Programajánló – április 12., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

oldtimerek_hetvegeje

Vasárnap folytatódik a Budapesti Tavaszi Fesztivál programja a Bálnában ingyenes Családi nappal, a Sakura ünnep a Füvészkertben, az „Oldtimerek Hétvégéje” a Vasúttörténeti Parkban, a Legyél Te is videójátékkészítő workshop a Hátsó Kapuban, de bringázhattok Gryllus Vilmossal a Puskinban, az Akváriumban Halász Judit, a BJC-ben az Iszkiri zenekar vár benneteket. A Müpában megtáncoltatnak kicsiket és nagyokat a Hetedhét táncházon, de a Vörösmarty térre is érdemes lesz ellátogatni, ahol a Kuruttyoló békakirállyal találkozhattok. A legkisebbeknek a Picirkusz előadását ajánljuk a HellóAnyuban, de a Piréz Műhelyben is sok vidám program lesz. A kreatív foglalkozásra vágyók a Goldberger Textilműhelybe menjenek, de az Eötvös10-ben akár tündérekkel is találkozhattok.

mupa_cifra_palota

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
10 órától ismét vár benneteket a Müpa családi programja a Cifra Palota, és 11 órától a Hetedhét táncház is, melynek témája a Sárköz és a tambura. Ingyenes!

Piréz nap – Piréz Műhely, Millenáris, 10:00-13:00 (ingyenes)
Játékba csomagolt, mozgós-vidám családi programra számítsatok sok zenével, bohóckodással, alkotással és tavasszal 10 és 13 óra között a Millenárisba költözött Piréz Műhelyben. Mi a megnyitón már leteszteltük, jó a helyszín, szuperek a programok, ráadásul most ingyenes!

Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok – Puskin, 10:00-11:00
Nem titok, mennyire szeretjük Gryllus Vilmos dalait, különösen a biciklizőseket: „Egy szép nyári reggelen biciklizni in­dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: – Papa, énekelj! És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott: „Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…” Így kezdődött, s idővel összegyűlt egy lemeznyi dal, egy egész napos családi biciklis kirándulás története. Mert amit közös biciklizéseink közben láttunk-találtunk-csináltunk, arról később mind dal született. Arról, hogy milyen a mezőn a pitypang, hogyan vadászik a vércse, mire jó a napraforgó, és hova megy a traktor. Kik (azaz mik) laknak egy erdei pocsolyában, vagy egy kidőlt fában. Milyen az édes szeder, és milyen a csípős csalán. Utunkat állta egy sorompó, eláztatott minket egy nyári zápor, énekelt nekünk a sárgarigó és a fülemüle.” Meghallgathatjátok ezen a vasárnapon 10 órától a Puskinban. Jegyár: 2000 Ft, foglalás itt.

halasz_Judit_koncert

Halász Judit – Akvárium Klub, 10:00
Folytatódik az Akvárium Klub családi programsorozata. 10 órakor Halász Judit várja a kicsiket és a nagyokat. Jegyár: elővételben 2500 Ft, helyszínen 2900 Ft.

babkoffer_picicirkusz_foto_Stefler Márton_MG_0172a

Picirkusz – HelloAnyu, 10:30
Varázslatos cirkusz – kicsiben, a legkisebbeknek, ahogy két bohóc elképzeli! Fellép a kendőfülű elefánt és a félelmetes esernyő-oroszlán, de látható itt a különleges erőművész szám és a táncoló törpe is! Két bőröndből életre kel a Picirkusz – világszám ezen a vasárnapon 10:30-tól a HelloAnyuban. Ajánlott 4 éves korig. Jegyár: 1000 Ft.

Fele Királyság Zenekar

Családi nap – Bálna, 11:00-17:00 (ingyenes)
A családok és a fiatal generáció számára a Budapesti Tavaszi Fesztivál színházi, irodalmi és zenés produkciókat gyűjtött egy csokorba a rendezvénysorozat első vasárnapjára. Az egésznapos programon interaktív előadással készül többek között a Momentán Junior társulata, de Harcsa Veronika zenés műhelye is kiváló családi szórakozást ígér. A családi nap programját a Fele Királyság koncertje zárja. A négy tehetséges, Zeneakadémiát végzett zenész a gyerekek számára jól ismert mesék főcímdalain keresztül mutatja be, milyen elemekből áll egy zenemű, mi a különbség a klasszikus és az elektromos hangszerek között, illetve milyen is az, amikor két mese főcímdala egyszerre hangzik el. A zenés és színházi előadások mellett kézműves és további interaktív programok várják a gyerekeket 11 és 17 óra között a Bálnában. Ingyenes!

