Programajánló – április 1-2.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekprogramok a Friss Hús Fesztiválon – Toldi mozi, vasárnap 10:00-20:00

Megérkezett az április kertészkedéssel, kirándulással és bringázással, lovas programokkal és könyvbemutatókkal, zenével és igazi tavaszi fesztiválokkal. Tartsatok velünk, hiszen rengeteg izgalmas eseménnyel és új összeállítással készülünk a hétvégi ajánlók mellett.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Pont Fesztivál – Várkert Bazár, április 1-2.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezésre kerülő Pont Fesztivál célja a közös értékek és sokszínűség bemutatása. Zenei programokkal és látványosságokkal mutatják be a világ kultúráinak válogatott kincseit. Délutánonként fejdísz és lovacska készítéssel, jurtamesével, sólyomreptetéssel, este koncertekkel és workshopokkal készülnek. A délutáni programokra 500 Ft a belépő.

Indul a menetrendi közlekedés – Kemencei Erdei Múzeumvasút, április 1-2.

Április 1-jén indul a menetrendi közlekedés a Kemencei Erdei Múzeumvasúton. Múzeális dízelek, 100 éves járművek várják újra a kisvasutazni vágyókat. Részletek itt.

Virágoztassuk fel a Póniudvart! – Piczinke Póniudvar, április 1-2.

A magok ültetése után a gyerekek simogathatnak állatokat, tombolhatnak játszótéren, ugrálhatnak a trambulinokon. Belépő: gyerekeknek (2 éves kortól): 1500 Ft, felnőtteknek: 1000 Ft. Fb esemény itt.

Indul a Velencei-tavi bringaszezon – április 1-jétől

Április 1-jén nyit kedvenc bringakölcsönzőnk a Velencei-tónál, a Gesztenyi bicikli. A kisebb kirándulást minden évben megcsináljuk, hol háton van az egyik gyerek, hol ülésben, hol mindkettő utánfutóban. Idén már a legnagyobb saját bringával utazik, szuper családi program kisebbekkel és nagyobbakkal egyaránt, közben sok-sok programmal és pihenési lehetőséggel. Itt írtunk róla részletesebben.

Fagyizzatok és játszóterezzetek!

20 fok és napsütés a hétvégére. Mi egész héten teszteltünk, és megnéztünk kedvenceink közül kinél van már fagyi, íme legújabb válogatásunk egy kis játszóteres plusszal. 😉

MÁRCIUS 31., péntek

Egyszerűbb gyermekkor bemutató előadás – HellóAnyu!, pénteken 17:30-19:00 (ingyenes)

Az egyszerűsítő nevelés (Simplicity Parenting) mozgalom az Egyesült Államokból indult a 80-as években, ahol a túlfogyasztásra adott válaszként kezdett el terjedni a tudatos egyszerűsítés többféle formája. A bemutatón László Zsuzsa okleveles „Simplicity Parenting” tréner tart bevezető előadást, melyen az alapok ismertetése után mindenki kipróbálhat egy praktikus egyszerűsítést. Ingyenes! A könyvet ebben a válogatásunkban is ajánlottuk több remek gyereknevelési könyvvel együtt!

ÁPRILIS 1., szombat

Nyúl Péter veteményeskertje (Kertészkedés mesehősökkel) – Füvészkert, szombat 10:00 és 11:15

Megkereshetitek ezen a szombaton Nyúl Péter kedvenc csemegéjét és beültethetitek a kis kertészek zöldségeskertjét. A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Ára 1800 Ft/gyerek (3-10 éves gyerekeknek ajánlott). A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni. A foglalkozás időtartama 1 óra, melyre ott lehet hagyni a gyerekeket.

Felhőmesék Tóth Krisztina mesekönyvének interaktív bemutatója – Deák 17 Galéria, szombaton 10:00 (ingyenes)

Tóth Krisztina Felhőmesék című új könyvéből többek közt arról mesél a gyerekeknek, hogyan élnek a szappanbuborékok. A kapcsolódó gyermekfoglalkozáson térbeli tapasztalatok élményszerző útjára indulhattok, és létrehozhatjátok saját felhős dekorációtok. Részletek itt. Ingyenes!

Zenés piknik – Hunyadi tér, szombaton 10:00 (ingyenes)

Évadnyitóval egybekötött piknikre várják a Terézvárosba az érdeklődőket szombaton, ahol fellép 10 órától a Kaláka együttes, előtte és utána pedig kézműves foglalkozás is lesz. Ingyenes!

Lovas nap a Pagonnyal és a Kockacukor lovassuli bemutatója – Pipacshon Lovarda, szombaton 11:00–13:00 (ingyenes)

Vadadi Adrienn és Kőszeghy Csilla a Sóskúti Pipacshon tanyán mutatja be legújabb könyvét, a Kockacukor lovassulit. Lesz még mese, pacifestés, lovaglás, lósimogatás, traktorozás, pogácsa és süti is. Ingyenes!

