Az Ünnepi Könyvhét gyerekprogramjai – találkozz kedvenc szerzőiddel, ismerd meg a legújabb gyerekkönyveket!

Ünnepi Könyvhét

Fotó: Ünnepi Könyvhét

Idén is a Vörösmarty téren, a Duna-korzón és a Vigadó téren vár benneteket a 95. Ünnepi Könyvhét és a 23. Gyermekkönyvnapok  eseménysorozata június 13. és 16. között, ahol a teljes hazai könyvszakma képviselteti magát. Könyvbemutatók, dedikálások, beszélgetések és gyerekprogramok is lesznek, és természetesen találkozhattok a legjobb gyerekkönyv kiadókkal is.

Ahogy minden évben, a rendezvényt idén is megannyi színpadi program, könnyűzenei koncert, dedikálás színesíti. A három helyszínen több mint 150 kiállító várja az érdeklődőket.

 

Íme néhány szuper gyerekprogram a Könyvhét kínálatából a Vigadó téren

 

Június 14., pénteken

Mi ez a cirkusz? – Ismerd meg az artisták életét! – 10:30-tól

Cirkuszról, mélységről, magasságról, kitartásról, valamint Turbuly Lilla Kész cirkusz! című regényéről beszélget a szerzővel és Graeser József Dodi artistaművésszel Janka-Fabacsovics Lili szerkesztő. Közreműködik Turbuly Lilla, Greaser József Dodi, Janka-Fabacsovics Lili. A Móra Kiadó szervezésében.
Fb esemény itt.

 

Dínomdánom a Zabaszauruszokkal – 11 órától

Rendhagyó olvasás óra M. Kácsor Zoltánnal a Zabaszauruszok-sorozat alapján. A Szaurusz-szigetek a dinók birodalma. Itt él Rilex, a világ legbékésebb tirannoszaurusz rexe, és Kunyi, a legcsibészebb keselyű. Kíváncsi vagy, milyen kalandok várnak rájuk és legjobb barátjukra, Barmolra, a raptorra, miközben dinoszauruszokkal és sárkányokkal is találkoznak, és az Áldozatok völgyétől Dínómdánomig,a dínók paradicsomáig, keresztül-kasul bejárják a Szaurusz-szigeteket? Tarts velük egy felejthetetlen olvasás óra keretében ezen a kalandokkal teli útjukon! A Lampion Könyvek szervezésében. Fb esemény itt.

 

Minden gyerek kicsi kincs – 12:30-tól

Gyurkó Szilvia – Palya Bea – Szabó T. Anna Minden gyerek kicsi kincs című könyvében egy mondókát, egy mesét és egy verset találsz. Az egészséges és biztonságos testkép kialakítását erősítő verset és mondókát a bölcsisek és ovisok is könnyen megtanulhatják, a kedves mesét pedig örömmel olvashatja kicsi és nagy. A kötetet Hazay Ancsa kelti életre sok meséléssel, dalolással és mondókázással. Minden kicsit és nagyot szeretettel várnak. A Lampion Könyvek szervezésében. Fb esemény itt.

 

Június 15., szombaton

 

Balaton -felvidéki barangoló bemutató – 10 órától (Móra Kiadó stand)

Vitorlásod úgy szeli a habot, hogy senki nem ér a nyomába? Hallottad már a híres balatoni visszhangot? Te vagy legnagyobb ho-ho-horgász? A foglalkoztatókönyv nem csak érdekes és szórakoztató, de hasznos segítséget nyújt egy családi kirándulás megtervezésében. Készítsd el saját, egyedi, balatonos képeslapodat! A könyv illusztrációi alapján készült pecsétek segítségével jellegzetes balatoni motívumokkal dekorálhatod, majd kedved szerint alkothatod tovább. A foglalkozás után a szerző és az illusztrátor dedikál. Fb esemény itt.

 

HUBBY Év Gyerekkönyve Díj 2024 – a diákzsűri díjainak átadása – 11 órától

A diákzsűri csapatok választásaiból megtudhatjuk, mely könyvek tetszenek idén legjobban a fiatal olvasóknak. A HUBBY szervezésében.

 

Könyvbemutató Bán Mórral – 13 órától

Ősi regék nyomában – A sólyom és a sárkány háborúja Bán Mórral, az Ezer rege könyve sorozat szerzőjével Tóth Ida kulturális újságíró és gyermekirodalmi szakember beszélget a legújabb kötetről. A Naphegy szervezésében. Fb esemény itt.

