Programajánló a nyári szünet első hétvégéjére – június 17-18.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezt a hétvégét már mindannyian nagyon vártuk. A nagy évvégi hajrá után mindenkire ráfér majd egy kis szórakozás legyen szó koncertekről, fesztiválokról, múzeumi programról vagy filmvetítésről. Ehhez adunk számos jó ötletet, vagyis programajánló a nyári szünet első hétvégéjére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

GyerekSziget – Hajógyári-sziget, június 3-25., minden szombaton és vasárnap 9:00-18:00 (ingyenes)

Idén is 4 hétvégén át koncertekkel, előadásokkal, különböző foglalkozásokkal, játékokkal vár benneteket a GyerekSziget. További tudnivalókat és a legjobb programokat itt találjátok. Ingyenes!

Indulnak a szentjánosbogár túrák több helyszínen!

Ha az időjárás is úgy alakul, ezen a héten kezdődik a szentjánosbogár rajzás az erdőkben. Most mutatunk néhány szervezett esti túrát, de készüljetek, hogy pl. az Alcsúti Arborétumban ilyenkor nagyon sokan vannak, mert népszerű a program, illetve mindig érdeklődjetek szervezőknél az aktuális időjárásról és tudnivalókról. Íme a helyszínek!

Kabóciádé – Veszprém, Kabóca Bábszínház, június 17-18.

Habakuk király és Boróka királyné, Kabóciádé uralkodói, megnyitják nektek a birodalom kapuit, hogy önfeledten szórakozhassatok egész hétvégén. Lesz megint piknik és gyermekkoncertek, bábelőadások és kiállítás, éjszakai kalandtúra, interaktív játékterek. Részletek itt. Belépő: 500 Ft.

Szabihíd by Vayo – június 17-18., 16 órától (ingyenes)

2017 nyarán néhány hétvégén újra birtokba vehetik a budapestiek a Szabadság hidat! Ez itt az első felvonás. Ezzel kezdetét veszi a Szabihíd projekt. Vasárnap délután cirkuszi gyerekprogramokkal is várnak benneteket! Részletek itt. Ingyenes!

JÚNIUS 16., péntek

Budapest – eTourEurope – Hősök tere, pénteken 14:00-20:00 (ingyenes)

2017. június 16-án érkezik hazánkba a rally. A versenyzők délután 2 órától a Hősök terére futnak be, ahol a szervezők ingyenes családi programmal várják az érdeklődőket. A fő attrakciót jelentő „e-járgányok” mellett áramtermelő bicikliket, „túrázási” lehetőséget a fa installációkból létrehozott erdőben, sokféle játékot kínáló babajátszóteret és nagyméretű ügyességi játékokat is bemutatnak a szervezők. A családi programot az elektromosautó-importőrök és különböző, környezettudatos szemléletet képviselő cégek, szervezetek megjelenése, valamint a Motomax elektromos motorversenyző csapat bemutatkozása egészíti ki. Ingyenes!

Bem6 Fesztivál – Budavári Művelődési Ház, pénteken és szombaton (ingyenes)

A Budavári Művelődési Ház idén is nagyszabású rendezvénnyel ünnepli születésnapját. Színes programkavalkáddal várnak mindenkit június 16-17. között a Bem6-ban és a Pala utcában. Pénteken bemutató órákat tartanak, szombaton pedig lesz népi játszóház, Makám gyerekkoncert 11 órától és MaszatVilág kézműves foglalkozás is. Részletek itt. Ingyenes!

JÚNIUS 17., szombat

Tedd Meg MAgadért! – Gellérthegy, megújult csúszda-park, szombaton 10:00-21:00 (ingyenes)

Egészséges életmód, zöld jövő, színpadi programok, közműcégek, kézműves termékek, divatbemutató, koncertek, food truck show, csapat- és egyéni sportprogramok. A FŐKERT Nonprofit Zrt. Budapest Főváros Önkormányzata Sportosztályával karöltve idén 5. alkalommal rendezi meg a „Tedd Meg MAgadért!” elnevezésű nagyszabású környezettudatos családi- és sportnapját a Gellérthegyen délelőtt 10 órától este 21 óráig. Az egyik legfőbb attrakció pedig az új csúszdás játszótér átadása lesz. Mi már láttuk és szuper lett, hamarosan pedig jön a beszámoló is! Ingyenes!

Veterán Jármű Találkozó – Dunakeszi, Katonadomb, szombaton 9:00-21:00 (ingyenes)

Június 17-én szombaton, egész napos, mindenki számára ingyenes Veterán Jármű és Retro Találkozóra várják az érdeklődőket, kiállítókat a Dunakeszi Katonadombon. Részletek itt. Ingyenes!

Családi nap: Poliuniverzum játék – Kassák Múzeum, szombaton 10:00-13:00

A PoliUniverzum játékcsalád Saxon Szász János festőművész/feltaláló egyedi készségfejlesztő eszközrendszere. Egy különleges játék, amely matematikai összefüggéseket, kombinatorikai feladatokat tesz élvezetes kalanddá. Nincsenek kötelezően előírt szabályok, illetve a szabályokat mindenki maga alakíthatja saját tudása szerint. A játékos így szabadon mélyülhet el a formák és színek közötti összefüggések felfedezésében, a kötöttségek nélküli PoliUniverzumban. Belépő: 600 Ft, családi 1800 Ft.

