Itt van az ősz! – 10 szuper program gyerekeknek nem csak borús hétvégékre!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elindultak a legjobb budapesti gyerekprogram sorozatok! Olyan ötleteket gyűjtöttünk itt össze, amelyeket nem befolyásol az időjárás sem: mozi, koncertek, múzeumi foglalkozások és még sok minden más. 10 jó program gyerekeknek esős hétvégékre!

Puskin Kuckó – Puskin mozi, minden szombaton és vasárnap 10:00

Szeptembertől elindul a Puskin Kuckó idei évada sok-sok filmmel, bábelőadásokkal és koncertekkel. A filmekre a legkisebbeket is várják, hiszen csökkentett a hangerő, nyitva áll az ajtó, első mozis élménynek is tökéletes. Az idei évadból kiemelnénk a Mirjam kalandjai című észt mesét (október 5.), a magyar klasszikus (Vízipók csodapók, Kockásfülű nyúl) és kortárs meséket (lengemesék, Kuflik), illetve fellép még itt Gryllus Vilmos, a Kolompos, Farkasházi Réka és a Tintanyúl is.
Részletek itt.
Ár: 800-2000 Ft.

Programok a Mesemúzeumban – Mesemúzeum, szombatonként 11:00

Diafilmek, kézműves programok, társasjátékok, könyvbemutatók várnak rátok szombat délelőttönként a Mesemúzeumban, ahol mesebeli hétpróbán is részt vehettek.
Részletek itt.
Ár: múzeumi belépő (gyerekeknek 400 Ft, felnőtt 600 Ft) vagy ingyenes (főként a könyvbemutatók alkalmával)

Cifra Palota – Művészetek Palotája, vasárnaponként 10:00-13:00

Ringató, kerekítő, diafilmek, foglalkozások, drámapedagógia, színpadi programok, koncertek, Hetedhét táncház (havi egy alkalommal) vár rátok hétről hétre a Müpa családi programján, amely mindig egy aktuális téma vagy ünnep köré épül. Havonta egy alkalommal 12 órától Hetedhét táncház is van. Bármikor remek program gyerekeknek esős hétvégékre!
Részletek itt.
Ár: ingyenes

Családi délelőttök – Ludwig Múzeum, szombatonként 10:30

A Ludwig Múzeum családi programjai mindig az aktuális kiállításokhoz kapcsolódnak, és többször tartanak integrált foglalkozásokat is. Amíg a gyerekek alkotnak, a szülők tárlatvezetésen vehetnek részt. Előzetesen pénteken 14 óráig kell bejelentkezni a programokra.
Részletek itt.
Ár: 600 Ft/fő

Liszt Kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, szombaton és vasárnap több időpontban

A Zeneakadémia gyerekeknek szóló programjai között szerepel koncert, ismerkedés a hangszerekkel, épület séta és számos izgalmas program. Ismerkedjetek a klasszikus zenével, a népzenével és a jazz-zel szombaton és vasárnap.
Részletek itt.
Ár: 800-1000 Ft

HAVONTA EGY ALKALOMMAL

Hangszersimogató Klub – Óbuda, 3K, minden hónap első szombatján 16:00

Az óbudai 3K Kulturális Központban a hónap első szombatján Bársony Bálint és zenekara tart interaktív foglalkozást és mini koncerteket. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus.
Részletek itt.
Ár: 1000 Ft.

Sárkányos Gyerekkönyvtár és egyéb FSzEK könyvtár gyerekprogramok – több helyszínen pénteken és szombat délelőtt

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtára számos programmal készül az őszi-téli időszakban is, illetve a kisebb kerületi fiókkönyvtárakban is tartanak diafilm vetítéseket, kézműves foglalkozásokat, meseolvasást, író-olvasó találkozókat.
Részletek itt.
Ár: olvasójeggyel ingyenes, a gyerekeknek ingyenes a beiratkozás, csak szülői nyilatkozat szükséges

Deák 17 Művészeti Galéria: Világjáró gyerekek programsorozat – V. kerület, Deák utca 17., havonta egy alkalommal, szombat délelőtt

A galéria családi programjain a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg, sőt a gyerekek kreatív foglalkozások keretén belül még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban.
Részletek itt.
Ár: ingyenes, de regisztráció szükséges (érdemes minél előbb, mert hamar betelnek a helyek)

Múzeumok családi napjai és ingyenes napok!

Havonta egy alkalommal számos múzeum tart családi napot, többek között a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Kassák Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, az Öntödei Gyűjtemény, melyet mindig megtaláltok a részletes hétvégi ajánlókban is. Hogy mikor ingyenesek a családoknak a múzeumi látogatások, itt gyűjtöttük össze, illetve gyerekbarát múzeumok válogatásunkat itt olvashatjátok. Javasoljuk, hogy indulás előtt ellenőrizzétek az ingyenes napokat az adott múzeum weboldalán is, mert módosíthatják. Bármelyik helyszín remek program gyerekeknek esős hétvégékre programoktól függetlenül is! Nézzétek meg, hogy a november 10-éig tartó Múzeumok Őszi Fesztiválján mennyi jó dolog lesz!

+2
A Minimatiné hétvégi ajánlója + további esőprogramok

Minden hétvégén összegyűjtjük a legjobb programokat Budapesten és környékén, amelyben még számos aktuális ötletet találtok: családi fesztivált, koncerteket, mindig ajánlunk kirándulást és művészeti foglalkozásokat, közösségi programokat, premieres előadásokat, filmeket és újdonságokat, illetve ingyenes eseményeket. Esőprogramok összeállításunkban is találtok további ötleteket.


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, újdonságokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni,
itt tudtok feliratkozni!