Premieres családi filmek őszi napokra!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

The-Box-Trolls-2

Ezekkel a családi filmekkel készülnek a hazai filmforgalmazók az őszi szezonra: Maja, Delfines kaland 2., T.S. Spivet különös utazása, Doboztrollok, A kis Nicolas nyaral és nagyobbaknak a Sráckor. Premieres filmekből válogattunk!

A LEGKISEBBEKNEK

maja_a_méhecske

Maja, a méhecske
Szeptember 25-én került a mozikba a Maja, a méhecske 3D változata Alexs Stadermann és Glenn Fraser rendezésében. Korhatár nélkül megtekinthető!

 

DELFINES MEGHATÓ

Dolphin-Tale-2

Delfines kaland 2.
A főhős ezúttal is a különleges sorsú delfin, Winter, ám kerül mellé egy elárvult újszülött, és fontos szerepet kap egy sikeresen rehabilitált, az óceánba visszaszoktatott delfin, Mandy is. Szintén szeptember 25-étől láthatjátok a mozikban. 6 éves kortól ajánlott!

 

ÁLMODOZÓS

"The Selected Works of T.S.Spivet"   Day 42 Photo: Jan Thijs 2012

T. S. Spivet különös utazása
Az ifjú T.S. Spivet egy montanai tanyán él szüleivel, a tőle teljesen különböző vadóc ikertestvérével és nővérével, aki arról álmodozik, hogy egyszer ő lesz Miss Amerika. T.S. Spivet rajong a térképészetért és a tudományos felfedezésekért. Az őt körbevevő világot igyekszik a lehető legtudományosabban leírni, megérteni, és az így szerzett tapasztalatokat saját találmányai elkészítéséhez felhasználni. Egy napon váratlan telefonhívást kap a Smithsonian Múzeumból, azzal a hírrel, hogy a rangos Baird-díjat neki ítélték egy különleges találmányáért, valamint a díj személyes átvétele mellett felkérik egy ünnepi beszéd megtartására is. T.S. felkerekedik és anélkül indul útnak, hogy a környezetében bárkinek is elmondaná milyen különös utazásra készül. A filmet 2D és 3D változatban láthatjátok a mozikban. 6 éves kortól ajánlott!

 

SZÖRNYECSKÉS

the_boxtrolls_2014_movie-wide

Doboztrollok
Cheesebridge utcáit félelmetes lények tartják rettegésben, akik éjszakánként előbújnak a csatornákból, hogy a lakosokat megfosszák a gyermekeiktől és a sajtjaiktól. Persze a valóság kicsit másabb, ugyanis e kis szörnyecskék koszos kartondobozokba bújt manók, akik az utca alatti szennyvízhálózatokban éldegélnek. Október 16-ától vetítik a mozik. 12 éves kortól ajánlott!

VICCES
A kis Nicolas nyaral

A kis Nicolas nyaral film

Itt az iskolaév vége és végre itt a elérkezett a hőn áhított nyári vakáció ideje. Kis Nicolas szüleivel és nagyijával a tenger felé veszik az irányt, és egy kis tengerparti szállodába költöznek a nyár idejére. Nicolas nem vesztegeti idejét, sec-perc alatt új barátokra tesz szert. Laurent Tirard filmjét október 23-tól láthatjátok a moziban. 6 éves kortól ajánlott.

+ 1
Az eltűnt idő nyomában – Sráckor

srackor2

Játékfilmes területen az ilyen kísérlet példa nélkül áll és már csak ezért is nagyobb figyelmet kelt. Hiszen eleve kockázatos belefogni: évről évre újra beizzítani a játékfilmkészítés szerteágazó masinériáját, összehangolni a sokfelé elkötelezett stábot, a színészeket, felvenni és továbbszőni a történet fonalát. Richard Linklater – aki hajlik az érzelmi folyamatok hosszú távú lekövetésére, lásd az egy kapcsolat alakulását nyomon követő Mielőtt…-trilógiáját – pontosan ezt tette: 12 éven keresztül, évi 3-5 forgatási nappal kísérte végig egy fiú felnövekedésének folyamatát 6 éves korától 18 éves koráig, kisiskolás kortól az egyetemre kerülésig. 12 éves kortól ajánlott, de inkább nagyobbakkal nézzétek meg. Mi imádtuk ezt a szívenütős, elgondolkodtató, sírva-nevető, sokrétegű és igen összetett alkotást.