Tavaszi zsongás – KreatívJáték, Bécsi út, szombaton 10:00-15:00 (ingyenes)

Egyik kedvenc játékboltunkban, a KreatívJáték.hu Bécsi úti boltjában szombaton 10 és 15 óra között készíthettek saját szélforgót és szappangyurmát, lesz Yoyo bemutató és oktatás, Nerf lövészet, Baker Ross kreatív asztal, BRIO és SCHLEICH játszóasztalok, a piciknek WOW játszósarok, a húsvétra készülve pedig kisnyuszi simogatás, valamint életnagyságú Sylvanien nyuszimama is. Ha tanácstalanok vagytok ajándék ügyben, most kipróbálhattok sok mindent, ráadásul ezen a napon még 10% kedvezményt is kaptok. Részletek ittIngyenes!

Lúdas Matyi 40 – születésnapi vetítés az Urániában, szombaton 15:00

Hihetetlen, de negyven évvel ezelőtt mutatták be minden idők egyik legsikeresebb magyar rajzfilmjét, Dargay Attila Lúdas Matyi c. alkotását. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban születésnapi vetítéssel emlékeznek meg erről a jeles alkalomról. Kísérőfilm a közeledő Húsvét alkalmából Dargay Attila A három nyúl című animációs rövidfilmje 1972-ből. Jegyár: 1000 Ft.

Csiribiri szeleburdi családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

Ebcsont és Nyúlcipő a Napsugár Bábszínház előadásában, a Világszám! Zenés bohóctréfák és játékok , valamint kézműves játszóház is vár rátok ezen a szombat délutánon a Kultúrkúriában. Belépő: 700 Ft/fő.

Hangszersimogató – Óbuda, 3K, szombaton 15:30

Minden hónap első szombatján Bársony Bálint és barátai várnak benneteket egy remek hangszersimogató programra az óbudai 3K-ba. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára, a Makám együttes énekesnője. Belépő: 800 Ft.

ÁPRILIS 2., vasárnap

Gyerekprogramok a Friss Hús Fesztiválon – Toldi mozi, vasárnap 10:00-20:00

Vasárnap az 5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál keretében a Toldi moziban lesz a kisebbeknek diafilmvetítés, koncert és bábelőadás a Kerekítő csapatával, a nagyobbaknak animációs filmek, valamint animáció- és gif-készítő workshop (8-12 éveseknek), a szülőknek pedig egy szuper beszélgetés a gyerekek médiafogyasztásával kapcsolatban. Belépő: 1500 Ft, workshopokra 3500 Ft. Részletek itt.

Decathlon Családi- és Gyerekfutás a XII. Tóparti Futópartin – Agárd, vasárnap 10:00-14:00 (lezárult a regisztráció, minden hely betelt)

A Velencei-tó melletti Tóparti-Futóparti 12 éve indult azzal az elhatározással, hogy ettől kezdve minden évben április első hétvégéje a futás és a szabadidősport szerelmeseié legyen. 4 kategóriában (óvodás, alsó és felső tagozatos diákok, valamint családi futam) szerveznek családi és gyerekfutóversenyt 1 és 2 km-es távokon. Ezeken a távokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

A Cifra Palota eheti vendége Andalúzia lesz, ahol koncertekkel, foglalkozásokkal várnak benneteket minden vasárnap. Ingyenes!

5 éves az Eszter-lánc zenekar – MOM, vasárnap 11:00

„A zenekaroknak is van születésnapja? És szülinapi bulija? Hát persze! Ünnepeljétek velünk az Eszter-lánc mesezenekar 5. születésnapját! Vendégek különleges hangszerekkel, új és régi dalok, öröm, móka, szülinap!” 11 órától koncert a MOM-ban. Jegyár: 2000 Ft.

Kovácsovics Fruzsina koncert – Akvárium Klub terasza, Erzsébet tér, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Új, ráadásul ingyenes programsorozattal vár benneteket áprilisban az Akvárium Klub terasza, ahol vasárnaponként ingyenes gyerekkoncertek is lesznek. Első alkalommal Kovácsovics Fruzsina lép a színpadra 11 órától. Április 9-én 11 órakor a Hahó Együttes, április 22-én 16 órától Szalóki Ági, április 23-án 11 órától a Rutkai Bori Banda szórakoztatja majd a közönséget. Minden program ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni.

Era kedvencei: Lovas nap a PipacsHonban, Nyúl Péter veteményeskertje és Hangszersimogató a 3K-ban
Rozi kedvencei: Nyúl Péter veteményeskertje és Hangszersimogató a 3K-ban