Programajánló – ápr. 24., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

hofeherke

Vasárnap folytatódik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, a Fotóutca Fesztivál, de várnak benneteket az ország tájházai, Gőzmozdony Matiné a Vasúttörténeti Parkban és a Budapest Art Week is (ezekről bővebben a szombati ajánlóban olvashattok). Emellett Kiskertpiac lesz az Anker’t-ben, Picirkusz a Parksarokban, Cifra Palota a Müpában, Zenehajó a BMC-ben, Népszínházi karnevál a VIII. kerületben és Villa Korzó a Barabás Villában. Válogassatok a vasárnapi programajánló kínálatából!

kiskertpiac

Kiskertpiac – Anker’t, Paulay Ede u. 33., 9:00-15:00 (ingyenes)
Balkonkertészek, virágrajongók! Ez a nap a Tiétek! Anker’t finomságok, földi jófélék árusaiktól, gyerekfoglalkozások, workshop-ok, kerti eszme-csere, zöld tanácsok és persze a növények, virágok, magok, palánták. Ingyenes, kutyabarát hely!

tour_de_bokay

3. Tour de Bókay – Bókay kert, 9:30 (ingyenes)
Jótékonysági biciklis felvonulás a Bókay Klinikától a Bókay kertig, jótékonysági főzés a Bike Maffiával, kézműves foglalkozás gyerekeknek, 11 és 14 órától Ringató és még sok program vár rátok a Gyermekklinika rendezvényén. Ingyenes!

palvolgyi

Föld Napja – Pál-völgyi Kőfejtő (ingyenes)
Az immár hagyománnyá vált Föld Napi programon idén is szuper programokkal vár kicsit és nagyot a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében. Ízelítő: természetismereti hétpróba garantált ajándékokért, zöld civil szervezetek, kézműves foglalkozások, mászófal, barlangtúrák 50%-os kedvezménnyel, Földbarát büfé, kézműves sörök. Ingyenes!

mupa_cifra_palota

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Ingyenes!

babkoffer_picicirkusz_foto_Stefler Márton_MG_0172a

Picirkusz – Parksarok, 10:00
A 0-4 éves korosztályt várja a Parksarokban a Bábkoffer Társulata. Varázslatos cirkusz – kicsiben, a legkisebbeknek, ahogy két bohóc elképzeli! Fellép a kendőfülű elefánt és a félelmetes esernyő-oroszlán, de látható itt a különleges erőművész szám és a táncoló törpe is! Két bőröndből életre kel a Picirkusz – világszám! Az előadás végén a hatalmas színes porond játszótérré alakul át, ahol együtt játszhatnak a szülők és a gyerekek.

noe_orokbefogado_nap

NOÉ-s örökbefogadó nap – Noé Állatotthon, 10:00-15:00
Idén már 8. alkalommal rendezik meg a NOÉs találkozót és örökbefogadó napot a NOÉ Állatotthonban. Szeretettel várják a korábbi évek virtuális és valós örökbefogadóit, legyen szó bármilyen állatkáról.
Rengeteg programmal várják a látogatókat, többek között kutya szépségversennyel, vitruális örökbefogadással, gyerekprogramokkal.

Zenehajó_Hajós_András

Zenehajó – BMC, 11:00
„Itt a tavasz, mindenhonnan muzsikaszó hallatszik, csicsergő madarak, bogarak mindenfelé. Nincs is ilyenkor jobb családi program, mint egy 20 tagú zenekarral tölteni a szeszélyes április utolsó vasárnapját, megismerni egy nagyzenekar működését, a különböző csillogó hangszerek hangját és pompás jazz-gyermekdalok mellett készülni és megírni életünk legszebb anya köszöntő dalocskáját!” Zenehajó jegyek 1500 Ft (normál jegy) és 4500 Ft (családi jegy: 2 felnőtt és 2 gyerek részére), kaphatók a helyszínen.

