől a jazzen, világzenén, népzenén át a komolyzenéig, családi és irodalmi programok, filmvetítések, civil kezdeményezések, esélyegyenlőségi programok bemutatása, kiállítások és kézműves vásárok. Ez az Ördögkatlan, egy igazán remek fesztivál minden korosztálynak egy mesés helyszínen. 10 éves kor alatt minden program ingyenes, a gyerekprogramok és kiállítások mindenki számára ingyenesek. Felnőtt jegy a helyszínen: 3900 Ft/nap.

Sir Elton John-Lee Hall: Billy Elliot (musical) – Opera, augusztus 2-7., majd további augusztusi időpontok

1984-et írunk. Angliában a bányászvárosokban felbolydult az élet: a sztrájkok korát éljük. A 11 éves Billy Elliot egy ilyen kisvárosban él. Apja és bátyja a sztrájkolók közt harcol a jobb megélhetésért, édesanyja meghalt. A fiú a családi hagyományt folytatva bokszedzésre jár, de nem való neki az erőszakos sport. Egy nap véletlenül tanúja lesz a lányok balettórájának és elvarázsolja a tánc. Vajon egy kisfiú művészi tehetsége össze tudja-e hozni a családot és a város közösségét? Sikerül-e Billynek megvalósítani az álmait? Még kapható néhány jegy az előadásokra itt.

A kis kedvenceink titkos élete (heti filmpremier) – több helyszínen, augusztus 4-étől a mozikban

Az ötödik egészestés animációs filmjében az Illumination Entertainment és a Universal Pictures feltárja, mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába. Ha moziba vágynátok, akkor például az Urániában nézhetitek meg szombaton 10 órától vagy vasárnap 16 órától.

Strandok

punkosdfurdoi_strand_22-b

A hétvégére meleget ígérnek, ezért kiegészítettük a strandos válogatásunkat a megújult zuglói Pascal stranddal, illetve az idén nyáron megnyílt Lupa Tóval, amelyről legfrissebb beszámolónkat itt olvashatjátok. Jó csobbanást kívánunk! 🙂

Vizezős játszóterek

tarzan_park_MG_5154

Váltóruhát, naptejet, sapkát és vizezős szandált vigyetek 😉 Az alábbi lehetőségeket csak késő délután ajánljuk, mert akkor már árnyékosabbak a vizes részek is!

AUGUSZTUS 6., szombat

Budapest Pont Gyerekporond nyitóbuli! – szombaton 9:00-13:00 (ingyenes)

budapest_pont_gyerekporond

Cirkuszi mutatványra készülnek a gyerekek a Nanoval és a Budapest Ponttal együtt. Csatlakozzatok ti is a bűvészcsapathoz, hogy Budapest szívében egy földalatti kuckót a város legszuperebb gyerekszobájává varázsoljanak át! Lesz itt minden: festhető cirkuszi sátor, oroszlánban, mackóban, fókában életre kelő papírrengeteg, sok-sok fény köré fonódó színes gömb, alkotóműhely, zene, pop-corn, arcfestés… A program ingyenes, ha van kedvetek, vigyetek magatokkal egy kedves plüssállatot, amivel már nem játszotok, viszont egy cirkuszban fantasztikus mutatványos lenne belőle! A program ideje alatt a szülőknek szabadfoglalkozás, ám kedvet kapva ők is beszállhatnak a játékos alkotásba.

A Sas-hegy hüllői – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 10:00

sahegy_hulloi_dipni

Vajon honnan kapta nevét a hegy egyik ékköve, a fokozottan védett haragos sikló? Miért választotta címerállatául a pannongyíkot a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület? Milyen kígyófajok fordulnak elő a hegyen? A tematikus túra során ezekre a kérdésekre is fény derül. Teljes árú: 950 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő, gyermek: 650 Ft/fő.

Építs velünk falut! Minecraftban! – Nagykovácsi, Kolozsvár u. 2./B, szombaton 10:00-11:30

minecraft11_0

A kezdő workshopon nem csak szabadon játszunk, hanem egy középkori falut építünk közösen a Minecraft szabad építős játékot eszközként felhasználva, így közben megismerjük a középkori falvak épületeit, felépítését egy felnőtt vezetésével. A foglalkozást 12 éves nagykovácsi Minecraft-szakértőnk, Keszei Péter segíti. 3-6. osztályosoknak ajánlott. Jegyár: 4000 Ft.

