Pagony Kalandséta a kuflikkal – fedezzétek fel együtt a Pozsonyi utat és környékét!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A múltkori Gellért-hegyi kaland után ezúttal a Pozsonyi úton nyomoztunk a kuflikkal, hogy segítsünk Lebegényi Lebéd, kalaprepülő-pilótának. Izgalmasan hangzik, ugye?

Sétánk a Pagony Játékházból indult, a Szent István tér sarkáról és ide is tér vissza. Itt kaptunk meg a vászonszatyrot, benne a feladványokkal, segítő kártyákkal és mindennel, amire szükségünk lehet egynyomozós kaland során. Kutakodtunk, kukucskáltunk, leskelődtünk, hol fel, hol le néztünk, mindeközben 1-1 kufli volt a segítségünkre. Közben a régi épületeket is jobban szemügyre tudtunk venni, pedig hányszor sétáltunk már el mellettük, mégsem vettünk észre egy csomó apróságot. Ehhez a kalandjátékhoz is – éppen úgy, mint a Bartók Béla úrtól indulóhoz – készült egy olyan füzet, amely bemutatja az utunk során érintett jellegzetes épületek történetét. Ráadásul ezt haza is lehet vinni a csomagból, és otthon alaposabban áttanulmányozni.

A feladatok könnyen megoldhatóak voltak a kisiskolás csapat számára, de a leendő óvodásunk is nagyon jól érezte magát, és aktívan részt vett a kis feladatcsomagok bontogatásában. A séta a Pozsonyi úton és a mellékutcákban zajlik, itt kell megkeresni a feladatokhoz szükséges megoldásokat (nem szeretnénk több részletet elárulni), de mi nagyon élveztük a különféle lények, mozaikok és egyebek felkutatását. A kaland a Szent István parkban ért véget, ahol még volt néhány mozgós feladat, még játszóterezésre is jutott idő. A nyomozás kb. 1 órát vett igénybe, de közben lehet fagyizni, bámulni egy kicsit a dunai hajókat, enni egy finom fagyit vagy bármit, hiszen rengeteg finomság kapható a környéken, vagy betérni a Pagony könyvesboltjába és megnézni az újdonságokat, szóval kellemesen eltölthető itt akár egy fél nap is. A végén apró ajándék is ütötte a markunkat, és utána nem marad más, mint egész nap csak heverészés amolyan kufli módra…

A kalandséta ára: 9900 Ft (maximum 6 fő)
A további részleteket és a jelentkezés linkjét itt találjátok.

Fotók: Minimatiné