Programajánló – április 18., szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kassak_muzeum

Ezen a hétvégén nyitott kapukkal vár benneteket több régi ház a Budapest100 civil kezdeményezés keretében, a MagNet Házban rengeteg zöld programmal, a Füvészkertben virágzó cseresznyefákkal, Újpesten és a MOM-ban kisebb, de annál jobb fesztiválokkal várnak rátok. Több múzeumban is lesznek kreatív programok, Anyák napjára készülhettek a Szatyorboltban, utazhattok nosztalgia busszal Szentendrére vagy együtt ünnepelhettek Szalóki Ágival a Marcziban. Programajánló szombatra a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

budapest100

Sok-sok jó programmal várnak bennetek városszerte a Budapest100 keretében. Több régi ház is megnyitja kapuit, megismerhetitek történeteiket, lakóikat, sétákon vehettek részt. Igazi felfedező program kicsiknek és nagyobbaknak. Mi már nagyon várjuk, hogy bekukkanthassunk kedvenc házainkba, amelyek mellett sokszor csak elrohanunk vagy elbringázunk. A részletes programot kerületek szerint itt találjátok. Ingyenes, több programra regisztráció szükséges.

zoldmag_fesztival

Tavaszi zsongásra hívnak benneteket a fenntarthatóság, ökotudatosság jegyében a MagNet Házba, ahol ZöldMag Fesztivált rendeznek ezen a hétvégén. Előadásokkal, kézműves alkotó műhellyel, vásárral, kiállítással, finom organikus ételekkel és még sok mással készülnek. Ingyenes!

sakura

Ezen a hétvégén is folytatódik a Sakura ünnep a Füvészkertben. Több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában. A haiku verseny győztesei és résztvevői a kertben viszontláthatják műveiket. Tavaly papírból készítettünk cseresznyevirágot és piknikeztünk a kertben, érdemes kipróbálni. Viszont, ha nem szeretitek a tömeget, válasszatok inkább más programot, mert elég sokan álltak sorban a múlt hétvégén. Belépő: felnőtt 850 Ft, diák 400 Ft.

ÁPRILIS 18., szombat

anyak_napi_keszulodes_szetyorbolt

Sütés-főzés, készülődés Anyák napjára – Szatyorbolt, 9:30-11:30 és 12:30-14:30
Két gyerekprogrammal kedveskednek Anyák napjára a Szatyorboltban, melyeket a 6-9 éveseknek ajánlanak. A foglalkozások alatt a szülők pihenhetnek.
9:30-11:30 között kézműveskedhettek, házi quiche készíthettek (hazavitelre) és közben Szatyor falatkák is járnak a korgó gyomroknak. 12:30-14:30 között házi pizzát készíthettek idény finomságokkal,valamint Anyák napjára készíthettek valami szépet. Az egyes foglalkozások díja: 2400 Ft/gyerek. Jelentkezni személyesen a Szatyorboltban (Budapest, 1085 Gyulai Pál utca 12.), vagy a zoldszatyor@gmail.com e-mail címen lehet, jelöljétek meg, melyik foglalkozást választjátok!
A velük készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Családi-alkotó-délelőtt_Deák17-Galéria

Családi alkotó délelőtt – Deák17 Galéria, 10:00-12:00 (ingyenes)
Szombat délelőtt a családokat várják alkotni a Deák17 Galériába. A programokon a kiállításokhoz, animációs filmvetítésekhez és bábelőadáshoz kapcsolódó gyerekfoglalkozások kapják a fő hangsúlyt, melyeken nemcsak a gyerekek, hanem kísérőik is részt vehetnek. Ajánlott korosztály 3-10 éves gyerekek és hozzátartozóik. Ingyenes!