13048025_1085761401462185_6059257262235555755_o

Mozog is meg nem is! dia- és mesefilmvetítés – Art&Cinema, 11:00
Ezen a délelőttön diafilmek kiskirálylányoknak F. Györffy Anna (grafikusművész) meséiből: Hamupipőke, Hófehérke,
Csipkerózsika, Pöttyös Panni és Zsuzsi segít anyukának. A meséket felolvassa: Vágó Piros. Házigazda: Bíró Ferenc, hivatalos diagyűjtő. Belépő: 600 Ft.

manó_koncert

Manó sorozat: Látás – Concerto Zeneház, 11:00
Lehet-e egy zene édes vagy keserű? Kifejezheti-e a muzsika a világosságot vagy a sötétséget? Honnan jön a hang? Ha csak a hallásunkra támaszkodhatunk, mi az ijesztő, mi a megnyugtató? Milyen eszközökkel éri el a zene a különböző hatásokat? Az évad során minden érzékszervünkre szükség lesz, hiszen az egyes alkalmak a Hallás, a Tapintás, a Szaglás, az Ízlelés és a Látás témáját járják körül – ezekhez kapcsolódik a játék, az előadáson elhangzó dalok és a sorozat visszatérő vendége, Méhes Csaba pantomimművész játéka is. Házigazdák ismét Iván Gábor lesz, aki a sorozat megálmodója is egyben. Korosztály: 3-12 éves korig. Jegyár: gyerek 1000 Ft, felnőtt 1300 Ft.

DSC004581

Madárház – StúdióK, 11:00
Hundertwasser képi világát idézi ez a 4-10 éves gyerekek részére készült zenés animációs játék. Bábok, árnyak, színes ruhákba öltöztetett labdák játszanak el egy történetet, amely az ismert krétakör-mondára, a próbatételek izgalmára, a madarak titkaira, a barátság és hűség kérdéseire épül. Jegyár: 1500 Ft.

nepszinhaz_karneval

Népszínházi Karnevál – Népszínház utca, 14 órától (ingyenes)
Április 24-én megrendezik az első Népszínház Karnevált. Egész napos utcabállal várnak mindenkit a környék ízeivel, művészeivel, aktív civiljeivel, focikupával, tehetségkutatóval és gyerekprogramokkal gondoskodnak arról, hogy ezt a napot valóban mindenki a magáénak érezhesse.

villa_corso

Villa Korzó – Barabás Villa, 14:00-19:00 (ingyenes)
A Barabás Villa kertje megtelik művészettel, képző- és iparművészeti alkotásokkal, dizájntárgyakkal. Kortárs művészek, művészeti hallgatók, kézműves alkotók mutatkoznak be és hozzák el alkotásaikat a nagyközönség számára. Festmények, grafikák a kerítésen, szobrok a lépcsőkön, a szökőkút szélén, táskák, ékszerek, textilek és még sok más a zegzugos kertben. Részletek itt. Ingyenes!

kovacsovics_fruzsina

Kovácsovics Fruzsina koncert – Nano, 16:00
A koncerten egy derűs, ismeretterjesztéssel átszőtt, interaktív utazásra hívja a gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket — “rákapcsolódni” az apró örömforrásokra, jól érezni magunkat és közben gyerekszemmel szemlélni a világot. Az esemény elsősorban a 2-9 éves gyerekeknek ajánlott. A Nanoban maximum 25-en férnek el. Regisztrálni az eseményre: nano.budapest@gmail.com címen lehet. „Legyenek újabb kifesthető falak!” akciót támogató jegyek ára: 1500 Ft.

Péntek-szombati programok itt!

Nézzétek meg a Kis Könyves Éj és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekprogramjait is.

Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!

Era kedvencei: Kiskertpiac, Picirkusz, Könyvfesztivál a Millenárison
Rozi kedvencei: Kiskertpiac, Zenehajó, diavetítés az Art&Cinemában