Kipróbáltuk a Pagony családi kalandsétáját – nyomozás, játék, szórakozás és a Gellérthegy eldugott kis utcái, ahogy még sosem láttuk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pagony kalandséta

Egyik hétvégén Kiki és Gerda nyomába eredtünk, hogy együtt fejtsük meg a nagy titkot a Pagony családi kalandséta keretében. Amit persze nem árulunk el, mert nem szeretnénk benneteket megfosztani a felfedezés örömétől. Minden esetre az egyik legjobb városi kalandunk volt, és olyan szemszögből tekinthettünk a Bartók Béla út mögött található kis utcákra, ahogy még sosem láttuk, egy külön kis mesevilágba csöppentünk.

A Bartók Pagonyban vehettük át a vászontáskát, amely a feladatokat és a megfejtéshez szükséges tárgyakat rejti. Egyszerűen jó volt kézbe venni a színes kockákat, a kis vászontáskába csomagolt rejtvényeket. A kalandsétás felszerelés mellé egy izgalmas várostörténeti ismeretterjesztő füzetet is kaptunk, amely rengeteg izgalmas információt tartalmaz a környék épületeiről és az általunk bejárt útvonalról. (Találtok benne pagonyos kuponokat is.)

A kijelölt útvonal kis utcákon halad, számos apró izgalmat rejtő házak között. Még sosem jártunk ezekben a kis utcákban, pedig már sokszor megfordulunk a Bartók Béla út környékén. Mintha egy külön kis mesevilágba csöppentünk volna, amely jól illik Berg Judit és Kertész Erzsi: A négy madár titka című meseregényéhez. A könyv olvasása nélkül is teljesen követhető a kalandséta története, hiszen csak szereplői által kapcsolódik az eredeti könyvhöz.

A feladatok is változatosak, jól nyitva kell tartani a szemünket, de vannak közben pihenő pontok is. Mivel nem szeretnénk megfosztatni benneteket a felfedezés örömétől, azért nem írjuk le részletesebben, hogy milyen feladatok voltak. A séta vége a Csúszdás játszótér felé kanyarodik, ahol jó volt egy kicsit megpihenni. Innen új lendületet véve oldottuk meg az utolsó feladatokat, és tértünk vissza a Bartók Pagonyba, ahol még egy kis finomság is belefért a kávézóban (nagyon finom sütik, kávék, minőségi kekszek és szörpök vannak).

Miért tetszett csapatunknak a kalandséta?

  • Egy szuper könyvesboltból indultunk, a Bartók Béla úti Pagonyból, amit nagyon szeretünk.
  • Személyesen vehettük át a kalandcsomagot, amitől még inkább azt éreztük, hogy egy igazi küldetésben veszünk részt.
  • A csomag csupa olyan tárgyat rejtett, amit egyszerűen jó volt kézbe venni.
  • Nemcsak jól szórakoztunk és játszótereztünk közben, hanem rengeteget tanultunk a környékről.
  • Végre nem a telefont bámulva kellett helyeket megtalálni, hanem alaposan meg kellett figyelnünk az útvonalat, ahogy még sosem láttuk. Igazi slow élmény volt.

HASZNOS TUDNIVALÓK

A Pagony minden szükséges kelléket fertőtlenítve biztosít. Időpontot kell foglalni az oldalukon. A csapatok önállóan mozognak, így nem kell alkalmazkodniuk senkihez, a nyomozásban pedig a család minden tagja részt tud venni. Annak érdekében, hogy minden résztvevő számára teljes legyen az élmény, a csoportok létszáma 2-8 fős lehet. A játék során sok-sok új információval, várostörténeti érdekességgel is gazdagodnak a gyerekek, sőt a feladatok részét képezi a formák felismerése, a logikus gondolkodás, az alapos megfigyelés is, így észrevétlenül fejleszti a gyerekek legkülönfélébb készségeit is.
Mi 1,5 óra alatt jártuk be az útvonalat, amibe még egy kis csúszdázás is belefért. Érdemes innivalót és rágcsálni valót is vinni az útra, de a Pagony Caféban is feltöltődhettek a végén.
A sétát 6 éves kortól ajánlják. Mi 8 és 10 éves korosztállyal voltunk, akik könnyen teljesítették a feladatokat, de mégis volt benne kihívás is.
A séták ára létszámtól függetlenül (2-8 fő): 9.990 Ft.
Bővebb információk és időpont foglalás itt.

A legjobb hétvégi programokat itt találjátok vagy válogassatok Kirándulás rovatunkból! Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.