Lisztkukacok_zeneakadémia

Liszt-kukacok Akadémiája – Zeneakadémia 10:00
10 órától a Liszt-kukacok Akadémiája várja a 6-10 éveseket a Zeneakadémián. Jegyár: 900 Ft.

piros_kakao

Piros Kakaó-Komplex napozás – Noha Stúdió 10:00-12:30
10:00 és 12:30 között kézműves foglalkozás, akció, kincskeresés, mozgásos programok, drámapedagógia vár rátok a Noha Stúdióban a Piros Kakaón. Jegyár: 2500 Ft/gyerek, tesóknak 2000 Ft, kísérőknek ingyenes. Érdemes bejelentkezni.

Avantgárd-maszkok_Kassák-Múzeum

Avantgárd maszkok – Kassák Múzeum, 10:00-13:00
A múzeumi program első részében képes előadáson ismerkedhettek meg az avantgárd maszkok és jelmezek megoldásaival, mintahasználatukkal. Ezt követően kerül sor álarcok, maszkok készítésére. 10 és 13 óra között várnak benneteket a Kassák Múzeumba. Belépő: 600 Ft / Családi jegy: 1800 Ft. További információ: Zékány Dia, képzőművész, zekanyd@pim.hu.

no_pain_no_game

Családi délelőtt – Lumu, 10:30-12:00
10:30-tól 12:30-ig ismét Családi délelőtt lesz a Ludwig Múzeumban, melynek programja a no pain no game című kiállításához kapcsolódik. Kérik, a gyerekek olyan ruhában menjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak. A részvételi szándékot, kérik, a programot megelőző napon 17 óráig jelezzétek a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen. Jegyár: 600 Ft.

Óriás-pitypang Családi délelőtt –

Óriás Pitypang családi délelőtt – Eötvös10, 10:30
10:30-tól az Eötvös10-ben a kézművestanyán búzaszemekből, színes magocskákból meseképeket ragaszthattok, koronát és pártát készíthettek az úrfikkal, kisasszonyokkal. Mese, zene, játék, mondóka, kézművestanya 2-8 éves korig Érsek-Csanádi Gyöngyi és Baranyai Anita színészek vezetésével. Jegyár: 990 Ft/gyerek, kísérő 600 Ft.

Szaloki_Agi

10 éves a Szalóki Ági gyerekzenekar – Marczi, 11:00
„Tíz év, egy zenekar, négy lemez, négyszáz koncert, két Fonogram díj, tíz aranylemez, sok száz táncoló, éneklő, felszabadult, megnyugvó́ kisgyerek. A szülinapi műsorban az elmúlt tíz év repertoárjából merítuenek, a Téli nyári laboda, a Cipity Lőrinc, a Gingalló és az új lemez, a Körforgás legnépszerűbb dalai szólalnak meg. Hörpints, hörpintő! Ünnepeljünk együtt, felnőttek, gyerekek! És ha majd elmúlt az ünnep, utazunk tovább…a Négyeshatoson!” Boldog szülinapot kívánunk a 10 éves a Szalóki Ági gyermekzenekarnak, a négyszáz koncertből mi is ott voltunk néhányon 🙂 11 órától a Marcziban találkozhattok velük. Jegyár: 1800 Ft.

asimpa

Színes Egér – Két Egér Könyvesbolt, 11:00
11 ismét vár benneteket a Színes Egér a Két Egérben. Tervezzetek könyvborítót, a könyv címe lehet az, hogy Asimpa, de lehet bármi más általatok kitalált furcsa szó. És el is kezdhetitek megírni a könyvet… (Egyébként van egy könyv, aminek a címe Asimpa…) Belépő: 500 Ft (levásárolható).

hangjatek_mesemuzeum

Hangjáték – Mesemúzeum, 11:00
11 órától a Mesemúzeumban Hangjáték készül. Jancsi Király a képzelet birodalmának újdonsült uralkodója. Országa látszólag kiüresedett, de felfedező körútra indul, hogy a kietlen vidéket újra élettel töltse meg. A résztvevő gyerekek segítségével vállalkozása minden bizonnyal sikerrel zárul majd. Közreműködik: Makkai Dániel és Kliment János. Ajánlott korosztály: 7-12 éves korig. Felnőtt: 600 Ft, gyerek 400 Ft.

