Otthoni programok az egész családnak – április 24-27.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erre a hétvégére ismét bábelőadásokkal, koncertekkel, jó ötletekkel, szuper könyvbemutatókkal és online látványetetésekkel is készültünk, sőt a szülőknek is találtok néhány jó programot! Otthoni programok az egész családnak!

Új könyvek a Könyvfesztivál helyett és egy szuper könyves nap! 

Ezen a hétvégén tartanák a Budapest Könyvfesztivált, amit már nagyon vártunk az új könyvekkel együtt. A fesztivál ugyan elmaradt, de rengeteg jó könyv jelent meg, amelyeket mi is összegyűjtöttünk kicsiknek és ovisoknak, kisiskolásoknak és 9 év feletti korosztálynak. Emellett 4 kiadó (Móra, Pagony, Csimota, Cerkabella) szuper online programokkal vár benneteket egész szombaton! A részletes program itt.

Könyvfesztivál a Pagonnyal – április 25., szombaton 11:00

Ismerjétek meg a Pagony új könyveit! Hallgassatok mesét és izgalmas beszélgetéseket április 25-én délelőtt és délután is. 11 órától Vadadi Adrienn felolvassa nektek a Dorci, a legkisebb óvodás című mesekönyvét, majd 11.30-tól bemutatkozik Igaz Dóra – író Kata és a balett című mesekönyve Balassa Jusztina előadásban, majd a gyerekeknek online balettórát tart Krausz Emese. 16 órától beszélgetés lesz Berg Judit íróval, majd felolvasás a készülő új Ruminiből, amit őszre várhattok. 16:30-tól elhangzik majd a Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregény egy-két izgalmas részlete, majd beszélgetnek Bendl Vera Publikkal, a könyv szerzőjével, amire zárásként a szülőket várják a képernyő elé.

Várkert matiné

A Várkert Bazár április 22-étől online koncertekkel és kézműves foglalkozásokkal várja az óvodásokat és a kisiskolás korosztályt a Várkert matiné programsorozat keretében. Részletek itt.

Dobronka cirkusz, világszám! – április 25., szombaton 17:00

Újra játszanak nektek! Előadást, élőben, itt és most, a szobában! Kérnek titeket, hogy küldjetek magatokról egy fotót, amit kitehetnek a nézőtérre! A fotókat elküldhetitek e-mailben a babstreamhaz@gmail.com címre vagy közzé tehetitek bejegyzésként az oldalukon. Az előadások élő közvetítését ezen az oldalon nézhetitek majd.

Robin Hood rajzfilm – április 25., szombaton 18:15, m2 gyerekcsatorna

Egy klasszikus Walt Disney filmet tűzött műsorára az m2 gyerekcsatorna. A jószívű rablóvezér, Robin Hood történetét szombaton este nézhetitek meg. Vasárnap 18:15-től pedig az Asterix és a nagy csata című filmet nézhetitek meg.

Müpa Home – Recirquel: A Meztelen Bohóc – április 25., szombaton 19:00

Az előadásban átvitt értelemben és szó szerint is lehull az álarc, hiszen az artisták olyan lelki tájakra, kivételes belső utazásra invitálják a nézőt, amelynek során eltűnnek a valódi lényeget fedő és óvó rétegek. A látványos és nagyszabású, élő zenével kísért, táncosokkal kibővített produkcióban útitársaink és kalauzaink a Recirquel ifjú artistái, akik többhónapos kemény felkészülés után lélegzetállító, Magyarországon még sosem látott új trükkökkel kápráztatták el régi és legújabb rajongóikat. A 2014. április 19-i előadás közvetítése felvételről a Müpa Facebook és YouTube csatornáján, valamint a mupa.hu-n lesz látható!

Budapest Bábszínház: Kivi – április 25., szombaton 19:00

A 2013-as előadást 14 éves kortól ajánljuk! A dráma címszereplője, Kivi, egy 12 éves lány. Szülei régen meghaltak, rokonai pedig, akikkel egy nyomornegyedben lakik, mindent elveszítenek, amikor a viskójukat az olimpiai építkezések miatt ledózerolják. Attól fogva az utcán él, és egyedül kell megbirkóznia minden nehézséggel. A városban találkozik egy csapat hajléktalan fiatallal, hozzájuk csapódik. Licsi, Dinnye, Mangó, Mandarin, Vöröshagyma, Káposzta, Szőlő, Füge, Avokádó, Paprika, Krumpli, Zeller és a többiek segítik, támogatják, szolgálják egymást, akár egy nagy család, ahol szülők nincsenek, s a kicsikért a kicsit nagyobbak felelnek. Saját törvényeik vannak, túlélésük kulcsa az egymás iránti bizalom és felelősség. Az árulás végzetes. Itt éritek el!
A kisebbeknek szombaton 11 órakor töltik fel a színház Youtube oldalára a Túl a maszat-hegyen című előadást, amely 6 éves kortól ajánlott!

