75 jó program Gyereknapra Budapesten és országosan – 2024

Jó lenne néhány jó ötlet vagy konkrét program Gyereknapra? Budapesten, a főváros környékén, a Balatonnál és még számos helyszínen remek eseményekkel vár benneteket május utolsó hétvégéje. Ajánlónk folyamatosan bővül, így érdemes többször visszatérni!

Akár járműrajongó a gyerekünk vagy éppen az állatokat szereti, egy mesefesztiválon vagy éppen egy koncerten ünnepelné a Gyereknapon, kirándulna vagy inkább elmerülne egy forgatagban, mindenki találhat kedvére való programot május utolsó hétvégéjére.

 

Budapesti program Gyereknapra

dm Gyereknap – Vasúttörténeti Park, 2024. május 25-26. (x)

DM Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban

 

Ismét kétnapos rendezvénnyel ünneplik a gyermekeket a dm Gyereknapon a Vasúttörténeti Parkban. Rengeteg játékos és szórakoztató programmal várnak kicsiket és nagyokat, és ezúttal sem maradnak el az izgalmas edukációs aktivitások sem! Szombaton a színpadra lép az Apacuka zenekar, Kőhalmi Ferenc bűvész és Kalap Jakab, vasárnap pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Rolando bűvész és Kovácsovics Fruzsina szórakoztatja a közönséget, de ott lesz még a Bábozd Zöldre csapata és a Majorka Bábszínház, valamint a dm egészségmegőrző programokkal is készül. Rengeteg jó eseményt és helyszínt találtok még itt.

 

Mikor: 2024. május 25-26., szombaton és vasárnap 10:00 – 18:00 között
Hol: Vasúttörténeti Park – 1142 Budapest, Tatai u. 95.
Jegyár: Gyermekeknek a belépés 14 éves kor alatt ingyenes. Felnőtteknek a jegyár elővételes/EARLY BIRD időszakban (május 3-19.) 2.700 Ft/darab, majd május 20-26. között már csak az emelt, 3.500 Ft/felnőtt jegyár mellett vásárolható online és a helyszínen.
Részletes program itt.

 

Müpa Gyermeknap – Művészetek Palotája, május 26., vasárnap 10:00-15:00 (ingyenes)

Müpa Gyereknap

Müpa Gyereknap

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot. Részletes program itt. Ingyenes!

 

Nyitott szertárkapuk – országszerte, május 26-án (ingyenes)

Megnyílnak 1 napra a tűzoltóságok

Gyereknapon, május 26-án 10 órától az ország valamennyi hivatásos tűzoltólaktanyája és őrse, a csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok, kiállítóhelyek várják az érdeklődőket, a bátrakat és kevésbé bátrakat, hogy szirénázó szerkocsik, próbariasztások, és a bevetési védőruha felhúzása során mindenki átélhesse, milyen lehet tűzoltónak lenni. Részletek itt! Ingyenes!

 

Gyereknapi Zenevár – Magyar Zene Háza, május 25., szombaton 10:30

Gyereknapi Zenevár a Magyar Zene Házában

Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Háza ezen a napon nevet változtat, és Gyerekek Háza lesz belőle! Sőt, Zenevár, ahol – biztosan kitalálták – a zene vár. De nem csak nevet változtat, át is alakul a Ház, ugyanis családi programjuk nem a megszokott terekben zajlik, hanem nagysikerű sorozatuk, a RAMAZURI-nak megfelelő módon, az épület legkülönbözőbb pontjain lehet majd zenével játszani, hangszerekkel ismerkedni, foglalkozásokon részt venni. Sőt, aki a program két órája alatt legalább hat helyszínen pecsétet szerez az „útlevelébe”, az egy apró ajándékkal is gazdagabb lesz! Részletek itt. Jegyár: 2900 Ft.

