10 program hétvégére, ha beköszönt az ősz

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Végre újra elindulnak kedvenc programsorozataink, amelyek bármikor bevethetők, ha éppen nem kedvez az időjárás a kirándulásnak, szabadtéri programoknak. Ebből mutatunk meg most nektek 10-et a múzeumi programoktól kezdve a zenei sorozatokon át a kertészkedésig.

Puskin Kuckó – Puskin mozi, minden hétvégén

Szeptembertől májusig vár benneteket minden szombaton és vasárnap a Puskin mozi programsorozata. A kínálatban találtok családi filmeket, koncerteket és bábelőadásokat is. Itt éritek el a részletes programot.

Kalandra fül! – BMC, havonta 1 alkalommal

Az Óbudai Danubia zenekar havonta 1 alkalommal zenés beavató foglalkozásokat tart gyerekeknek. Ebben a félévben például a Medveháború c. filmre komponált zenét, a Fehérlófiát és az Ál-kukás Mikulást mutatják be. Itt éritek el a részleteket.

Mesemúzeum – szombatonként 11 órától

Szeptembertől májusig minden héten szombaton 11 órakor kinyílik a Mesemúzeum kapuja, ahol kreatív foglalkozásokkal, diafilm vetítéssel, papírszínházzal, könyvbemutatókkal és számos izgalmas programmal készülnek. Részletek itt.

Szemezgető – Szépművészeti Múzeum, minden hónap 3. szombatján (ingyenes)

A családok számára meghirdetett játékos foglalkozásokon a Szépművészeti Múzeum mesterművei közül szemezgetnek, viszont egyszerre csak egy műalkotással ismerkedhettek meg. Azzal azonban alaposan, játékosan és kreatívan. Minden hónap harmadik szombatján 6-12 éves gyerekeknek, valamint az őket kísérő 2 felnőtt részére a belépő díjtalan az állandó kiállításokra. A Szombati Szemezgető programon a maximális résztvevői szám 30 fő. A 90 perces program 11.00-kor kezdődik és 12.30-kor ér véget. A regisztrációt érkezéskor az információs pultban érvényesíthetik a látogatók. A regisztráció 2 héttel az esemény előtt nyílik. Részletek itt. Évente 2 alkalommal pedig családi nappal is készülnek.

Liszt-kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, hétvégenként

Zenészbörze, jazz játszótér, zenés beavató. Ebben a tanévben is remek zenei programokkal készülnek a Liszt-kukacok a klasszikus zenétől a jazzig. Itt éritek el a részleteket.

Szamóca Kiskertész-tanoda – Füvészkert, szombatonként 10:00 és 11:15

Előre meghirdetett időpontokban, szombat délelőttönként játékos kertészkedéssel és foglakozásokkal készül a Szamóca kiskertész tanoda csapata. Esős időben a programot fedett helyen tartják. Előzetes bejelentkezés szükséges! Részletek itt.

Hangszersimogató Klub – Óbuda, 3K – havonta 1 alkalommal

A Hangszersimogató Klub Bársony Bálintnak és zenekarának havonta jelentkező interaktív foglalkozása és mini koncertje. Céljuk a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus A jegyváltás 2 éves kortól szükséges. A nagy érdeklődésre való tekintettel javasolják az elővételes jegyvásárlást. Részletek itt.

Családi délutánok – Kultúrkúria, havonta egyszer

A Kultúrkúria családi programja havonta egy alkalommal, szombat délután mesékkel, bábszínházzal, koncertekkel és kézműves programokkal vár benneteket. Itt találjátok a részletes programot.

Utazás szimfóniába és MUS-E – Művészetek Palotája, 2 hetente szombatonként

Az Utazás Szimfóniába sorozat főszereplői a zene „szerszámai” – a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a 8-12 éves gyerekek autentikus élő zene által, az azt megszólaltató szakértő muzsikusok segítségével. A Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1993-ban indult MUS-E (Musique-Europe) művészeti-nevelési program lényege, hogy a gyermekek a foglalkozásokon olyan impulzusokat kapnak, amelyek érzékennyé teszik őket a külső világ különféle jelenségeinek befogadására, értelmezésére és továbbgondolására. A program 6-10 éveseknek ajánlott. Itt éritek el a részletes programot.

Világjáró gyerekek – online (havonta 1 alkalommal)

Ősszel ismét kalandozni indulhattok a virtuális térben a Deák17 Galéria Világjáró gyerekek sorozatán. Lesznek mesék, kézműves ötletek, zene és együtt fedezhetitek fel az egyes országokat. A programot élőben követhetitek a Deák17 Galéria Facebook oldalán havonta 1 alkalommal szombatonként 10 órától, a felvételt később bármikor visszanézhetitek a Galéria YouTube-csatornáján!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.