Gyereksziget – Hajógyári-sziget, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

A Gyerekszigetre szombaton a Minimax hozza el kedvenc gyerekzenekarait, 10 órától az Apacuka, 11:30-tól a Kicsi Gesztenye Klub, 14 órától a MintaPinty, 15:30-tól Bíró Eszter, 17 órától pedig az Alma lép a színpadra. Emellett továbbra is nagyon sok játék és interaktív program lesz a helyszínen. Részletek itt.

Batyu Színház: Elvarázsolt mesék – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Egy gazdaasszony tüsténkedik otthon mos, főz, takarít, de nehezen halad a munkával, mert a tárgyakról mesék jutnak eszébe. Így lesz fazékból öreg király, fakanálból királylány, keféből sün és harisnyából nyúl. Részletek itt. További hétvégék programjai itt. Ingyenes!

A Fásli Utcai Állatkórház 3. – Könyvbemutató az Állatkertben, szombaton 11:00 (ingyenes, de regisztráció szükséges)

A Barlangteremben bemutatják a könyv harmadik kötetét, és lesz még kórháztea, mesevetítés, fáslizóverseny és a kicsiknek rajzsarok is. A kb. 1 órás program végeztével pedig irány az Állatkert, ahol élőben is találkozhattok a könyv szereplőivel. A programra regisztrálni kell, meghívót kaptok, így ingyenesen bejuthattok az Állatkertbe. Részletek itt.

I. BudakeSzín Fesztivál – Budakeszi, Erkel Ferenc MK melletti tér, szombaton 14 órától

Tematikus kreatív délutánt szervez az Elf Egyesület. A rendezvényen felnőttek-gyermekek együtt alkotnak, játszanak a színekkel és a hangokkal, mindez sok mozgással valamint kézműves vásárral egybekötve. Részletek itt. Ingyenes!

Június 18., vasárnap

Gyereksziget – Hajógyári-sziget, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Vasárnap 11 órától a Kiskalász, 12:15-től bohócok, 14:15-től a Batyu Színház, végül 16:30-tól a Veronaki lép a színpadra. Emellett továbbra is nagyon sok játék és interaktív program lesz a helyszínen. Ezen a napon lesz Apák Napja is, amit egy titkos flashmobbal is megünnepelhettek. Részletek itt. Ingyenes!

Szekér Színház: Arany-mesék – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A Szekér Színház előadása az Arany János emlékév tiszteletére készült darab, melyben három Arany-vers (A fülemüle, Pázmán lovag és A bajusz) színpadi átdolgozása látható egységes egésszé szerkesztve. Részletek itt. További hétvégék programjai itt. Ingyenes!

Vuk-nap Dargay Attila 90. születésnapja alkalmából – Uránia, vasárnap 13 órától

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=828NQwDkg-Q

A Vuk-nap keretében kiállítással, gyermekprogramokkal és animációs műhelyfoglalkozással, könyvvásárral, pódiumbeszélgetéssel és természetesen vetítésekkel várják az érdeklődőket az Urániában: animációs rövidfilm-különlegességek mellett látható lesz Dargay talán legnépszerűbb rajzfilm-klasszikusa, amelyen generációk nőttek fel, és amely június 22-től országszerte visszatér a mozivásznakra. A kávéházi progamok ingyenesek, a vetítésre vásárolt kedvezményes jegy (1000 Ft) mellé VUK-ajándékcsomag is jár, többek között 70x100cm-es moziplakáttal, Vuk-csokival, kitűzővel és lufival! Részletek itt. A vetítések kivételével ingyenes!

Cirkusz a Szabihídon! – Szabadság híd, vasárnap 16 órától (ingyenes)

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is lesz lezárt Szabadság híd a Valyo, város és a folyó Egyesületnek köszönhetően, budapestiek nagy örömére, sőt idén a Pro Progressione jóvoltából az Inspirál Cirkuszközpont is rajta lesz, ahol 16 és 19 óra között Inspirál zsonglőr játszótér, 19 órától Inspirál cirkuszi jam, zsonglőr bemutató és tűzzsonglőr show is vár rátok. Részletek itt. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Érdemes legújabb nyári ingyenes gyerekprogramok Budapesten válogatásunkat is megnézni, illetve frissítettük top 15 nyári program gyerekekkel Budapesten, illetve további 10+2 budapesti program válogatásunkat is! További ötleteket a Vakáció rovatban is találtok, amelyet folyamatosan bővítünk majd jobbnál jobb eseményekkel.

Era kedvencei: új csúszdapark megnyitó a Gellért-hegyen, Kassák Múzeum családi nap, Fásli utcai Állatkórház könyvbemutató az Állatkertben
Rozi kedvencei: új csúszdapark megnyitó a Gellért-hegyen, Kassák Múzeum családi nap, Szabihíd