Őszi szünetes filmmustra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

graffalo_mozifilm

Számos remek családi film érkezett a mozikba az elmúlt időszakban, úgyhogy az őszi szünetben mi biztosan megnézzük majd valamelyiket. A Kubo és a varázshúrokat nagyobbaknak, a többit pedig 6 éves kortól ajánlják. Hamarosan jövünk rengeteg programmal és egy válogatással is, hiszen mindjárt itt a hosszú őszi szünet. 🙂

Kubo és a varázshúrok (12 éves kortól ajánlott)

https://www.youtube.com/watch?v=Wxo026K-ogA&feature=youtu.be

A LAIKA animációs stúdió legújabb animációs akció-kalandfilmje a képzeletbeli Japánban játszódik. Hőse az okos, jószívű Kubo, aki azzal keresi szerény kenyerét, hogy történeteket mesél a tengerparti városka lakóinak, ám amikor véletlenül megidéz egy szellemet a múltjából, minden megváltozik. A filmet tényleg csak 12 éves kor felett ajánljuk, kisebbeknek félelmetes és nem túl vidám, de nagyon jó.

Gólyák (6 éves kortól ajánlott)

https://www.youtube.com/watch?v=v5SegEJ5RIo&feature=youtu.be

Az újszülöttet a gólya hozza vagy mégsem? Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Az animációs filmet szeptember vége óta láthatjátok a magyar mozikban.

A barátságos óriás (6 éves kortól ajánlott)

Egy napon a magányos óriás felkeresi a 10 éves Szofit, és magával viszi Óriásországba. A kislány eleinte fél a titokzatos óriástól, de hamarosan megszereti, és a legjobb barátokká válnak. R. Dahl varázslatos regényéből készült történet már a hazai mozik műsorán!

Graffaló és barátai (6 éves kortól ajánlott)

https://www.youtube.com/watch?v=O5yL4By5VPo&feature=youtu.be

Megjött az általunk egyik legjobban várt film a Graffaló, illetve mindjárt több film is, hiszen Bot Benő, A boszi seprűnyélen és még számos kedvenc Julia Donaldson történetünk szerepel az animációs válogatásban, amelyet eddig könyv formájában ismertünk és szerettünk.

Belle és Sébastien – A kaland folytatódik (6 éves kortól ajánlott)

Belle és Sébastien története november 3-ától folytatódik a mozikban. Cécile Aubry regényének szereplői újra visszatérnek a filmvászonra, és ismét izgalmas kalandokban vesznek részt, de szoros barátságos most is átlendíti őket minden nehézségen és akadályon.

A filmek mellett október 29-én egész napos Rajzfilmünneppel várnak benneteket országszerte művelődési intézményekben és a mozikban. A részletes programot itt olvashatjátok. Aki pedig a diafilmeket szereti, ne hagyja ki a Nagy Dia Napot novemver 6-án, ahol bemutatják a legújabb Bogyó és Babóca mesét, illetve a nagyobbaknak is lesz egy vetítés.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról és válogatásokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, és csatlakozni Fb oldalunkhoz.Tartsatok velünk az őszi szünetben is!