Programajánló – ápr. 29-30., péntek-szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kalimpa_meseszinhaz

Ezen a hétvégén szezonnyitó rendezvényekkel, anyák napi eseményekkel, szemétszedő akcióval és természetesen több majálissal is várnak benneteket, de több kirándulós programot is találtok nálunk. Válogassatok a szombati ajánló kínálatából!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

teszedd

Te szedd! – országos akció, április 28.- május 1.
A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hatodik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Az eseményre lezárult a regisztráció, viszont ha szeretnél menni szemetet szedni, akkor nézd meg a térképen, hol van hozzád közel találkozási pont aznap, amikor ráérsz, és az akciónapon menj a megadott időpontban a számodra legszimpatikusabb helyszínre! Részletek itt.

kolyokwave

KölyökWave – Komárom, Monostori Erőd, április 30. – május 1.
Közös festés, népi játszóház és kézműveskedés, gyerektáncház és a Rutkai Bori Banda koncertje is szerepel az idei Mediawave gyerekprogramjai között. Részletek itt.

gemenci_erdei_vasut

Családi hétvége az Ökoturisztikai Központban és az erdei vasút megállóiban – Gemenc, április 30. – május 1.
Családi programokkal várják ezen a hétvégén Gemencre érkezőket. A Rezét gőzös Pörbölyről naponta kétszer indul nosztalgiavonatokkal Gemenc-Dunapartra. Emellett kiállítással, vezetett túrákkal, a „A PÉCSI GYORS” Vasútmodellező Klub kiállításával, céllövölde csúzlival és kézihajtányozással várják az érdeklődőket. A programokon a Gemenci Erdei Vasút aznapi menetjegyével lehet részt venni. A kiállítások is a vonatjegy felmutatásával látogathatók.

sarkanyok_ejszakai

Sárkányok éjszakái – Fővárosi Állat-és Növénykert, május 22-ig
Április 8-tól május 22-ig tart majd a Sárkányok Éjszakái fesztivál, amelynek ideje alatt 45 kompozícióba rendezve több száz különleges lampionból álló egyedülálló látványvilággal várják a nagyközönséget. Ebben az időszakban az Állatkert napközben a szokásos nyitva tartási rend szerint üzemel, majd 19 és 22 óra között újra kinyit a kínai fényvarázs különféle látnivalóival. Hasonló lampionfesztiválnak az elmúlt években néhány holland és belga állatkert és botanikus kert már otthont adott. Minden nap 19-től 22 óráig. Belépés: 21:30-ig! Belépőjegyek: felnőttjegy 1900 Ft, gyermekjegy (14 éves korig) 1500 Ft. Beszámolónk az Állatkert szezonnyitó sajtótájékoztatójáról további programokkal itt.

eplenyi_libego

Eplényi Libegő – Eplény, egész hétvégén
Április 16-tól október végéig minden hétvégén várja vendégeit az Eplényi Libegő. Csodálatos erdei környezet, az Ámos-hegyi kilátó és a Bakony panorámája várja a kirándulókat ezen a hétvégén is. A május 1-jei eseményről itt olvashattok. Indul a Bringaréna is, ahol felvonó viszi fel a kerékpárost. A hegyről különböző élménypályákon, megerőltetés nélkül, gurulva lehet visszajutni a völgybe. A családokat a panoráma és élménypályák, a gyakorlottabb bringásokat a cross pályák, az extrém kerékpározás szerelmeseit pedig a DH pályák várják. Kerékpárok bérlésére a pálya alján van lehetőség.

rutkai_bori_banda

Keszthelyi szezonnyitó – Balaton-part, április 30.-május 1. (ingyenes)
Koncertekkel, családi programokkal nyitják meg ezen a hétvégén a szezont Keszthelyen, ahol szombaton 17 órától a Kalimpa színház mesekoncertjét nézhetitek meg, vasárnap 17 órától pedig a Rutkai Bori Banda is fellép. Ingyenes!

ÁPRILIS 29., péntek

mesekocka

Mesekocka 3. – Mese és vizualitás – Deák 17 Galéria, 13:00-18:00 (ingyenes, regisztráció szükséges)
A Kortárs folyóirat folytatja tavaly elindított gyerekirodalmi programját. 2016. április 29-én a Deák 17 Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Galéria ad otthont a rendezvénynek, ahol számos program várja a kicsiket és a nagyokat. Az irodalom mellé ezúttal képzőművészet társul: a workshopokon szöveg és kép kapcsolatával, különböző képalkotó technikákkal, a mesék vizualitásával, a képzeletvilág leképezésének lehetőségeivel és még sok izgalmas területtel ismerkedhetnek meg a résztvevők a magyar képzőművészeti szcéna fiatal művészeinek vezetésével. A workshopok ingyenesek, de a létszámuk korlátozott, ezért előzetes regisztrációt kérnek a kortarsonline@gmail.com e-mail címre. A program 6 éves kortól ajánlott!