ÓDZ 25 – Születésnapi gálakoncert – online ismétlés – április 25., szombaton 19:30

A 2018. december 30-án, Zeneakadémián elhangzott jubileumi koncert ismétlését hallgathatjátok meg. További koncertek felvételről itt.

Vaskakas online Bábszínház – Repülési lecke kezdőknek – április 26., vasárnap 11:00

Az ESZME és a Vaskakas Bábszínház közös produkciója. Macskaszemmel a sirály kicsi, szánalmas, tollas, és ehető. Sirályszemmel a macska nagy, kövér, veszélyes és ragadozó. Két állat, két nyelv, két világ és egy reménytelennek tűnő vállalkozás. Kikölthet-e a macska egy tojást? Repülhet-e valaha a sirály, akit macska nevelt fel? És kit kell ilyenkor mamának szólítani? Mese a barátságról és az elfogadásról, küzdésről és akaratról, szülőkről és gyerekekről. Meg a repülésről, persze. Leginkább a repülésről.

Rendhagyó bemutató Vecsei H. Miklóssal – A Pál utcai fiúk – április 27., hétfőn 16:00

Vecsei H. Miklós, a zenés darab Nemecsek Ernője és egyben A Pál utcai fiúk hangoskönyv előadója április 27-én (hétfőn) 16 órakor a Líra Könyv Facebook oldalon beszélget a könyvről és Molnár Ferencről, Dóka Péter és Nyáry Krisztián társaságában. Részletek itt.

Maradj otthon! – Építs otthon!

Mészáros Zsuzska építész-rajztanár, a Designped blog szerzője azt mutatja meg nektek, hogyan építhetitek fel ügyesen hajtogatott, színes papírlapokból saját kisvárosotokat otthon, a karantén idején. Kattintsatok ide! Az építkezésben az egész család részt vehet! Az elkészült terepasztalt, a papírlakókkal vagy legófigurákkal és kisautókkal benépesített városkátokat fotózzátok le, és küldjétek el a kassakmuzeum@pim.hu címre! A beküldők meglepetés ajándékra is számíthatnak!

Látványetetések online a Budakeszi Vadasparkból!

Április végétől élőben követhetik a Budakeszi Vadaspark látogatói a parkban folyó látványetetéseket és tréningeket a Facebookon. A heti két alkalommal történő 10-15 perces bejelentkezések során a Budakeszi Vadaspark egy-egy trénere, gondozója mutatja be az adott állatot, a vele történő foglalkozás részleteit, majd magát a tréninget, látványetetést. Az élő közvetítésekkel a Vadaspark az átmeneti bezárás alatti életet, történéseket, a „Vadaspark-élményt” szeretné közelebb vinni a látogatókhoz, követőkhöz. Az első foglalkozás (holló tréning) már látható a Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalán. A következőre április 24-én, pénteken 14 órától kerül sor, akkor Burányi Virág hiúz tréningje lesz élőben követhető a Facebookon.

Ingyenesen letölthető könyv a vírusokról a Babilon Kiadótól

A kiadó Vírusok című szuper izgalmas könyvét itt letölthetitek most ingyenesen!

Danny mesél

Mi nagyon szeretjük a Kodzsugilla, a boszorkány című előadást, amelyhez most színezőt is letölthettek és az előadás hanganyaga elérhető a Spotify-on. A szerelmes strucc című darabot is érdemes megnézni itt.

Minden napra egy mese

A sorozatban sok kedvencünket is megtaláljátok írók, művészek tolmácsolásában a Móra Kiadó Népek meséi sorozatából. Itt hallgathatjátok meg a meséket!

Virtuális múzeumok

Napjainkban, a zárva tartó múzeumok számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal. Mi is ajánlottunk már több lehetőséget. Indítottak ezzel kapcsolatban egy új oldalt is, melynek célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok által létrehozott digitális tartalmakat a kultúrára vágyók, valamint a pedagógusok számára, akiknek a digitális oktatást segítő tartalmak és múzeumpedagógiai foglalkozások közzé tételéve igyekszik segítséget nyújtani.

Kuckókönyvtár és Kincsek a polcról – könyvtárosok blogjai

A Kuckókönyvtár egy blog, ahol könyvajánlókat és kézműves ötleteket találtok, illetve a Kincsek a polcról a FSZEK könyvtárosainak blogja, ahol a magyar és nemzetközi szépirodalom, ill. szórakoztató irodalom remekműveiből válogatnak napi rendszerességgel.

FELNŐTTEKNEK AJÁNLJUK

Budapesti Távmozi

Április 21-én a Budapest Film Zrt. elindította új kezdeményezését, a Budapesti Távmozit. A Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe filmszínházak keddtől ismét napi műsorrendben vetítenek, a film.artmozi.hu oldalon keresztül. Az előadásokra kedvezményes jegyeket lehet az interneten.

Találtok még nálunk egy szuper, új társasjátékos és kártyajátékos ajánlót is az egész családnak!