A piros tengeralattjáró – egy nagy utazás, az örök barátság és sok-sok varázslat a nyári szünetre!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nyár elején jelent meg a Betűtészta Kiadó legújabb mesekönyve A piros tengeralattjáró címmel. Számunkra már a színes, nyomokban bálnát rejtő borító is igen hívogató volt, de akkor még nem tudtuk, hogy kalandokból sem lesz hiány, sőt… Igazi vakációs csemege minden kalandvágyó és bálnakedvelő gyereknek egy mesés utazásról és egy családi küldetésről Grönlandig.

A József Attila-díjas Kiss Ottó legutolsó könyvének megjelenése óta több év telt el, de megérte várni. A közel 150 oldalas mesés kalandregénye egy kontinenseken átívelő utazás története. Szinte filmszerűen peregnek előttünk az események. Nagypapa egy hordóból igazi tengeralattjárót készít a gyerekeknek (amely ráadásul szárazföldön is tud közlekedni), a kis csapat pedig ezzel indul el a tengerhez. A legénység tagjai Turbó mama (nagyi), Beton tata (nagypapa), Dominik, Cicuskám és természetesen maga Luca kapitány.

A kalandok során végül nemcsak a tengerig jutnak el, hanem egészen Grönlandig, miközben egy családi történetet is „felgöngyölítenek”. A nagy titkot természetesen nem áruljuk el.  A messzi északon eszkimó barátokra is szert tesznek, sőt még a titkos palacsinta receptjét is megosztják az ott élőkkel.
A gyerekeinknek ez a bálnamentős szál nagyon tetszett, nem beszélve arról, hogy melyik gyerek ne vágyna arra, hogy a nagypapájával vagy apukájával saját járművet építhessen, ami valóban működik is…

Ezt az izgalmas nyári olvasmányt 5 éves kortól ajánljuk, de kezdő olvasóknak is jó választás lehet, mivel sok, rövid fejezetből áll, illetve nagy képek ölelik körbe a szöveget. Az illusztrációkat Orosz Annabella készítette, akinek gazdag színvilága, szerethető karakterei nagyon jól illenek a regény lendületes történetmeséléséhez. Ugyan a tengeralattjáró végül Grönlandon marad, de az ott élő gyerekek tovább szőhetik benne saját meséjüket, éppen úgy, mint mi a saját nyári terveinket és kalandjainkat!

Illusztrációk: Orosz Annabella

Tartsatok velünk, mert hamarosan jönnek a legjobb programok, helyszínek, ötletek a nyári szünetre: játszóterek, budapesti programok, kirándulások, a legjobb olvasmányok kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt!
A legjobb hétvégi programokat
itt találjátok (csütörtökönként frissítjük!)

Látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!