 

Ujjé, a Ligetben nagyszerű! – Népliget, május 25-26. (ingyenes)

Barna Zsombor: Vitéz László Ángliában

Barna Zsombor: Vitéz László Ángliában

A kétnapos, ingyenes rendezvénysorozat Barna Zsombor, a Budapest Bábszínház színészének ötletére jön létre, amelyet a 20. század legismertebb bábművésze, a Kossuth-díjas Kemény Henrik emlékére és tiszteletére rendeznek május 25-én és 26-án, a Népligetben. Az igazi vurslik hangulatát szeretnék feleleveníteni, ahol fellép majd Pályi János, Takács Dani és Lehőcz Zsuzsa, a debreceni Vojtina Bábszínház, Baditz Dávid, Vitányi-Juhász István (KL Színház), Nizsai Dánie, Tatai Zsolt, Fabók Mancsi, Keresztes Nagy Árpád, Czéh Dániel és természetesen Barna Zsombor is. Emellett lesz még többek között felhővadászat, képregény rajzolás, bábos installációk, bábkészítő foglalkozás, játéktér, betyár hétpróba, a Vitéz László bábjáték automata, körhinta, céllövölde, gólyalábasok, zsonglőrök. Részletek itt. Ingyenes!

 

Megújult a KRESZ-park a Városligetben

Rengeteg új játék is kerül a KRESZ-parkba

Megnyílt a teljesen megújult, ingyenes KRESZ-park a Városligetben, ahol a pálya mellett játszóteret, sportpályákat, játékokat és pihenőhelyeket is találtok, illetve a Nagyjátszótér is csak néhány percre van. Szuper program mindkettő Gyereknapra is!

 

Családi fesztivál és Könyvvásár az Animus, Central és Lampion kiadókkal – Marczi, május 25-26. (ingyenes)

Családi Fesztivál és Könyvvásár a Marcziban

Családi fesztivál és Könyvvásár az Animus, Central és Lampion kiadókkal. Hatalmas raktárvásárral, mesés gyerek programokkal és szülőknek szóló beszélgetésekkel is várnak benneteket a Marczibányi téren. Lesznek Lengék, Zabaszauruszok, Harry Potter, Mítoszvadászok, népmesék, koncert és táncszínház, Budapest családi kvíz, kutyák és kocsik rajzverseny, igazi kutyusok és még sok-sok családi program. A szülőknek szóló beszélgetések egy titkos teremben lesznek, ahol többek között olyan szakemberekkel találkozhattok, mint Herner Dorka pszichológus vagy Gyurkó Szilvia, gyerekjogi szakember. Részletek itt. Ingyenes! 

 

Múzeumok Majálisa – Magyar Nemzeti Múzeum és kertje, május 25-26. (ingyenes)

Múzeumok Majálisa

Múzeumok Majálisa

27. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum május 25-26-án. A hétvégén a szakmai bemutatók mellett színes programokkal, koncertekkel, kézműves vásárral, fesztiválhangulattal várják a családokat, érdeklődőket. Az idei majálison a hagyományok, a szokások és az örökség kerül a középpontba. Részletek itt. Ingyenes!

 

Gyereknap a Gyermekvasúton – május 26., vasárnap 10:00-17:00 (ingyenes)

Gyermekvasút Gyereknap

Gyermekvasút Gyereknap

A hűvösvölgyi végállomáson 10 és 17 óra között családi programokkal várják a látogatókat. Kisebbeknek lesz arcfestés, alkotóház, ugrálóvár, gyermekvasúti LEGO járművek. Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és felszállhatnak egy nosztalgiabuszra. A vasútrajongók hajtányozhatnak, és fenntartható terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. A KRESZ-pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. A Magyar Természetvédők Szövetsége kedvcsináló standdal készül. A Gyermekvasút vasútmodellező szakkörének kiállítása is nyitva tart az egykori mozgólépcső gépházában. A színpadon láthatóak lesznek tudományos kísérletek, zsonglőrbemutató, délelőtt 11 órakor fellép Kőhalmi Ferenc bűvész, délután pedig 14 órakor a RépaRetekMogyoró együttes zenés műsora szórakoztatja a nézőket. A Hűvösvölgy-Széchenyihegy közötti személyvonatok egész nap 40-50 percenként indulnak, és ritkábban látható járművek is forgalomba állnak. Részletek itt. Ingyenes!

