Otthoni programok hétvégére – március 14-15.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Otthoni programok hétvégére – János vitéz rajzfilm

Élő kakaó koncert közvetítés, ingyenesen megnézhető ünnepi filmek, otthonról nézegethető műtárgy adatbázis, diafilmek és kézműveskedés is szerepel rendhagyó hétvégi ajánlónkban. Íme otthoni programok hétvégére ajánlónk, hogy ne maradjunk kultúra nélkül!

Élő közvetítések

Minden bizonnyal mostanában meg fog növekedni az élő közvetítések szerepe. Erre a hétvégére is válogattunk néhányat, hogy ne maradjunk zene nélkül. A Budapesti Fesztiválzenekar két gyerekeknek szóló kakaókoncertjét élőben közvetíti március 14-én, szombaton (14:30 és 16:60). Vasárnap pedig Kamarazene koncertjüket lehet meghallgatni 17 órától. Felnőtteknek ajánljuk vasárnap 19 órától a Vígszínház Facebook-oldalán ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében Vecsei H. Miklós Kinek az ég alatt már senkije sincsen című darabját.

8 film az ünnepi hétvégére

Nyolc filmet lehet megnézni ezen a hétvégén (március 14-15.) a Nemzeti Filmarchívum oldalán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából. A válogatás filmjei sokoldalú képet nyújtanak arról, hogy az egyes korszakokban, a különböző filmes műfajokban hogyan alakult a történelmi emlékezet. Gyerekekkel ajánljuk Petőfi Sándor születésének 150. évfordulójára készült Jankovics Marcell János vitéz (1973) című filmjét, illetve Macskássy Katalin animációs rövidfilmjét, az Ünnepeinket (1981), amelyben kisiskolás gyerekek mesélnek rajzban és szóban a szocializmus időszakában megélt állami ünnepekről, igazi kordokumentum. Március 14-én 18:15-kor a Lúdas Matyi című rajzfilmet, március 15-én 18:15-től a Szaffit is megnézhetitek az M2 gyerekcsatornán!

A Szépművészeti Múzeum digitális adatbázisa

A múzeum weboldalán több mint 11.000 műtárgyat tekinthettek meg. Lehet alkotóra, gyűjteményre és tárgytípusra is keresni.

Diafilmek az OSA Archívumban

Vackor az óvodában

Az OSA Archívum Diafilm-történeti Gyűjteménye az egyetlen hazai film-diapozitíveket őrző magán gyűjtemény, amely több mint 40 éves kutató és rendszerező munka eredményeit tükrözi. Rendelkezik az 1920-as évektől napjainkig megjelent oktató, ismeretterjesztő és szórakoztatási célokat szolgáló diafilmek és diasorozatok érdemi teljességével. Érdemes böngészni a kínálatból itt.

DIY videók és mesék a Pagony csatornáján

Érdemes megnézni, mennyi jó mese és DIY videó érhető el a Pagony Kiadó youtube csatornáján.

Müpa digitális méditár – a 15 éves Müpa születésnapi ajándéka

Március 14-én mindenki számára megnyílik a Müpa digitális médiatára, ahol 80 HD-minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, ezúttal regisztráció nélkül. Itt tudtok böngészni!

Legújabb otthoni programok ajánlónkat is érdemes megnézni! 

Nézzétek meg, mennyi jó könyvet ajánlottunk nektek az elmúlt időszakban itt! Hamarosan a legújabb tavaszi könyveket és társasjátékokat is bemutatjuk nektek. Tartsatok velünk!

A legfrissebb információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!