ik180_busz

Nosztalgia busz Szentendrére – Deák tér, 11:30, 14:00, 16:30
11:30-tól, 14:00-től és 16:30-tól nosztalgia busz indul a Deák térről Szentendrére. A járatra felszállhattok a Nyugati pályaudvarnál, a Margit-híd budai hídfőjénél és a Flórián téren is. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, a bérletek és a Budapest-kártya nem érvényes. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 3-14 éves kor között 300 Ft, 3 éves kor alatt díjmentes. Az autóbuszra Budapest közigazgatási határán kívül helyközi nosztalgiajegyet is kell váltani, melynek ára megegyezik a Budapesten belüli jegy árával. Felnőtt (egy útra): 1000 Ft, gyerek 600 Ft. Menetrend itt.

AntropoSophia Nap_plakat

AntropoSophia Nap – MOM, 10:00-17:00
Szombaton az idén első alkalommal rendezik meg az évenként ismétlődő, hagyományteremtő AntropoSophia Napot a Mom Kulturális Központban 10-17 óra között. Program: könyvvásár, kiállítások, euritmia és egyéb színpadi programok, kézműves foglalkozások, filmvetítések, beszélgetés, ismerkedési lehetőség a különböző kezdeményezések szervezőivel, résztvevőivel, pedagógusokkal, orvosokkal, kiadókkal, művészekkel, diákokkal. Ingyenes!

ujhold

Újhold Fesztivál – Újpest, Mária kert
Szombaton a Mária kertben (IV.ker, Lakkozó utca 1-5., Göllner Mária Regionális Waldorf Iskola) egész napos Újhold Fesztivállal várnak benneteket. Lesz focibajnokság, magbörze, biokertészeti bemutató, gyerekprogramok, termelői piac. 16 órától fellép Bognár Szilvi és zenekara. Ingyenes!

Magyar Haikunap

Magyar Haikunap – Hopp Ferenc Múzeum, 10:00-17:00
A Magyar Japán-Baráti Társaság Haiku klubja és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum szervezésében most szombaton tartják a II. Magyar Haikunapot 10 és 17 óra között a Hopp Múzeumban. A Haikunapon folyamatos haiku felolvasás, beküldős és helyben nevezős haikuversenyek, karuta bemutató és verseny, kézműves foglalkozás, kiállítások és más haikuval kapcsolatos programok várják a látogatókat. Az eseményen egy normál belépőjegy árával vehettek részt: a teljes árú jegy 1000 Ft, a diák- és nyugdíjas jegy 500 Ft, családi jegy 2300 Ft. Az eseményen megtekinthető Az indológus indián – Baktay Ervin emlékezete c. kiállítás is.

Föld Napja - Rex Állatsziget

Föld Napja – Rex Állatsziget, 10:00-17:00
A közelgő Föld Világnapja alkalmából a Rex Alapítvány Állatszigetén is ünnepelnek. Kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, különleges ásványokkal, kemencében sült kenyérlángossal, buktával és még néhány meglepetéssel várják a látogatókat. Ingyenes!

garazs_fesztival

Garázsvásár Fesztivál – Wekerle, 10:00-18:00
10 és 18 óra között rendezik meg a  Garázsvásár Fesztivált 13+1 helyszínen Wekerlén. Lesz: süti és innivaló, játszósarok, gyerekprogramok és sok-sok családias program. Ingyenes!

gardrob_ruhavasar

Gardrób Közösségi Ruhavásár – Király u. 8., 11:00-17:00
Szombaton ismét vár benneteket a Gardrób a Király utcában és a tavasz jegyében.

A vasárnapi programokat itt olvashatjátok.
Időpont szerinti a Napibontóban tudtok keresni.

Era kedvencei: Budapest100 városszerte, ZöldMag Feszt a MagNet Házban, Szalóki Ági a Marcziban, Bognár Szilvi koncert az Újhold Fesztiválon, sütés-főzés a Szatyorban
Rozi kedvencei: Budapest100 városszerte, Szalóki Ági a Marcziban, Újhold Fesztivál