Planet Budapest 2023 – ingyenes családi programok a fenntarthatóság jegyében

Planet Budapest 2023

Planet Budapest 2023

A Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó és Élményprogram küldetése, hogy közös gondolkodásra és cselekvésre hívjon. Összegyűjti azokat, akiket ösztönöz a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívás. Emellett egy szórakoztató és informatív kiállítás, valamint egy élményközpontú kalandjáték is vár benneteket az ingyenes rendezvényen.

A Planet Budapest 2023 nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató rendezvény, amely szakmai, üzleti, közönség- és edukációs programokból áll. Az esemény egyszerre több generációhoz szól, hidat képezve köztük, és kortól függetlenül kínál gyakorlati, kézzelfogható megoldásokat a fenntarthatóság iránt érdeklődő, vagy azzal csak épp ismerkedő közönség számára.

A nemzetközi szintű hazai kreatív és tudományos szakemberek által fejlesztett élményprogramon a látogatók betekintést nyerhetnek a fenntartható jövő mindennapjaiba.

 

Your Planet

A Your Planet egy szórakoztató, informatív és elgondolkodtató kiállítás, ahol a látogatók látványos installációk segítségével tapasztalhatják és érthetik meg, hogy mi a fenntarthatóság, mit tehetnek érte egyénileg és közösen, hogy gyermekeinknek egy élhetőbb bolygót hagyjunk hátra.

 

Heores of The Future

A Heroes of the Future a fiatalabb generációk fenntarthatósággal kapcsolatos oktatását megcélzó élményközpontú kalandjáték. Intzeraktív játékokkal és élő szereplős színházi elemekkel, magával ragadó látványvilággal és díszletekkel építkezve mesél el egy történetet a bolygónk lehetséges jövőjéről, és nyitja meg a diákok előtt az ennek befolyásolására vonatkozó aktuális kérdéseket.

A rendezvényt bárki látogathatja, kivéve a Heroes of The Future programelemet, melyet kizárólag 8 évnél idősebbek – a 14 évet be nem töltött gyermekek csak nagykorú cselekvőképes kísérővel – látogathatják.

A programok a Kék Bolygó Alapítvány szervezi.

Részletek itt.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!