 

Zsiványkodás Fiala Borcsával – 13:30-tól

Zsiványkodás Fiala Borcsával. A Libri Kiadó szervezésében. Fb esemény itt.

 

Rutkai Bori Banda koncert – 16 órától

16 órakor a csodás, mesés és varázslatos Rutkai Bori Banda lép a Vigadó tér színpadára.

 

Mondókázás J. Kovács Judit drámapedagógussal – 17 órától

15 éves Kerekítő mozgalom megálmodójával találkozhattok. Ünnepeljünk együtt a kicsiket-nagyokat mosolyra derítő Kerekítő manóval! J. Kovács Judit mesével, mondókákkal várja a bölcsiseket, ovisokat és szüleiket. A Móra Kiadó szervezésében. Fb esemény itt.

 

KÖRTÁNC nemzetközi gyerekirodalmi antológia bemutatása – 18 órától

Közreműködik Anna Bentley, Csörgei Andrea, Gertheis Veronika, Godina Eszter, Győrei Zsolt, Halász Bálint, Kátai Letti, Lovász Andrea, Majoros Nóra,
Mészöly Ágnes, Nagy Barbara, Pauer Erika, Pénzes Tímea, Póth Rebeka, Somfai Anna és Zádor Éva. A Cerkabella Kiadó szervezésében. Fb esemény itt.

 

Június 16., vasárnap

 

Kézműves foglalkozás – 10 és 16 órától

Elkészíthetitek a Doktor Szuri az állatkertben mesekönyvből ismert Szomorú Szurikátát fotókartonból és együtt varázslatos vizes képet festhettek injekciós tűvel és szivacspamaccsal. A programot 3 éves kortól ajánlják. A Manó Könyvek és a Bilimbo Óvoda közös foglalkozása.

 

Mítosz és mese – az elveszett jókedv nyomában – 10:30-tól

Bolla Eszter szerkesztő Az elátkozott erdő című mesekönyvről beszélget Kertész Erzsivel és Káposztás Judittal, aki a könyvet illusztrálta. A beszélgetés után az érdeklődő gyerekek Judit segítségével képeslapot vagy könyvjelzőt is készíthetnek Az elátkozott erdő különleges karaktereivel, majd az alkotók dedikálnak a Móra Kiadó standjánál. Közreműködik Kertész Erzsi, Káposztás Judit és Bolla Eszter. A Móra Kiadó szervezésében. Fb esemény itt.

 

Ki lesz Doktor Szuri következő páciense? rajzpályázat eredményhirdetés és interaktív bemutató – 11 órától

Közreműködik Dávid Ádám (szerző), Ritter Ottó (illusztrátor), Csapody Kinga (moderátor). Végre lehull a lepel a Ki lesz Doktor Szuri következő páciense? rajzpályázat díjazottjairól és átvehetik nyereményeiket, melyeket a könyv szerzője Dávid Ádám és illusztrátora Ritter Ottó személyesen ad át a legügyesebbeknek. A díjátadót követően közösen megrajzolják Doktor Szuri legvidámabb pácienseit. A Manó Könyvek szervezésében.

 

Mentőkutyák bevetésen – a Babilon Kiadó Kutyavilág című kötetéhez kapcsolódó bemutató mentőkutyákkal – 11:30-tól

A gyerekeknek szóló bemutatón mesélneka mentőkutyák feladatairól, kiképzéséről, munkájukról és a kutyusokkal való személyes találkozásra is lehetőség lesz. Közreműködik a Kutyák Határok Nélkül mentőkutyás csapat. A Babilon Kiadó szervezésében.

 

A gyerekkönyv kiadók részletes programjai:

A Pagony Kiadó programjai és dedikálások
A Móra Kiadó programjai és dedikálások
A Lampion Könyvek programjai és dedikálások
A Manó és Menő könyvek programjai és dedikálások
A Cerkabella programjai és dedikálások
A Kolibri Kiadó programjai és dedikálások
A Babilon Kiadó programjai
A Scolar Kiadó programjai
A Könyvmolyképző Kiadó programjai

Itt találtok egy térképet a kiadók standjainak pontos elhelyezkedéséről, akik ilyenkor számos akcióval is készülnek.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!