Kávézz Kicsinéniéknél! – megnyílt a Pagony Café – Dió

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dániel András Kicsinéniről és Kicsibácsiról, no meg Imikémről írt történeteinek helyszíne, ez a bizonyos kicsi dió elevenedik meg és adja meg a Pagony Café – Dió, a Pagony legújabb kávézójának atmoszféráját. A Bakáts téri Pagony mellett nyitott meg, és a finomságok mellett remek programokkal is készülnek.

A Dióban lehet majd reggelizni, ebédelni, uzsonnázni, sőt, este hatig tízóraizni is.

PAGONY SZALON – NOVEMBER 24., 18:00

A Pagony Café – Dió első programja a Pagony Szalon lesz. A múlt hónapban indult el a Pagony Kiadó hiánypótló és inspiratív programsorozata, mely elsősorban felnőtteknek, szülőknek, alkotóknak, valamint a gyerek- és ifjúsági irodalom iránt érdeklődőknek szól.

Fb esemény itt.

KÖNYVBEMUTATÓ: Tízig aludni – DECEMBER 2., 18:00

A Tízig aludni című antológiában huszonöt olyan történet szerepel, amelyeket a szerzők még harmincöt éves koruk előtt írtak. Ciklusonként három kortárs és két „kortalan”, összesen tizenöt mai és tíz már klasszikussá vált szerző novellái szövődnek össze a válogatásban. Az első három ciklusban nő-férfi viszonyokról, anyákról, apákról és gyerekeikről, majd a negyedikben az emberek és az állatok kapcsolatáról szóló novellák olvashatók. Az utolsóban olyan történetek szerepelnek, amelyekből az derül ki, hogy „az élet nem igazságos”. A novellákat a Szívlapát, a Lehetnék bárki és a Szevasz című antológiák szerkesztője, Péczely Dóra válogatta. A borító és az illusztrációk Jásdi Juli munkái, akinek rajzain az együttérzés mellett gyakran megcsillan a humor és az élet derűs szemlélete. Fb esemény itt.

RAJZOLJ NEKEM! – DECEMBER 17. (előzetes regisztrációval)

2022. december 17-én, szombaton nyolc ismert és népszerű pagonyos illusztrátor vár minden előzetesen regisztrált érdeklődőt a Pagony Cafe – Dióban, hogy egyedi rajzokkal lepje meg őket! Az idei Rajzolj nekem! jótékonysági eseményen az ötletadó házigazda, Dániel András mellett Agócs Írisz, Horváth Ildi, Kőszeghy Csillla, Pásztohy Panka, Metzing Eszter, Baranyai (b) András és Rátkai Kornél készítenek egyedi, névre szóló rajzokat az eseményre regisztrálóknak. Idén a támogatásból befolyt összegből a Pagony Kiadó az iskolai könyvtárakat segíti a Könyvtárostanárok Egyesületével együtt, hiszen az iskolai könyvtár az a hely, ahol a 21. század fiataljai biztosan találkozhatnak könyvekkel. 
Részletek itt.

A Pagony Café – Dió címe: Bp., IX. kerület, Bakáts tér 8.
Fb oldala: facebook.com/PagonyCafeDio

Forrás: Pagony