Programajánló hétvégére – 2023. július 28-30.

Erre a hétvégére is jobbnál jobb programokat válogattunk össze nektek: Kabóciádé, Művészetek Völgye, Strandok éjszakája és akár a Kojot négy lelkét is megnézhetitek ingyen, ha még nem láttátok volna.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kabóciádé – Veszprém, Veszprémvölgy, Kolostorok és Kertek rendezvénytér, 2023. július 28-30.

A Veszprémi Kabóca Bábszínház meghívott vendégelőadásokkal, játékokkal, kézműves programokkal vár benneteket ezen a nyáron is a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren. Részletek itt.

Művészetek völgye – Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, 2023. július 21-30.

Közel 2000 programmal csalogat a Balaton-felvidékre a Művészetek Völgye. Nagyszínpados koncertek, mesés panoráma, színház, újcirkusz, kortárs irodalom, izgalmas produkciók, beszélgetések, workshopok, kiállítások várnak idén is mindenkit az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján. A családi programokat itt találjátok. 6 éves kor alatti gyermekeknek a belépés ingyenes. Részletek itt.

Krisna-völgyi Búcsú – Somogyvámos, 2023. július 28-30.

Több, mint 50 helyszín, 280 hektáron, és több, mint 300 Krisna-hívő, aki vár benneteket, hogy megismerhessétek India művészetét, lelki tudományát, a vegyszermentes gazdálkodás rejtelmeit, a természet közeli oktatás, játékok és életvitel gyöngyszemeit az idén 30 éves Krisna-völgyben. Részletek itt.

JÚLIUS 29., szombat

LOVÁSZI EDINA ÉS ZENEKARA: ABSZURD, BRAVÚR, CELEB – Magyar Zene Háza, szombaton 10:30 (ingyenes)

Az önfeledt közös játék csodákra képes! Ki ne akarna törzsi táncot lejteni az esőerdő mélyén, netán a holdra vonyító kutyákat utánozni? Az meg, hogy mindeközben az idegen szavak szinte észrevétlenül kúsznak be a gyerekek agytekervényeibe, szinte csak ráadás. Részletek itt. Ingyenes!

Bíró Eszter: IDŐRADÍR – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

A Fonogram-, Gundel Művészeti- és Érték Díjas énekesnő, színésznő Bíró Eszter 10. éve énekel gyerekeknek, koncertjein játékosan oktatva vonja be a kicsiket az előadásba énekléssel, mozgással. Részletek itt. Ingyenes!

Növénycsere és -örökbefogadás – Hunyadi Tér, szombaton 11:00-13:00 (ingyenes)

Csatlakozz a felelős növénybarátok közösségéhez, és zöldíts velük fenntarthatóan! Növénycsere és találkozó helyszíne: Hunyadi tér, Líra pont mellett. Az esemény kutya- és gyerekbarát. A piacra és a parkba nem lehet bevinni az ebeket, de a cserebere helyszínéig még igen. Részletek itt. Ingyenes!

Jurassic Park – Bem Mozi, szombaton 17:00

Az idén 65 millió és 30 éves dinókat egy különleges vetítéssel is megünnepeljük, méghozzá az eredeti magyar szinkronnal a film bemutatásának 30. évfordulója alkalmából. Részletek itt. 12 éves kortól. Jegyár: 1600 Ft.

Strandok Éjszakája – országszerte, szombaton este

Immár 14. alkalommal rendezik meg a Strandok Éjszakáját hazánk strandjai, termálfürdői és aquaparkjai. Színes programokkal, éjszakába nyúló fürdőzéssel és kedvezményekkel is készülnek ezen az estén. Részletek itt.

JÚLIUS 30.,vasárnap

Tabulatúra Régizene Együttes: A MAGYAR BAROKK HANGSZEREI – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A Tabulatúra Régizene Együttes a középkori, a reneszánsz, és a korabarokk, valamint a történelmi Magyarország területén valaha elterjedt magyar vonatkozású zene megismertetését, bemutatását tűzte maga elé célul. Műsoraikban kiemelt fontosságot tulajdonítanak nemzeti hagyományaink és történelmi múltunk zenei emlékeinek, ezért historikus hangszereken, lehetőség szerint korhű hangszerelésben játszanak, ami a koncertek hangulatát és az előadás hitelességét is emeli. Részletek itt. Ingyenes!

GAME DAY FOR KIDS! – Mad Garden Buda, vasárnap 12:00-18:00 (ingyenes)

A közkedvelt GAME NIGHT-ok mintájára ezúttal GAME DAY-t tartanak az óbudai Mad Gardenben, hogy a fiatalabb korosztály se maradjon ki a szabad levegőn társasjátékozásból. Ezen a nyári vasárnapon kicsiket és nagyokat egyaránt várnak, hogy egy kellemes, játékos vasárnapot töltsenek együtt! Csak kérjétek ki a kiválasztott társasjátékot a pultból és kezdődhet a szórakozás! Kölcsönözni ingyenesen tudtok, asztalt foglalni is érdemes. Részletek itt. Ingyenes!

Pöttömkert – Budapest, Budapest Park, vasárnap 14:00-19:00

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, amely remek programokkal várja a lurkókat. Ezen a délutánon lesz Eszter-lánc Duett, Rutkai Bori Banda koncert, Batyu Színház és még sok minden más. Részletek itt. Jegyár: gyerek 1000 Ft, felnőtt 1500 Ft.

Kojot négy lelke – Jane Haning Rakpart, vasárnap 20:00 (ingyenes, érdemes időben érkezni, mert a hely befogadóképessége véges)

A vetítés helyszíne a Valyo Közösségi VIADUKT, a Pesti alsó rakpart Vigadó tér alatti szakaszán. A 2-es villamos alatti, használaton kívüli ipari területen most egy pop-up közösségi tér jött létre. A vetítés ingyenes, de érdemes időben érkezni, mert a helyszín befogadóképessége véges. Részletek itt. Ingyenes!