Hol laknak a tündérek

Hol laknak a tündérek? – Eötvös10, 10:00
Hol laknak a tündérek?
Ezt tudhatjuk meg a csudás mesebőrönd lakóitól 10 órától az Eötvös10-ben. Énekszóval, tánccal, zenével, hangos nevetéssel, ha hiszed, ha nem, könnyen játékra bírhatunk ezernyi tündért, na meg téged! Gyertek és kiránduljunk a mesék és versek varázslatos erdejébe, ahol izgalmas kalandok várnak rátok arany hangtálakkal, tündéri hangszerek csodálatos hangjával. Mesélő: Józsa Boglárka. Jegyár: 600 Ft.

Iszkiri_zenekar

Iszkiri – BJC, 11:00
Az Iszkiri zenekar ala­pító tag­jai gya­korló apu­kák, akik főál­lás­ban is gyer­me­kek­kel fog­lal­koz­nak. Ugyan­ak­kor évti­ze­dek óta profi zenész­ként működ­nek, a leg­kü­lön­fé­lébb zenei stí­lu­sok­ban. 2011 tava­szán dön­töt­tek úgy, hogy civil fog­lal­ko­zá­su­kat és leg­fon­to­sabb hob­bi­ju­kat össze­kö­tik, így ala­kult meg az együttes. 11 órától a BJC-ben találkozhattok velük. Jegyár: 1000 Ft, családi 3200 Ft.

kuruttyolo_bekakiraly

Kuruttyoló békakirály – Vörösmarty tér, 15:00 (ingyenes)
Tarján Veronika és Mogyoró Kornél a Budapesti Tavaszi Vásár színpadára hívja játszani a Kuruttyoló békakirályt. Az első tavaszi napsugár kicsalogatta a békákat téli vackukból, Kuruttyoló is előbújt „palotájából”. És már nagyon vár benneteket március utolsó vasárnapjától április utolsó vasárnapjáig a Vörösmarty téri Budapesti Tavaszi Vásár nagyszínpadán. Lesz mese, zene, ének és tánc, meg persze különleges hangszerek ezen a vasárnapon is 15 órától. Ingyenes!

_MG_0629_CSP_resize

Csengő-bongó délután – Opera, 15:30 és 17:00
15:30-kor és 17 órakor Csengő-bongó délután az Operában.

goldberger

Textil foglalkozás – Goldberger Textilműhely, 16:00
16 órától várnak mindenkit a Goldberger Textilműhelybe. A foglalkozásokon sokféle tárgyat készíthettek textilből: egyebek mellett nyakláncot és ceruzatartót. Amíg a gyerekek alkotnak, a szülők ingyenesen látogathatják „A Goldberger…” című állandó kiállítást. Kézműves jegy: 500 Ft.

Kalaka_Foto_Lili Productions

Pocakos koncert – Marczi, 19:00
A Kaláka Pocakos koncertjére azokat a kisbabákat várják a Marcziba 19 órára, akik még a mamájuk pocakjában laknak. Szeretetteljes légkörű zenehallgatásra invitálják a babákat saját gyermekkorunk kedvenc zenekarának tagjaival és két csodálatos hangú énekesnővel, akik maguk is édesanyák. Felnőttek és gyerekek nagy kedvencei, a Fakatona, a Pelikán, a Nandu, valamint Bőrönd Ödön és Tengerecki Pál ezúttal az Érkezőket köszöntik majd. Közreműködik: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Dorka, Gryllus Vilmos, Malek Andrea, Radványi Balázs. Jegyár: 2500 Ft.

Szombati programokért kattintsatok ide.

Era kedvencei: Biciklizős dalok a Puskinban, Picirkusz a HelloAnyuban, Családi nap a Bálnában, Kuruttyoló békakirály a Vörösmarty téren
Rozi kedvencei: Biciklizős dalok a Puskinban, Picirkusz a HelloAnyuban