ÁPRILIS 30., szombat

keszits_velunk_olomkatonat

Készíts velünk ólomkatonát, tündérkét! – Öntödei Múzeum, 10:00-13:00
A családi napon a látogatók a gyűjtemény mesebeli figuráit is felfedezhetik, tárlatvezetésükön pedig az egykori öntöde működését és a kiállítás legszebb darabjait ismerhetitek meg. A résztvevők különleges ötvözetből készíthetnek ólomkatonát vagy kis tündéreket. Az öntés mellett a gyerekek megrajzolhatják a saját mesekönyvüket, elkészíthetik a múzeum lényleltárát. A 11 órakor kezdődő tárlatvezetésen az öntöde egykori működéséről és gyűjteményeiről kaphatnak érdekes információkat a látogatók. Jegyárak: Teljes árú jegy: 800 Ft, kedvezményes jegy: 400 Ft. Az öntéshez ólomkatona jegy vásárlása szükséges. Ólomkatona jegy 100 Ft/ db.

Lisztkukacok_zeneakadémia

Liszt-kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, 10:00
A Liszt Ferenc téri épületben tartott kiscsoportos foglalkozások az 1-4. osztályos általános iskolás gyerekeknek szólnak. Nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetik meg velük, nemcsak a különböző hangszereket mutatják be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatják őket a hangverseny intézményének működési mechanizmusába is. A szülők a foglalkozásokon nem vehetnek részt, ők az aznap esti, nagytermi koncert főpróbájára ülhetnek be (amennyiben a fellépőknek ez ellen nincs kifogásuk). Belépő csak a foglalkozásokon részt vevő gyermekek számára váltandó! Jegyár: 900 Ft.

anyaknapi_virag

Színes Egér – Két Egér Könyvesbolt, 11:00
Anyák napi virágoskert: selyempapírból, hurkapálcából és hunagrocellből. Virágoskertet készíthettek Kiss Eszterrel, amely anyák napi ajándéknak is ideális! Belépő: 500 Ft (levásárolható). Ha május 3-áig letöltitek a Két Egér oldalán található kupont, most 20% kedvezménnyel vásárolhattok náluk!

ajandekkupon_anyanak

Ajándék kuponok anyának – Óbudai Platán Könyvtár, 11:00 (ingyenes)
Április 30-án 11 órától olyan ajándék kuponokat készíthettek, amikkel garantáltan örömet szerzhettek. Mit ajándékozzatok? Például kedvességet, együtt töltött időt, apró segítséget. Ingyenes!

anyak_napi_rongyi_keszites_nano

Anyák napi Rongyi készítés – Nano, 13:30
A szombati Anyák napi workshopon az anyukák és a gyerekek közösen tanulnak meg rongybabát készíteni a kedvenc kinőtt ruhadarabokból és az együtt töltött idő után egy új családtagot is hazavihetnek! A rongyi workshopot Noémi Dóczy és Borbála Dóczy óvodapedagógusok tartják. Ajánlott korosztály: 5 éves kortól. Jelentkezés: nano.budapest@gmail.com.

apacuka_zenekar

Anyák napi készülődés és Apacuka koncert – Libri Mesebolt, Duna Pláza, 14 órától (ingyenes)
Minden gyereket szeretettel várnak április 30-án délután a Duna Plaza I. emeletén lévő Libri Meseboltban közös anyák napi ajándékkészítéssel és az Apacuka zenekar koncertjével! 14 órától Anyák napi ajándékkészítő kézműves foglalkozás lesz a Kreatív Hobby közreműködésével, majd 16:30-tól az Apacuka zenekar színes, rímes, finom hangfalatkás koncertje. Ingyenes!

nano_itt_a_vege_fuss_el_vele

Itt a vége, fuss el véle! – Nano, 16:00 (ingyenes, regisztráció szükséges)
Elérkezett a nano, mint bolt pályafutásának utolsó napja, amit szeretnének nagyon különlegessé tenni a számotokra, így eljön hozzájuk Menyhért Anna (író, irodalomtudós, irodalomszervező, szerkesztő) a Mannamesékkel, melynek célja a mesével való kreatív foglalkozás. Közelebbről megismerkedhettek a Kis ló történeteivel, melynek nyomán együtt találhatjátok ki a kis ló újabb és újabb történeteit és a történetek szereplőit. A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: nano.budapest@gmail.com. Ajánlott korosztály: 6-9 éves.

Vasárnapra itt találtok programokat.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!
Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni, májusban sok meglepetéssel készülünk! 🙂

Era kedvencei: Te szedd akció, Nano záróprogramok
Rozi kedvencei: Te szedd akció, ólomkatona öntés az Öntödei Múzeumban