Gyermeknap a Belfeszten – Szabadság tér, május 25., egész nap (ingyenes)

Belfeszt családi nap a Szabadság téren május 25-én

Belfeszt családi nap a Szabadság téren május 25-én

Ebben az évben is több színpaddal vár a Belváros legnagyobb fesztiválja, melynek keretén belül szombaton egész nap gyerekprogramokkal is készülnek. A Szabadság téren lesz Hangszersimogató, Major Eszter és barátai, körhinta, ugrálóvár, régi idők játékai, állatsimogató és még sok minden más. Részletek itt. Természetesen a felnőttek sem fognak unatkozni, hiszen a fesztiválon fellép még Henri Gonzo, Pátkai Rozina & PQR, Sena Dagadub, Kéknyúl és a Quimby is. Ingyenes!

 

Mesélő terek – Ferencvárosi Gyereknap – Ferenc tér, május 26., vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Mesélő Terek

Mesélő Terek

Különleges városélményben lehet részetek a IX. kerület és az Itt és Most Társulat nagyszabású szabadtéri rendezvényén. 5 szerző 5 ferencvárosi helyszínből inspirálódva 5 mesét írt: ezekeket is megismerhetitek május 26-án, vasárnap a Ferenc téren. Játék és kikapcsolódás vár minden családot, reggel 10 órától este 18 óráig. Az improvizált színházi előadások 20-25 percesek, egy-egy történet megnézése után, előtt lesz lehetőségetek mást is kipróbálni. A meséket pedig színes-képes kis füzetek formájában haza is vihetitek majd magatokkal. A családi meseelőadásokat leginkább az 5-10 év körüli korosztály élvezi, de kistesóval, nagytesóval, szülőkkel és nagyszülőkkel együtt garantált a szórakozást. Részletek itt. Ingyenes!

 

További budapesti programok:

 

Program gyereknapra Budapest közelében

Lurkócia Városi Gyereknap – Szentendre, Czóbel Park, 2024. május 26., vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Lurkócia Városi Gyereknap

Lurkócia Városi Gyereknap

Egy napra újra megalakul Lurkócia gyerekállam, ahol a gyerekek minisztériumokat járhatnak végig. Az állomásokon pecséteket gyűjthetnek, azok között, akik mindet összegyűjtötték és a gyűjtőlapot is bedobták a dobozba, értékes nyereményeket sorsolnak ki, de természetesen lesznek egyéb programok is: koncertek, hangszersimogató, bemutatók, Tusi bácsi sakkszakköre, P’Art Mozi kitelepülése, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület programja, tűzoltók kitelepülése, rendőrségi bemutató, akadálypálya és zoknicsata is. Részletek itt. A legtöbb program ingyenes!

 

Hetedhét Játékfesztivál – Székesfehérvár, 2024. május 25-26. (ingyenes)

Hetedhét Játékfesztivál

Hetedhét Játékfesztivál

A gyermeknapi hétvégén, május 25-én és 26-án újra a gyerekeké lesz a fehérvári belváros: a Hetedhét Játékfesztivál mindkét nap délelőtt tíz órától este hétig várja a családokat sok-sok játékkal, zenés-mesés színpadi programokkal. Többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar, Varró Dániel és Molnár György, a Kabóca Bábszínház, valamint Szalóki Ági és gyermekzenekara szórakoztatja majd a közönséget a Városház téren. Lesz persze Hétpróba is, amelyben idén a játékmúzeumban lakó babák szorulnak segítségre. Mókáznak a gólyalábasok, az utcai játékelemek között pedig régi ismerősökkel és újdonságokkal is találkozhatnak a fesztivál látogatói. Részletek itt. Ingyenes!