Ziránó Színház: Babszem Jankó (bábjáték) – Margitsziget, Szabadtéri Színpad bejáratánál, szombaton 10:30 (ingyenes)

babszem_zirano_babszinhaz

Az előadásban az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. 3 éves kortól ajánlott! Ingyenes!

Tanösvény kicsit másként: Teknős túrák – Királyrét, Hiúz Ház, szombaton 11:00

teknos_tuta_kiralyret

A Királyréti tanösvény (kb. 3km) újabb titkok felfedezése várja látogatóit idei Teknős túráin. A Börzsönyt megismerni vágyó természetjárók barangolhatnak erdőben, átkelhetnek hegyi patakon, láthatnak különleges helyeket, növényeket és állatokat. A séta alkalmat nyújt a védett mocsári teknősök életének részletesebb tanulmányozására. Teljes árú: 750 Ft/fő, kedvezményes: 500 Ft/fő.

AUGUSZTUS 7., vasárnap

Pöttömkert – Budapest Park, vasárnap 9:00-15:00 (ingyenes)

pöttömkert

Minden hónap első vasárnapján a Park átváltozik Pöttömkertté, gyerekek rohanják meg a Parkot, indul a móka. A kreatív kézműves foglalkozásoktól, a jógán át a gipszszobrászkodásig számtalan, állandó és havonta megújuló program várja a gyermekeket. 10:15-től Ringatóval várnak benneteket, 11 órától pedig a Rutkai Bori Banda koncertezik majd. Ingyenes!

Séta a szoptatásért – Margitsziget, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

seta_a_szoptatasert

Szeretettel várnak minden várandós édesanyát, apró és nagy gyermeket, kis- és nagycsaládot, édesapát, nagymamát és nagypapát, rokont hagyományos a „Séta a szoptatásért” című rendezvényre, amelyet a La Leche Liga Magyarország Egyesület és A „Szoptatásért” Magyar Egyesület közösen rendez. Találkozó: 10 órakor a szökőkútnál, ahonnan közösen elsétálnak a Széchy Tamás Uszoda északi végénél lévő játszótérre, ahol minden adott egy kellemes, családi délelőtt eltöltésére. Pokrócos beszélgetésekkel várnak minden érdeklődőt, a nagyobb gyerekeket pedig kézműves foglalkozásokkal. Ingyenes!

Turay Ida Színház: Panka és a Mumus (mesejáték) – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

pankaesamumus

A felnőttek szerint, ha egy gyerek nem fogad szót, akkor elviszi a Mumus. A felnőttek szerint. De ki az a Mumus és hol lakik? Hogy néz ki? Kell tőle félni? Egyáltalán: létezik a Mumus? Panka és újdonsült barátai egy ódon tetőtérben izgalmas játékokat találnak… és még valamit, amitől a felnőttek szerint félni kell. Persze a felnőttek nem tudják, hogy az igaz barátság erősebb a félelemnél. És végül még az is kiderülhet, hogy… de ez legyen titok. Olyan titok, ami megfejthető, ha az ember szíve tiszta és igazán tud szeretni. Jegyár: 1200 Ft.

A Velencei-tó élővilága két kerékről-adománygyűjtő kerékpáros tókerülés – Velencei-tó, Agárd, Parkerdő büféje, vasárnap 9 órától, nevezés 10 óráig

velencei_to

Minden évben körbetekerjük a tavat, melyről itt írtunk bővebben, és most jótékonysági céllal is megtehetitek. A Velencei-tó élővilága két kerékről-adománygyűjtő kerékpáros tókerülés nevezési díja: 1000 Ft/14 év felett és 700 Ft/14 év alatt, amellyel a Piros orr Bohócdoktorok Alapítvány munkáját támogathatjátok!

Szekér Színház: Lúdas Matyi (interaktív vásári komédia) – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

szeker_szinhaz_ludas_matyi_03

Ebben a mesében, de inkább legendában Matyi beleszeret a falu legszebb leányába Vicuskába és a színdarab végén Döbrögi uram nem kapja meg a neki járó harmadik verést, hanem megbocsátást nyer. Hogy miért? Az előadásból kiderül. 4 éves kortól ajánlott! Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nyerjetek családi belépőt a jövő heti Európai Kerti Vasutak Találkozójára itt!

Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni, minden csütörtökön küldjük a legjobb hétvégi programokat és válogatásainkat!

Era kedvencei: Ördögkatlan Fesztivál, Babszem Jankó a Margitszigeten, Velencei-tó bringakerülő túra, Pöttömkert a Budapest Parkban
Rozi kedvencei: Babszem Jankó a Margitszigeten, Teknős túrák a Királyréten