Piacozz gyerekkel! – 7 izgalmas termelői piac hétvégre!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre sokasodnak a finomabbnál finomabb zöldségek, és egyre több tematikus piac jelenik meg Budapesten, amit mi egy cseppet sem bánunk. Ki az élelmiszerek beszerzése céljából, ki csak nézelődni, ki pedig szórakozásból választja őket, de az biztos, hogy családi programok előtt vagy után, gyerekkel is remek program bármelyik.

Czakó Piacz

A Tabánban (kicsit Balaton-felvidéki hangulatban) igazán szép környezetben vásárolhattok egyenesen a termelőtől sajtokat, húsokat és mindenféle finomságot. Közben az ott árult alapanyagokból készítik az ebédet, illetve workshopok és gyerekprogramok is gyakran vannak.
Hol: Tabán, Czakó kert
Mikor: szombaton délelőtt
Facebook

Erdei Piac – egyelőre szünetel!

Havonta egy alkalommal a Mozgó Piac szervezésében kóstolhattok és kirándulhattok egyszerre. Ha inkább egy nyugisabb helyszínre vágytok, mindenképp ezt ajánljuk, és egy szuper kilátós kirándulást is lehet közben iktatni. A következő piac október 15-én lesz, itt írtunk róla bővebben.
Hol: Hidegvölgyi Erdészlak
Mikor: havonta egy alkalommal
Facebook

Szimpla Vásárnap és Közös Lábos

A legismertebb romkocsmás termelői piac vasárnaponként várja a vásárlókat a Szimpla kertben. A helyszínen nemcsak rengeteg külföldi, hanem a környékbeliek is szívesen nézelődnek, nem beszélve arról, ha lecsúsztunk a vasárnapi ebéd készítéséről, akkor a Közös Láboson hetente vega és húsos menüt is főznek, amivel ráadásul különböző civil kezdeményezéseket is támogathatunk.
Hol: Szimpla kert, Kazinczy utca
Mikor: vasárnap
Facebook

MOM Biopiac

A legrégebbi és legnagyobb budapesti biopiacról nem tudunk úgy távozni, hogy ne legyen tele a szatyrunk és a hasunk, hiszen annyi minden finomságot találhattok itt a zöldségek- és gyümölcsöktől kezdve a sajtokon és hústermékeken át a gyümölcslevekig és süteményekig. Ráadásul a MOM-ban pedig szinte minden szombat délelőttre akad egy jó gyerekprogram is.
Hol: Csörsz utca, MOM Művelődési Ház udvara
Mikor: minden szombaton 6:30-13:00
Facebook

Pancs Gasztroplacc – Élesztőház udvarán (a Trafó mellett)

Tavaly nyílt meg az Élesztőház udvarán a Pancs Gasztroplacc, amely vasárnaponként mindig valamilyen tematika körül épül. A finom házi pékáru, granola, sütemények és kenyérre kenhető kencék mellett sokszor tartanak workshopokat is, mi például nemrégiben egy turmixoson vettünk részt.
Hol: Élesztőház, Trafó mellett a Tűzoltó utcában
Mikor: minden vasárnap
Facebook

Kiskertpiac és Vegan Sunday Market (Paulay Ede utca)

A szintén tematikus Kiskertpiac a Belvárosban, az Opera mögött várja minden hétvégén a finomságokra és szépségekre vágyókat, hiszen az élelmiszerek mellett itt találtok még virágokat, jó könyveket, és workshopokat is. Kis faházikókat is festettünk már náluk egy gyerekfoglalkozáson, és mindig szuper a hangulat.
Hol: Paulay Ede utca, Ankert
Mikor: havonta 2 alkalommal
Facebook

Római Parti Piac

Remek hír, hogy a Káptalantóti Liliomkert piac finomságait végre Budapesten is megkóstolhatjuk. A Nánási udvarban lévő helyszínnek április 8-án volt a megnyitója. Érdemes időben érkezni, mert a zöldfélék hamar elfogynak.
Hol: Óbuda, Nánási út 47-49.
Mikor: szombaton 8:00-14:00
Facebook

Képek forrása: piacok facebook oldala

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról, válogatásokról és interjúkról, hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni, Fb oldalunkat pedig itt találjátok. Tartsatok velünk!