 

Bálint Ágnes Mesefesztivál – Vecsés, május 25-26. (ingyenes)

Bálint Ágnes Mesefesztivál

Bálint Ágnes Mesefesztivál

2024-ben a mesehősök visszatérnek a XII. Bálint Ágnes Mesefesztiválra! Május 25-26-án, a gyereknapi hétvégén Vecsésen gyerekzenekarokkal, a gyermekszínházi- és bábelőadásokkal, kreatív és trükkös feladványokkal, valamint további programokkal is várnak. Nem hiányozhat a retro kisbusz és a kisvonat sem, melyek a Bálint Ágnes Kulturális központ és az Emlékház között közlekedik. Böngésszétek át a programot és regisztráljatok az ingyenes pecsétgyűjtő kalandra is! Részletek itt. Ingyenes!

 

Gyereknap a Budaörsi Reptéren – Budaörs, május 26., vasárnap 9:00-18:00

Gyereknap a Budaörsi Reptéren

Gyereknap a Budaörsi Reptéren

A repülés rajongói gyermeknapon sem maradnak programok nélkül, hiszen május 26-án, vasárnap egész nap ismét izgalmas élmények várnak benneteket a Budaörsi Repülőtéren. Óriás játékokkal és sporteszközökkel lehet játszani, lesz óriásbuborék show, jelmezes animátorokkal is találkozhatnak a gyerekőcök és a legkisebbekről sem feledkeztek el a szervezők, hisz MVM babajátszó is lesz. Egy utazó planetárium is megtalálható lesz a helyszínen, így a nap folyamán folyamatos csillagászati előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. Repülőtér lévén persze a legnagyobb élmény a sétarepülés lesz, amit a repülés szerelmesei biztosan élvezni fognak, de emellett több katonai járművet is megtekinthetnek az érdeklődők. Részletek itt.

 

Gyereknap 2024 – Vác, Rózsakert vagy Madách Imre Művelődési Központ, május 26. (ingyenes)

Kőhalmi Ferenc bűvész

Kőhalmi Ferenc bűvész

Jó idő esetén a Rózsakertbe várnak benneteket, ahol fellép a Kiflihajó zenekar, lesz Kerekítő Tippentő, kutyás bemutató, Hisztis királykisasszony zenés interaktív mesejáték, Familia Gladiatoria bemutatója, Kőhalmi Ferenc bűvész műsora és Benyskin gyerekdiszkó. Részletek itt. Ingyenes!

 

Gyereknap a Barka Állatsimogatóban – Dunakeszi, május 19., vasárnap 10:00-17:00

Gyereknap a Barka Állatsimogatóban

Gyereknap a Barka Állatsimogatóban

Május utolsó vasárnapja a hivatalos Gyereknap, amikor az egész város tele lesz izgalmas programokkal. Azért hogy ne kelljen választanotok a rengeteg lehetőség közül és minden gyerkőc jól érezhesse magát, a Barka Állatsimogatóban úgy döntöttek, egy héttel előrehozzák az ünneplést! Május 19-én, 10-től 17 óráig várnak mindenkit egy felejthetetlen családi napra. Részletek itt. Jegyár: Belépőjegy: 2200 Ft/fő (Zoo csemege nélkül). 4 éves kor alatt a belépés ingyenes. Nagycsaládos belépőjegy (2 felnőtt + 3 gyermek, aki 4 év feletti) esetén: 1900 Ft/fő (Zoo csemege nélkül). Zoo csemege: 500 Ft/adag.

 

További események

 

Balatoni rendezvények

 

További jó ötleteket találtok Kirándulás és Játszótér rovatunkban is!

 

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.
A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!

Nyitókép: Shutterstock

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!